AndrzejTrg 3 688 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Widzę że Lola brała udział w wychowaniu
huudyy Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Godzinę temu, blabla123 napisał(a): Skandal. Dawno z drzwi powinien wyłapać. Nie wiem czemu tak się patyczkują. W Finlandii się nie cackają https://www.facebook.com/reel/855303280854200
blabla123 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia No i tak powinno być. Mam płakać nad tym, że jako 15 czy 16to latek jak się odwaliło numer na torach kolejowych/w wagonach to jak uciekaliśmy to jeden z nas przyjął laczka na twarz, a drugi dostał z bara i odbił się jeszcze od ściany i podłogi? Przecież każdy wiedział co się odwaliło i jak zaczęli nas gonić to, że jak złapią to lekko nie będzie. A to i tak było nic w stosunku do tego co było w domu. Mieli nas kawą ugościć i pogrozić palcem? Bicz plis.
Badalamann Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Już się tak nie nakręcajcie. To nie pościg po napadzie na bank, tylko za nastoaltkiem jadacym na hulajnodze. Serio ktoś chciałby by go taranowali czy pobili? Sa wakacje, mlodzież i dorośli w sumie też, latają na różnym sprzęcie, tak spalinowym jak elektrycznym. Nie wyglupialiscie sie w młodości na BMXach, deskorolkach, motorynkach/motocyklach czy innym sprzęcie?
AndrzejTrg Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Ale co wakacje mają do tego? To jest ucieczka przed policją, liścia wychowawczego pownien dostać tak czy tak i wwuj wielki mandat.
oldfashioned Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 27 minut temu, Badalamann napisał(a): Już się tak nie nakręcajcie. To nie pościg po napadzie na bank, tylko za nastoaltkiem jadacym na hulajnodze. Serio ktoś chciałby by go taranowali czy pobili? Sa wakacje, mlodzież i dorośli w sumie też, latają na różnym sprzęcie, tak spalinowym jak elektrycznym. Nie wyglupialiscie sie w młodości na BMXach, deskorolkach, motorynkach/motocyklach czy innym sprzęcie? Znowu racjonalizowanie lamania prawa. Niezle niezle
GordonLameman Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 39 minut temu, Badalamann napisał(a): Nie wyglupialiscie sie w młodości na BMXach, deskorolkach, motorynkach/motocyklach czy innym sprzęcie?
KiloKush Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 43 minuty temu, Badalamann napisał(a): Już się tak nie nakręcajcie. To nie pościg po napadzie na bank, tylko za nastoaltkiem jadacym na hulajnodze. Serio ktoś chciałby by go taranowali czy pobili? Sa wakacje, mlodzież i dorośli w sumie też, latają na różnym sprzęcie, tak spalinowym jak elektrycznym. Nie wyglupialiscie sie w młodości na BMXach, deskorolkach, motorynkach/motocyklach czy innym sprzęcie? Oczywiście, że jeździłem i jeżdżę do dzisiaj ale nigdy nikomu nie zrobiłem krzywdy czy nie naraziłem na szkody chociażby zdrowotne. No i na BMX nie swirujesz na drogach publicznych. 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Klasyczny żart na skejt parku do kogoś kto jeździ na innym sprzęcie np. na deskorolce podchodzisz i się go pytasz: - wiesz co jest najtrudniejsze w jeździe na desce? - co? - powiedzenie rodzicom że jest się gejem
GordonLameman Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 1 minutę temu, KiloKush napisał(a): Klasyczny żart na skejt parku do kogoś kto jeździ na innym sprzęcie np. na deskorolce podchodzisz i się go pytasz: - wiesz co jest najtrudniejsze w jeździe na desce? - co? - powiedzenie rodzicom że jest się gejem O tototot! Ja byłem metalem, więc dowcipy o skejtach znałem wszystkie
Badalamann Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia @KiloKush Na osiedlu ciężko było o drogi inne niż publiczne. Były też jazdy na "górkach" ale to z koeli były jakieś plantacje pożeczek i też się burzyli że niszczymy. Na wiosce u dziadków tez była czyjać łąka czy sad. Także nie ma cudów, ktoś tam zawsze będzie marudził. Zawsze polecam młodym lać na to ciepłym moczem i korzystać z życia. @oldfashioned Zwykłego życia i dobrej zabawy dla młodych ludzi. Dla starszych też ale to bardziej auta, motocykle czy quady już. @GordonLameman Nie I co lepsze od średniej też fan muzyki ciężkiej. Nie przeszkadzało to w wygłupach na BMXie czy jakichś spalinowych wynalazkach. P.S. Bawi mnie tylko jak ludzie zdziadzieli i cisną te same smuty, co na nas kilka dekad temu uwcześni "starzy". Na szczęście młodzież ma na to wywalone i robi to co powinna w swoim wieku. Także jest nadzieja na dobrą przyszłość dla narodu!
oldfashioned Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia W momencie, gdy jakiś gówniak wjedzie hulajnogą w zonę, która idzie z Twoim dzieckiem w wózku, wtedy też rozumiem po prostu powiesz: "zwykłe życie i dobra zabawa dla młodych." Ziew.
Kadajo Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia Typy po chodnikach zapitalają po 30 km/h, a tu jacyś obrońcy tych idiotów. Nawet na rowerach tylu wariatów w całym życiu nie widziałem, co na tym gównie. Pewnie dlatego, że zero wysiłku fizycznego w to trzeba włożyć. Zresztą tego intelektualnego też.
