Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Recommended Posts

11 minut temu, Digger napisał:

Same 50% skumulowanej inflacji za rządów PISS świadczy o tym jak bardzo gnom Kaczyński rozwalił gospodarkę dla swojej wizji zostania dyktatorkiem.

Tak strasznie rozwalił gospodarkę , że nawet niemieckie media się na ten temat wypowiadały 😂

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/7733982,koronawirus-covid-19-gospodarka-polska-niemcy.html

No straszne po prostu.

Ps. Rozpierdziel to mam teraz i to totalny. 

Edytowano przez Pitt_34

4 minuty temu, hwdp43 napisał:

Ale pisiorow sie zlecialo :E

To ci co na labie dostali bana, a ten jeden co piszę do mnie po imieniu to nawet wiem kto. Na labie wstawił moje pełne dane osobowe w wątku politycznym i za to dostał z miejsca bana.

No cóż typowy wyborca konfedoruskich 8:E

Takich najlepiej blokować. 

Edytowano przez Camis
  • Sad 1

5 minut temu, Camis napisał:

To ci co na labie dostali bana, a ten jeden co piszę do mnie po imieniu to nawet wiem kto. Na labie wstawił moje pełne dane osobowe w wątku politycznym i za to dostał z miejsca bana.

No cóż typowy wyborca konfedoruskich 8:E

Takich najlepiej blokować. 

Kamilek to już ma jakieś urojenia.

22 minuty temu, Pitt_34 napisał:

Ja wiem, że prawda boli i do takich jak Ty czy Camis nie dociera, dlatego reakcja jest taka a nie inna, czyli próba ośmieszenia i zrobienia z kogoś idioty. Rób z siebie dalej, mi to nie przeszkadza. 

Prawda jest jedna, jak wolisz się oszukiwać i żyć w matrixie to twoja wola, mi to nie przeszkadza. To nie jest żadna próba, ale kolejny fakt. Ale to dobrze że się do niego przyznajesz. 

18 minut temu, Pitt_34 napisał:

Tak strasznie rozwalił gospodarkę , że nawet niemieckie media się na ten temat wypowiadały 😂

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/7733982,koronawirus-covid-19-gospodarka-polska-niemcy.html

No straszne po prostu.

Ps. Rozpierdziel to mam teraz i to totalny. 

Fajne dane z 2020 roku. Mamy 2025. 
Pokazujesz ze nie masz pojęcia jak działa gospodarka. 

• Confused 1
  • Upvote 1

Przed chwilą, TheMr. napisał:

Prawda jest jedna, jak wolisz się oszukiwać i żyć w matrixie to twoja wola, mi to nie przeszkadza. To nie jest żadna próba, ale kolejny fakt. Ale to dobrze że się do niego przyznajesz. 

Widzę , że Ty to jak Twój idol prawdę powiesz tylko wtedy kiedy się pomyślisz. Odwracanie, przeinaczenie moich wypowiedzi nie zmieni tego jaka jest prawda jeśli chodzi o obecnie rządzących. A, że nie masz kontrargumentów na fakty to piszesz to co piszesz. Z rudym byście się dogadali ;D

4 minuty temu, TheMr. napisał:

Fajne dane z 2020 roku. Mamy 2025. 
Pokazujesz ze nie masz pojęcia jak działa gospodarka

Nawet nie będę już tego komentować 😂

• Like 1
  • Upvote 1

1 godzinę temu, CajraX napisał:

Czy może jednak jest więcej osób, które wychodzą poza główny nurt lewica kontra prawica?

Wydaję mi się, że media przedstawiają lewicę i prawicę jako odwieczną świętą wojnę a politycy to skrzętnie wykorzystują podsycając antagonizmy między ludźmi. Kurczowe trzymanie się jednych lub drugich polityków jest IMHO bardzo słabe. Wogóle, jak można ufać jakiemukolwiek politykowi? My, głosujący na polityków, jesteśmy im potrzebni tylko po to aby oni, czyli politycy, dochapali się do stanowiska.

• Like 1
  • Upvote 2

Nowe forum stare tematy :D

Tymczasem jeden sprzedawczyk tango down

Cytat

Pierwsze słowa wiceministra po rezygnacji. Tomczak będzie pozywał!

