JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Cześć, Pomaleńku zdychami mój super "carDiolet" Peugeot 207 CC. Przyjdzie go chyba niebawem zepchnąć ze skarpy. A po tym, kupić coś w zamian i... mam kompletnego laga mózgowego (czego szukać?). Coś w kwocie 35-40K. Jakiegoś dziesięciolatka. Nie mam wymagań. Jeżdżę raczej solo wkoło słupa, do roboty i z powrotem. Nie zamierzam bujać się nim do Chorawcji czy innych Włoch. Ot, z punktu A do punktu B z wmiarę sensownym komfortem i bezawaryjnie. I tu zonk, bo albo w tym przedziale auta, może i ładne, ale "pod skórą" jakieś same PureTechy i inne syfy jemu podobne. Wygląda to to może fajnie, ale te 10latki, to jest właśnie ten etap, gdzie to zaczyna się sypać, choćby i jeździło do tego czasu bezawaryjnie. A to, co bezpieczne i "nie do zajechania" powszechnie, to są stare konstrukcje = syfy 20-letnie (czyli zamienił stryjek patyczek na kijek). Po prostu w mojej ocenie nie ma sensonego auta 35-40K i ok. 10 lat, które już przed zakupem nie śmierdzi nadchodzącą skuchą (w tym kraju nie ma pracy dla człowieka z moim wykształceniem ). Co radzicie? Czego szukać? Edytowane 8 Lipca przez JeRRyF3D
Decus 101 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Reno megane 3 1.6 z lpg. albo Clio IV 1.5 dci diesel ewentualnie 0,9/1,2 z gazem albo dołożyć troszkę i szukać clio V 1.0 z fabrycznym lpg.
ODIN85 4 866 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca https://forum.ithardware.pl/forum/80-motoryzacja/
GordonLameman 10 159 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Ja proponuję Civica: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/honda-civic-ID6I6BFW.html (np. takiego) Albo Mazdę 3: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mazda-3-ID6HUH4n.html Bardzo dobre auta
Suchy211 1 425 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Civic z 1.8 albo Jazz z 1.4 Tylko jak Civic to czasem nie z 2012. Jedyna wadliwa seria wtedy wyszła z ekotłokami.
Klakier1984 836 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Albo Mazdę 3: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mazda-3-ID6HUH4n.html Mazda 3 fajna ale niekoniecznie ta sztuka. Miałem ją jechać oglądać ale jakoś mnie podkusiło pobrać do niej raport pewnej firmy Wykazał 4 szkody z czego jedna z tyłu w zakresie cenowym 4-6K. Jak to wypunktowałem sprzedawcy to kontakt się urwał dziwnym trafem Edytowane 8 Lipca przez Klakier1984
GordonLameman 10 159 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 23 minuty temu, Klakier1984 napisał(a): Mazda 3 fajna ale niekoniecznie ta sztuka. Miałem ją jechać oglądać ale jakoś mnie podkusiło pobrać do niej raport pewnej firmy Wykazał 4 szkody z czego jedna z tyłu w zakresie cenowym 4-6K. Jak to wypunktowałem sprzedawcy to kontakt się urwał dziwnym trafem Ogłoszenia przykładowe Kupiłeś tego CC?
GordonLameman 10 159 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 9 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Kupione- do odbioru po urlopie No to gratulacje!
r@dek 22 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Mam ten sam problem bo mój 20 letni Civic już się sypie i szukam właśnie IX 1.8 polift. Gdybym nie jeździł dłuższych tras i nie potrzebował dużo miejsca to Hondę Jazz też bym rozważał .
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca 2 godziny temu, Klakier1984 napisał(a): podziękował jakiego CC kupiłeś? 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): https://forum.ithardware.pl/forum/80-motoryzacja/ Ups. Czy mogę prosić ademona o przeniesienie wątku do tego celniejszego - wskazanego przez @ODIN85? Dzięki z góry.