Badalamann Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia @oldfashioned Wypadki się zdażają. Oby jak najrzadziej. Ale kiedyś tak samo się zdażały, mam wrażenie że częściej niz dzisiaj. W efekcie część młodzieży spędzała część wakacji z szwami a czasami z gipsem na ręce czy nodze. Tak samo dziś. także tak, po prostu samo życie. Tego się nie przeskoczy.
Klakier1984 Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, Badalamann napisał(a): Serio ktoś chciałby by go taranowali czy pobili? No ba Z patusami nie ma się co cackać- nic innego nie dociera. W zeszły roku ponad 1100 wypadków z udziałem hulajnóg, 11 trupów. 15 minut temu, Badalamann napisał(a): W efekcie część młodzieży spędzała część wakacji z szwami a czasami z gipsem na ręce czy nodze. Tak samo dziś. także tak, po prostu samo życie. Tego się nie przeskoczy. Jak dla mnie to wariaci na hulajnogach, motorach czy innych autach mogą lądować na drzewie za każdym razem byle nie wyrządzali szkód osobom trzecim. Edytowane 20 Sierpnia przez Klakier1984
oldfashioned Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 13 minut temu, Badalamann napisał(a): @oldfashioned Wypadki się zdażają. Oby jak najrzadziej. Ale kiedyś tak samo się zdażały, mam wrażenie że częściej niz dzisiaj. W efekcie część młodzieży spędzała część wakacji z szwami a czasami z gipsem na ręce czy nodze. Tak samo dziś. także tak, po prostu samo życie. Tego się nie przeskoczy. Ja bym jednak wolał, żeby bezmózgi, które narażają innych, były skutecznie neutralizowane. Ty sobie wolisz tłumaczyć, ze takie jest zycie. Jak jakas ameba na hulajnodze zabije dziecko paromiesięczne, albo powaznie okaleczy osobe trzecia to musicie pamietac - takie jest zycie.
hubio Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia https://wiadomosci.wp.pl/tragedia-na-weselu-w-wadowicach-szesc-osob-z-zarzutami-7320580273334400a Dlatego także nie piję także na weselach...
Pan Mateoo Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia rozumiem tragedie i pewnie niewlasciwe zachowanie policjantow [jest o tym w innym art], ktore czesciowo przyczynilo sie do smierci, ale twoj komentarz zapewnia wieksze poczucie 'na haju' niz parenascie butelek wódki
voltq Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia W „Orędowniku” z 1936 roku mogliśmy przeczytać: „Jeden z Anglików obliczył, że w roku 2139 cały świat będzie składał się tylko z samych warjatów. Nie są to żadne przepowiednie, ani też jakieś dociekania, tylko ściśle matematyczne obliczenia. W roku 1859 wypadał jeden warjat na 535 zdrowych, w roku 1897 jeden warjat już tylko na 312 zdrowych; dalej rozwija się kierunek następująco: w r. 1926 - 1:150, w r. 1977 będzie 1:100, idąc zaś tym sposobem liczenia, dochodzi się do wniosku, że w roku 2139 cały świat będzie się z składać z samych warjatów. Te obliczenia są dokonane ściśle matematycznie”.
hubio Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia https://www.o2.pl/informacje/wjechal-hulajnoga-w-dziecko-uderzylo-glowa-w-beton-nie-odpowie-jak-dorosly-7320795579787456a I dlatego uważam, ze zarówno wiek przyzwolenia powinien być obniżony do 14 lat, ale i odpowiedzialność karna. Dzisiejsze możliwości nastolatków i ich świadomość jest dużo wyższa niż 50 lat temu, ale przepisy te same. Generalnie w wielu sprawach powinni być traktowani jako dorośli. Jeśli 14 latka potrafi zadać sobie tyle trudu aby założyć konto na telegramie albo FB. Albo jednym i drugim. Tyle trudu aby się wypromować. I tyle trudu aby znaleźć klientów na swoje treści to nie powinna mieć z tego tytułu problemów. Analogicznie nastolatka, która działa w metodzie na wnuczka albo nastolatek jak w tym przypadku, który slalomem mija przechodniów powinni ponosić odpowiedzialność karną jak dorośli.
Henryk Nowak Opublikowano 21 Sierpnia Opublikowano 21 Sierpnia 23 godziny temu, oldfashioned napisał(a): Ja bym jednak wolał, żeby bezmózgi, które narażają innych, były skutecznie neutralizowane. Ty sobie wolisz tłumaczyć, ze takie jest zycie. Jak jakas ameba na hulajnodze zabije dziecko paromiesięczne, albo powaznie okaleczy osobe trzecia to musicie pamietac - takie jest zycie. Jesteś zwyrodnialcem i tyle. Oczywiście, że nikt nie powie "takie jest życie" ale ludzi należy edukować i karać adekwatnie do czynu i do wieku. Po to są sądy rodzinne i poprawczaki. Skoro chciałbyś żeby byli neutralizowanie to pewnie byś nie miał nic przeciwko temu by do nich strzelano z ostrej amunicji. Na szczęście takie zwyrolskie rzeczy mogą się dziać tylko w twoich chorych snach. 13 minut temu, hubio napisał(a): (...) nastolatek jak w tym przypadku, który slalomem mija przechodniów powinni ponosić odpowiedzialność karną jak dorośli. Dlaczego? 10 letni dzieciak też może kogoś staranować na hulajnodze i w efekcie zabić. Czy w takim razie 10 letnie dziecko powinno być w takiej sytuacji sadzone jak osoba dorosła czy dopiero nastolatek?
Rekomendowane odpowiedzi