Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A w sumie co do pomysłu sprzedaży jakichś pakietów które pozwalają na przeglądanie bez reklam itp. to dla mnie tak na prawdę jest równoznaczne z możliwością przeglądania danej strony po wykupieniu dostępu, bo rozumiem to tak: zawalimy ci ekran wkurzającymi reklamami, że normalnie to sobie poczytasz jak wykupisz pakiet. 

W ten sposób zaraz wszędzie będzie "kup pakiet" by przeglądać bez reklam i zobaczymy rychły koniec "darmowego" internetu.

Edit: @j4z mówimy o forum, gdzie ludzie zakładają tematy, czy windows za 30 zł jest legit, bo 450 za system na 10 lat to za dużo, a Ty dajesz przykład gdzie roczna opłata za korzystanie z forum bez reklam to np. 90 zł :D 

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1
Opublikowano

Ja brałem premium, bo chciałem mieć ignorowanie tematów. Z chęcią bym wsparł ith, jak stanę nogi. Kwestia reklam na stronach internetowych od dawna jest mi obca. 

3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

zawalimy ci ekran wkurzającymi reklamami, że normalnie to sobie poczytasz jak wykupisz pakiet. 

Nie no aż tak to nie, bo ludzie serio się zbuntują. Ale kolorowy Nick + brak reklam + inne korzyści i może trochę userow się znajdzie którzy się dorzucą. Na innych zarobi się wyważonymi reklamami. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

O kutwa jeszcze nie pomyślałem że mi kombajna pod domem brakuje :hihot:

Ja już na etapie wyparcia.

Na takim korbanku to by się chłopaki z wątku podrywowego ustawiło. Albo wątek wojenny by ewentualne czołgi ściągać.

Screenshot_20261006_213739_Chrome.jpg

Edytowane przez areczek1987
  • Haha 1
Opublikowano

@Lameismyname Dzięki za wywołanie do tablicy. TERAZ dopiero poczytałem cały wątek, i TERAZ dopiero połaczyłem kropki, co też mi się zesrało na komie (a chyba więcej na niej czytam, niż na kompie). Na kompie absolutnie zadnych zamian (nie widze reklam), ale na komie... słabo. Ale i patentu na to nie mam. Każdy wariant wydaje się słaby. Może to zexelować? Nie dojdziemy do ładu, póki nie ogarniemy kilku podstawowych "danych". O jakiej kasie mówimy? Ile jej trzeba miesięcznie? Ilu mamy takich stałych stałych bywalców? Ja wszelkie ściepy, jak najbardziej szanuję, rozumiem, mogę się dokładać.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, LeBomB napisał(a):

Edit: @j4z mówimy o forum, gdzie ludzie zakładają tematy, czy windows za 30 zł jest legit, bo 450 za system na 10 lat to za dużo, a Ty dajesz przykład gdzie roczna opłata za korzystanie z forum bez reklam to np. 90 zł :D 

A karty po 20 tys kupujo! 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

@Lameismyname Dzięki za wywołanie do tablicy. TERAZ dopiero poczytałem cały wątek, i TERAZ dopiero połaczyłem kropki, co też mi się zesrało na komie (a chyba więcej na niej czytam, niż na kompie). Na kompie absolutnie zadnych zamian (nie widze reklam), ale na komie... słabo. Ale i patentu na to nie mam. Każdy wariant wydaje się słaby. Może to zexelować? Nie dojdziemy do ładu, póki nie ogarniemy kilku podstawowych "danych". O jakiej kasie mówimy? Ile jej trzeba miesięcznie? Ilu mamy takich stałych stałych bywalców? Ja wszelkie ściepy, jak najbardziej szanuję, rozumiem, mogę się dokładać.

