Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Na budzie był sticker Windows 7 Pro, to wleciał w wersji 64bit. Czytałem, że ludzie na skrzynkach z takimi prockami stawiają Win 10 i też śmiga.

Przy 16GB RAM + SSD pewnie że będzie śmigać na jakimś 4 rdzeniowym sandy bridge.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Jednak postawiłem na Win 7. Niewspierany soft jak Firefox czy Spotify zainstalowałem w najnowszej wersji na ten system, reszta normalnie.
Jak ktoś potrzebuje kompa do przeglądania neta, słuchania muzyki i oglądania filmów to co więcej potrzeba.

Lekka, userfriendly dystrybucja linuksa i będzie szybciej niż na Win7 ;)  W zasadzie nie trzeba się przejmować wirusami, masz dostęp do najnowszych wersji przeglądarek.

Na HDD nie miałem okazji sprawdzać ale na starym ssd sata2 jest w miarę ok, bardziej zamula procesor (i3-380um).

Edytowane przez Bono_UG
dubel
Opublikowano
9 godzin temu, Bono_UG napisał(a):

Lekka, userfriendly dystrybucja linuksa i będzie szybciej niż na Win7 ;)  W zasadzie nie trzeba się przejmować wirusami, masz dostęp do najnowszych wersji przeglądarek.

Na HDD nie miałem okazji sprawdzać ale na starym ssd sata2 jest w miarę ok, bardziej zamula procesor (i3-380um).

Rozumiem Twój tok myślenia jednak z doświadczenia wiem, że to nie ma racji bytu.
Kiedyś próbowałem ale to nie zdaje egzaminu. Tym bardziej jak ktoś ma potrzeby odpalić typowo windowsowy soft, hardware dedykowany pod windowsa itd.
Ponadto większość dystrybucji przy głupiej aktualizacji potrafi np. wysypać X. 

Linuks jest dla dłubaczy, koniec kropka.

Godzinę temu, Send1N napisał(a):

@Bono_UG też opcja ale nie ważne jak wizualnie by ta dystrybucja nie była podobna do windy to i tak w większości przypadków odstrasza ludzi ;) 

No dokładnie. Ktoś całe życie klikał w Windowsy, to nawet w KDE się pogubi.

• Upvote 1