Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Tacy są najgorsi, absolutnie gardzę takimi ludźmi. Na myśl przychodzi mi tyle wyzwisk, że jakbym wrzucił tu tą wiązankę to bym momentalnie bana wyłapał.

Proponuję żeby zaczął od siebie, obowiązkowo bransoletka z GPS i pomiarem tętna. Jak tętno za bardzo zwolni to następuje porażenie prądem o napięciu na tyle niskim, żeby odczuł ale jednocześnie nie stanowiło zagrożenia dla zdrowia. Jak za dużo czasu będzie spędzał w miejscu innym niż swoje biuro to jest z automatu zwolniony zwykłym mailem.

Tacy to jakby mogli to w rok by przywrócili niewolnictwo.

1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

No, trzeba zapierdzielać na akcjonariuszy. 

a jeszcze debile bronią tego kapitalistycznego kretynizmu :) 

Najlepsze jest to, że on sam gówno w życiu osiągnął. Jedyne co potrafi to zarządzać bo ma MBA...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Więc to jest ten słynny work life balance 8:E

Nie, to jest wymysł nowego CEO, który zostanie zweryfikowany po prostu przez życie. Jak wyżyłują cele do poziomów nieosiągalnych, żeby nie wypłacać premii, czy w inny sposób nie nagradzać pracowników, to odbije się to na zatrudnieniu, atmosferze w pracy i ogólnym podejściu ludzi. Czas po prostu pokaże czy faktycznie system pracy był za luźny czy nowy CEO chce być zbyt surowy.

Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Nie, to jest wymysł nowego CEO, który zostanie zweryfikowany po prostu przez życie. Jak wyżyłują cele do poziomów nieosiągalnych, żeby nie wypłacać premii, czy w inny sposób nie nagradzać pracowników, to odbije się to na zatrudnieniu, atmosferze w pracy i ogólnym podejściu ludzi. Czas po prostu pokaże czy faktycznie system pracy był za luźny czy nowy CEO chce być zbyt surowy.

Gdy cele są tak wyżyłowane, że zyski nie są generowane to CEO rezygnuje na prośbę firmy i odchodzi z wielomilionową premią. A firmie jak się rzydarzy klops to sięgnie po państwowe dotacje, bo za duża żeby tak po prostu upaść.

Opublikowano
1 godzinę temu, Arctor napisał(a):

Ciekawe czy on sobie kupił czy tylko pozuje do zdjęcia.

Za darmo bym tego brzydactwa nie chciał. Jak już Memcen chce być taki "amerykański", to zgodnie z walką z zielonym ładem, powinien postawić na auto paliwożerne np. Dodge Challenger Hellcat.

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, ghostdog napisał(a):

Za darmo bym tego brzydactwa nie chciał. Jak już Memcen chce być taki "amerykański", to zgodnie z walką z zielonym ładem, powinien postawić na auto paliwożerne np. Dodge Challenger Hellcat.

To ja jestem jednym z nielicznych, którym się ta Tesla podoba i gdybym mógł i miał możliwości to sam bym sobie taką sprezentował. :)

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

A na cybertrucka nie trzeba C lub C1? Bo dopuszczalna masa całkowita tego czegoś to ponad 4 tony :D 

Chyba już ni nie trzeba bo był to taki niewypał, że wycofali z produkcji :E  

Karta rowerowa na to wystarczy xD 

Opublikowano

cybertruck normalnie nie dostanie homologacji na europejskie drogi. Więc jak memcen sobie kupił to pokazuje gdzie ma prawo.

Samochód ma za wysoko i za mocne światła i krawędzie samochodu są ostre z tego co czytałem. Wielkość też jakaś dziwna ale to podobno nie problem gorzej z parkowaniem. 

Opublikowano
4 minuty temu, Dimazz napisał(a):

cybertruck normalnie nie dostanie homologacji na europejskie drogi. Więc jak memcen sobie kupił to pokazuje gdzie ma prawo.

Samochód ma za wysoko i za mocne światła i krawędzie samochodu są ostre z tego co czytałem. Wielkość też jakaś dziwna ale to podobno nie problem gorzej z parkowaniem. 

Rok temu było głośno o tym, że koleś zarejestrował w Polsce Cybertrucka tylko kupił używaną i musiał zrobić przeróbki, które umożliwiły mu rejestrację. 

Opublikowano (edytowane)

Was też tak razi, jak czytacie

Cytat

Mediana wynagrodzeń w Polsce wynosi 7262 zł (połowa osób zarabia mniej niż ta kwota, a druga połowa zarabia więcej).

Brutto netto czy ki ch*j. Straszna niedbałość i lenistwo tych pismaków. Wiem, że w tytule jest podana kwota brutta to mogę zakładać, że w artykule kwoty to brutto, ale wciaż. No i generalnie co za lenistwo, że podajemy brutto. Porządny artykuł miałby przeliczone kwoty na rękę i każdy przy czytaniu od razu miałby kontekst ogarnięty. 

Chociaz czekaj, następny akapi już jest gadka o netto, co za syfiasty artykulik...

Cytat

Natomiast w mniejszych miejscowościach, takich jak np. Czajków (woj. wielkopolskie), dochody na poziomie 9,6 tys. zł netto są wystarczające, by zaliczać się do zamożnych.

Edytowane przez different
  • Upvote 2
Opublikowano

@differentowszem, można było podać netto, ale wyłącznie w oparciu o standardowe wskaźniki i podatki, a zaraz ktoś by przyszedł i powiedział że on ma inaczej rozliczane, że ma PPK, że ma coś tam jeszcze i w zasadzie odchodzi mu więcej. Dlatego brutto jest bardziej uniwersalne.

Opublikowano

Dla rozluźnienia atmosfery:

Czy w tym filmiku AI Wy też słyszycie głos pewnej posłanki?

Spoiler

Ja słyszą Joannę Senyszyn

W dniu 9.11.2025 o 12:57, Spl97 napisał(a):

Tego to jeszcze Sejm nie widział i nie usłyszał 8:E. Pomylił grę komputerową z polityką.

Gra komputerowa ma tyle wspólnego z polityką, co konfiarze z logicznym myśleniem.

Te przemówienie to pewnie niezbyt prawdziwe było. O, proszę, dla przykładu:

Opublikowano

:rotfl2:

Cytat

Tyszka z jednego ze spotkań — jak dodaje Kukiz — miał jednak wyjść "wzburzony". — Rzucił wtedy do mnie: "Chodźmy stąd, to są złodzieje" — mówi "Faktowi".

— Gdybym usłyszał taką propozycję pobrania pieniędzy ze środków publicznych na autopromocję, odmówiłbym. Ten problem wykorzystywania środków publicznych do marketingu politycznego to już norma od wielu lat. Dotyczy równie PiS jak i PO — ot, choćby w przypadku rozdzielania funduszy z KPO, gdzie główną grupę beneficjentów stanowił elektorat życzliwy KO. Powinno się tym zainteresować, by w prawie nie było luk, które umożliwiają takie działanie — podkreśla.

https://www.fakt.pl/polityka/co-sie-dzialo-na-spotkaniach-u-ziobry-chodzmy-stad-to-sa-zlodzieje/f0tteeg

image.png.bf1e84ddc0833c936ac63a1cdc67a19a.png

• Haha 2