voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) 15 minut temu, hubio napisał(a): No zgadzam się. I też ubolewam, ale za to Trzask nie odpowiada tak jak premier nie odpowiada za każdego policjanta czy urzędnika, który coś zrobi źle. No to na kogo ty chcesz głosować w tych wyborach czy w ogóle nie iść? W II turze będziesz miał Nawrockiego i Trzaska. To nie pójdę na druga turę , cytat z Andrzeja Sapkowskiego jest piękny Zło to zło, rzekł poważnie wiedźmin wstając. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale. A w pierwszej turze nie wiem na kogo zagłosuje bo z wszystkimi kandydatami się nie zgadzam , oprócz Nawrockiego Trzaskowskiego Maciaka na których nigdy nie zagłosuje , to u reszty kandydatów jest cos co mi się podoba i cos co mi się nie podoba więc musiał bym połączyć wybrane poglądy na dany temat i stworzyć mutanta , w ostateczności zagłosuje na Stanowskiego za mówienie prawdy na tych debatach Edytowane 13 Maja przez voltq
Crew 900 999 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Nie wybranie mniejszego zła jest większy złem 1
wamak 332 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Ja będę jak Gowin "głosował, ale się nie cieszył" w tych wyborach. 3
Kris194 4 714 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Klucze Schrödingera, nie było ich ale jednak były 1 2
skypan 1 752 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 1 godzinę temu, hubio napisał(a): Po prostu błąd ludzki. W sumie to się nadaje do wątku memicznego ale. Co tam. Błąd ludzki
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) https://dorzeczy.pl/kraj/725871/prof-engelking-wybrana-szefowa-rady-muzeum-auschwitz-birkenau.html W ostatnich dniach polską opinię publiczna zszokowały tezy prof. Barbary Engelking, która w wypowiedzi medialnej celowo fałszowała historyczny obraz relacji narodu polskiego z żydowskim w czasie II wojny światowej. Przedstawiony pogląd, że naród polski niewiele zrobił dla ratowania Żydów, oraz że Żydzi zawiedli się na Polakach bardziej niż na Niemcach, nie ma oparcia w faktach i wiarygodnych źródłach, a jego jedynym celem jest manipulacja historią, a przede wszystkim szkalowanie narodu i państwa polskiego. Na szczęście istnieją jeszcze wiarygodne dowody i są ludzie – świadkowie tamtych czasów i ich przekazy. Wydawałoby się, że powszechnie znane i udowodnione fakty winny być uznawane także przez osoby z cenzusem naukowym: to niemieckie państwo podjęło decyzję o „ostatecznym rozwiązaniu kwestii żydowskiej”, czyli o całkowitej zagładzie narodu żydowskiego i konsekwentnie ją realizowało; to Niemcy stworzyli obozy koncentracyjne, w których eksterminowali naród żydowski oraz inne (wg swego uznania rasowo gorsze); to Niemcy zorganizowali nieludzkie getta dla ludności żydowskiej i wywozili ją na śmierć do obozów koncentracyjnych; to Niemcy organizowali łapanki i zbiorowe mordy Żydów; to Niemcy stygmatyzowali ludność żydowską gwiazdami Dawida. Autorka słów "Dla Polaków śmierć to była kwestia biologiczna, naturalna, śmierć jak śmierć. Dla Żydów to była tragedia, dramatyczne doświadczenie, metafizyka" Tylko tak dalej panie Donaldzie to PIS po wygranych wyborach prezydenckich doprowadzi do rozwiązania sejmu i wygra z większością aby moc samodzielnie rządzić w przyspieszonych wyborach , BRAWO ! https://eod.siecobywatelska.pl/filem/bba7825eab3724ae77d07d5a1e64bd08 Kolejne pieniądze które można zaoszczędzić i wydać na cos pożytecznego Edytowane 13 Maja przez voltq
hwdp43 1 701 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Jak tam Batyrowcy i Trumpowcy? Gotowi na wysłanie wojska na Ukrainę?
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 30 minut temu, hwdp43 napisał(a): Postawisz na to swoje życie ze Władysław Kosiniak Kamysz dotrzyma słowa ?
hubio 1 173 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 3 godziny temu, voltq napisał(a): w ostateczności zagłosuje na Stanowskiego za mówienie prawdy na tych debatach Szkoda czasu Jakaś godzinka z twojego życia, którą lepiej wykorzystać Stracony czas. Chyba, że akurat będziesz na spacerze...
