Johny72 22 Opublikowano wczoraj o 09:45 Opublikowano wczoraj o 09:45 Wygląda na to, że 5070 Ti z "PLUS" została wsadzona w "budę" z 5080 stąd te niższe temperatury. Dwa zdjęcia poglądowe ze stronki PNY. (wymiary mają te same)
Send1N 5 649 Opublikowano wczoraj o 11:04 Opublikowano wczoraj o 11:04 (edytowane) W dniu 25.02.2026 o 11:42, Kadajo napisał(a): Może cicha praca wynika z nietypowej budowy finów radiatora. W dniu 25.02.2026 o 12:00, Qrdello napisał(a): Jakaś przyczyna tego jest. Dla mnie MSI i ASUS robią najcichsze chłodzenia w kartach graficznych. Olśniło mnie teraz patrząc na wentylatory tego msi trio i jest tam tylko 8 łopatek przykładowo u mnie jest aż 13 a to też robi różnicę nie tylko sama budowa łopatek ale jej ilość, patrzcie np taki Arctic P12 120mm nawet na 1500rpm jest całkiem cichy (ma tylko 5 łopatek) a taki przykładowo fluctus 120mm na 1500rpm to już konkretna suszara Edytowane wczoraj o 11:04 przez Send1N 1
Lameismyname 3 018 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu 22 godziny temu, Johny72 napisał(a): Wygląda na to, że 5070 Ti z "PLUS" została wsadzona w "budę" z 5080 stąd te niższe temperatury. Dwa zdjęcia poglądowe ze stronki PNY. (wymiary mają te same) Myślałem, że podobnie jest z 5070 vs 5070ti u PNY. Z tego co widzę, to trzywentylatorowe 5070 od 5070ti non-PLUS różnią się brakiem komory parowej i cieńszym radiatorem (2 vs 3 sloty). Jedyny wymiar który jest inny to grubość radiatora, a wizualnie karty wyglądają tak samo (o ile z góry się nie popatrzy rzecz jasna) Ja chwilowo lecę na sweet spocie ~2820MHz @ 0,88V (rdzeń) i +3000MHz memki i chyba tak zostawię. Podobnie miałem na Inno3d jako codzienne ustawienie.
Johny72 22 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Wklejam w kolejności chłodzenia 5070, 5070 ti , 5070 Ti PLUS, 5080 (pierwsze zdjęcie z igor´sLAB, dwa ostatnie zdjęcia z portalu TechPowerUp to jest to które Ty już wrzuciłeś na forum Edytowane 9 godzin temu przez Johny72 zmiana 1
Lameismyname 3 018 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Dzięki uprzejmości kolegi @Radio Tirana wrzucam zdjęcie na którym z lewej strony jest PNY 5070ti non-PLUS, a z prawej PLUS. To tak aby ludzie mieli świadomość skali, bo na zdjęciach producenta te karty wyglądają jakby miały podobny gabaryt. Na pewno lepiej brać wersję PLUS, skoro jest przeznaczona też na RTX 5080, jednak wszystko zależy od ceny. Dla mnie wersja non-PLUS po UV jest OK, zdecydowanie lepsze temperatury jak Inno3d na tym samym ustawieniu, jednak nie rzuca jakoś na kolana. Na pewno z tanich modeli warta rozważenia.
Rekomendowane odpowiedzi