Skocz do zawartości

Co zamiast Omody 7? [uparta żona]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jest z gruntu ciężki, bo Omoda 7 jest dla żony tym najlepszym autem i szukam porady małżeńskiej.. Byliśmy na jeździe próbnej i takie mam obserwacje:

• zawieszenie drętwe, czuć studzienki mocno, auto gibie się na lewo-prawo
  • system martwego pola odbił mi na zjeździe z autostrady bo stwierdził że barierka to samochód na sasiednim pasie
  • jest głośno w środku na autostradzie
  • nie ruszysz z miejsca jeśli nie zapniesz pasów, nie znalazłem ręcznego zwolnienienia ręcznego
  • spalanie to w sumie nawet nie wiem jakie jest, rabini w sieci nie są zgodni, a komputer pokładowy pokazuje jak dla mnie totalne bzdury

pewnie jeszcze o czymś zapomniałem, ale może macie jakąś propozycję do mniej więcej 200K tego typu?

Opublikowano

Ta Omoda 7 powinna mieć skrzynię nie do zajechania (1DHT), ale silnik turbo (do hybrydy wolałbym coś prostszego), więc może ... Toyota Corolla Cross (silnik wolnossący i niezatapialne e-CVT).

(wersja z kamerami 360 stopni - pomocne przy parkowaniu)

Opublikowano
5 minut temu, Kyle napisał(a):

Ta Omoda 7 powinna mieć skrzynię nie do zajechania (1DHT), ale silnik turbo (do hybrydy wolałbym coś prostszego), więc może ... Toyota Corolla Cross (silnik wolnossący i niezatapialne e-CVT).

(wersja z kamerami 360 stopni - pomocne przy parkowaniu)

Corolla Cross to została przez nią odrzucona na starcie :E Doceniam trwałość tego auta i oszczędność ale no jest to taczka trochę :)

Opublikowano

Konstrukcja cennika Toyoty pozostawia nieco do życzenia. Przykładowo jak chcę kamery 360 stopni, to muszę kupić topową wersję Toyota Corolla Cross (w niższych konfiguracjach nawet nie ma możliwości dokupienia). W przypadku C-HR czy Yaris Cross, też trzeba kupić wysoką wersje by mieć w ogóle możliwość dokupienia tych kamer.

Co do samych cen ... cóż ... Aygo w najtańszej wersji kosztuje ponad 80 000 zł. Ten wypierdek z gołą blachą jak w maluchu 126p - no coś tutaj nie pykło i moim zdaniem to jest najgorzej wycenione auto tej firmy.