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 1 minutę temu, hubio napisał(a): Szkoda czasu Jakaś godzinka z twojego życia, którą lepiej wykorzystać Stracony czas. Chyba, że akurat będziesz na spacerze... Dlaczego stracony ? 1
hubio 1 173 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 8 minut temu, voltq napisał(a): Dlaczego stracony ? No w sensie, że nie ma najmniejszej szansy wejścia do II tury. W temacie wojny z Ukrainą wydawałeś się pragmatykiem. Więc myślałem, że i w życiu podejmujesz działania, które mają być skuteczne. Stanowski wg mnie zachował się na debacie ok. Nie atakował żadnej ze stron. Zbiórka dla tego dziecka to był dobry pomysł, ale on po porostu nie przejdzie do II tury. Zresztą bardziej wystartował żeby pokazać politykę od środka, a jak dla mnie przy okazji (co jedno nie wyklucza drugiego) zrobił sobie mega darmową promocję osobistą na najbliższe 10 lat - siebie i swoich biznesów
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 4 minuty temu, hubio napisał(a): No w sensie, że nie ma najmniejszej szansy wejścia do II tury. W temacie wojny z Ukrainą wydawałeś się pragmatykiem. Więc myślałem, że i w życiu podejmujesz działania, które mają być skuteczne. Stanowski wg mnie zachował się na debacie ok. Nie atakował żadnej ze stron. Zbiórka dla tego dziecka to był dobry pomysł, ale on po porostu nie przejdzie do II tury. Zresztą bardziej wystartował żeby pokazać politykę od środka, a jak dla mnie przy okazji (co jedno nie wyklucza drugiego) zrobił sobie mega darmową promocję osobistą na najbliższe 10 lat - siebie i swoich biznesów To samo czytałem w 2015 roku , Duda nie ma szans z Komorowskim A co do wyników pierwszej tury to mogą być różne i zakładając że wybory są uczciwe nie da się przewidzieć w 100% tego co się stanie Już mi generał Skrzypczak opowiadał jak to Ukrainy w 3 dni rozgromi Rosję bo już prawie są pod Moskwą a my zajmiemy Kaliningrad
Boldwyn 119 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) 4 godziny temu, voltq napisał(a): To nie pójdę na druga turę , cytat z Andrzeja Sapkowskiego jest piękny Zło to zło, rzekł poważnie wiedźmin wstając. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale. To może doczytaj do końca, bo za każdym razem kiedy Geralt unikał wyboru mniejszego zła, to spełniały się oba albo kończyło się czymś jeszcze gorszym. I później tego żałował. Edytowane 13 Maja przez Boldwyn 3
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) 4 minuty temu, Boldwyn napisał(a): To może doczytaj do końca, bo za każdym razem kiedy Geralt unikał wyboru mniejszego zła, to spełniały się oba albo kończyło się czymś jeszcze gorszym. I później tego żałował. A czy Witold Pilecki nie wybierając mniejszego zła skończył gorzej bo został zamordowany czy jednak po latach okazało się że jest bohaterem na skalę światową Ty patrzysz krótkowzrocznie , typu pójdziesz na współpracę z ruskimi jak zaatakują Polskę bo będziesz chciał ochronić swoje życie, ja się im postawie i mnie zabija ale po czasie wyjdzie że to ja zachowałem się moralnie i nie wybrałem zła a ty wybrałeś to zło Edytowane 13 Maja przez voltq 2
Kamiyanx 1 244 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Już nie pierdzielcie jakichś odklejonych tez o złolach. Jedyne brunatne partie w Polsce to PiS i Konfederacja. Reszta może być w najgorszym wypadku nieudolna. No i to tyle w sumie. Ogólnie teraz nie ma za bardzo jak wybrzydzać. Prawie w każdym kraju wybiera się po prostu mniej ujową opcję. Rozumiem, gdyby Polsza była jakimś ewenementem, ale tak nie jest. 1 3
