Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, huudyy napisał(a):

Ojp, jaki chochoł postawiłeś XDD 

Ty się z tego śmiejesz, ale napisałem już o tym w innym wątku a tu humorystycznie uprościłem. W skrócie. Chłop gada jakieś bzdety do rodziny o odessie rządzonej przez gruzinów itp, ukrainka włącza kamerę, zaczepia go i pyta ile mu za to płacą. Ten jest kulturalnie odpowiada (jak na odklejeńca to miło mówi :E), ciągnąć dalej jakieś dziwne historie, ale mimo wszystko w normalnym tonie. Ukrainka wychodzi z restauracji, dzowni na policję że ją obrażają. Policjantka mówi, że nei ma podstaw bo nie wyzywał jej personalnie. Na szczęście koniec sprawy.

Edytowane przez Fatality
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

Tak było, byłem tą kamerką XD 

edit bo zjadło mi końcówkę posta @Fatality

a tak serio - koleś na pierwsze pytanie babki odpowiedział "idź się umyj" 

5 minut temu, Fatality napisał(a):

Ten jest kulturalnie odpowiada

zajebiście kulturalnie.

Czy ty chociaż raz możesz coś napisać trochę zgodnego z prawdą? :E

Nawet jego współbiesiadnicy opierdolili Rafała za bycie debilem.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Miło poznać Panie Kamera. Jesteś jeszcze w pościej poniżej pod tym głównym

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Tak było, byłem tą kamerką XD 

edit bo zjadło mi końcówkę posta @Fatality

a tak serio - koleś na pierwsze pytanie babki odpowiedział "idź się umyj" 

zajebiście kulturalnie.

Czy ty chociaż raz możesz coś napisać trochę zgodnego z prawdą? :E

Oglądałeś do końca? czy peirwsze 6sekund? Inny za pytanie "a ile ci za to płacą" pewnie by zwyzywał. Ale nieee, za głupią odpowiedź na głupie pytanie to pewnie powinien gnić w pierdlu

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Fatality napisał(a):

Oglądałeś do końca? czy peirwsze 6sekund? Inny za pytanie "a ile ci za to płacą" pewnie by zwyzywał

Tak - czy Ty byś się nie wku**wił, jakby ktoś Ci w Twarz mówił, że Twojego kraju nie ma i nie będzie? Gadanie że Lwów jest Polski, że Węgry, Rumunia i Polska rozłożą Ukrainę na części? Potem jeszcze pieprzy jak ona jasno mu mówi, że sobie nie życzy XD

Jeszcze wymyślanie, że ma dziewczynę ukrainkę XD jakieś słodkie słówka że jest piękna XDD "was tutaj nie ma" no i typowe "spi***alaj" na koniec jak na POTOMKA HUSARII przystało :E

Widać, że wyznawca Grigorija Downa jak nic. No i spermiarz do kompletu. W sumie zgadza się z typowym obrazem narodowca.

13 minut temu, Fatality napisał(a):

Ten jest kulturalnie odpowiada (jak na odklejeńca to miło mówi :E),

czemu nawet wrzucając filmik gdzie dokładnie widać zajście, musisz kłamać? To jakaś choroba? Przymus wewnętrzny?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Tak - czy Ty byś się nie wku**wił, jakby ktoś Ci w Twarz mówił, że Twojego kraju nie ma i nie będzie? Gadanie że Lwów jest Polski, że Węgry, Rumunia i Polska rozłożą Ukrainę na części? Potem jeszcze pieprzy jak ona jasno mu mówi, że sobie nie życzy XD

- jesteś w kraju, na który twój rząd pluje od miesięcy

- widzisz kogoś kto w prywatnej rozmowie mówi, że w odessie/wschodzie rosji mówią pu rosyjsku (prawda), oraz że wschód urkainy należy się Rosji (kłamstwo) oraz odessą rządzą gruzini (odklejka)

Co robisz?