Zapowiedział pozew wobec osób, które "dokonały nieuczciwych, kłamliwych, oszczerczych ataków" Czy wykopki trzęsą się i boją się?!

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-pierwsze-slowa-wiceministra-po-rezygnacji-zapowiada-pozwy,nId,7846797

• Like 1
  • Haha 1

5 minut temu, Pitt_34 napisał:

Widzę , że Ty to jak Twój idol prawdę powiesz tylko wtedy kiedy się pomyślisz. Odwracanie, przeinaczenie moich wypowiedzi nie zmieni tego jaka jest prawda jeśli chodzi o obecnie rządzących. A, że nie masz kontrargumentów na fakty to piszesz to co piszesz. Z rudym byście się dogadali ;D

Nawet nie będę już tego komentować 😂

Jak już mówiłem, prawda jest jedna. Kontrargumenty można używać w stosunku do osób które je potrafią zrozumieć, a tutaj jest mały problem.  

Nie musisz komentować, bo wiemy że masz zerowe pojęcia na ten temat. 

• Confused 1

Przed chwilą, TheMr. napisał:

Jak już mówiłem, prawda jest jedna. Kontrargumenty można używać w stosunku do osób które je potrafią zrozumieć, a tutaj jest mały problem.  

Nie musisz komentować, bo wiemy że masz zerowe pojęcia na ten temat. 

Świetnie siebie opisałeś, nic więcej nie muszę dodawać. 

• Confused 1

5 minut temu, trepek napisał:

Wydaję mi się, że media przedstawiają lewicę i prawicę jako odwieczną świętą wojnę a politycy to skrzętnie wykorzystują podsycając antagonizmy między ludźmi. Kurczowe trzymanie się jednych lub drugich polityków jest IMHO bardzo słabe. Wogóle, jak można ufać jakiemukolwiek politykowi? My, głosujący na polityków, jesteśmy im potrzebni tylko po to aby oni, czyli politycy, dochapali się do stanowiska.

Nie, to nie media. To ludzie którzy nie potrafią odnajdywać się w rzeczywistości, tak jak Pitt wyżej. 
A że ja jestem z centrum no to ma wybitny problem, i się zwoje trochę kurczą. 

1 minutę temu, Pitt_34 napisał:

Świetnie siebie opisałeś, nic więcej nie muszę dodawać. 

Również nic nie muszę dodawać. Książki do podstawki już kupione? 

1 godzinę temu, muszka napisał:

A tak już pomijając kandydatów, może ktoś wytłumaczyć co to za pojebany system głosowania w USA w którym o tym kto zostaje prezydentem decyduje 7 stanów i głosy ponad 100 mlnow ludzi nie mają zadnego znaczenia i wygrać może osoba na którą mniej ludzi głosuje?

Co to za demokracja w której mniejszość decyduje o wyniku.

System głosowania elektorski, gdzie zwycięzca bierze wszystko. Tam tak jest od zawsze. Inaczej mówiąc, w danym stanie dostajesz wybierasz na jakiego elektora oddajesz swój głos. Z racji tego, że tam dualizm partyjny (Demokraci i Republikanie) oddajesz głos na elektora D lub R. Jeśli więcej głosów w danym stanie oddanych jest na D lub R to zgodnie z zasadą "zwycięzca bierze wszystko" jedynie elektorzy D lub R przechodzą dalej. Każdy stan ma określoną ilość elektorów. Dopiero wybrani elektorzy zbierają się między sobą i wybierają prezydenta. Elektorzy D wybierają prezydenta z D, elektorzy R wybierają prezydenta z R. Proste :) Ale zupełnie inne niż europejska zasada liczenia d'Honta.

• Upvote 1

1 minutę temu, TheMr. napisał:

A że ja jestem z centrum no to ma wybitny problem

Ależ ja nie mam żadnego problemu, widzę co odpisujesz i jakie metody stosujesz. Znam to z lat 80/90 i gwarantuje Ci, że to nie były metody "centrum". Także odpuść sobie te marne manipulacje. 

52 minuty temu, CajraX napisał:

Właśnie. Problem w tym, że pieniędzy nie ma od 30 lat, a tylko kreatywna księgowość jest coraz większa. Obudzimy się z ręką w nocniku za dalsze zadłużanie kraju. Ale lud to lubi, co widać w wyborach. Każdy kto by chciał ogarnąć finanse Polski, skończy pod progiem wyborczym, bo to temat niewygodny dla przyzwyczajonych do ciągłego socjalu wyborców. I tak jesteśmy więźniami demokracji, gdzie tylko głosuje się na tych co najwięcej ci obiecają.

