Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@Lameismyname ale o to mi właśnie chodzi, że póki co burzę mózgów nad rozwiązaniem problemu wychodzi, że robisz tylko Ty, a administracja póki co nie jest zbytnio tym zainteresowana. Fajnie że wywołałeś wielu użytkowników do dyskusji, ale po głębszym zapoznaniu się z wątkiem nie ma tutaj udziału osób decyzyjnych.

Masz całą administrację i moderację forum plus osobę z redakcji (https://ithardware.pl/redakcja.html).
Biorą czynny udział w dyskusji. 

Co do formy to ja już się wypowiedziałem, że nie ukrywanie forum czy portalu za paywallem, tylko pozostawienie jak jest, a dla tych co chcieliby zapłacić dać jakieś realne korzyści w postaci dostępu do treści ekskluzywnych albo funkcji forum. 

Pojawiło się to parokrotnie i to popieram. Nawet kompromis złożony z nieagresywnych reklam + crowdfundingu. Ta hybryda pogodziłaby dwa światy, wszyscy pewnie byliby zadowoleni.

Nie zmienia to faktu, że największą bolączką jakiegokolwiek innego rozwiązania według mnie jest spory rozdział forum od portalu. 

Tylko tak jak wspominałem - forum i portal są na tej samej domenie. Długofalowo ucierpi cała domena z obecnego rozwiązania, nawet jeżeli agresywne reklamy będą tylko na forum. Tutaj jest pies pogrzebany.

13 minut temu, Reddzik napisał(a):

Czat mi zniknął, wpierw wywaliło mi forum i pojawił się biały motyw, a po zmianie na ciemny nadal brak czatu. Coś się odwala. 

To samo, coś jest majstrowane.

Opublikowano

A forum ma jakieś patreony, buymecoffe, czy inne onlyfansy? :E W sumie nie szukałem, a na szybko nie znalazłem.

Na dodatek reklamy możnaby walnąć w syfiastych tematach jak offtopy poza tematyką IT, a resztę wyłączyć gdy koszty są pokryte na parę miesięcy do przodu.

Niech informacja o datkach będzie na samym dole strony.

Opublikowano

Tak samo jest chociażby na forum Benchmark, możecie sobie otworzyć i sprawdzić. 

Reklamy tam są widoczne tylko na motywie jasnym (domyślnym) oraz na czarnym (Darker). Natomiast na motywie szarym (Dark) nie ma żadnych reklam, nawet się nie wyświetlają puste prostokąty 8:E Admini z Wirtualnej Polski zapomnieli dokleić. 

Opublikowano (edytowane)

Tak wygląda na Edge, którego nie używam, nie mam żadnych blockerów itp. Żaden motyw nic nie daje. Na Ipadzie znalazłem myk ale to nie z forum, wszedłem w ustawienia Firfefoxa dotyczące tej strony zaznaczyłem reklamy i już nic nie ma xD 

Screen z Edge, ciemny motyw i reklamy + wszędzie puste "AD" - bez logowania :P 
obraz.thumb.png.e7480f9bfe964f1c62d9c452e7e4dca5.png

edit:
Po zalogowaniu nadal jest reklama. Czasem wyskoczy czasem nie ale wystarczy odświeżyć kilka razy i ciach za każdym razem reklama. Do tego wszędzie jest "AD" nie ma znaczenia czy główna, czy jakiś temat
image.thumb.png.48f6e84164a40621eebcae8024adedda.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
Godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Tak samo jest chociażby na forum Benchmark, możecie sobie otworzyć i sprawdzić. 

Tam z reklamami jest taki problem, że psują działanie forum. Przy zmianie strony w wątku po prostu wywala prostokąt "reklama" i koniec %-)