A) wkurza cię to, jesz dalej w restauracji i ignorujesz idiotę

B) próbujesz zapytać dlaczego tak sądzi / przekonać go, że nie ma racji i to krzywdzące. Bez kamery, bez udostępniania w internecie

C) odpalasz kamerkę, zaczynasz rozmowę "a ile panu za to płacą", dzwonisz po wszystkim na policję i przyjeżdza patrol, nic nie stwierdza, a na drugi dzień idziesz jeszcze raz na policję. Na koniec wrzucasz to do internetu i płaczesz jak w Polsce zaczepiają cię anty-ukraińcy.

Która odpowiedź jest prawidłowa i najbardziej normalna, a która chora i szukająca atencji?

Dodam, że powiedziałem tylko o tym, że ukraińcy dzwonią na policję za prywatne poglądy wypowiedziane do członka rodziny, ale cała ta historia równie ciekawa. Nie wspomnę o tym, że Lwów historycznie jest Polski. Tak samo jak np. Szczecin nie jest historycznie polski i nie powinno to być jakąś kontrowersją

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

- jesteś w kraju, na który twój rząd pluje od miesięcy

- widzisz kogoś kto w prywatnej rozmowie mówi, że w odessie/wschodzie rosji mówią pu rosyjsku (prawda), oraz że wschód urkainy należy się Rosji (kłamstwo) oraz odessą rządzą gruzini (odklejka)

Co robisz?

A) wkurza cię to, jesz dalej w restauracji i ignorujesz idiotę

B) próbujesz zapytać dlaczego tak sądzi / przekonać go, że nie ma racji i to krzywdzące. Bez kamery, bez udostępniania w internecie

C) odpalasz kamerkę, zaczynasz rozmowę "a ile panu za to płacą", dzwonisz po wszystkim na policję i przyjeżdza patrol, nic nie stwierdza, a na drugi dzień idziesz jeszcze raz na policję. Na koniec wrzucasz to do internetu i płaczesz jak w Polsce zaczepiają cię anty-ukraińcy.

Która odpowiedź jest prawidłowa i najbardziej normalna, a która chora i szukająca atencji?

To, że jej zachowanie nie było właściwe nie oznacza, że jego było właściwe. 

Ona przesadza, on jest natarczywym, pijanym chamem. 

Opublikowano (edytowane)

na codzień wybrałbym A, bo wiem, że z debilami NIE MA SENSU rozmawiać. Po prostu, nie da się przekonać kogoś, kto swoim IQ ewidentnie odstaje od reszty środowiska - a na pewno nie da się tego zrobić w sposób kulturalny.

Potem bym wybrał opcję C, bo jednak w dzisiejszych czasach wolałbym mieć zabezpieczenie na wypadek odpału polaka husarza narodowca, z takimi to nigdy nie wiadomo co strzeli do łba.

Szkoda, że nie widzisz tego, że na jedno pytanie tej laski dostała na siebie wiadro kłamstw, rasizmu i ksenofobii oraz spier**laj na odchodne - to tylko pokazuje jasno, że Ci prokuratorzy od ścigania mowy nienawiści SĄ JAK NABARDZIEJ POTRZEBNI w tym kraju:

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/w-osmiu-zaatakowali-trzech-ukraincow-34-latek-mial-im-dac-wyklad-o-wolyniu/wm15e54

potem takie Rafałki chodza po ulicach i zaczepiają ludzi tylko ze względu na ich pochodzenie.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

To, że jej zachowanie nie było właściwe nie oznacza, że jego było właściwe. 

Ona przesadza, on jest natarczywym, pijanym chamem. 

Otóż to.

Ja tylko wyżej napisałem, że ukraińcy dzwonią za coś takiego na policję a wytknięto mi, że coś takiego nie miało miejsca. To tyle.

Opublikowano (edytowane)

na codzień wybrałbym A, bo wiem, że z debilami NIE MA SENSU rozmawiać.

