Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nic się nie poprzestawiały. Zawsze tak było. Tylko teraz kobiety mają większe możliwości dać temu wyraz. Jak się okazuje świat islamski pod pewnymi względami wyprzedza nas kulturowe i u nich haremy już są normalne. Kobieta będzie wolała być 10 kobieta mężczyzny z dopóki niż jedyną średniaka. 

I niech tak będzie.

Fajne bzdury, ale nie pisz więcej.

Opublikowano (edytowane)

Wklejam kolejnych przestępców , ktoś tam pisał że nie ma ich w aktualnej polityce xD

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-12/byli-poslowie-cezary-grabarczyk-oraz-dariusz-s-skazani-jest-prawomocny-wyrok/

1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Nic się nie poprzestawiały. Zawsze tak było. Tylko teraz kobiety mają większe możliwości dać temu wyraz. Jak się okazuje świat islamski pod pewnymi względami wyprzedza nas kulturowe i u nich haremy już są normalne. Kobieta będzie wolała być 10 kobieta mężczyzny z topki niż jedyną średniaka. 

I niech tak będzie.

Moja żona woli być jednak pierwsza i jedyną średniaka xD

Edytowane przez voltq
Opublikowano
31 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Jak tam debata ? bo ja przysnalem wczoraj :E

Btw ostatnie kilka stron niezle :kupa:

Faktycznie nudna:

1. Trzaskowski agresywny i ogólnie słaby.

2. Nawrocki zdecydowanie bardziej opanowany i niestety przynajmniej sprawiał wrażenie mocniejszego od Trzaskowskiego.

3. Metzen - mocno przeciętny, co akurat w jego przypadku oznacza komplement.

4. Braun i Nacisk - ludzie bez kręgosłupa i z przekonaniami, które na zawsze pozostawia ich w planktonie

5. Lewica - ma swoje przekonania. Tyle dobrego o nich można powiedzieć. Zandberg wydaje się pośród nich najbardziej konkretny. Synyszyn najbardziej poukładana i chyba najlepiej przygotowana merytorycznie z tej trójki. Ale jej nikt nigdy nie weźmie na poważnie, bo nie czarujmy się, żyjemy w świecie gdzie śmieszny głos i ogólnir przeciętny wizerunek jest dyskwalifikujący. 

5. Ten hydraulik, którego nazwiska nie pamiętam, to typowy chłopski rozum - bez względu na to co powie nie nadaje się na prezydenta.

6. Stanowski wiadomo że startuje dla jaj, ale i tak słabo mu to wychodzi. Jego spojrzenie na politykę wydaje się bardzo naiwne. Plus za akcję dla Ignasia, tyle z tego dobrego.

Opublikowano
3 minuty temu, voltq napisał(a):

Moja żona woli być jednak pierwsza i jedyną średniaka xD

Nie twierdzę że wszystkie takie są. Po drugie życzę Ci, aby nigdy nie miała pewnej okazji wymiany ciebie na jednak dużo lepszy model. 

Opublikowano
9 godzin temu, Winter napisał(a):

Dlatego powinniśmy wprowadzić 7 dniowy tydzień pracy, żebyśmy częściej mogli spotykać laski w pracy

Przy pracy zdalnej z domu może być problem z poznaniem nowych osób :D

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

jak się okazuje świat islamski pod pewnymi względami wyprzedza nas kulturowe

z napierdalaniem kamieniami w cudzołożnice, batożeniem ludzi, którzy słuchali głośno muzyki rozrywkowej czy przez zrzucanie związanych homoseksualistów z dachów?

3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

u nich haremy już są normalne. Kobieta będzie wolała być 10 kobieta mężczyzny z topki niż jedyną średniaka. 

już? Koncept haremu jest równie stary jak koncept tej religii, a kobiety tak się zachowują, bo są od małej indoktrynowane do posłuszeństwa mężczyźnie. Nieposłuszeństwo jest tam karane przemocą bądź nawet śmiercią, więc często nawet nie mają wyboru.

Suchy, dobra odklejka od rana, gratuluję, mocny pretendent do tytułu dzbana dnia, a nawet południa nie ma.

