Skocz do zawartości

Nowe Audi RS5 ma 640 KM mocy i jest to hybryda PlugIN (jest ciężko)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Wu70 napisał(a):

Wystarczy zobaczyć jak faktycznie używają właściciele aut pokroju M5,  prawdziwa grupa docelowa i wszystko stanie się jasne.

@Gret akurat sądzę jest bliższy prawdy. Zabawnie jest jak ta "grupa docelowa" przegrzeje hamulce, przy swojej "torowej jeździe na drogach publicznych" i się robi "gumowo" pod stopą, bo zaoszczędzili 30k wybierając zwykłe tarcze a nie ceramiczne. :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Gret napisał(a):

Tor to właściciele sobie robią z dróg publicznych :E

Jaki kraj takie tory. Za to stadiony mamy europejskie, tylko piłkarzyki za dychę. Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Opublikowano
5 godzin temu, Totek napisał(a):

Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Sami sobie na to pracują poprzez to co wyprawiają na drodze. Ich negatywna popularność rośnie dzięki zamontowanym w samochodach kamerką, których przybywa na potęgę ;) 

• Upvote 5
Opublikowano
7 godzin temu, Totek napisał(a):

Jaki kraj takie tory. Za to stadiony mamy europejskie, tylko piłkarzyki za dychę. Kierwcy w ostatnich latach stali się najbardziej szkalowaną grupą społeczną, zaraz po politykach przeciwnego obozu. 

Kurla bez przesady. 

Kierowcy robią co chcą, jeżdżą jak debile, jak jedziesz 50 przez wieś czy miasteczko to wianuszek kretynow już się ustawa do wyprzedzania. 

Kierowcy na to wszystko zasługują. 

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)

To prawda, u nas po prostu panuje kultura jazdy "szybko ale bezpiecznie".

80 przez wieś nikogo nie ruszy ale 50 to już można sobie narobić chwilowych wrogów  :D

9 godzin temu, Kyle napisał(a):

@Gret akurat sądzę jest bliższy prawdy. Zabawnie jest jak ta "grupa docelowa" przegrzeje hamulce, przy swojej "torowej jeździe na drogach publicznych" i się robi "gumowo" pod stopą, bo zaoszczędzili 30k wybierając zwykłe tarcze a nie ceramiczne. :hihot:

To jest błąd w rozumowaniu, mylenie tematu.

U nas nie kupuje się szybkich aut żeby szybko jeździć. 

U nas po prostu szybko się jeździ, wszystkim, a szybkie auta kupuje się jak kogoś stać (o ile to go interesuje oczywiście).

O ceramice nie komentuję bo widać że teoretyzujesz :D ale podpowiem że bogaty Seba zazwyczaj wychodzi na drodze lepiej niż młody Seba, mimo że żaden nie miał ceramiki.

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Wu70 napisał(a):

O ceramice nie komentuję bo widać że teoretyzujesz :D 

No akurat to zeznania pewnego człowieka, który w praktyce się z tym spotkał :D

podpowiem że bogaty Seba zazwyczaj wychodzi na drodze lepiej niż młody Seba, mimo że żaden nie miał ceramiki.

... i tak nie hamują, kiedy uderzają w rodzinne auto, doprowadzając do śmierci tych, którzy nim jadą.

U nas po prostu szybko się jeździ, wszystkim, 

"Się jeździ"? Czy po prostu część kierowców wychowała się na piratów? Trzeba podnieść mandaty za przekroczenie prędkości. Za każde kolejne 5 km/h mandat powinien być 2x wyższy (i zaczynamy delikatnie - od 50zł za pierwsze 5km, a resztę zrobi matematyka). Ew. jakiś procent dochodu rocznego :]

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

A dejta już spokój, kto ostatnio nie przekroczył prędkości niech pierwszy rzuci oponą. Klimat mamy jaki mamy, ale z roku na rok i tak jest coraz lepiej. Zapomnieliście chyba jak latało się w latach 90. 

Opublikowano
16 minut temu, Totek napisał(a):

A dejta już spokój, kto ostatnio nie przekroczył prędkości niech pierwszy rzuci oponą. Klimat mamy jaki mamy, ale z roku na rok i tak jest coraz lepiej. Zapomnieliście chyba jak latało się w latach 90. 

Nie prowadziłem auta w latach 90. I mam w dupie jak debile jeździli wtedy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Totek napisał(a):

Ch*j mnie obchodzi, jak kiedyś jeżdzili - a jeżdzili jak skończone ch*je - nie dość, że za szybko, to i często napierd*leni. 

