Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Tak ale jeszcze dodać należy, że w przypadku Trzaskowskiego jest domniemana, w przypadku Nawrockiego jest jawna (CPAC).

Czy CPAC jest ingerencję to nie wiem. Kupili reklamy w social media?

8 minut temu, Asag napisał(a):

A może zamiast winić polityków za skłócenie narodu może jednak warto by się było zastanowić czy to aby na pewno wina polityków czy po prostu z ludzi wychodzi buractwo i ich prawdziwa natura?

Bo nie wmówisz mi że to wina PISu że kobiety często mające na profilowych zdjęcia ze swoimi dziećmi piszą potem o 7 letnim dziecku że powinna zostać ku#@ w burdelu. A potem ci sami ludzie mają czelność załamywać ręce pod artykułami  o kolejnym samobójstwie dziecka i narzekać "ileż to hejtu" w internecie. 

Serio ktoś tak napisał?!!!!

Opublikowano
15 minut temu, Asag napisał(a):

A może zamiast winić polityków za skłócenie narodu może jednak warto by się było zastanowić czy to aby na pewno wina polityków

A kogo? Kto wymyślił zamach Smoleński, którego nie było? 

• Upvote 6
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Bo z takim bagażem ośmieszenia jaki przyjął nikt nie będzie traktował go serio. Będą uśmieszki, szepty. I Rafau nie uciągnie. Emigracja do PE to ta łatwiejsza droga.

Nie: jest liderem, tylko: był liderem.

Okaże się. Zobaczymy czy ktoś w ogóle "rzuci mu wyzwanie", jednak moim zdaniem nie ma dziś takiego polityka w skrzydle "lewicowym" KO.

Opublikowano
23 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Jak widzę tego gościa i całą ich partyjkę to mi się na wymioty zbiera. Wieczni recenzenci z poziomu wygodnej kanapy.

Bardzo dobrze. Podczas rozmów koalicyjnych wyszło, że żaden z ich postulatów nie zostanie spełniony więc się z takiego rządu wypisali, a mogli zostać dla kilku ciepłych stołków. Ja tam szanuję i to bardzo - rzecz w naszej polityce niesłychana.

• Upvote 4
Opublikowano
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Bardzo dobrze. Podczas rozmów koalicyjnych wyszło, że żaden z ich postulatów nie zostanie spełniony więc się z takiego rządu wypisali, a mogli zostać dla kilku ciepłych stołków. Ja tam szanuję i to bardzo - rzecz w naszej polityce niesłychana.

Dokładnie dlatego na niego głosowałem. Wszyscy inni by się sprzedali, popis wiadomo, konta wchodzi w tyłek PiSowi a razem wolało być w opozycji niż na stołkach ale bez idei. 

3 minuty temu, Strutter napisał(a):

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-rafal-trzaskowski-premierem-polski-zaskakujaca-koncepcja,nId,7977144

Ciekawa koncepcja "nagrody pocieszenia" dla Trzaskowskiego i "przyjęcia odpowiedzialności" przez Tuska. Tylko czy realna...

Gdyby teraz został premierem i przyciągnął dużą część z tych 10 milionów wyborców w 2027 to by się odbił po wtopie która zaliczył. 

• Upvote 3
Opublikowano
20 minut temu, Badalamann napisał(a):

Okaże się. Zobaczymy czy ktoś w ogóle "rzuci mu wyzwanie", jednak moim zdaniem nie ma dziś takiego polityka w skrzydle "lewicowym" KO.

Tu nie musi być wyzwania. Oni stopniowo odejdą w niebyt.

Naprawdę nie czujesz jak memicznym obiektem stało się PO i Tusku? Teraz jeszcze odbędzie się żenada pod hasłem votum, takiego czy innego i walki o stołki, odprawy, spółki.

Spróbuj sobie wyobrazić napływ młodych kadr do takiej partii. Są trupem. Rafauek Klamczuszek jest jedną z dwóch twarzy tego trupa.

Opublikowano
24 minuty temu, Strutter napisał(a):

Ciekawa koncepcja "nagrody pocieszenia" dla Trzaskowskiego i "przyjęcia odpowiedzialności" przez Tuska. Tylko czy realna...

Z powodu przerażenia wynikiem Pan Dudek doznał chyba udaru.

• Confused 1
Opublikowano

@adashi Nie wiem jak to wymyśliłeś ale całkowicie się mylisz. KO to jedna z dwóch najsilniejszych i długotrwałych partii w Polsce. Oczywiście że mają młodych, tak wśród posłów jak polityków samorządowych oraz działaczy.