Klakier1984 836 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca 16 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): jakiego CC kupiłeś? VW 1
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 8 Lipca Autor Opublikowano 8 Lipca 26 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): nie lepiej jakąś świeższą dacie Jestem otwarty na wszelkie sugestie. PS. Gdzie gwiazdka? Taka fura (rocznik, przebieg) za... takie pieniądze? https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-q5-ID6I8O9T.html?session_long_olx=193d5b5259dx158dcd23&session_olx=19f4308e3eexadf02d37
zdunzdun 248 Opublikowano 8 Lipca Opublikowano 8 Lipca Gdzie ta gwiazdka? Pewnie kraj pochodzenia tego auta. Znając życie to będzie ostry ulep, bo tak właśnie wygląda większość aut ze Stanów Zjednoczonych, które są u nas sprzedawane.
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 10 Lipca Autor Opublikowano 10 Lipca (edytowane) No to chyba składany z 7 szt., bo wygląda IMO świetnie vs cena & przebieg. Albo po jakiejś powodzi. Edytowane 10 Lipca przez JeRRyF3D
galakty 5 065 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Budżet 35-40k jest trochę nijaki. Sam pół roku temu szukałem i doszedłem do wniosku, że muszę dołożyć. Ciężko znaleźć platformę która ma dobre blachy, silniki i jest bezawaryjna Mazda 3 spoko ale trzeba uważać na podłogę no i silnik starej szkoły, kręcić by jechać - jak ktoś nie patrzy na osiągi to luz, ja bym osiwiał bo jechałem takim wynalazkiem w 4 osoby i to jest dramat poza miastem
lesiu155 417 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Astra J/K 1.4T? Czy coś innego z tym silnikiem - Tipo, 500, Meriva. Megane/Clio z 1.2TCe. Siakiś i30. No idzie coś znaleźć. Nawet Zafirę z 1.4T widziałem po lifcie ale nie wiem czy to się odpycha, chyba, że jakiś wirus na ~160 kucy to już będzie jechało. Szkoda, że na otomoto nie można ustawić filtrów, żeby odrzucało jakąś frazę czy marki Edytowane 10 Lipca przez lesiu155
dannykay 1 086 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) To Q5, to pewnie "przykładowa oferta sprowadzenia takiego auta pod dom", czyli 36500 to rozbitek + ich prowizja, koszty naprawy, sprowadzenia, ubezpieczenia itp. Edytowane 10 Lipca przez dannykay 1
galakty 5 065 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca 11 minut temu, lesiu155 napisał(a): Astra J/K 1.4T? Jest to jakaś opcja, choć mnie strona elektryki/elektroniki zawsze w nich odrzucała, ładne auta, silnikowo też OK ale całokształt mi nigdy nie pasował
lesiu155 417 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Ojciec ma Zafirę C (czyli de facto Astrę J) od blisko 10 lat - ani jednego problemu z elektryką. Ot, alternator zdechł przedwczoraj, a tak to 0 problemów. Edytowane 10 Lipca przez lesiu155
galakty 5 065 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Znajomy ostatnio skakał z 8 piętra, nic mu się nie stało Ople nigdy nie były jakoś super stabilne elektrycznie, miały parę irytujących problemów. Wiadomo że to nie Alfa czy Francuzy
lesiu155 417 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Powiem tak - mieliśmy 4 ople Z elektryką problemów sobie nie przypominam. W mojej vectrze czasem radio szwankuje ale nie wiem od czego to zależy i losowo, zasadniczo nie przeszkadza, po prostu przez jakiś czas musi być wyłączone, samo się naprawi W teściowej CIM padł, no to akurat dosyć typowa usterka, zimne luty. Tak samo padają panele od climatronica, też tam zimne luty czy coś. No zdarzają się problemy, nie mówię, że nie ale to pierdoły zazwyczaj do ogarnięcia tanim kosztem. Edytowane 10 Lipca przez lesiu155
galakty 5 065 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Dlatego pisałem, że auto ok, po prostu mnie nigdy nie porwało bo nie oferuje w sumie nic specjalnego przy swoich bolączkach Na pewno na plus silnik, nie ma się do czego przyczepić. 1
Rekomendowane odpowiedzi