Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Przekręt w Elektrowni Bełchatów. Oszuści sprzedali do zakładu kranówkę za ponad 21 mln złotych

https://elektrykapradnietyka.com/60478/przekret-w-elektrowni-belchatow-oszusci-sprzedali-jej-kranowke-za-21-mln-zlotych/

:rotfl2:

1751013018391-png.9490381

KO zatopione %-), ładnie Nawrocki ich rozgrywa. 

PIS + konforuskie = 280 mandatów a koalicji jeszcze sporo spadnie. 

Cytat

A no i w tym wariancie obozowi patriotycznemu brakuje 19 posłów do konstytucyjnej 

A jeszcze mogą pobrać odpady z PSL, brawo KO!. 

• Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, Camis napisał(a):

O ile nie będą to ustawy pokroju tej podwyższającej kwotę wolną jaką składała Konfederacja :P 

Poczekamy, zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Opublikowano
Cytat

Już się tak nie unoś bo na tym polega polityka. Na rozgrywaniu przeciwnika. Nawrocki i jego zaplecze dobrze wiedzą, że te ustawy nie przejdą i na to będą grać. Widzicie dobry prezydent popierany przez PiS chciał dla ludu dobrze ale zły rząd z Tuskiem na czele na to nie pozwolił. Tusk i spółka własnie zostali rozegrani i zapędzenie w kozi róg, a wystarczyło walić ustawami które obiecywali i mówić, o widziecie prezydent bloku. My są dobrzy to prezydent jest zły. A tak?A tak to PiS będzie walił w nich.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193752744

Cytat

ich zgubiło nic nie robienie i mówienie, że wezmą sie do roboty jak będa mieć swojego prezydenta. Wystarczyło tylko robić i podsyłać Dudzie ustawy które wiadomo, że nie odpisze a które oczekiwało społeczeństwo i mówić o widzicie chcieliśmy dobrze ale to przez prezydenta. Musimy mieć swojego.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193752775

Cytat

Dokładnie, mieli wszystkie narzędzia żeby kompromitować Dudę, nie zrobili nic. Teraz kwik bo tura przeciwnika ;).

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193752778

Cytat

Tutaj zgadzam się że Nawrocki zrobił prostą zagrywkę i dojedzie nieudaczników, bo sami się o to prosili. Same grube populizmy, a jak peło nie będzie chciało to będzie dobry prezydent i zły rząd, co to pieniędzy nie ma i nie będzie.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193752841

Cytat

Kurde prawica zmieni konstytucje w 2027.
Do tego doprowadzą nieudolne rządy obecnej władzy. Ja***, to już pewnie lepiej by było, żeby PiS wygrał 3. kadencję w 2023r.
A Nawrocki swietne posunięcie z szybkim wysłaniem ustaw do rządu. Teraz Nawrocki do 2027 będzie grillował rząd "prospolecznymi aka populistycznymi" ustawami, ktore rzad bedzie musiał odrzucać/zamrażać albo zrujnuje budzet.

Tusk niestety wyszedł na f****a  w '23 naprawde mieli w miare łatwą drogę do grilowania PiSu i Dudy na każdym froncie.
Naprawdę idziemy na konstytucyjną dla prawicy w 2027r., więc zapnijcie pasy. Ale mowie to z podziwem dla PiSu i złością na fra****o dla centrolewu.

Bo wystarczyło, żeby chcieć coś zrobić i pracować.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193752950

Cytat

Donald Tusk o decyzji Sądu Najwyższego. "Nie mam powodów tego kwestionować"
Donald Tusk podczas konferencji prasowej w Brukseli odniósł się do kwestii protetsów wyborczych. — Potwierdzono nieprawidłowości. Nie chodzi o podważanie wyników wyborów, tylko o pewność, że prezydent został wybrany w sposób właściwy — powiedział szef polskiego rządu. Odniósł się również do nieprawidłowości w komisjach, które potwierdził Sąd Najwyższy. — Uznano, że nie miało to generalnie wpływu na wynik wyborów. Nie mam powodów tej oceny kwestionować — dodał.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/donald-tusk-o-decyzji-sadu-najwyzszego-nie-mam-powodow-tego-kwestionowac/kpx3n3g,79cfc278

Zaraz to jednak SN jest sądem?, już się pogubiłem... Ale jak premier tak mówi to chyba się nie myli?. 

enj2Z1A.png

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Camis napisał(a):

a koalicji jeszcze sporo spadnie. 

Dymy na granicy z imigrantami oraz wczorajszy bandycki rajd marszałka napewno nie pomogą. Tusk nie ma jaj by coś z tym zrobić. Normalnie to robiłby pushbacki tych co Niemcy nam podrzucają oraz wystawił marszałka na pożarcie ludowi. A tak to kolejne kamyczki do spektakularnej porażki.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Dostaliśmy pieniądze z KPO. To jest duże osiągnięcie, a koalicja rządząca nie potrafi tego medialnie wykorzystać. Rozliczanie pisowców też im nie idzie. Niezależnie od tego ile faktycznie zrobili nie potrafią o tym mówić. Spodziewałem się więcej po Tusku. Może premierem powinien być Sikorski. Jeden z nielicznych, którzy się nie boją mówić tego co myślą.

