Henryk Nowak 1 951 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 1 minutę temu, Pan Mateoo napisał(a): jesli to jest pies bojowy/agresywny to jest winny zaatakowania czlowieka. bo czlowiek jesli jest agresorem i nie skorzysta z pomocy i zaatakuje czlowieka to jest winny. jesli wlasciciel psa ma psa z listy agresywnych psow/psow bojowych i nie poswieca mu na tyle uwagi by socializowac psa i nauczyc pewnych wzorcow to jest odpowiedzialny za szkody wyrządzone przez ZLEGO AGRESYWNEGO psa. Nie, pies nie jest winny tego, że jego właściciel jest debilem. To człowiek stworzył agresywne rasy psów, człowiek sprawił, że one atakują inne żywe istoty. Jeśli człowiek kupuje sobie takiego psa do domu i puszcza go luzem to to jest wina człowieka, nie psa. Powinien być zakaz posiadania takich psów, niech sobie będą w wojsku. A jeśli jakikolwiek pies atakuje innego psa albo człowieka to kara finansowa powinna być miażdżąca plus odebranie psa. O czym my w ogóle mówimy jak w Polsce w ogóle nie ma obowiązku prowadzenia psa na smyczy. Od tego by trzeba zacząć.
hubio Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 56 minut temu, Zas napisał(a): 23 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Trzeba być skończonym debilem, żeby uważać, że śmierć niewinnego zwierzęcia jest rozwiązaniem problemu spowodowanego głupotą właściciela. A KAŻDY pies, który zaatakuje człowieka, powinien być USYPIANY Z AUTOMATU - nieważne york, jamnik, labrador czy amstaff - to by nauczyło psiarzy odpowiedzialności. Nie interesuję się tematem ale wydaje mi się, że i tak w jakiś 80% właśnie tak się dzieje! Te psy co zaatakowały dziecko, szczególnie dziecko i jeszcze są z ras niebezpiecznych to chyba prawie zawsze są usypiane. Nie może to się dziać z automatu ale de facto chyba prawie tak jest. A jak nawet nie to często np sami właściciele oddają po takich incydentach do schroniska. Oglądam na YT taki kanał gdzie koleś robi świetną robotę i te psy od nowa socjalizuje. Z tego co on mówił to prawie zawsze winę za zachowanie psów ponoszą właściciele. To coś jak temat już poruszany ale odpowiedzialności rodziców za dzieci gdzie nożownik proponował odpowiedzialność karną. Tak samo jest z właścicielami psów. Choć rasy niebezpieczne mają rzeczywiście w DNA agresję więc tu się nie wypowiem czy takie da się ucywilozować. Osobiście oczywiście nie jestem za uśmiercaniem psów "z automatu" ale za zakazem posiadania ras niebezpiecznych jestem. Bo jak ktoś kocha psy może kupić x ras normalnych, a nie niebezpiecznych. Edytowane 27 Sierpnia przez hubio
nozownikzberlina Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Teraz, hubio napisał(a): Nie interesuję się tematem ale wydaje mi się, że i tak w jakiś 80% właśnie tak się dzieje! Te psy co zaatakowały dziecko, szczególnie dziecko i jeszcze są z ras niebezpiecznych to chyba prawie zawsze są usypiane. prawie nigdy nie są usypiane, bo zawsze jakaś odklejona specjalistka behawiorystka protestuje x D
Henryk Nowak Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia Teraz, nozownikzberlina napisał(a): weź bo gadasz jak psiary na fejsbuku jak bydle atakuje dzieci, zwłaszcza w tym konkretnym przypadku nie po raz pierwszy, to się nadaje do utylizacji. To nie jest jakaś pomyłka czy wybryk. Tak uważam. To jest w dalszym ciągu wina właściciela. Kupił sobie Terminatora nad którym nie panuje. Zamiast go zabijać powinni go odebrać w typowo dać karę liczoną w dziesiątkach tysięcy. W ogóle posiadanie takich psów powinno być nielegalne. Jeśli ktoś teraz takiego ma to trudno, ale nowych nie powinno móc się nabyć. Prawo w tym kraju to żart, bo takie psy jak Pitbull Amstaff Mastiff Kangal Dog argentyński Dog kanaryjski Rottweiler Doberman Wszelkie inne duże molosy i ich krzyżówki Owczarek belgijski powinny być nielegalne. To są potencjalni zabójcy. Ludzie nie tak krzyżowali, chcieli, żeby te psy szybko i skutecznie zabijały. Tylko debil może chcieć mieć w domu potencjalnego mordercę a politycy są kretynami bo na to pozwalają.
