Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Tak, tak wmawiaj sobie a tymczasem...

Prokuratura jak się za to weźmie to nie będzie wiedziała kogo zaprosić jako pierwszego...

Jeśli był taki schemat to jest na bardzo grubo i powinny się zacząć protesty i demonstracje wyborców Trzaskowskiego. Bo nie wiadomo czy i co zrobi z tym KO, ale wyborcy nie powinni tego odpuścić.

Teraz sam się zastanawiam czy np. w mojej OKW też nie poszło na odwrót i wszyscy powinni się nad tym zastanowić. W skali wszystkich komisji wyborczych w Polsce i zagranicą takie odwrotne wyniki mogą sumarycznie wpłynąć na wynik wyborów. Zawsze daleki byłem od siania teorii spiskowych, ale to naprawdę wygląda jakby PiS dla swoich lojalnych członków sugerował takie manipulacje. Pomijając wszystko to bardzo bardzo słabe by było, ale po 8 latach ich rządów powinniśmy wiedzieć, że możemy spodziewać się wszystkiego...

• Haha 1
Opublikowano

Oglądałem ten kanał zero przy okazji kampanii. Po raz pierwszy raz w życiu dowiedziałem się kim jest Pan Stanowski. Sympatie wobec prawej strony są u nich bardzo wyczuwalne, ale to zdecydowanie "poziom" bardziej TVN niż TVPiS :) Tzn. mądrzej, sprytniej i czasami z sensem punktowali KO. Ale sympatia widoczna gołym okiem za kim byli i są. 

Opublikowano
21 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

czy może jego rodzina od pokoleń tak bardzo kocha Niemcy (co z tego, że dziadek w Wehrmachcie to kłamstwo)

To nie kłamstwo, tylko nieznajomość historii. Dziesiątki jak nie setki tysięcy Polaków mają dziadka czy pradziadka z Wermachtu. Zwłaszcza ci z rodziną ze Śląska, Warmii, Kaszub itd. Często nawet o tym nie wiedząc, bo po wojnie temat był śliski i raczej nikt się nie chwalił ani nawet nie rozmawiał o tym. Im bardziej Niemcom nie szło na froncie tym mniej rygorystycznie patrzyli na czystość rasową przy wcielaniu do armii. A akurat mieszkańcy Wolnego Miasta Gdańska dostali obywatelstwo po wcieleniu do Rzeszy w 39. Przy czym tacy rekruci drugiej kategorii mieli tym bardziej przesrane, bo wiadomo, że byli traktowani jako element niepewny, do najgorszych zadań. A próba wymigania się mogła się obić zemsta na rodzinie jaka pozostała w domu. Czytałem szacunki, że w pewnym momencie nawet 35-30% stanu Armii Andersa to byli dezerterzy z Wermachtu. Przy czym to był ukrywane i służyli pod zmienionymi nazwiskami, bo jak by się wydało, to rodzina po drugiej stronie frontu miała by represje.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Kiedy oficjalne obwieszczenia fałszerstwa przez Giertycha i twojego guru? :rotfl2:

A kysz. Przepadnij z tym film. Tam cyfry som pisiorskie. Indź stond

Edytowane przez skypan
Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Prokuratura jak się za to weźmie to nie będzie wiedziała kogo zaprosić jako pierwszego...

Ale jak nie wie, jak to można na stronie PKW sprawdzić w minutę?