I to zrobiłby normalny człowiek. Jesteś za granicą i widzisz prawdopodbnie podpitego lokalsa który pieprzy głupoty. To jedyne wyjście, tym bardziej jak jesteś kobietą która siedzi tam sama. Każde inne wyjście to prowokacja do działania. Facet prócz głupiej odzywki na początku odpowiadał bardzo kulturalnie jak na taką sytuację (porównując do innych)

Potem bym wybrał opcję C, bo jednak w dzisiejszych czasach wolałbym mieć zabezpieczenie na wypadek odpału polaka husarza narodowca, z takimi to nigdy nie wiadomo co strzeli do łba.

Nie chodzi o odpalenie kamery dla bezpieczeństwa, tylko celowe nagrywanie dla atencji. Stawiam spore pieniądze, że na jej profilu jest więcej filmików o tej tematyce, albo chociaż same jej wypowiedzi na takie tematy.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

W komentarzach na FB bagno gorsze od tego Rafałka. Wyborcy Brauna z pewnością. 

ściek to mało powiedziane. Obrzydliwe się to robi.

6 minut temu, Fatality napisał(a):

odpowiadał bardzo kulturalnie jak na taką sytuację (porównując do innych)

MÓWIENIE ŻE TWOJEGO KRAJU NIE MA, jest dla Ciebie kulturalne?! Że Węgry, Polska i Rumunia rozbiorą Twój kraj jest zgodne z Savoir Vivre?

Opublikowano (edytowane)

Jak widać dla kolegi wyżej słowa “proszę ze mną nie rozmawiać 3x” oznaczają że to prowokacja xDXDD. Leżę. 

Kulturalna odpowiedź to - was nie ma, będziecie zaraz podzieleni, wasi rodzice w gułag, a wojna była wam potrzebna. Przekaz prosto z Kremla xD

Na Śląsku mówią po śląsku to znaczy że to nie Polska tylko inne państwo śląskie. Logika narodowca xDDDD. 
Czyli jeśli na wschodzie Ukrainy mówią po rosyjsku to jest Rosja. Proste i logiczne. 
Nie to że specjalnie Rosjanie wrzucili na wschód Ukrainy ludzi żeby wykonać przesiedlenie Ukraińców po rozpadzie. Nieeeeeee. Gdzie by tam. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, huudyy napisał(a):

ściek to mało powiedziane. Obrzydliwe się to robi.

MÓWIENIE ŻE TWOJEGO KRAJU NIE MA, jest dla Ciebie kulturalne?! Że Węgry, Polska i Rumunia rozbiorą Twój kraj jest zgodne z Savoir Vivre?

kulturalne w sensie bez wyzywisk, wulgaryzmów, krzyków itp Jeśli mówimy o tym co ty mówisz, to czy kulturalne jest zaczepianie tej osoby i mówienie jako pierwsze słowa że jest opłacana przez obcy rząd? W takim znaczeniu to ukrainka jak i "Rafał" są siebie warte.

41 minut temu, TheMr. napisał(a):

ak widać dla kolegi wyżej słowa “proszę ze mną nie rozmawiać 3x” oznaczają że to prowokacja xDXDD. Leżę. 

Zaczepiasz obcego człowieka, a później mówisz do niego proszę ze mną nie rozmawiać. :pajac: A nie zapomniałem. Naród wybrany. Można zaczepiać ludzi, pytać ich o coś, ale jak za 5s powiesz proszę za mną nie rozmawiać to trzeba się sluchać, inaczej dzownimy na policję i zamykamy za mowę nienawiści.

Ten chłop by się do niej słowem nei odezwał ale sama chciała z nim gadać.

41 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie to że specjalnie Rosjanie wrzucili na wschód Ukrainy ludzi żeby wykonać przesiedlenie Ukraińców po rozpadzie. Nieeeeeee. Gdzie by tam. 