Pan Mateoo Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): człowiek stworzył agresywne rasy psów, człowiek sprawił, że one atakują inne żywe istoty. To matka natura stworzyła psy które atakują wszystko bo polują. To człowiek stworzył psy które nie potrafią szczeknac na zlodzieja
Henryk Nowak Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 4 minuty temu, hubio napisał(a): Nie interesuję się tematem ale wydaje mi się, że i tak w jakiś 80% właśnie tak się dzieje! Te psy co zaatakowały dziecko, szczególnie dziecko i jeszcze są z ras niebezpiecznych to chyba prawie zawsze są usypiane. Nie może to się dziać z automatu ale de facto chyba prawie tak jest. A jak nawet nie to często np sami właściciele oddają po takich incydentach do schroniska. Oglądam na YT taki kanał gdzie koleś robi świetną robotę i te psy od nowa socjalizuje. Z tego co on mówił to prawie zawsze winę za zachowanie psów ponoszą właściciele. To coś jak temat już poruszany ale odpowiedzialności rodziców za dzieci gdzie nożownik proponował odpowiedzialność karną. Tak samo jest z właścicielami psów. Choć rasy niebezpieczne mają rzeczywiście w DNA agresję więc tu się nie wypowiem czy takie da się ucywilozować. Osobiście oczywiście nie jestem za uśmiercaniem psów "z automatu" ale za zakazem posiadania ras niebezpiecznych jestem. Bo jak ktoś kocha psy może kupić x ras normalnych, a nie niebezpiecznych. Ogólnie zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Jedynie poprawka bo psy są upisane najwyżej jeśli kogoś zabija a nie pogryzą. Są przypadki ludzi, których pies pogryzł ludzi wielokrotnie w przeszłości i im się tych psów nawet nie odbiera.
nozownikzberlina Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Zamiast go zabijać powinni go odebrać w typowo dać karę liczoną w dziesiątkach tysięcy. odebrać i co z nim zrobić? ja to śledziłem kiedyś i to działa jak przeniesienie do innej parafii księdza pedofila, prędzej czy później znowu zaatakuje.
Henryk Nowak Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) 10 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): To matka natura stworzyła psy które atakują wszystko bo polują. To człowiek stworzył psy które nie potrafią szczeknac na zlodzieja Piszesz brednie i nie masz zielonego pojęcia na temat psów. Normalnie wilki polują bo muszą jeść. Człowiek stworzył psy, które atakują by zabić. Zaczęło się od molosów w starożytności. Powstały w wyniku krzyżowania psów przez plemię Molosów w Epirze by walczyły z ludźmi. Później duże molosy były krzyżowane przez Rzymian by walczyć w wojnach i boku ludzi. Uczono je jak szybko i skutecznie zabijać ludzi, odziewano je w pancerz i uczyno przegryzania tętnic. Nawet stosunkowo niedawno ludzie tworzyli nowe rasy jak np dog argentyński do polowania na pumy - stworzono rase, która atakuje by zabić, ma wysoki próg bólu i będzie walczyć nawet jeśli będzie się w tym czasie wykrwawiać. Więc nie bredź bo nie wiesz o czym piszesz. 6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): odebrać i co z nim zrobić? ja to śledziłem kiedyś i to działa jak przeniesienie do innej parafii księdza pedofila, prędzej czy później znowu zaatakuje. To jest rzeczywiście trudna sprawa i nie będę się spierać. Niemniej śmierć to nie jest rozwiązanie. Powinni go dać do schroniska, być może pozwolić go adoptować komuś, kto ma doświadczenie z takimi rasami. Niemniej to powinien być koniec takich ras w Polsce, już nikt nie powinien mieć możliwosci kupienia psa takiej rasy. I tak jak pisałem - nie ma co o tym pisać kiedy w Polsce nawet nie ma wymogu prowadzenia psa na smyczy, mamy w tym temacie dziki zachód. Edytowane 27 Sierpnia przez Henryk Nowak
Suchy211 Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Niemniej śmierć to nie jest rozwiązanie. Niekiedy jest. Śmierć to nie jest najgorsza rzecz jaką można zadać żywemu stworzeniu. Zgadzam się co do kar dla właścicieli. Powinny być kolosalne (plus jakiś zarzut z wpisem do rejestru skazanych) kiedy dojdzie do pogryzienia. Te psy trzeba ograniczyć przez ograniczenie ich właścicieli.
hubio Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia A to uważam, że jednak jak pies pogryzie dziecko tak, że znajdzie się w szpitalu to powinien być albo uśpiony albo odebrany właścicielom. Bo tu już nie ma co czekać.