Od tego jest dyskusja aby na coś ciekawego wpaść, wspólnymi siłami.
Ja dałem jedno rozwiązanie gotowe na tacy, z resztą udowodnione w praktyce na TechPowerUp.
Może ktoś ma inne propozycje, ciekawą wizję... bo to co dzisiaj jest - agresywne reklamy - będzie tylko równią pochyłą. Już pisałem dlaczego.

No i tak szczerze... idziecie na miasto i za obiad jednorazowo płacicie 30-50zł albo i więcej, a tutaj spędza wiele osób kupę czasu.
Nie można automatycznego przelewu dać raz w miesiącu, żeby to miejsce zostało czyste i niezależne? Ja bym wolał. 

• Like 1
Opublikowano

@SylwesterI. ale widzisz, tutaj masz reklamy upchane w puste miejsca i jeszcze nie jest ich tak dużo. 

Wrzucam dla zobrazowania tego o co mi chodzi na urządzeniach mobilnych.

Otwieram sobie stronę np. cozadzień dla Ciechanowa

Pierwsze co mnie wita strona główna:

Spoiler

Screenshot_2026-10-06-21-33-39-750_com.android.chrome.thumb.jpg.ff78a2472ac023f9d3507a85a453364b.jpg

Akceptację plików cookies zasłania reklama. Zamykam reklamę, akceptuję, pojawia się reklama na całą stronę (czasem najpierw jest reklama na całą stronę dopiero potem strona główna):

Spoiler

Screenshot_2026-10-06-21-33-50-126_com.android.chrome.thumb.jpg.8eb8baa09f14711a38dee76c7fb468d8.jpg

Klikam artykuł, kolejna reklama na całą stronę:

Spoiler

Screenshot_2026-10-06-21-33-23-858_com.android.chrome.thumb.jpg.e7ab87ccdabd88ce631d5cd6a83e46ee.jpg

Przeglądam artykuł to wygląda to tak:

Spoiler

Screenshot_2026-10-06-21-34-15-646_com.android.chrome.thumb.jpg.307089e5916f8dd08cb580fb4ed09b43.jpg

I ja takie strony ostatecznie blokuję, ignoruję, usuwam z jakichkolwiek podpowiedzi itd. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, j4z napisał(a):

A karty po 20 tys kupujo! 

Na kredyty kiedy jeszcze inne nie spłacone. Będzie płacz przy solidnym braku koniunktury. Masa znalezisk w lesie co skakali na bungee tylko źle się przywiązali. To zaraz po wojnie nim będzie solidna recesja i masa ludzi którzy mają dość siedzenia i robienia z siebie minimalistów. Póki co wszystkie budżety wychodzą poza swoje ramy bo jest przyzwolenie i niby mus by to robić. Ale tak się bez przerwy i konsekwencji nie da... jeszcze pytanie kto najmocniej oberwie.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

@Lameismyname Ja też. Ale to raczej stara szkoła. Możemy być w zdecydowanej mniejszości.
Bez względu na rozwiązanie - dostosuję się, ale chętnie posłucham propozycji wszelkich.

Jesteśmy jak jedna wielka rodzina i można o tym wszystkim pogadać :) 
W naszej społeczności jest tyle mądrych ludzi, że pomysły aż mogą pozytywnie zaskoczyć.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, j4z napisał(a):

Nie no aż tak to nie, bo ludzie serio się zbuntują. Ale kolorowy Nick + brak reklam + inne korzyści i może trochę userow się znajdzie którzy się dorzucą. Na innych zarobi się wyważonymi reklamami. 

Jakby wiązało się to z dodatkową funkcjonalnością to jeszcze może tak, np. możliwość dodawania jakichś reakcji na posty, albo w wątkach, gdzie reakcje są wyłączone :D

Plus właśnie możliwość selektywnego ignorowania tematów. 

Ale pójście w mnogość reklam albo płacenie za ich brak do niczego nie prowadzi. 

