Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Dużo nie brakuje, rudy już się odpalił w mediach z Murańskim

I jak to niby ma pomoc Rafalowi? W takim tempie do jutra bedziemy miec w mediach pojedynek PiS vs PO, bo Duda tez sie z kolei odpalil w temacie Tuska i jego wczorajszej wizyty w Polsacie. 

A efekt bedzie taki, ze jeszcze wiecej osob zniecheca do udzialu w wyborach. 

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

I jak to niby ma pomoc Rafalowi?

Nijak, też mnie to wkurwia.

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

A efekt bedzie taki, ze jeszcze wiecej osob zniecheca do udzialu w wyborach. 

W sumie jest w tym jakaś metoda, ale czy dobra dla KO żeby zbijać frekwencję?

Opublikowano
11 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Zalezy kogo chca zniechecic, bo beton pojdzie bez wzgledu na wszystko. Moze to jest jakas metoda, okaze sie w niedziele o 20:00. 

Korzystne byłoby zniechęcenie wyborców Mentzena oraz Brauna, czyli tych, którzy poszliby głosować na Nawrockiego. Choć na tym ucierpiałaby frekwencja.

Mówię o frekwencji, bo to też będzie wielce kluczowa, gdzieś luknąłem o informacje dot. prognozowanej frekwencji (którą i tak nie da się wstępnie dobrze oszacować) i wniosek jest taki, że:

Frekwencja >72% - raczej powinien wygrać Trzaskowski
Frekwencja <72% - raczej powinien wygrać Nawrocki

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Frekwencja >72% - raczej powinien wygrać Trzaskowski
Frekwencja <72% - raczej powinien wygrać Nawrocki

Gdzies widzialem dzis info, ze wedlug najnowszych danych Trzaskowski moze miec na ten moment nawet 1,5% przewagi nad Nawrockim. Oczywiscie na chlodno podchodze to takich danych, ale kto wie, moze caly ten halas przyniesie jakis efekt. 

Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Gdzies widzialem dzis info, ze wedlug najnowszych danych Trzaskowski moze miec na ten moment nawet 1,5% przewagi nad Nawrockim. Oczywiscie na chlodno podchodze to takich danych, ale kto wie, moze caly ten halas przyniesie jakis efekt. 

Można brać te dane z przymrużeniem oka, przykładowo ewybory.eu ma taką prognozę również z uwzględnieniem niezdecydowanych, przewiduje frekwencję ~71% z ułamkiem.

https://ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2025-polska/prognoza-przedwyborcza/

Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja bym na miejscu trzaska zrobił ten test a potem zaprosił Nawrockiego na test IQ. Najlepiej transmitowany na żywo przez wszystkie duże telewizje 😁 

Jak już brać się za transmitowanie pato-debat to na całego.

Za każde kłamstwo polityka idzie plaskacz na ryj, wykonywany przez uprawnionego kata. Może być Pudzian.

Rok-dwa i byłoby zupełnie inaczej :E 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

W warunkach gigantycznej nagonki medialnej ludzie zaczynają kłamać w sondażach albo odmawiać odpowiedzi, więc można się spodziewać spadku dokładności

Jest w tym cos, bo niestety polityka to temat ktory dzieli, a nie laczy. Ale taki jest teraz klimat w Polsce i nic z tym nie zrobisz. 

Opublikowano

Fakt że ludzie wstydzą się przyznać że popierają pisowców i ich kandydata gangsterskiego, e być niedoszacowany w sondażach.

Część poprzez każdego bandziora, byle był antyujniny i wrogi ludziom LGBT. PiS nie bez powodu tak grzeje tymi dwoma tematami. W tej kampanii doszła też antyinteligenckość i niestety pisowcy tak urobili część społeczeństwa że i to chwyciło.

• Upvote 1
Opublikowano

Osobiście nie znam nikogo kto by się krył z poglądami. Od casuali politycznych po zaciętych wojowników obu skrajnych opcji.

Część generalnie nie lubi polityki więc nie chce się nad tym tematem rozwodzić, ale otwarcie mówią na kogo głosują jeśli takie pytanie padnie.

Opublikowano

Też uważam, że przy tej nagonce niektórzy ukrywają głosowanie na Nawrota, ale osobistych przesłanek do tego nie mam (mojej bańce tak daleko od PiSu jak się tylko da, więc albo głosują w drugiej na Bążura albo nie idą na wybory).

Ktoś mi powie skąd się wziął spin o Rafałku narkomanie? Bo PiSowy beton, który obserwują na FB grzeje to od dobrych 2 tygodni (w ich wykładni snus Nawrota to idealna pułapka w którą wpadło KO i teraz muszą Trzaskowskiemu zrobić badania, po prostu Karol mistrz szachów 9,5d)?
Są jakieś podstawy podejrzeń, czy tak sobie rzucili z dupy zakładając, że przeciwnik nie zgodzi się na badania?

Opublikowano (edytowane)

Już słyszałem groźby karalne od pisowskiego fanatyka i on groził komuś ze swojej rodziny, bo ten drugi nie chce głosować na pis. Straszne.

6 minut temu, TurlamProcka napisał(a):

Są jakieś podstawy podejrzeń, czy tak sobie rzucili z dupy zakładając, że przeciwnik nie zgodzi się na badania?

Pis i cała prawica od bardzo dawna kopiuje ruską propagandę, a tam oskarżanie zgniłego zachodu o narkomanie to stały punkt programu.

Edytowane przez Digger
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Digger napisał(a):

Już słyszałem groźby karalne od pisowskiego fanatyka i on groził komuś ze swojej rodziny, bo ten drugi nie chce głosować na pis. Straszne.

Ja też. Ale mam też dla równowagi wariata który bredzi o potencjalnym końcu wolnej Polski jak nie pójdę na wybory.

I to są właśnie idealni ludzie do podkręcania i patrzenia na ich debilne reakcje. ;D

• Upvote 1