Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Lypton napisał(a):

Łukasz Krasoń wytłumaczył kontekst na iksie.

Cytat

Byłem tam wczoraj rano, aby zgodnie z procedurą odpowiedzieć na pytania posłów w temacie asystencji osobistej.

Czyli żadnych pytań nie było? To ogromne zainteresowanie.

5 minut temu, Winter napisał(a):

Oglądam, ale ogólnie nuda. Czemu nie wymyśląnowej formuly. Na przykład walki w klatkach.

Szermierka na penisy.

Od razu można byłoby ustalić który polityk to największy k***s.

Opublikowano
7 godzin temu, Badalamann napisał(a):

@Winter To fakty nie ploty. Sawicki przewodzi tej frakcji.

Sawicki chyba jest zbyt podstarzały, żeby ogarnąć, że taki ruch jednoznacznie zatopi PSL.

Te dwie partie nie mogą być w koalicji, bo mają podobny elektorat. Stary PSL dobrze to rozumiał.

Opublikowano
10 minut temu, Camis napisał(a):

Zangberg zaczął mówić o wałach na mieszkaniu Batyra to go wyciszyli i dali w boku spot Hołowni. 

Aż tak odwalili?:kwasny: Jestem zniesmaczony ale nie zaskoczony. Republika:kupa:

Opublikowano
4 minuty temu, blo3de napisał(a):

Aż tak odwalili?:kwasny: Jestem zniesmaczony ale nie zaskoczony. Republika:kupa:

Jednak nie, oglądałem transmisje na kanale Super Ring bo jakoś tak mi wyskoczyło w Google i tam to odwalili, myślałem że to robota Republiki ale sprawdziłem na ich stronie i jest całość.
Czyli operator tego kanału odwalił ten numer.

Od godziny 21.01 jak gada Zangberg:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Camis napisał(a):

Jednak nie, oglądałem transmisje na kanale Super Ring bo jakoś tak mi wyskoczyło w Google i tam to odwalili, myślałem że to robota Republiki ale sprawdziłem na ich stronie i jest całość.
Czyli operator tego kanału odwalił ten numer

OK czyli nie zeszli jeszcze tak nisko. Choć nadal uważam że republika to dno.

Opublikowano (edytowane)

Jak na razie do tej debaty wydają się  być najbardziej przygotowani w stosunku do poprzednich. Nawet tak bezczelnie na siebie nie najeżdżają, tylko w miarę spokojna debata.

Swoją drogą nie wiem po co czat jest aktywny w takich debatach jak tam same boty wrzucają swoje reakcje.

Edit: Zandberg zaorał, a Hołownoa ora Metzena.

Edit2: O, dopiero teraz zauważyłem, że Trzeskowski to jednak gamoń i niczego nie nie nauczył z poprzednich debat. Ryby i nieobecni głosu nie mają, a przez to tracą poparcie.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Winter napisał(a):

Ale akurat dzisiaj dobrze zrobili, że pytania zadawali zewnętrzni eksperci. Choćby Brzoska.

"Mamy szereg pytań od profesora Jaromira Gęsiewskiego".

"Panie Wywrocki. Chciałbym się dowiedzieć skąd u pana takie pokłady empatii w stosunku do osób starszych?"

02-Jaros-aw.jpg

Edytowane przez crush
Opublikowano

USA osrały zbroje przed Chinami.

Cytat

USA rozważają drastyczną obniżkę ceł. Od Chin chcą zniesienia ograniczeń na metale ziem rzadkich

Tuż przed spotkanie w Szwajcarii sekretarza skarbu USA Scotta Bessenta oraz wicepremiera Chin He Lifenga pojawiają się głosy, że Amerykanie gotowi są obniżyć cła nałożone na Chiny. Z nieoficjalnych informacji wynika, że w zamian liczą na zniesienie ograniczeń na metale ziem rzadkich.

https://www.money.pl/gospodarka/usa-rozwazaja-drastyczna-obnizke-cel-od-chin-chca-zniesienia-ograniczen-na-metale-ziem-rzadkich-7154756544224160a.html

• Like 1
Opublikowano

Debata jak debata, ale ogólnie zgodzę się z jednym, to mogą być najważniejsze wybory w całej wolnej Polsce. No i druga sprawa, monopol na władzę jest szkodliwy.  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Po tym wywiadzie z Trzaskowskim PiSiory wyły, że potraktował go zbyt ulgowo, a silniczki zawodziły, że ostrzej niż innych.