Mają dwa lata na walkę z PiSem, ale pewnie zamiast tego się pokłócą.

Potem dziewczyna, którą poznałem kilka lat temu publikuje nagranie z przemarszu jednej z bojówek. Nie spodziewałem się, że jest aż tak głupia.

Edytowane przez indexinfio
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, indexinfio napisał(a):

Mają dwa lata na walkę z PiSem, ale pewnie zamiast tego się pokłócą

Według mnie ten rząd jest już spalony. Nastawili się na triumf w prezydenckich i uzależnili niemal wszystko od tego (albo to była wygodna wymówka) no i dzisiaj nie ma co zbierać, a proces rozkładu trwa. 

Ja wątpię, że oni to jakoś skleją i będą w stanie nawiązać walkę w przyszłych parlamentarnych. Rozdmuchali niektóre sprawy, miały być ostre przesłuchania, rozliczenia, sprawczość i skuteczność, a dzisiaj jest paraliż i niemoc. 

Medialnie ciągle do tyłu, wpadki ważnych polityków, problemy z migracją (niby wiedzieli jak to rozwiązać). Tego jest dużo i zdaje się, że ten niby już zdezelowany pis, nagle znowu dojdzie do steru. 

Kabaret klasy politycznej w tym kraju nie zna granic 😉

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
52 minuty temu, Camis napisał(a):

https://elektrykapradnietyka.com/60478/przekret-w-elektrowni-belchatow-oszusci-sprzedali-jej-kranowke-za-21-mln-zlotych/

:rotfl2:

PIS + konforuskie = 280 mandatów a koalicji jeszcze sporo spadnie. 

A jeszcze mogą pobrać odpady z PSL, brawo KO!. 

To sonda IBRIS, więc bym się zbytnio nie podniecał XD

Opublikowano
25 minut temu, trepek napisał(a):

Dymy na granicy z imigrantami oraz wczorajszy bandycki rajd marszałka napewno nie pomogą. Tusk nie ma jaj by coś z tym zrobić. Normalnie to robiłby pushbacki tych co Niemcy nam podrzucają oraz wystawił marszałka na pożarcie ludowi. A tak to kolejne kamyczki do spektakularnej porażki.

Nie możemy robić pushbacków do Niemiec "naszych" migrantów czy uchodźców. I z tego co kojarzę to było to niedawno na forum dokładnie tłumaczone.

Opublikowano
34 minuty temu, Camis napisał(a):

Z Tuskiem u sterów to już nic nie da się zrobić, projekt zwany KO jest już całkowicie spalony. 

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Nie możemy robić pushbacków do Niemiec "naszych" migrantów czy uchodźców.

Premier "nic nie mogę".

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, zdunzdun napisał(a):

Według mnie ten rząd jest już spalony. Nastawili się na triumf w prezydenckich i uzależnili niemal wszystko od tego (albo to była wygodna wymówka) no i dzisiaj nie ma co zbierać, a proces rozkładu trwa. 

A taki właśnie był zamysł, zwyciężając w prezydenckich, gdzie miałoby swojego prezydenta sprawiłoby, że odblokowywałoby praktycznie wszystko co można oczyścić kraj z PiS-owskiego raka. A to, że przegrali z PiS-em grającym w tych wyborach o życie... to sami już dokończcie :E

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Badalamann napisał(a):

Nie możemy

otoz wszystko mozemy, nawet moglibysmy kontrolowac granice z niemcami albo zwyczajnie bronic swoich granic skutecznie a nie na pokaz

dokladnie tak samo jak nie moglismy nic zrobic z centrami integracji zatwierdzonymi przez pis a jednak sie okazalo ze ludzie protestowali i dalo sie cos zrobic

przez te swoje "nic sie nie da zrobic" tylko po to zeby ustawiedliwic sie tracicie poparcie, pobudka ;)

jak ludzie nie chca murzynow od przemytnikow na ulicach i rekordow przestepstw to ma nie byc murzynow i rekordow przestepstw, to takie proste

Godzinę temu, Camis napisał(a):

ale pakiecik az zaczynam zalowac ze nie glosowalem na niego XD

VAT Tusk podniosl tymczasowo wiec to chyba spelnienie marzen tuska ze w koncu z tego wyjdziemy

kwote wolna chcial tez podwyzszyc trzask argumentujac to lenistwem rzadu wiec to chyba bedzie radosc dla dwoch elektoratow XD

57 minut temu, Camis napisał(a):

Ja***, to już pewnie lepiej by było, żeby PiS wygrał 3. kadencję w 2023r.

tego sie nie spodziewalem ze KO doprowadzi swoj elektorat do takiego dramatu XD

58 minut temu, Camis napisał(a):

Zaraz to jednak SN jest sądem?, już się pogubiłem... Ale jak premier tak mówi to chyba się nie myli?. 