Teraz jest lepiej? Tam gdzie suszą to tak. Na wioskach, jak jeździli najeb*ni lub / oraz za szybko, tak robią to dalej. 

A w mieście, to poziom sk*rwysyństa niewiele się zmienił. Ciekawe po co każdy wozi się z kamerką, a najlepiej z dwoma?

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Kierowcy robią co chcą, jeżdżą jak debile, jak jedziesz 50 przez wieś czy miasteczko to wianuszek kretynow już się ustawa do wyprzedzania. 

To to jeszcze nic, na 40 km/h jedziesz licznikowe 60km/h i siadają na zderzaku... Żeby wyprzedzić i na pierwszych światłach stanąć przed Tobą. 

Niestety policja z takimi nagraniami nie zrobi nic. A wyjść i przy... nie można :) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

To to jeszcze nic, na 40 km/h jedziesz licznikowe 60km/h i siadają na zderzaku... Żeby wyprzedzić i na pierwszych światłach stanąć przed Tobą. 

Niestety policja z takimi nagraniami nie zrobi nic. A wyjść i przy... nie można :) 

A szkoda. Ja właśnie przed chwilą miałem konfrontacje z młodym gówniarzem co mi pod domem jeździ 80-100. A jest tu ograniczenie do do 40. Zobaczymy czy sobie weźmie do serca czy jednak trzeba będzie to załatwić inaczej :) 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Jak nie było kamerek to takie załatwianie miało sens i było bezpieczne, dzisiaj to cholera wie czy nie jesteś nagrywany przez kogoś :/ 

A debil dalej będzie jeździł. 

Ja wiem gdzie mieszkają :E 

Jednego załatwiłem prosto, bo okazała się że matka pracuje w UM i doręcza czasem dokumenty urzędowe i przekazałem jej kilka ciepłych słów dla synka :E 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

przed chwilą miałem konfrontacje z młodym gówniarzem co mi pod domem jeździ 80-100. A jest tu ograniczenie do do 40. Zobaczymy czy sobie weźmie do serca czy jednak trzeba będzie to załatwić inaczej :) 

Ja obstawiam, że nie weźmie sobie nic do serca.

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jednego załatwiłem prosto, bo okazała się że matka pracuje w UM i doręcza czasem dokumenty urzędowe i przekazałem jej kilka ciepłych słów dla synka :E 

No jak mamusia dostała info to może być wesoło :E Pytanie z jakiego rodzaju matka, czy OP syna czy każe mu jeździć szybciej :) 

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A szkoda. Ja właśnie przed chwilą miałem konfrontacje z młodym gówniarzem co mi pod domem jeździ 80-100. A jest tu ograniczenie do do 40. Zobaczymy czy sobie weźmie do serca czy jednak trzeba będzie to załatwić inaczej :) 

To i tak. U mnie jest taka przelotowa długa prosta między miejscowościami, ale akurat pośrodku jest zabudowany, sklep, pasy i szkoła podstawowa. Debile latają po lekko 150kmh+, zwłaszcza po 19 bo wtedy wiadomo że policji już nie będzie. Znak z zabudowanym i ograniczenie do 50 zaczyna się dobre 300m przed pasami i szkoła ale jest dalej długa prosta i mają w nosie. Jak się człowiek zatrzymuje na tych pasach to dzieci i tak się oglądają po 5 razy zanim przejdą.

• Sad 2
Opublikowano
22 minuty temu, galakty napisał(a):

To to jeszcze nic, na 40 km/h jedziesz licznikowe 60km/h i siadają na zderzaku

Nietety więcej razy jest odwrotnie, na 60 jeżdżą 40 !!! Konfidenci z kamerkami niech takich nagrywają i wysyłają na psy, a nie zaganiają kogoś, kto na ciągłej np. wyprzedzi właśnie takiego dzbana co jedzie poniżej ograniczenia i utrudnia ruch 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Nietety więcej razy jest odwrotnie, na 60 jeżdżą 40 !!! Konfidenci z kamerkami niech takich nagrywają i wysyłają na psy, a nie zaganiają kogoś, kto na ciągłej np. wyprzedzi właśnie takiego dzbana co jedzie poniżej ograniczenia i utrudnia ruch 

image.jpeg.95be54e78eb9431342bbb7d8c2f0a154.jpeg

Można jechać 40/60!, za to nie można wyprzedać na ciągłej. 

No ale czego się spodziewać jak ktoś pisze o „konfidentach”… 

• Like 2
  • Upvote 1