Po wczorajszej debacie tylko utwierdzam się w przekonaniu, że Nawrocki/Batyr został wybrany wyłącznie przez to, że był łatwo sterowalny przez Kaczyńskiego, tylko Jarek nie podumał, że haki mogą wyjść.

Stanowski cham i symetrysta, Kotłownia jakiś nijaki, Trzasku odpalił pitbulla niepotrzebnie, lewica o zgrozo najbardziej z rigczem, Memcen wyglądał jak przedszkolak na apelu, a Maciak... tawarisz Maciakov nie jest najbystrzejszym agentem jakiego widziałem XD 

Dramat z tym wyborem.,

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 7
Opublikowano

Takie podsumowanie debaty.

Jedyna sensowna rzecz to akcja Stanowskiego z Ignasiem i ludzie co wpłacają pieniądze.

Co mówili kandydaci nie ma większego sensu. Więc skupię się na ogółach i nie co ale jak mówili.

Porównując wygląda głównych kandydatów. Jeden uśmiechnięty i wypoczęty vs. zblazowany, poobijany.

Dzieląc kandydatów na prawicę i powiedzmy z koalicji rządzącej to.

Prawica co miała powiedzieć to powiedziała za bardzo siebie wzajemnie nie obkładając. Po przeciwnej stronie walka na całego.

Początek debaty. Wejście smoka Stanowskiego. Czekałem na odpowiedź propagandystki władzy i się nie zawiodłem.  Dostali to co chcieli. Mogło być inaczej. Kurski bije brawo.

Końcówka też była dość ciekawa gdzie twarz TVN-u zrobiła wyznanie wiary. Jeżeli mówimy o profesjonalizmie to po TVP można było się tego spodziewać w tej obsadzie. Ale TVN. Żenada. Polsat OK.

Tyle. I jeszcze raz brawo za akację z Ignasiem.

Opublikowano
11 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Z tym kłamstwem narkotykowym to gnoje powinny zniknąć z życia publicznego .

Dokładnie. Niemożliwe by w tak poważnym sztabie był jakikolwiek problem z dostępnością dobrych jakościowo narkotyków! ;)

Myślę że w każdym sztabie który rzeczywiście pracuje amfetaminę to mają wręcz służbową :D 

Inaczej nikt by nie wydolił końcówki kampanii do I tury, nie mówiąc o tym co będzie przed II.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Mam wrażenie, że Bosak zrobił to specjalnie i naciskał, żeby Mentzen kandydował. Po kilkukrotnej kompromitacji Mentzena teraz w partii skrzydło Ruchu Narodowego może wyjść na prowadzenie. 

Nie dziwi Was, że konkurencja nie zarzuca Hołownii braku wykształcenia? Oni nie chcą jego głosów? 

Bosaka pewnie tym by zrównali do 1% poparcia. 

1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Takie podsumowanie debaty.

Jedyna sensowna rzecz to akcja Stanowskiego z Ignasiem i ludzie co wpłacają pieniądze.

Co mówili kandydaci nie ma większego sensu. 

I to jest mega smutne. Oni rzucają ładne słowa. Trochę to wygląda jak robienie hype podczas sesji coachingu. Nie przekazują Żadnych informacji. Korzystają z ładnych słów, a ludzie myślą, że Ci mądrze mówią. 

99% rzeczy powiedzianych na debacie i podczas kampanii jest obrzucaniem przeciwników błotem lub ładnym mówieniem o rzeczach, na które prezydent nie ma żadnego wpływu. 

Prezydent nie jest w stanie w Polsce wprowadzać zmian. On może je jedynie zatrzymać korzystając z weta. Na tym jego praca w kraju się kończy. Reszta to dyplomacja międzynarodowa. 

Każdy powinien wymienić jakie potencjalne ostawy zawetuje. Konkretnie. To powinno stanowić 90% programu wyborczego. 

Opublikowano
12 minut temu, Winter napisał(a):

Mam wrażenie, że Bosak zrobił to specjalnie i naciskał, żeby Mentzen kandydował. Po kilkukrotnej kompromitacji Mentzena teraz w partii skrzydło Ruchu Narodowego może wyjść na prowadzenie. 

Przecież jest odwrotnie. Memcen będzie miał trzecie miejsce, pokonał Hołownie.