Także tyle te komentarze są warte.

A tak skoro już ruszony został temat płynnych programów wyborczych.

Czy czasem Tęczowy Rafau ostatnio nie stwierdził, że jest przeciwny adopcji przez pary jednopłciowe?

Ta hipokryzja w oczy nie kole?

Edytowane przez crush
Opublikowano
Cytat

Zwrot w sprawie AfD. Niemiecki kontrwywiad wycofuje się z decyzji o zaklasyfikowaniu partii jako organizacji ekstremistycznej

Niemiecka agencja wywiadowcza wycofała się z niedawno ogłoszonej klasyfikacji skrajnie prawicowej partii Alternatywa dla Niemiec (AfD) jako organizacji ekstremistycznej — przynajmniej tymczasowo. Ten zaskakujący zwrot nastąpił po tym, jak AfD złożyła pilny wniosek o zbadanie zgodności decyzji z prawem. — Będziemy nadal walczyć w tej sprawie w sądzie — zapowiedzieli liderzy partii Alice Weidel i Tino Chrupalla.

https://wiadomosci.onet.pl/politico/zwrot-w-sprawie-afd-niemiecki-kontrwywiad-wycofuje-sie-z-decyzji/rhnl62n

Cytat

Bolesne odejście Elona Muska

Departament Efektywności Rządowej (DOGE) kierowany przez Elona Muska poniósł porażkę. Obiecał znaleźć oszczędności w wysokości 2 bln dol. (ok. 7,6 bln zł). Nie tylko ich tego nie zrobił, ale wygenerował dodatkowe koszty, które będą musieli pokryć podatnicy. Oprócz tego Musk wyrządził szkodę Tesli.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/musk-traci-grunt-pod-nogami-naprawde-probuja-mnie-dopasc-za-wszelka-cene/4m5snht,79cfc278

• Upvote 1
Opublikowano

Nie wiem po co Mentzen chodzi na debaty, on powinien mieć już kalendarz zajęty do samych wyborów i spotykać się z wyborcami. Kolejny raz gadał wyuczone formułki, nie miał absolutnie żadnego refleksu i się po prostu kompromitował. Zandberg osiągnął już niezłą wprawę w niszczeniu Mentzena 🤣

Opublikowano

A mnie te debaty zastanawiają. Przy całym moim braku sympatii dla brunatnego Sławka, to przypomina to ring, gdzie można sobie popatrzeć jak ktoś kogoś "zaorał" czy komuś przygadał. Tylko, że nic z tego nie wynika. Główni gracze są znani od lat (poza Nawrockim, ale to po prostu nowa macka Prezesa, czyli drugi Duda) i są reprezentantami swojego ugrupowania. To, że nagle coś świrują przed wyborami niczego nie zmienia. Poza Wałęsą i Kwaśniewskim każdy dotychczasowy prezydent coś obiecywał w kampanii, a potem i tak wiernie realizował politykę swojej partii. 

Można ewentualnie posłuchać kandydatów egzotycznych, bo ich faktycznie nie znamy... tylko po co?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Totek napisał(a):

Debata jak debata, ale ogólnie zgodzę się z jednym, to mogą być najważniejsze wybory w całej wolnej Polsce. No i druga sprawa, monopol na władzę jest szkodliwy.  

Co to znaczy monopol na władzę? Bo ogólnie prezydent nie jest żadnym bezpiecznikiem. Albo inaczej – nie powinien być.

Do tego służy między innymi TK i Sąd Najwyższy, które zostały rozmontowane przez PiS.

• Upvote 1
Opublikowano

I jeszcze kwestia "orania" Memcena w temacie emerytów. Po co? Do kogo to trafi? Jak w tych jego prognozowanych procentach, ile by ich tam nie było - 16, 14, 10 czy 8, to emerytów znajdzie się ilu? Z 5%?

Nawet patrząc przez pryzmat danych anegdotycznych, znacie jakiegoś emeryta co chce głosować na Memcena?

Trochę taka sztuka dla sztuki. Trzeba było jechać w innych dziedzinach.

• Upvote 1