Bingo! 

41 minut temu, Umpero napisał:

Socjal na który składają się obywatele kraju ma być dostępny dla każdego? Skąd taka pokrętna logika?
Czemu jakiś Ukrainiec ma otrzymywać pieniądze z moich składek?

Powinno być jak w Szwajcarii. Przyjeżdżasz do kraju i podpisujesz kwit, że otrzymujesz jakieś tam świadczenia socjalne (nie jestem pewien czy wszystkie) pod warunkiem legalnej pracy. Wyjątkiem jest oczywiście czas nadzwyczajny, gdy np. złamie się nogę. Wtedy na czas dojścia do zdrowia ma się jakieś ichniejsze chorobowe.

6 minut temu, Pitt_34 napisał:

Ależ ja nie mam żadnego problemu, widzę co odpisujesz i jakie metody stosujesz. Znam to z lat 80/90 i gwarantuje Ci, że to nie były metody "centrum". Także odpuść sobie te marne manipulacje. 

Co mają Twoje doświadczenia z lat 80/90 do moich poglądów? Mam Ci latarnika wkleić na przestrzeni 20 lat z moich preferencji wyborczych? To twój matrix wykreował pogląd że każdy z inną opinią = lewak. To już twój matrix żyje w głębokim PRLu, mentalnie. To Ty głosujesz na gowno, dostajesz gowno, i winisz innych, takie typowe dla twojego pokroju osób. Jeśli jesteś tak oderwany że myślisz, iż państwo w 10 miesięcy tworzy 200+ mld deficytu (jednocześnie według Twoich słów brakuje pieniędzy na wszystko :Eto 34 w twoim nicku oznacza tylko jedno. To ten deficyt to z nieba rozumiem? To nie tak, że deficyt został przekładany z 2019 roku, co masz wypisane w ustawie, to nie tak że przez 8 lat rządziła partia która miała pełną kontrolę nad gospodarka, to nie tak że w NBP dalej siedzi osoba odpowiedzialna za to co się dzieje z gospodarką. 

Mentalnie, i z poziomem wiedzy jesteś na poziomie dziecka, nie oczekuj argumentów od osób dorosłych. 

9 minut temu, TheMr. napisał:

Co mają Twoje doświadczenia z lat 80/90 do moich poglądów? Mam Ci latarnika wkleić na przestrzeni 20 lat z moich preferencji wyborczych? To twój matrix wykreował pogląd że każdy z inną opinią = lewak. To już twój matrix żyje w głębokim PRLu, mentalnie. To Ty głosujesz na gowno, dostajesz gowno, i winisz innych, takie typowe dla twojego pokroju osób. Jeśli jesteś tak oderwany że myślisz, iż państwo w 10 miesięcy tworzy 200+ mld deficytu (jednocześnie według Twoich słów brakuje pieniędzy na wszystko :Eto 34 w twoim nicku oznacza tylko jedno. To ten deficyt to z nieba rozumiem? To nie tak, że deficyt został przekładany z 2019 roku, co masz wypisane w ustawie, to nie tak że przez 8 lat rządziła partia która miała pełną kontrolę nad gospodarka, to nie tak że w NBP dalej siedzi osoba odpowiedzialna za to co się dzieje z gospodarką. 

Mentalnie, i z poziomem wiedzy jesteś na poziomie dziecka, nie oczekuj argumentów od osób dorosłych. 

Mi już nawet nie jest Ciebie żal, manipuluj dalej, odpowiem Ci na jedną rzecz, którą napisałeś we wcześniejszym poście. Tak da się w rok rozwalić gospodarkę. Wystarczy obsadzić nieudacznikami strategiczne spółki itp co zrobił rudy i jego kompani, podam Ci jeden przykład Orlen. A takich przykładów jest wiele, nawet więcej niż wiele. I to już jest odczuwalne, teraz nie za kilka lat. I nie pisz tutaj o tym czy ktoś ma pojęcie czy nie , bo sam nie masz o tych sprawach zielonego pojęcia i jedziesz mi tutaj ta zakłamaną propagandą. I ciesz, się że Glapiński dalej jest w NBP bo jakby znowu obsadzili swoimi nieudacznikami dopiero byśmy mieli rozpierdziel. Bajeczki jakie tutaj wciskasz , możesz sobie wciskać, ale nie mi. 