O Bosaku mało kto jeszcze w ogóle pamięta. Sam nie startował bo bał się planktonowego wyniku.

W efekcie liderem konfederosji zostal Slabek Memcen.

• Confused 1
Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przecież mu to zarzucali. :) 

Wczoraj również.

Wybacz. Bezsensowne posty z FB zaburzyły moje postrzeganie tej kampanii. Jeśli tak było to cofam co napisałem. 

13 minut temu, Winter napisał(a):

Bosak uzyskał prawie 6,8% w 2020. Więcej niż Korwin kiedykolwiek. Do tego przed Covidem i wojną na Ukrainie, więc nie był na fali. Choć się z nim nie zgadzam to oddaję mu, że jest ogarnięty i ma gadane.

Trzeba przyznać, że główna rola prezydenta to ładnie mówić. Niekoniecznie przekazywać informacje przy okazji. 

Trochę dziwi fakt, że on tyle lat studiował I niczego nie skończył. A tyłu najróżniejszych kierunków rozpoczął. 13 lat studiów jak dobrze pamiętam. 

Opublikowano
15 godzin temu, crush napisał(a):

A uważasz PiS za partię kompetentną? Nie uważasz. A jednak zwykła nieudolność i złodziejstwo nie przychodzi Ci na myśl. Układy i haki wewnętrzne też nie.

Zobaczysz jak zaczną słupki obecnej władzy lecieć jak szybko budżet na zbrojenia zacznie się kurczyć. Bo zbrojeniówka nie kuouje głosów. Tym bardziej w sytuacji gdyby ruscy z Ukraińcami podpisali rozejm.

Wtedy też uznasz to za wpływy rosyjskie?

Jak Ci spadnie bomba na łeb, to powiesz, że to pewnie pilot niechcący się o złą wajchę oparł, tak? 

Jak Ci ktoś sprzeda kartę bez GPU, to powiesz, że może zmieniał pastę, ale nie umiał i za mocno ścierał starą i no mu się niechcący popsuło?

I niechcący działali na szkodę Polski mając na ustach patriotyzm? 

Właśnie kiedyś miałem podobne podejście. A później zacząłem się interesować co się dzieje na świecie, zauważać pewne rzeczy. I po prostu zmądrzałem na tyle, żeby nie robić sobie durnej nadziei, że np. Maciora rozpierd(zie)lił nasze służby niechcący, bo był "gupi" i niekompetentny. To nie stadnina koni w Janowie. O tym, że pisuaria (nie tylko oni) to badna niekompetentnych ameb, nie umiejących robić nic poza ślizganiem się po stołki, to ja wiem, nie musisz mnie o tym nauczać. ;)

Łomatko. 5 podstron spłodziliście. 

Co do debaty to moje wrażenia po tym, jak sobie na podglądzie wyszukałem wypowiedzi osób, które mnie interesują

- Maciak. Byłem ciekaw jak i co będzie mówił. I na nasze szczęście ruskie służby zwerbowały jakiegoś kompletnego debila, albo oficer prowadzący mu dał bardzo durne wytyczne. Albo to na serio jest decoy, proruski kandydat, żeby całą antyruskość przekierować na niego, żeby Menzen i Braun wypadli na jego tle lepiej. To ma najwięcej sensu, bo to co gadał ten zdrajca na debacie sensu żadnego nie miało nawet z punktu widzenia jego własnych celów

- Stanowski mnie bardzo rozczarował. Obiecywał, że będzie tam aby obnażać jak takie wybory przebiegają. A tu wyskoczył z jakąś zbiórkę. Gówno mnie obchodzi ta zbiórka. Miał okazję przemówić do Polaków tak, żeby miało to jakiś pozytywny skutek, ale wybrał (tym razem na serio denne) pajacowanie. Pozdrowienia 5d są spoko do kanału zero, a nie na debatę tego kalibru. Kilka wypowiedzi OK, ale ogólnie dał dupy

- obejrzałem kilka wypowiedzi Zandberga i Biejatowej i się przeraziłem - ludzie się mogą na to nabrać. Jak się ktoś zupełnie nie orientuje w niczym to może uznać, że mówią sensownie. Przygotowali się dobrze. Jak już pisałem kiedyś - jednym z dodatkowych negatywnych skutków ubocznych mieszania się rusków w propagandę na zachodzie jest to, że spowodują wzrost poparcia dla lewicy. To co robi ekipa Trumpa pomaga lewicy wszędzie, z opłakanym skutkiem w przyszłości.