voltq 1 372 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja (edytowane) Już nie pierdzielcie jakichś odklejonych tez o złolach. Jedyne brunatne partie w Polsce to KO i polska2050. Reszta może być w najgorszym wypadku nieudolna. No i to tyle w sumie. https://kresy.pl/wydarzenia/zelenski-nadal-tytul-bohatera-ukrainy-bylemu-upowcowi-ktory-mial-wydac-rozkaz-wymordowania-polskich-wsi/ https://wiadomosci.onet.pl/swiat/banderowska-flaga-za-plecami-wolodymyra-zelenskiego-co-oznaczaja-te-kolory/2h86ltf A tak o się odbywa w cywilizowanym państwie , po hańbie jaką przyniósł ten człowiek swojemu państwu https://www.google.com/amp/s/dorzeczy.pl/amp/485928/skandal-w-kanadzie-spiker-parlamentu-poda-sie-do-dymisji.html https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-13/interwencja-auta-z-komisu-nie-nadaja-sie-do-jazdy-dziesiatki-poszkodowanych/ To wina tych ludzi według @LeBomB bo przecież mogli nie kupować tych pojazdów Edytowane 14 Maja przez voltq
GordonLameman 8 432 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 6 godzin temu, voltq napisał(a): A czy Witold Pilecki nie wybierając mniejszego zła skończył gorzej bo został zamordowany czy jednak po latach okazało się że jest bohaterem na skalę światową Ty patrzysz krótkowzrocznie , typu pójdziesz na współpracę z ruskimi jak zaatakują Polskę bo będziesz chciał ochronić swoje życie, ja się im postawie i mnie zabija ale po czasie wyjdzie że to ja zachowałem się moralnie i nie wybrałem zła a ty wybrałeś to zło Nie jesteś Witoldem Pileckim i nie robisz nic heroicznego. Ba, gorzej - cytujesz tu najgłupsze i najbardziej śmierdzące ruskimi onucami osoby w polskim internecie: Różala, Rolę, Panasiuka, Michalkiewicza. Już teraz wiadomo, że każdy fan tych osób jest antypatriotą i antypolakiem. Ty się tego dowiesz dopiero za kilka lat. 3
crush 3 575 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Wyburzyć to i postawić supermarket. Śmieć najwyższej klasy. Krążą plotki, że Trump odwrócił się od Izraela. Sugerują to choćby wypowiedzi Netanjahu. Oby to była prawda. Edytowane 14 Maja przez crush 2
Szambo 641 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Zastanawiam się czysto hipotetycznie co by się wydarzyło w drugiej turze gdyby weszli tam Trzaskowski i Zandberg. Czy Zandberg wtedy by wygrał to starcie. Wiadomo, że taki scenariusz jest niemożliwy, bo BETON zawsze da 30% Nawrockiemu, ale pomarzyć zawsze można.
trepek 1 345 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Godzinę temu, crush napisał(a): Krążą plotki, że Trump odwrócił się od Izraela. Sugerują to choćby wypowiedzi Netanjahu. Oby to była prawda. I tak Izrael będzie grał tą kartą, gdzie Trump obiecał wybudować piękne hotele w Gazie.
crush 3 575 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Izrael w ostatnich dniach otwarcie zapowiada zniszczenie Gazy. Więc trochę bez sensu 1
huudyy 2 837 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 10 godzin temu, voltq napisał(a): Już nie pierdzielcie jakichś odklejonych tez o złolach. Jedyne brunatne partie w Polsce to KO i polska2050. Jesteś największym farmazonem na tym forum, szkoda czasu na Twoje posty. Manipulujesz, kłamiesz, wycierasz sobie mordę polskimi ideałami - wstyd! 1 8
TheMr. 2 602 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 1 godzinę temu, Szambo napisał(a): Zastanawiam się czysto hipotetycznie co by się wydarzyło w drugiej turze gdyby weszli tam Trzaskowski i Zandberg. Czy Zandberg wtedy by wygrał to starcie. Wiadomo, że taki scenariusz jest niemożliwy, bo BETON zawsze da 30% Nawrockiemu, ale pomarzyć zawsze można. Trzask. Niestety ale Zandberg ma łatkę totalnej lewicy, i komunisty Chociaż niektóre jego wypowiedzi są sensowne. Na Latarniku jest 20 pytań, i większość z nich Biejat ma sensowne odpowiedzi w porównaniu do prawicy, ale co z tego? Wydaje mi się, że Biejat jest niedoszacowana, i zgarnie więcej niż 5-6%.
michaelius33 354 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Zandberg to jedyny prawdziwy lewicowiec w tej bandzie. Cała reszta to lewica kawiorowa którą interesują głównie litery alfabetu a gospodarczo będą robić dobrze zagranicznym korporacjom tak samo jak KO
Rekomendowane odpowiedzi