Nie mają jak odejśc w niebyt. Skutecznie wchłoneli Nowoczesną i kilka małych ugrupowań lewicowych. Obecnie wygląda że wchłaniają i część Lewicy. Dla ich lewicowej części elektoratu nie ma obecnie konkurencji. Dla centrowej, po wyniku Hołowni i jego niskiej popularności już od miesięcy, wiemy że też nie.

I na dziś tworzą koalicję rządzącą w Polsce. Okaże się za jakiś tydzień co będzie po głosowaniu w sprawie wotum zaufania. Bo większośc daje koalicji kilkunastu posłów. PiS będzie próbowało znowu przejąć choć część PSLowców.

Co do Trzaskowskiego to nie byłbym zaskoczony, gdyby to on był kandydatem koalicji 15X na premiera w następnych wyborach parlamentarnych. A Tusk mający wóczas coś koło 70 pójdzie na marszałka senatu.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Badalamann napisał(a):

Nie wiem jak to wymyśliłeś ale całkowicie się mylisz

z tego co widzialem to na ogol jest zupelnie odwrotnie niz ty wypisujesz ;)

"rewolucja lewicowa" jak zwykle trafila do smietnika, sasinie

10 minut temu, Badalamann napisał(a):

Oczywiście że mają młodych

jezeli mlodzi wola PIS od KO tzn ze z ta partia jest tragicznie zle

Godzinę temu, hubio napisał(a):

A to info do wyborców Konfederacji, którzy zaklinali się (także na tym forum), że nie ma pisokonfy :) :

Sławomir Mentzen zaprosił Jarosława Kaczyńskiego na rozmowy o rządzie technicznym.

https://wiadomosci.wp.pl/pis-odmawia-mentzenowi-ten-odpowiada-baju-baju-dla-naiwnych-7163699580295936a

Nawet nowych wyborów jeszcze nie ma a już Mentzen się pcha na stołki :) 

sprawdza sie stara zasada z pclaba, czym wieksze bzdury hubio wypisuje tym bardziej pogrubia ;)

a wystarczy kliknac w link i przeczytac, PIS zaprosil wszystkie kluby a dla konfederacji bycie w rzadzie jest korzystne, z tym ze Mentzen zauwazyl ze PIS nie ma takich realnych mozliwosci mimo swoich apeli

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Badalamann napisał(a):

jednak moim zdaniem nie ma dziś takiego polityka w skrzydle "lewicowym" KO

No nie ma. Bo nie ma takiego skrzydła.

To twoje skrzydło zrobiło 8% i nazywa się Biejat i Zandberg.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dla kogoś, kto nie bardzo interesuje się polityką(i nie siedzącego na SM) - jak ja, ten temat to naprawdę "fajna" lektura obnażająca jak bardzo nasz naród jest podzielony, skłócony i gotowy aby skoczyć sobie do gardeł w każdej chwili.

Wystarczy jedna wypowiedź, jeden Tweet, w sumie jakikolwiek powód jest dobry. Wszystko w imię polityki i polityków, a najśmieszniejsze(i przykre) jest to, że żaden z nich o Was(wszystkich ludziach/narodzie w szerszym rozumieniu) nie myśli, wszak nie wchodził do polityki dla dobra ludzi ani takowe mu nie przyświeca w trakcie sprawowania jakiejkolwiek funkcji państwowej. Polityka to władza i wygoda dla większości z nich, cele same w sobie, a nie jakieś tam dobro ludzi/narodu.

Nie ma znaczenia przynależność do jednej czy drugiej partii politycznej, bo w każdej z nich wspomniany cel jest taki sam, szkoda tylko, że żaden z tych polityków do rządzenia się nie nadaje, bo do tego trzeba mieć charakter, umieć przedłożyć cele ludzi ponad swoje, a to jak powszechnie wiadomo, nie jest proste. Mądrzy ludzie do polityki się nie pchają, bo wiedzą, że ostatecznie zostaną i tak stłumieni/przegłosowani przez większość partyjną, bo trzeba zdobyć, a później utrzymać władzę. A gdzie w tym wszystkim zwykli, "szarzy" ludzie? W dupie. Ich trzeba tylko zmanipulować, zmobilizować do głosowania kiedy przyjdzie czas, a później dalej robimy swoje i tak w kółko.

Smutne.

Edytowane przez Imm
  • Upvote 3
Opublikowano
58 minut temu, Strutter napisał(a):

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2025/news-rafal-trzaskowski-premierem-polski-zaskakujaca-koncepcja,nId,7977144

Dla środowiska KO zgodnie z pozycją w partii jest drugi po Tusku i ludzie za nim idą ale jeśli nie ogarnie tych co są wokół niego to nawet nie ma co próbować bo wyborcy mu nie zaufają, sama zmiana "twarzy" to za mało. Ja czekam na konkrety, w tym dymisję Siemoniaka albo przynajmniej usunięcie go z funkcji koordynatora służb specjalnych.

Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Mało liczna grupa. Pomyśl czasem zanim coś napiszesz:E

Ale ja właśnie myśle. Duża czy mała grupa to bez znaczenia, ale tępa od wprowadzenia 500+ jest łasa na cudze pieniądze. Czemu jest zawsze DEJ? A może DEJ wreszcie coś od siebie? Nie piję do ciebie tylko do ogółu. By było DEJ z jednej strony to trzeba DEJ z innej. A po kolejnych rządach pissowców będzie pikachu.jpg, bo chleb za 50zł i jedyna wymiana handlowa jaka może nasz czekać to pyry od baćki XD

3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@blabla123 Już o tym wczoraj i dzisiaj pisałem.

Jestem kilkanaście godzin do tyłu więc wybacz wywołanie do tablicy, bo dopiero teraz doszedłem do twoich postów.

A lekką bękę kręcę, bo wydawałeś się być "blisko" tych wyborów więc może sobie ubzdurałem to przez twoje wpisy o tej II turze, że możesz mieć coś wspólnego ze sztabem Rafała XD No i dziwił mnie właśnie ten spokój, wręcz ślepe w to wierzenie, bo oczywiście tym razem się uda XD

• Upvote 1
Opublikowano

@blabla123 Aż tak zaangażowany to nie jestem.

A spokój to był do pierwszej tury. Że tak powiem "kurcze, miało wyjść inaczej!" ;)

No ale co się stało to się nie odstanie. Trzeba to przyjąć na klatę i działać dalej. Tu pozytywne są wypowiedzi Tuska.

A z ryyzk to PiS znowu stara się przeciągnąć dość PSLowców, z Sawickim(który dziś domagał się ustapienia Tuska) na czele, by wraz z konfederosją mieć większość ;/

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, hwdp43 napisał(a):

gryza sie :E

Partia, której kandydat miał takie poparcie ile % alkoholu ma piwo próbuje stawiać warunki. PL2050 nie dorosło do polityki a już szczególnie Hołownia i to nie tylko moja opinia.

• Upvote 2
Opublikowano
27 minut temu, Kris194 napisał(a):

Partia, której kandydat miał takie poparcie ile % alkoholu ma piwo próbuje stawiać warunki. PL2050 nie dorosło do polityki a już szczególnie Hołownia i to nie tylko moja opinia.

Najlepsze jest to, ze przegral i od razu poszlo, ze on chce totalnie zrezygnowac z polityki. Zapalu mial na chwile, nie to co nasz wasaty Janusz KM :E 60 lat praktycznie ciagle na marginesie i dalej walczy.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Strutter napisał(a):

To jest bardzo dobra koncepcja :) 

Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

sprawdza sie stara zasada z pclaba, czym wieksze bzdury hubio wypisuje tym bardziej pogrubia ;)

akurat pogrubione, moje teksty chwalące konfę i ganiące stronę liberalną raczej nie traktowałeś jako "bzdury" tylko zawsze w tą jedną stronę... :D

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

GshI_8FXUAAegCH.jpg.9a8faa0733390f9821262419d4cdbbcb.jpg

To pokazuje, że PiS może kraść, robić wałki, wystawić krowę na prezydenta i tak wygrają, propaganda robi swoje, do tego kościół, a sporo luda ufa księdzu jak i lekarzowi, bo to "święte słowa".

Powiem więcej. PiS jakby wystawił człowieka pokroju Stalina, wygrałby. Widziałem komentarze Super Expressu, WP, i pytania dla ludzi którzy wybrali Nawrockiego - zero argumentów. Bo ładnie się uśmiecha, bo ma duże jaja, bo Trzaskowski to lubi gejow, a najlepsze to wyborcy Brauna mówiący że Braun ma racje we wszystkim co mówi a Polska ma potencjał większy osobno niż z EU :) 

Jeszcze jedna kadencja rządu w Polsce i emerytura 100%, życie z dywidendy się zacznie :) Później tylko głosowanie na najgorsze opcje, żeby mieli ludzie ciężej. Wywalone już na to żeby Polacy mieli lepiej. Bez bata nad głową i wpierniczania kamieni nie nauczą się. Chcą wyjścia z EU? Bardzo im tego będę życzył i głosował tak jak chcą. Chcą 95% zadłużenia PKB? Śmiało. Ale później proszę nie płakać. Wspieranie i pomoc skończyła się, 15 lat rządów prezydenta z PiSu, a być może 20 lat :) Brawo. 

IMG_4584.png

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 4