Od kiedy taka narracja jest, że rosyjski został narzucony X lat temu przz rosjan i do 2026r są smuszeni na ukrainie po rosyjsku gadać? Biedni ukraińcy. Zelneskiemu też 10(?) lat temu kazali się przebrać za jakeigoś klauna i tańczyć i śpiewać na scenie przed putinem?

Całe szczęście, że już banderwskie onuce wychodzą z nory, gdy oswoili się z pluciem ukraińców każdego dnia. Znowu można bronić prowokatorów całym niebiesko zółtym sercem

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
46 minut temu, Fatality napisał(a):

Od kiedy taka narracja jest, że rosyjski został narzucony X lat temu przz rosjan

Będzie jak z granicą?

Ukaz emski z 1876 roku - nakaz cara rosyjskiego by całkowicie zakazać używania języka ukraińskiego na terenach należących do cesarstwa rosyjskiego. Zakaz posługiwania się nim i zakaz drukowania w tym języku. 

Ogólnie w czasach rozwoju przemysłu w Ukrainie na przestrzeni XIX i XX wieku osiedlano tam rosjan, a język rosyjski tak jak przez cały czas istnienia ZSRR dawał wyższą pozycję społeczną. Po odłączeniu się od ZSRR w 1991 roku na terenach wschodniej Ukrainy mieszkało do dziś bardzo dużo rosjan i osób mających korzenie rosyjskie.

Przez lata powstał miks języka ukraińskiego i rosyjskiego nazywający się surżyk. To jest język ukraiński z dużym wpływem języka rosyjskiego i tutaj bardzo trafne jest np. porównanie do gwary/języka śląskiego, gdzie ta mowa też powstała przez miks językowy ze względu na historię obszaru terytorialnego Śląska. 

Ponownie polecam ci przejrzeć informacje, zanim zaczniesz wypisywać takie rzeczy.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

kulturalne w sensie bez wyzywisk, wulgaryzmów, krzyków itp

Jak to jest dla Ciebie kulturalne, to ja tylko mogę się domyślać jakim jesteś człowiekiem w rzeczywistości 

Jeśli mówimy o tym co ty mówisz, to czy kulturalne jest zaczepianie tej osoby i mówienie jako pierwsze słowa że jest opłacana przez obcy rząd

Jedno pytanie kontra cały wianuszek ksenofobicznych bredni.

Symetryzm na pełnej. 

Można zaczepiać ludzi, pytać ich o coś, ale jak za 5s powiesz proszę za mną nie rozmawiać to trzeba się sluchać,

Można odpowiedzieć jednym zdaniem, a nie całą litanią - potem laska ewidentnie nie chciała już z nim gadać, jasno dawała do zrozumienia, że nie życzy sobie z nim kontaktu to spermiarz zaczął jej słodzić xd

Obrzydliwe na wielu frontach. 

Jakbyś był w Niemczech i słyszał od Niemca (wyznawcy AFD), że Polskę należy rozebrać by odzyskać ziemie wschodnie, też byś nie zareagował? JAK ROZUMIEM TYLKO BYŚ SIĘ UŚMIECHNĄŁ :E

Od kiedy taka narracja jest, że rosyjski został narzucony X lat temu przz rosjan i do 2026r są smuszeni na ukrainie po rosyjsku gadać? Biedni ukraińcy. Zelneskiemu też 10(?) lat temu kazali się przebrać za jakeigoś klauna i tańczyć i śpiewać na scenie przed putinem?

Rafałek, a tobie ile płacą? XD 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
18 minut temu, huudyy napisał(a):

Jakbyś był w Niemczech i słyszał od Niemca (wyznawcy AFD), że Polskę należy rozebrać by odzyskać ziemie wschodnie, też byś nie zareagował? JAK ROZUMIEM TYLKO BYŚ SIĘ UŚMIECHNĄŁ :E

Rafałek, a tobie ile płacą? XD 

Ja bym nie zareagował, po co bym miał gadać z debilem? Może i bym się nawet uśmiechnął z politowania. 