@Kris194 czy mozesz szybko zdementowac slowa premiera? chlop sie zapedzil a ty juz ustaliles na twitterze ze to nie SN stwierdzi waznosc wyborow!

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, kubikolos napisał(a):

jak ludzie nie chca murzynow od przemytnikow na ulicach i rekordow przestepstw to ma nie byc murzynow i rekordow przestepstw, to takie proste

Dokładnie. Rząd jest od tego aby spełniać oczekiwania społeczeństwa. Ja to się dziwię, że silniczki dalej o tym nie wiedzą patrząc co się wydarzyło podczas strajku kobiet.

• Upvote 5
Opublikowano
20 godzin temu, VRman napisał(a):

A jak nie oni zostaną, to zostaną inni zniszczeni przez nacierającą falę ruskich.

I tak zostaną jak ruskie zaczną gruzować artylerią, rakietami, dronami.

20 godzin temu, VRman napisał(a):

Oczywiście to musi mieć też sens ogólny. Nie chciałbym aby nasze wojsko nawrzucało miliony min ale olało obronę p-lotniczą albo drony, przez co i tak by nam weszli jak do siebie. 

Tu jednak chodziło tylko o zakaz. Jestem przeciwko zakazowi. Mamy potencjalnego przeciwnika, który nie trzyma się żadnych zasad, rzuca swoich ludzi jako żywe rozpoznanie pozycji przecinika, sieje terror wśród swoich i cywili itd.

No ja jakoś zaufania do polityków i decyzyjnych wojskowych nie mam, że zrobią to z sensem. Wolałbym żeby te środki poszły na artylerię, opl, drony, szkolenia, a nie zasyfienie sobie ziemi.

Jak już to rozwinąć środki, do szybkiego minowania i w razie co robić to za swoją granicą.

20 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Pola minowe będą oznaczone, może odgrodzone. Przypadkowych ofiar nie powinno byc wiele. A jak będą to będzie to też nagłośnione i szybko się ludzie ogarną.

Tak czy inaczej te koszty i ofiary to nic przy tym, jakie będą zyski, tzn mniejsze straty, w razie gdy się zaczną walki. Stąd mamy takie decyzje kilku państw.

W połączeniu z zwiększaniem wydatków na opbroinność w NATO powinno to być dobrze ogarnięte. Znaczy dużo i gesto zaminowane ppanc i ppiech.

Pierdu, pierdu, pobożne życzenia.

Znasz jakikolwiek konflikt z użyciem min przeciwpiechotnych, gdzie potem nikt postronny nie ucierpiał?

Przeciwpancerne jeszcze ujdą ale przeciwpiechotne to jedno z największych ścierw, a ludzie jeszcze klaszczą, żeby prewencyjnie :kupa: nimi na własnej ziemi :kwasny:

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, kubikolos napisał(a):

Nie, to nie takie proste. Afera wizowa zbiera swoje żniwa i to jest nasz problem tylko rząd nie potrafi się ogarnąć i porządnie tego komunikować.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

@Camis Przeanalizuj ponownie ten sondaż. KO spadło bo wyborcy mogą wybrać między Hołownią a Kamyszem. Mimo rozdziału, obaj mają 4.8% chociaż razem mieli podobny wynik. Gdzieś % musiały popłynąć. Wyborcy woleli głosować na KO niż na koalicję PSL-2050, ale jak już są osobno to odeszli z KO do obu tych kandydatów osobno. 

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Nawet Onet dementuje szurskie teorie Giertycha i Lisa

Skoro w niemal wszystkich dotychczas sprawdzonych komisjach stwierdzono błędy przy liczeniu głosów, pojawia się pytanie, czy podobne nieprawidłowości mogły wystąpić również w pozostałych komisjach i co za tym idzie wpłynąć na wynik wyborów. Odpowiedź brzmi: nie

Kolejne teorie zawierają rażące błędy. Nie ma szans na zmianę wyniku wyborów

http://onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kolejne-teorie-i-razace-bledy-nie-ma-szans-na-zmiane-wyniku-wyborow-analiza/hzgt1lh,79cfc278

Lis i Giertych ale żeście ekipę zmontowali XD

Cytat

Mimo że ma dom pod Warszawą posiada również w niej mieszkanie komunalne.

"Sprawa sędziego Piotra Schaba, który zajmuje mieszkanie komunalne w Warszawie, mimo posiadania dużego domu pod stolicą, wzbudza kontrowersje." Silni wobec słabych, słabi wobec silnych. Dziurawe polskie prawo w pigułce.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ma-dom-mieszka-w-mieszkaniu-komunalnym-w-centrum-tk-wstrzymal-sprawe-o-eksmisje/w3wmsvc

na tego dajcie 900+