- co za debil wymyślił 1 minutę na wypowiedź. Formuła kompletnie z dupy, co zauważył Stanowski

- jak dawać się wypowiadać o tym o czym lubią, i dać im się przygotować, to prawie każdy kandydat/tka wypada dobrze w oczach niezorientowanych. To powinno się nazwać Prezydencka Prezentacja PRowa, a nie debata. I te 20 sekund na ripostę. Akurat starczy na "chyba ty!" lub "twoja stara!".

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Stanowski mnie bardzo rozczarował. Obiecywał, że będzie tam aby obnażać jak takie wybory przebiegają. A tu wyskoczył z jakąś zbiórkę. Gówno mnie obchodzi ta zbiórka. Miał okazję przemówić do Polaków tak, żeby miało to jakiś pozytywny skutek, ale wybrał (tym razem na serio denne) pajacowanie. Pozdrowienia 5d są spoko do kanału zero, a nie na debatę tego kalibru. Kilka wypowiedzi OK, ale ogólnie dał dupy

By nie wyrywać niczego z kontekstu.

Opublikowano

@VRman Maciak nie jest debilem. Skutecznie zrobił to co miał zrobić. I wciąż to robi mimo ogromnej presji jaka na niego spadła.

Z pomocą takich typków jak Stanowski, który z nim odstawił szopkę, ale już Braunowi i Memcenowi dał się wypowiedzieć. A cała ta proruska zbieranina jest pewnie prowadzona przez jeden i ten sam odział ruskiego wywiadu.

Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Właśnie kiedyś miałem podobne podejście. A później zacząłem się interesować co się dzieje na świecie, zauważać pewne rzeczy.

Zupełnie jak ludzie z Konfederacji zacząłeś wszędzie widzieć spiski.

7 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Nic się nie poprzestawiały. Zawsze tak było. Tylko teraz kobiety mają większe możliwości dać temu wyraz. Jak się okazuje świat islamski pod pewnymi względami wyprzedza nas kulturowe i u nich haremy już są normalne. Kobieta będzie wolała być 10 kobieta mężczyzny z topki niż jedyną średniaka. 

I niech tak będzie.

A ile jest tych mężczyzn z topki? 0.001%?

Rzecz w tym, że to się nie kończy haremem. Bo ten książę poprzebiera i znajdzie tą jedną księżniczkę, a z tylu zistanie 10000 starych kociar czekających na swoją kolej.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

Dramat z tym wyborem.,

Zawsze można samemu wystartować... :) I wtedy zobaczymy jaka by na ciebie spadła krytyka.

To co powiedział Trzasku do Zandebrga mi się bardzo podobało: krytykować zawsze jest o wiele milej i przyjemniej niż wziąć samemu odpowiedzialność. Zawsze znajdzie się coś do krytyki i taka natura ludzka żeby kzawsze krytykować.

Akurat po 1989r. pierwszy raz mamy całe spectrum do wyboru w tych wyborach: od katolandu i zbratania się z rosją po federalizację UE. Od państwa całkowicie socjalistycznego po całkowicie kapitalistyczne z prywatną służbą zdrowia. Kandydaci mają bardzo różne poglądy i reprezentują różne grupy wyborców. Czy osoba zadłużona po uszy czy matka z 2 dzieci znajdą swoją reprezentację. Poświęciłem wczoraj 3,5 godziny życia i kandydaci mówili o problemach zwykłych ludzi np problemu z dostępem/kupnem mieszkań. O seniorkach dostających najmniej. O niewydolnym systemie ochrony zdrowia. O składkach dla przedsiębiorców. Co jak co, ale jest co wybierać. Natomiast na zasadzie "nikt nie pasuje" to można zawsze wszystko kontestować więc weź się chłopie zbierz, startuj do wyborów, zbierz te wymagane podpisy i zaprezentuj swój program. To taka raczej uwaga w przenośni niż konkretnie do ciebie bo wyraziłeś popularny pogląd, że każdy kandydat jest zły...