Opublikowano (edytowane)

A, jeszcze jedno.

1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Zelneskiemu też 10(?) lat temu kazali się przebrać za jakeigoś klauna i tańczyć i śpiewać na scenie przed putinem?

Dajesz link do tego występu.

Znaczy wiem, że nie dasz, bo Zełenski nigdy nie wystąpił przed putinem. Nabijał się z niego w skeczach wcielając się m.in. w żonę putina. Nagranie które gdzieś tam krąży to montaż z występu Zełenskiego z 2001 roku z jakimś nagraniem putina z zupełnie innego wydarzenia. Kolejny raz jedziesz na fejkach z sieci.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)

nagrałbym filmik do internetu, kłóciłbym się, zadzownił na polizei że mnie jako Polaka gnębi Niemiec. Tak by było. Nie zmyślam.

Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Po odłączeniu się od ZSRR w 1991 roku na terenach wschodniej Ukrainy mieszkało do dziś bardzo dużo rosjan i osób mających korzenie rosyjskie.

Ale czy ktoś im nakazywał mówić po rosyjsku? Nie. Sami chcieli. Jak napisałeś mieszkają tam w sporej części rosjanie. Ogólnie ciężko powiedzieć, że nie mieszkają, bo ukraińcy to w większości rosjanie, a ich jężyk powstał aby się uniezależnić i wytworzyć jakąś tożsamość narodową. To chyba jasne. Paradoksalnie potwierdziłeś wersje tego typa z filmu, który mówił, że wschód ukrainy jest rosyjski.

Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Przez lata powstał miks języka ukraińskiego i rosyjskiego nazywający się surżyk.

Już wstawiałem badania z 2014r gdzie ponad 2/3 mieszkńców ukrainy na pytanie, który język rozumieją - wybrali rosyjski. Chyba nie jest w tym nic dziwnego. Mnóstwo ukraińców nie potrafiło po ukraińsku. Sytuacja zaczęła się zmieniać po 2022. 

Może jeszcze znaleźć filmik płaczącej dziewczyny, którą zaczęły szarpać ukrainki w Polsce bo myśleli że to rosjanka a to była ukrainka mówiąca po rosyjsku?

Nie wiem do czego wgl ma prowadzić ta dyskusja. Bo jest poza tematem. Co chcesz udowodnić?

Można odpowiedzieć jednym zdaniem, a nie całą litanią - potem laska ewidentnie nie chciała już z nim gadać, jasno dawała do zrozumienia, że nie życzy sobie z nim kontaktu to spermiarz zaczął jej słodzić xd

Obrzydliwe na wielu frontach. 

Obrzydliwe jest również zarzucanie obcej osobie że jest opłacany przez ruskich? Jedziesz do niemiec i krzyczysz na niemców, że ruskie ich opłacają? Później kręcisz tiktoki i nakręcasz spirale nienawiści Niemców wobec Polaków. TTak to analogicznie by wyglądało. Chyba słabo?

Czy w jednym zdaniu powiedziałem że facet miał rację (prócz tego, że Lwów należał kiedys do Polski)? Nie. Więc nei wymyślaj, że bronię typa. Pokazuje tylko kolejny filmik szukania na siłę atencji i próby prowokacji. Facet mimo że idiota, nie zrobił nic nielegalnego a ukrainka szczuje na niego policję. Na to idą moje podatki. Nieuzasadnione wezwania ukraińców na Polaków. Nie zapraszam do dyskusji.

Tymczasem wczoraj grupa ukraińców skatowała typa (też ukraińca) i to jakby ok. Patologia mieszka w Polsce a ty ich bronisz

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

że wschód ukrainy jest rosyjski.