https://wybory.gov.pl/prezydent2025/pl/obkw/2/1483670

image.thumb.png.27cdcd64fcdff32758a615efd3164eb6.png

@SM_M4E5TRO ale wiesz że Mazurek mówi o czym innym w tym momencie? On mówi o tym, co było poruszone kilka dni temu, że były komisje, w których statystycznie rzecz biorąc dany kandydat powinien dostać więcej głosów według szacowanych przepływów wyborców niż faktycznie dostał. Czyli ktoś policzył że w jakiejś komisji w I turze na przykład na Nawrockiego zagłosowało 30% wyborców, na Trzaskowskiego 30% wyborców, na kandydatów prawicowych i centroprawicowych 15% wyborców, na lewicowych i centrolewicowych 15% wyborców, a 10% oddało głos nieważny (dane przykładowe dla zobrazowania sytuacji). Zatem przewidywało się, że z tych 15% po obu stronach część pójdzie do jednego, część do drugiego, część się wymieni i obliczono że statystycznie obydwaj będą mieli po około 45% i dalej około 10% będzie głosów nieważnych. Jednak okazało się że dysproporcja oddanych głosów znacznie wzrosła i wynik wyniósł 15% do 70% reszta głosy nieważne, albo w ogóle do kilkudziesięciu procent wzrosła ilość głosów nieważnych. O takich sytuacjach mówi Mazurek w tym co podesłałeś. Teraz jednak dochodzą informacje, które wskazują jeszcze inne przypadki, czyli podanie zamienionych danych, czyli głosy które powinien dostać Trzaskowski zostały przypisane Nawrockiemu lub na odwrót. To jest zupełnie inna sytuacja i dlaczego Mazurek do niej się nie odnosi?

Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

To jest zupełnie inna sytuacja i dlaczego Mazurek do niej się nie odnosi?

Poza tym, że to pisior to narracja musi zostać zachowana. Zero to taka sama tuba propagandowa jak tv za rublika, jedynie serwowana propaganda nie jest aż tak tępa.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Pytam teraz calkowicie niezlosliwie.

Nie masz przypadkiem jakichs zoltych papierow? :)

Hmm

Ktoś przypadkiem mógłby niezłośliwie stwierdzić,że przesadzasz i przydałaby się czerwona kartka i zejście z boiska;)

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Czyli skręcali na potęgę, nawet tam gdzie bardzo trudno to wyłapać.

Świetnie. A teraz konkrety.

Bo listami Giertycha to ja mogę się... W sumie. Nigdy nie wiadomo co się złapie.

Jak z tej sprawy nic nie będzie i za miesiąc, dwa pójdzie pod dywan to Ci będę o tym codziennie przypominał.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, crush napisał(a):

Świetnie. A teraz konkrety.

Bo listami Giertycha to ja mogę się... W sumie. Nigdy nie wiadomo co się złapie.

Jak z tej sprawy nic nie będzie i za miesiąc, dwa pójdzie pod dywan to Ci będę o tym codziennie przypominał.

Nie podciera się tyłka kiepskiej jakości papierem toaletowym bo później odbyt od tego boli.

No i z tej sprawy nic nie będzie, bo przecież oglądamy ta dramę nie pierwszy raz i nigdy nic z niej nie wynikło.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Mnie najbardziej smieszy w tej calej wojence politycznej fakt ze wyborcy PO wraz z politykami nazywaja ludzi debilami i oczekuja ze na nich beda glosowali :E 

Jasne ze wyborcy PiS w wiekszosci sa ze wsi i co za tym idzie maja nizsze wyksztalcenie, zamiast poszukac sposobu zeby zdobyc ich glosy cala partia PO wraz ze swoim elektoratem obrazaja ludzi ktorych powinni przekonywac do glosowania na nich.

Widac szczegolnie tu na forum jakie odbywa sie szczucie na elektorat PiS przez pato-intelektualistow pokroju gordona i innych.

Zycze wam powodzenia i szczescia bo wybory parlament za dwa lata i wszystko wskazuje na to PiS bedzie mial sejm i prezydenta. Wiecej merytoryki, mniej szczucia.

• Upvote 2
Opublikowano

W ten temat można wejść, poczytać i wyjść, a jak się coś napisze to zależy kto Ci łatkę pisowca, powca czy wuj wie jeszcze kogo przyklei, mimo że politykę masz głęboko w dupie :) a tym bardziej że nie opowiadasz się za żadną partią :) ale w oczach kogoś jesteś zatwardziałym pisowcem lub zagorzałym powcem :E . 

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Masz być za albo przeciw. To jest idea polaryzacji. Kropka.

Nie bez powodu centrum już po prostu nie istnieje.

Ty jako obywatel i podatnik z którego żyją polityczne pasożyty tak, To jest główny cel tej politycznej bandy na górze, skłócić społeczeństwo, ale tam jak widać jakoś sobie krzywdy nie robią po za medialnym szczekaniem. Nie ma większej głupoty, niż obrzucanie się błotem tu na dole, gdy na górze się z was śmieją i szampana piją.