A i uwaga formalna: temat odnośnie wyborów jest tutaj:

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, crush napisał(a):

Zupełnie jak ludzie z Konfederacji zacząłeś wszędzie widzieć spiski.

Widziałem "spiski", że Trump jest proruski zanim go wybrali. A teraz niespiskowcy donoszą, że Hegsetha prywatny numer znaleziono u dwóćh złapanych kremlowskich agentów. Trump wygaduje bzdury ruskiej propagandy typu "Zelensky to dyktator" czy "USA i Ukraine są współwinne wybuchu wojny". 

Wszyscy mówią, że zdaje się sprzyjać Rosji.

Nadal spisek?

A w spisek, że politycy mają w dupie ludzi i chodzi im tylko o swoje korzyści też nie wierzysz?

Chatgpt, z odhyłem na lewo też jest spiskowy, że potrafił wymienić wiele związków działań pisuarii z rosją?

Opinie od innych członków NATO, że to co odwalił z naszymi służbami zaszkodziło Polsce, NATO i pomogło Rosji to też spiski?

Opinie ludzi powiązanych z wojskiem, o tym co odpier(dzie)lał jako minister obrony to też spiski?

Podał Fiutinowi na tacy dekonspirację wszystkich naszych agentów przez przypadek, jak rozumiem? 

A wiesz, że Maciora sugerował, że to NATO blokuje śledzwo ws. katastrofy Smoleńskiej?

Węgiel ruski też się sam tu zaplątał, też niechcący. No przecież PIS jest taki anty-rosyjski! 

Daj se luz, to jest nie do obronienia.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, VRman napisał(a):

A w spisek, że politycy mają w dupie ludzi i chodzi im tylko o swoje korzyści też nie wierzysz?

To jest fakt. Fakt który nie ma nic wspólnego z byciem pro-rosyjskim.

Ty mieszasz pojęcia.

2 minuty temu, VRman napisał(a):

Opinie od innych członków NATO, że to co odwalił z naszymi służbami zaszkodziło Polsce

Wracamy do niekompetencji. 

I ja na tym kończę, a Ty dalej wrzucaj szurskie tezy rodem z Republiki.

Edytowane przez crush
Opublikowano
@GordonLameman Przejrzałem kilka wypowiedzi użytkownika VRman i oto kilka ciekawych przykładów związanych z teoriami spiskowymi 😄:

1. ["Teorie spiskowe zawsze na propsie :D"](https://forum.ithardware.pl/topic/8005-rtx-50x0-blackwell-w%C4%85tek-zbiorczy/page/297/) - wydaje się, że VRman odnosi się do tematu z nutką humorystyczną, więc raczej nie wskazuje to na całkowitą wiarę w każdą teorię spiskową, raczej ironiczne eksplorowanie tematu dla zabawy i debaty.

2. [Wypowiedź o sterownikach NVIDII](https://forum.ithardware.pl/topic/8005-rtx-50x0-blackwell-w%C4%85tek-zbiorczy/page/1473/) – VRman komentuje, jak nadużywany jest termin "teorie spiskowe", zwracając uwagę na historię popularyzacji tego określenia przez CIA po zabójstwie Johna F. Kennedy’ego, by dyskredytować wątpliwości wobec oficjalnych wersji wydarzeń.

3. [Bardziej humorystyczne spojrzenie na nadużywanie terminu "teorie spiskowe"](https://forum.ithardware.pl/topic/8005-rtx-50x0-blackwell-w%C4%85tek-zbiorczy/page/1474/) – tutaj VRman wskazuje, że czasami "teorie spiskowe" są używane jako łatwe i modne rozwiązanie, gdy komuś brakuje konkretów lub chęci do kontynuowania dyskusji.

Podsumowując, na podstawie tych wypowiedzi trudno jednoznacznie zakwalifikować VRmana jako zwolennika teorii spiskowych. Wygląda na to, że podchodzi do nich z umiarkowaniem, humorem i pewnym dystansem. :)

gpt-4.5-preview-2025-02-27