Był. Był rosyjski, teraz rosja chce go ponownie zawłaszczyć, a ja napisałem wyłącznie, że latami osiedlano tam rosjan, a obecnie są to ich potomkowie. Piszesz tak jakbyś nie wiedział jak to działa, olewając choćby historię Polski, zabory, wojny i wszystko co się działo z każdej ze stron wobec naszego kraju. Po latach takich osiedleń powstaje miks społeczny i narodowościowy.

Wiesz doskonale co napisałem i co chciałem przekazać, celowo przekręcasz moje słowa.

6 minut temu, Fatality napisał(a):

Już wstawiałem badania z 2014r gdzie ponad 2/3 mieszkńców ukrainy na pytanie, który język rozumieją - wybrali rosyjski. Chyba nie jest w tym nic dziwnego. Mnóstwo ukraińców nie potrafiło po ukraińsku. Sytuacja zaczęła się zmieniać po 2022. 

do 1991 roku w większości szkół obowiązującym i narzucanym językiem był język rosyjski. Zatem można powiedzieć, że językiem ukraińskim posługują się głównie ludzie w wieku co najwyżej około 38 lat. Wszyscy starsi będą rozmawiali po rosyjsku, bo takiego języka ich uczono, takim musieli się posługiwać urzędowo, nie to że sami sobie chcieli. Opór był podobny do tego jaki stawiało wiele krajów, w tym Polska gdy wprowadzano np. germanizację czy rusyfikację. Tylko że nasz język w mowie różni się od rosyjskiego tym bardziej od niemieckiego. Ukraiński tak mocno od rosyjskiego nie odbiega pod pewnymi względami, więc to nieco trudniejsze. Różnica choćby taka, że u nas nie było carskiego zakazu drukowania po polsku. Takiego zakazu nie wprowadzili też Niemcy czy Austriacy. To mocno ułatwiło przetrwanie tożsamości językowej.

Dopiero młodsze pokolenia to odejście od rosyjskiego, ale też nie w całości, bo przecież muszą się jakoś dogadać z rodziną, która używa rosyjskiego lub wspomnianego surżyka, gdzie wpływ rosyjskiego jest duży.

Ale ponownie, zainteresuj się trochę tematem, albo poszukaj choć trochę informacji. Były lata, gdzie nie mieli wyboru i musieli się go uczyć i w oficjalnych sytuacjach posługiwać się rosyjskim, bo ZSRR czy jeszcze cesarstwo narzucało im dużo surowiej językowy kaganiec, niż choćby Polsce.

Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Ale ponownie, zainteresuj się trochę tematem, albo poszukaj choć trochę informacji. Były lata, gdzie nie mieli wyboru i musieli się go uczyć i w oficjalnych sytuacjach posługiwać się rosyjskim, bo ZSRR czy jeszcze cesarstwo narzucało im dużo surowiej językowy kaganiec, niż choćby Polsce.

jakby chcieli to by potrafili zrobić większy nacisk na ukraiński ale na tym im nie zależało. Tak samo jak białorusini mają w pompce białoruski, tak samo nawet politycy ukraińscy mieli w pompce ukraiński. I wypowiadali się często przed 2014r - po rosyjsku.

Jednak aby w szkołach uczyć że wołyń to nie było ludbójstwo a niewinne wygnanie Polaków to już umieli.

Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

jakby chcieli to by potrafili zrobić większy nacisk na ukraiński ale na tym im nie zależało.

Ponownie, zainteresuj się jak to wyglądało od strony rosji, a nie snujesz domysły, że "dałoby się".

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozstrzelane_odrodzenie

Nie było mowy o presji, bo w odpowiedzi była tylko rosyjska agresja. Wszystko co przetrwało to tylko dzięki podziemiu językowemu.

7 minut temu, Fatality napisał(a):

Jednak aby w szkołach uczyć że wołyń to nie było ludbójstwo a niewinne wygnanie Polaków to już umieli.

A uczyli tego po rosyjsku czy po ukraińsku, jak myślisz? 

