Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Pomaleńku zdychami mój super "carDiolet" Peugeot 207 CC. 

Przyjdzie go chyba niebawem zepchnąć ze skarpy. :(

A po tym, kupić coś w zamian i... mam kompletnego laga mózgowego (czego szukać?).

Coś w kwocie 35-40K. Jakiegoś dziesięciolatka.

Nie mam wymagań. Jeżdżę raczej solo wkoło słupa, do roboty i z powrotem.
Nie zamierzam bujać się nim do Chorawcji czy innych Włoch.
Ot, z punktu A do punktu B z wmiarę sensownym komfortem i bezawaryjnie.

I tu zonk, bo albo w tym przedziale auta, może i ładne, ale "pod skórą" jakieś same PureTechy i inne syfy jemu podobne.
Wygląda to to może fajnie, ale te 10latki, to jest właśnie ten etap, gdzie to zaczyna się sypać, choćby i jeździło do tego czasu bezawaryjnie.

A to, co bezpieczne i "nie do zajechania" powszechnie, to są stare konstrukcje = syfy 20-letnie (czyli zamienił stryjek patyczek na kijek).

Po prostu w mojej ocenie nie ma sensonego auta 35-40K i ok. 10 lat, które już przed zakupem nie śmierdzi nadchodzącą skuchą
(w tym kraju nie ma pracy dla człowieka z moim wykształceniem ;) ).

Co radzicie?
Czego szukać?

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Mazda 3 fajna ale niekoniecznie ta sztuka. Miałem ją jechać oglądać ale jakoś mnie podkusiło  pobrać do niej  raport pewnej firmy ;) Wykazał 4 szkody z czego jedna z tyłu w zakresie cenowym 4-6K. Jak to wypunktowałem sprzedawcy to kontakt się urwał dziwnym trafem :E

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
23 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Mazda 3 fajna ale niekoniecznie ta sztuka. Miałem ją jechać oglądać ale jakoś mnie podkusiło  pobrać do niej  raport pewnej firmy ;) Wykazał 4 szkody z czego jedna z tyłu w zakresie cenowym 4-6K. Jak to wypunktowałem sprzedawcy to kontakt się urwał dziwnym trafem :E

Ogłoszenia przykładowe ;) 

Kupiłeś tego CC? :) 

Opublikowano

Mam ten sam problem bo mój  20 letni Civic już się  sypie i szukam właśnie IX 1.8 polift. Gdybym nie jeździł dłuższych tras i nie potrzebował dużo miejsca to Hondę Jazz też bym rozważał .

Opublikowano

Gdzie ta gwiazdka? Pewnie kraj pochodzenia tego auta.

Znając życie to będzie ostry ulep, bo tak właśnie wygląda większość aut ze Stanów Zjednoczonych, które są u nas sprzedawane. 

Opublikowano

Budżet 35-40k jest trochę nijaki. Sam pół roku temu szukałem i doszedłem do wniosku, że muszę dołożyć.

Ciężko znaleźć platformę która ma dobre blachy, silniki i jest bezawaryjna :E Mazda 3 spoko ale trzeba uważać na podłogę no i silnik starej szkoły, kręcić by jechać - jak ktoś nie patrzy na osiągi to luz, ja bym osiwiał bo jechałem takim wynalazkiem w 4 osoby i to jest dramat poza miastem :D 

Opublikowano (edytowane)

Astra J/K 1.4T? Czy coś innego z tym silnikiem - Tipo, 500, Meriva. Megane/Clio z 1.2TCe. Siakiś i30. No idzie coś znaleźć. Nawet Zafirę z 1.4T widziałem po lifcie ale nie wiem czy to się odpycha, chyba, że jakiś wirus na ~160 kucy to już będzie jechało.

Szkoda, że na otomoto nie można ustawić filtrów, żeby odrzucało jakąś frazę czy marki :D 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
11 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Astra J/K 1.4T?

Jest to jakaś opcja, choć mnie strona elektryki/elektroniki zawsze w nich odrzucała, ładne auta, silnikowo też OK ale całokształt mi nigdy nie pasował :D 

Opublikowano (edytowane)

Ojciec ma Zafirę C (czyli de facto Astrę J) od blisko 10 lat - ani jednego problemu z elektryką. Ot, alternator zdechł przedwczoraj, a tak to 0 problemów.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano (edytowane)

Powiem tak - mieliśmy 4 ople :D Z elektryką problemów sobie nie przypominam. W mojej vectrze czasem radio szwankuje ale nie wiem od czego to zależy i losowo, zasadniczo nie przeszkadza, po prostu przez jakiś czas musi być wyłączone, samo się naprawi :D W teściowej CIM padł, no to akurat dosyć typowa usterka, zimne luty. Tak samo padają panele od climatronica, też tam zimne luty czy coś. No zdarzają się problemy, nie mówię, że nie ale to pierdoły zazwyczaj do ogarnięcia tanim kosztem. 

Edytowane przez lesiu155