W ogóle to przypominam, że oprócz forum jest jeszcze strona ith, gdzie też są różne treści i np. opłata mogłaby dawać wcześniejszy dostęp do artykułów, albo możliwość ich komentowania itp.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, LeBomB napisał(a):

Akurat mamy w EU taki luksus że kupiona licencja windowsa oem jest legalna, tak stwierdziła nasza kochana/niekochana EU, czy komuś to się podoba czy nie, też kwestia źródła zakupu. Zresztą to co ostatnio windows odwala to są już żarty z ludzi... Mam dualbot z linuksem na wypadek jakichś nieprzewidzianych komplikacji z windowsem po ich updejdzie. :E

Edytowane przez jirajamgo
Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

W ogóle to przypominam, że oprócz forum jest jeszcze strona ith, gdzie też są różne treści i np. opłata mogłaby dawać wcześniejszy dostęp do artykułów, albo możliwość ich komentowania itp.

wątek prywatny w ktorym mielibyscie mozliwosc ogladania zdjec przedpremierowych z jakis testow gpu czy cos takiego bylby ciekawy.

Komentarze są obslugiwane na stronie ith przez Disqus

Opublikowano

@jirajamgo a to mnie mało interesuje, bo nie o tym mowa, do tego zapraszam do działu o systemach operacyjnych ;) 

Chodziło mi o przestawienie paradoksu płacenia za różności :)

Co do tematu jeszcze to ogólnie dlaczego forum od portalu jest tak "odklejone"? W sensie nie ma jakichś powiązań nawet konta, gdzie właśnie żeby komentować zamiast użyć disqus to zakładać konto ITH, które służyłoby i na portalu i na forum jednocześnie? Wtedy właśnie jakieś testy, premiery i tym podobne mogłyby od razu prowadzić do wątku, a wątek dostępny po wykupieniu premium, czy premium dawałoby po prostu wcześniejszy dostęp. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Powiem tak. Trzeba będzie się wygolasić, będziemy się golasić. ;)
Przerzuciłem w komie czytanie linków na Brave androida i jest szkło i zero reklam.
Ale to nie zmienia faktu, że trzeba coś uchwalić.

Pokaż ukrytą zawartość

Ja tam mogę pierwszy wpłaty dokonać :) Nawet jakieś zdjęcie potwierdzenia mogę dać hehe :) 

6 minut temu, LeBomB napisał(a):

O, dobry pomysł. Nie paywall ale jakiś dodatkowy content z warsztatu albo coś.

3 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

wątek prywatny w ktorym mielibyscie mozliwosc ogladania zdjec przedpremierowych z jakis testow gpu czy cos takiego bylby ciekawy.

Brzmi rozsądnie. Dobra droga. 
Aby normalnie ludzie nic nie stracili, a Ci co coś zapłacą mieli coś ekstra.
Win-Win. W tą stronę mogłoby to iść. 

Opublikowano
9 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Komentarze są obslugiwane na stronie ith przez Disqus

Któryś z vendorów by wam pozwolił na testy przed innymi śmiałkami co dla famu i krótkiej reklamy też podpisali nda? Może droga łysego w stylu jeszcze pokaże wam jak się da coś z tego wycisnąć?

Opublikowano

No moim zdaniem w tę stronę to powinno iść, że nie "zapłać to skorzystasz" tylko "zapłać to dostaniesz coś ekstra".

Tak jak to już lata temu choćby na JoeMonster było. Płaciło się za rangę by móc komentować treści, albo mieć wcześniejszy dostęp do niektórych artykułów (wtedy były to na prawdę fajne i treściwe arty, a nie galerie z cyckami :P ).

Opublikowano
6 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Któryś z vendorów by wam pozwolił na testy przed innymi śmiałkami co dla famu i krótkiej reklamy też podpisali nda? Może droga łysego w stylu jeszcze pokaże wam jak się da coś z tego wycisnąć?

tu chodzilo o jakies screeny i zdjecia stanowisk i takie 'zza kulis'

nie łamiac nda czy innych. Nie wzsystko dostajemy na premiery

• Like 1