Opublikowano

Ale co ma język mówiony wspólnego z przynależnością narodową? Czy Brazylijczycy są tak naprawdę Portugalczykami, Argentyńczycy Hiszpanami a Kanadyjczycy Anglikami? Czy Śląsk jest oddzielnym krajem?

Ukraina to Ukraina i tyle. Jasne, że na terenach wschodnich duża część ludzi identyfikuje/identyfikowała się jako ruscy ale jest jeszcze coś takiego jak granice i prawo międzynarodowe. 

Putin wymyśla sobie jakieś referenda i na tej podstawie anektuje terytoria niezgodnie z prawem międzynarodowym. Pisanie, że jakaś część Ukrainy jest rosyjska bo mieszkają tam Rosjanie to powtarzanie ruskich bredni godne największych przygłupów z IQ gówna spod buta. 

6 minut temu, LeBomB napisał(a):

A uczyli tego po rosyjsku czy po ukraińsku, jak myślisz? 

Żeby być wiernym prawdzie - w szkołach od dawna muszą być lekcje po ukraińsku. Obecnie 26 letni syn znajomej już za dzieciaka miał uroki po ukraińsku i ona nie rozumiała co miał w książkach.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Żeby być wiernym prawdzie - w szkołach od dawna muszą być lekcje po ukraińsku. Obecnie 26 letni syn znajomej już za dzieciaka miał uroki po ukraińsku i ona nie rozumiała co miał w książkach.

No właśnie o tym mówię, że językiem ukraińskim nauczonym w szkołach będą posługiwali się co najwyżej 38 latkowie.

A co do poprzedniej części, to chodziło mi o to, że ważniejsze było w jakim języku uczyli w szkole, a nie o czym, byleby nie było źle o ruskich.

19 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ale co ma język mówiony wspólnego z przynależnością narodową?

Dla niektórych jak widzisz język to element przynależności narodowej lub element stanowiący o istnieniu narodu.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Fatality napisał(a):

Stawiam spore pieniądze, że na jej profilu jest więcej filmików o tej tematyce, albo chociaż same jej wypowiedzi na takie tematy.

No i co, to źle, że pokazuje prawicowych baranów w akcji? :E 

Z policją przesadziła, z reakcją - kwestia perspektywy. Pato-prawica ma pewnie ból dupy, że siedząc tam sama jedna miała odwagę dosyć stanowczo zareagować na pier...e imbecyla. Czy to rozsądne, biorąc pod uwagę, co może takiemu strzelić do głowy - to już osobna kwestia, która nijak nie rozgrzesza jego pieprzenia.

12 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Kulturalna odpowiedź to - was nie ma, będziecie zaraz podzieleni, wasi rodzice w gułag, a wojna była wam potrzebna. Przekaz prosto z Kremla

Rosyjska szkoła dyplomacji. Już Kazik o tym piosenki pisał. :E 

12 godzin temu, Fatality napisał(a):

Bardzo możliwe, przy czym wciąż postawa sprowokowanego debila jest sto razy bardziej bulwersująca.  Także jeśli mamy tutaj ważyć winę i wskazywać mniejsze zło, ot nadal wścibska Ukrainka jest sto razy lepsza od "kulturalnego" rusofila. 

11 godzin temu, huudyy napisał(a):

Jakbyś był w Niemczech i słyszał od Niemca (wyznawcy AFD), że Polskę należy rozebrać by odzyskać ziemie wschodnie, też byś nie zareagował? JAK ROZUMIEM TYLKO BYŚ SIĘ UŚMIECHNĄŁ

No, jak to w koalicji. :E 

10 godzin temu, Fatality napisał(a):

Tymczasem wczoraj grupa ukraińców skatowała typa (też ukraińca) i to jakby ok. Patologia mieszka w Polsce a ty ich bronisz

O tym mówisz? :E 

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/w-osmiu-zaatakowali-trzech-ukraincow-34-latek-mial-im-dac-wyklad-o-wolyniu/wm15e54

Edytowane przez Zas