Henryk Nowak Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia 6 minut temu, Suchy211 napisał(a): Niekiedy jest. Śmierć to nie jest najgorsza rzecz jaką można zadać żywemu stworzeniu. Zgadzam się co do kar dla właścicieli. Powinny być kolosalne (plus jakiś zarzut z wpisem do rejestru skazanych) kiedy dojdzie do pogryzienia. Te psy trzeba ograniczyć przez ograniczenie ich właścicieli. Dokładnie. Kary muszą być tak dotkliwe, żeby ludzie nie chcieli nawet ryzykować odpiecia smyczy od obrozy w miejscu publicznym. 47 minut temu, hubio napisał(a): A to uważam, że jednak jak pies pogryzie dziecko tak, że znajdzie się w szpitalu to powinien być albo uśpiony albo odebrany właścicielom. Bo tu już nie ma co czekać. Powinien być odebrany a taka osoba powinna mieć zakaz posiadania psów. Oczywiście nikt takiego prawa nie uchwali bo zetki by się spłakały.
KiloKush Opublikowano 27 Sierpnia Opublikowano 27 Sierpnia (edytowane) H Edytowane 27 Sierpnia przez KiloKush
Zas Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Po co wklejasz coś takiego bez linku do artykułu? Chodzi o zdarzenia jeszcze z Ukrainy i oczywiste sprawa poraża, ale w Polsce mieliśmy podobne. Edytowane 28 Sierpnia przez Zas
Camis Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 2 godziny temu, Zas napisał(a): Po co wklejasz coś takiego bez linku do artykułu? Nie wiem choć się domyslam.
Henryk Nowak Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Musimy zamknąć granice i wyrzucić wszystkich turystów, są dla nas śmiertelnym zagrożeniem. Dla nas i dla tożsamości narodowej. Tak mi dopomóż Braun.
LeBomB Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Tak się skończy, że przez takich ludzi spadnie ilość turystów, albo będą tylko ci co sami będą agresywni...
Jinx Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 19 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Musimy zamknąć granice i wyrzucić wszystkich turystów, są dla nas śmiertelnym zagrożeniem. Dla nas i dla tożsamości narodowej. Tak mi dopomóż Braun. Jaki kraj taki ICE. Dramat, mam wrażenie, że ostatnio jest coraz więcej tego typu akcji.
Henryk Nowak Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 2 minuty temu, Jinx napisał(a): Jaki kraj taki ICE. Dramat, mam wrażenie, że ostatnio jest coraz więcej tego typu akcji. Oczywiście, że jest. Wystarczy spojrzeć na poparcie konfederacji korony rosyjskiej żeby zobaczyć ile onuc jest wśród nas. #polexit
Jinx Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Tak, przy czym sama przemoc wydaje się być podsycana gdzie indziej, poparcie dla braunistow to jeden ze skutków. Nie śledzę polityki za bardzo natomiast zauważyłem, że nawet na moich totalnie apolitycznych fejsowych grupkach w stylu kupię/sprzedam/oddam/dejbomamhoromcurke regularnie wpadają randomowe wpisy szkalujące Ukrainę i tamtejszych ludzi. Co ciekawe podobne wpisy pojawiają się w bardzo różnych czeluściach internetu, np. na socjalach i forach, co wygląda na koordynowaną akcję.
Klakier1984 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 20 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Musimy zamknąć granice i wyrzucić wszystkich turystów, są dla nas śmiertelnym zagrożeniem. Dla nas i dla tożsamości narodowej. Tak mi dopomóż Braun. Chciało by się żeby to było jakieś gówno przez AI wygenerowane.
bourne2008 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia https://tvn24.pl/poznan/poznan-wyzywal-i-oplul-pracownice-sklepu-z-ukrainy-zniszczyl-tez-szyld-sklepu-st9213393 Kolejny wielki patriota
huudyy Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 2 minuty temu, bourne2008 napisał(a): https://tvn24.pl/poznan/poznan-wyzywal-i-oplul-pracownice-sklepu-z-ukrainy-zniszczyl-tez-szyld-sklepu-st9213393 Kolejny wielki patriota Maksymalny wymiar kary i na śmietnik z takim, bo i tak nic z tego nie będzie.
Camis Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Nie gadajcie o tym to są pojedyncze przypadki a tylko szkodzicie polsce!111
Rekomendowane odpowiedzi