Przy tylu minusach tej technologii trzeba być niespełna rozumu by to chwalić na trzeźwo. Ludziom odbiła taka szajba na tle sroledów, że to jest aż karykaturalnie śmieszne. Mam i co - gówno - nie jara mnie to, jest ładniej i to prawda ale nie jest to taki hit i game changer jak niektórzy opowiadali.
Tak samo nie rusza mnie kompletnie różnica 1080p -> 1440p a też ponoć miało mnie wywalić z fotela.
Żadne wrażenie, jest jak było.
26H2 to nowa "polityka" Microsoftu i jest to aktualizacja aktywująca - wszelkie pliki właściwe dla 26H2 macie już dawno na swoich kompach.
Masz na myśli vertical banding? Jak tak to miałem coś podobnego, podobne odczucia i monitor zwróciłem. Ja czekam na nowe qd-oled ale na stole też jest tandem z błyszczącą matrycą- z v bandingiem nic nie zrobisz (loteria) ale obraz ładniejszy. Z kolei w jasnym pomieszczeniu będzie problem żeby obraz był wyraźny także ten... Nie ma róży bez kolców
No dokładnie. Jak na początku PT to było takie meh tak w późniejszych lokacjach to już różnica na tyle widoczna, że odkręciłem kartę 334W a i tak potrafi drapnąć do 45 fps co prawda najczęściej w miejscach z tyłka a tak cały czas między 50-60 fps a stutterow nie widziałem odkąd puściłem ram na 6200 i flck na 2100 z zegarkiem CPU na sztywno 5200. Zaraz siadam do końcówki.
Rekomendowane odpowiedzi