9 minut temu, TheMr. napisał:

Mentalnie, i z poziomem wiedzy jesteś na poziomie dziecka, nie oczekuj argumentów od osób dorosłych

Stań przed lustrem. 

Edytowano przez Pitt_34

O, patrzcie. Dopiero co dzisiaj pisałem, że wygrana Trumpa może dobrze odbić się na UE, jej integracji i umocnieniu międzynarodowemu a tutaj mi się natrafił taki wpis:

https:// wpolityce.pl/swiat/711511-co-moze-oznaczac-powrot-trumpa-politico-zmobilizuje-ue

Edytowano przez trepek
  • Like 1

Przed chwilą, Digger napisał:

A więc prlowska mentalność, nic dziwnego że fanatyk PISSu.

Następny manipulator. Ty nawet nie znasz znaczenia słowa prlowska. Nic dziwnego beton wyborczy POKO. 

Zapytaj swojego idola ile kasy wypłacił sbekom, może wtedy się zorientujesz kto ma tutaj mentalność prlowska jak to określiłeś. 

• Like 1

9 minut temu, Pitt_34 napisał:

Mi już nawet nie jest Ciebie żal, manipuluj dalej, odpowiem Ci na jedną rzecz, którą napisałeś we wcześniejszym poście. Tak da się w rok rozwalić gospodarkę. Wystarczy obsadzić nieudacznikami strategiczne spółki itp co zrobił rudy i jego kompani, podam Ci jeden przykład Orlen. A takich przykładów jest wiele, nawet więcej niż wiele. I to już jest odczuwalne, teraz nie za kilka lat. I nie pisz tutaj o tym czy ktoś ma pojęcie czy nie , bo sam nie masz o tych sprawach zielonego pojęcia i jedziesz mi tutaj ta zakłamaną propagandą. I ciesz, się że Glapiński dalej jest w NBP bo jakby znowu obsadzili swoimi nieudacznikami dopiero byśmy mieli rozpierdziel. Bajeczki jakie tutaj wciskasz , możesz sobie wciskać, ale nie mi. 

Stań przed lustrem. 

Ale ja niczym nie manipuluje misiu kolorowy. To Ty masz problem z akceptacją rzeczywistości, i już dawno powinieneś iść do lekarza z tym. Jaki mi przykład podajesz? Orlen? Ty masz pojęcie co to odpis? Ty wiesz co to przerzucenie kosztów? Mam o wiele większe pojęcie od Ciebie, i to mi wystarczy. Dla ciebie ekonomia to metafizyka, temat zbyt ciężki i skomplikowany, więc nic dziwnego że słuchasz się bzdur jako prawd objawionych. 

6 minut temu, Pitt_34 napisał:

Następny manipulator. Ty nawet nie znasz znaczenia słowa prlowska. Nic dziwnego beton wyborczy POKO. 

Beton wyzywa od betonu :rotfl2:

3 minuty temu, TheMr. napisał:

Ale ja niczym nie manipuluje misiu kolorowy. To Ty masz problem z akceptacją rzeczywistości, i już dawno powinieneś iść do lekarza z tym. Jaki mi przykład podajesz? Orlen? Ty masz pojęcie co to odpis? Ty wiesz co to przerzucenie kosztów? Mam o wiele większe pojęcie od Ciebie, i to mi wystarczy. Dla ciebie ekonomia to metafizyka, temat zbyt ciężki i skomplikowany, więc nic dziwnego że słuchasz się bzdur jako prawd objawionych. 

😂😂😂

Szkoda czasu na taki beton jak Ty. Żyj dalej w tym zakłamanym Waszym świecie, manipuluj, kłam, siej propagandę, w tym jesteś dobry i takich potrzebuje rudy i jego banda , bez takich manipulatorów jak Ty rudy przestałby istnieć. Na takich bazuje ten rząd nieudaczników. Mi szkoda czasu na Twoje brednie, przeinaczanie moich wypowiedzi  i Twoje manipulacje. 

Ps. Co do wizyty u lekarza jak to określiłeś, tak polecam się wybrać. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...