Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra wrzucę foty bo dwu userów tu coś wrzuciło z swoich moto

reszta bije się nie wiem o co.

Po pierwsze to nie lubię szybko jeździć

to se taki nie za mocny sprzęt kupiłem (XX)

po drugie spierdzielam z miasta bo plątanie się tam motocyklem nudzi mnie lepiej 300-500km traskę pyknąć w stadzie

po trzecie junior moto kupił więc niech od starego się uczy 

po czwarte nie maszyny,osiągi i ilość koni mechanicznych a ekipa/ludzie z którymi jeżdżę to najważniejszy czynnik.

obraz.thumb.png.22430379ad08b91e06d05b4dfd986170.png

obraz.thumb.png.59dfc5cd17615fc0c837c63eba6f3741.png

obraz.thumb.png.03ebe188fa0f074ec0ac1f873cfb063b.png

obraz.thumb.png.c0d81859c47981566fd43c2029ebc0f2.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie... Temat założyłem celem wzajemnego dzielenia się swoimi doświadczeniami związanych z motocyklizmem i normalnej dyskusji, a nie skakaniem sobie nawzajem do gardeł. Nie róbcie proszę burdelu.

Mój obecny jak i poprzedni motocykl to naked, a wiec szybka jazda to nie jest coś wielce przyjemnego. Raczej granica komfortu w moim odczuciu kończy się tak na około 110 km/h. Właściwie, to preferuję jazdę w granicach 90-100km/h jeśli chodzi o jakąś wyprawę. Czasem zdarzy się odkręcić bardziej, ale nie robię tego jakoś szczególnie często.

Akurat w przeciwieństwie do @Elder lubię sobie pojeździć przez Warszawę i popatrzeć jak kierowcy samochodów cierpią w korkach. Oczywiście mówię to ironicznie, bo jak muszę pojechać samochodem przez stolicę, to człowieka czasem mało uj nie strzeli jak trzeba jechać w godzinach szczytu.

Filtrowanie ruchu przez motocykle w Polsce jest legalne, lecz trzeba robić to z głową i z zachowaniem ostrożności. Właściwie bez tego motocykl w mieście straciłby w sumie sens.

Osobiście nieważne, czy jeżdżę po drodze motocyklem, czy też samochodem, to zawsze staram się ułatwiać ruch i życie na drodze, a nie utrudniać. Dlatego warto to robić z wzajemnością.

Też właśnie w związku z tematem, bo zapewne wiele motocyklistów jeszcze nie wie, ale od 24 czerwca można legalnie jeździć każdym buspasem. Tylko trzeba uważać na pułapki na skrzyżowaniach, bo czasem tam na chwilę buspas potrafi zniknąć ;)  

Edytowane przez DyndaS
  • DyndaS zmienił(a) tytuł na Dwa kółka - LWG! (temat dla motocyklistów)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odwiedziłem wczoraj dosyć popularną na szlaku motocyklowym koparkę Dolores. Pomimo środka tygodnia i godzin południowych motocyklistów nie brakowało.

Kawał sprzętu:

yW7onMq.jpeg

lOQyaBx.jpeg

3PXzd3M.jpeg

fS96VPe.jpeg

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ostatnio w drodze do Szczawnicy tego typu jazda hybryd mocno mnie irytowała. Po drodze trafiłem na 3 sztuki hybryd, które przez taką jazdę dosłownie tamowały ruch bo zrobił się za nimi spory korek. Rozumiem kwestie bezpieczeństwa i dopasowania prędkości do trasy i warunków ale na litość boską tam były ograniczenia do 70km/h, proste odcinki a gościu od 5 do 50km/h rozpędzał sie w 15 sekund tak by tylko spalina się nie załączyła. To norma czy po prostu cena paliwa daje po kieszeni ? Nawet nie było możliwości wyprzedzić takiego zawalidrogę bo same podwójne ciągłe Jak jeden zjechał na rondzie to przy następnym przedemną wjechała Corolla i znowu to samo.  
    • ?? Kto sieje  i gdzie, u ciebie w Holandii? Jest wręcz odwrotnie strach przed chinami i upadkiem europejskiego przemysłu( np VW), "wojna z usa", Chyba dawno nie było takiego okresu gdzie Europa wydawałaby się się tak słaba  
    • A więc wojna!, krzyze na sztorc!!11    
    • @samsung70 To daj mu znać, żeby napisał recenzje jak już przejdzie. 
    • wpisałem na twiterku "dziadek alice weidel" - miód na moje oczy po prostu. Wysyp postów z sygnaturkami "silni razem", którzy jadą po niej od góry do dołu za dziadka. Tymczasem mnóstwo polityków, większość najważniejszych celebrytów pro-tuskowych, dziennikarzy lewicowych, redaktorów gazet lewicowych miało ojca/matkę/dziadka albo powiązanych z reżimem niemieckim podczas II WŚ albo pracowało jako sędziowie/ubecy/inne wysokei stanowisko w partii komunistycznej i część z nich miała realny wpływ na to czy ktoś zył, czy nie albo realnie przykładał się do ucisku Polaków przez zbrodniczą ideologię.   Hipokryzji lewaków ciąg dalszy odc 2137. Czysta gra na giełdzie aby zarobić. Dobijamy do momentu, że dziś lub we weekend wleci super news, że zaraz pokój albo coś co zrzuci cenę baryłki o 10-15% w dół w ciągu kilku dni.    Kwestia kilku dni jak zrobią większe naloty na nich (jeśli zechcą, chyba że im nie zależy aby załagonić problem). Iran iranem. Ale huti to praktycznie beduini w większości ręcznymi wyrzutniami rakiet i kałachami. 2 dni nalotów USA i ich zdziesiątkują na terenach które podbijali ostanie miesiące - tylko to wygląda jakby USA czekało celowo aż sytuacja będzie gorsza. Pewnei Trumpson jeszcze dobrze nie zarobił na wzrostach ropy na giełdzie. Zaraz otworzy synek shorta i będzie bombardowanie. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...