Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ale zloto XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Cytat

MON potwierdza: nie zawiadomiono organów o "agenturze" ws. Grzegorza Brauna

Ministerstwo Obrony Narodowej nie przygotowywało zawiadomienia do Prokuratury, ABW, SKW lub innych organów o podejrzeniu działalności agenturalnej lub innej działalności na szkodę bezpieczeństwa państwa posła do PE Grzegorza Brauna.

https://piotrsterkowski.pl/mon-nie-zawiadomil-organow-braun-agentura/

kazdy forumowicz wie ze Braun to ruski agent XD

MON Kosiniak na oficjalnym kanale MON mmowi ze Braun jest agentura

Cytat

Grzegorz Braun jest agenturą. To jest działanie na szkodę Polski. To jest ewidentne.

wiec sprawa na pewno trafila do sluzb?

Cytat

Na oficjalnym kanale YouTube Ministerstwa Obrony Narodowej zamieszczane są materiały o charakterze informacyjno-promocyjnym, związane z funkcjonowaniem Sił Zbrojnych RP oraz z działalnością MON.

Cytat

Należy podkreślić, że była to wypowiedź o charakterze politycznym. Minister zabrał głos jako polityk, a nie jako szef resortu obrony

panie on to tak tylko prywatnie komentowal XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

608191568_1424496822580047_6596308831927

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Oni chyba mocno pod sobą dołki kopią. PSL walczy z lewicą. 
Zniszczyli dobry pomysł skróconego czasu pracy. Z pilotażowego programu zrobili karakana który pokazuje że lewica i rząd to idioci.

Zrobili program który obejmuje praktycznie tylko urzędy bo urzędnicy się przepracowują. 
Nie wiem jak trzeba być tępym żeby coś takiego wprowadzić.

Opublikowano
W dniu 5.01.2026 o 15:43, Camis napisał(a):

Zastanawiam się dlaczego ktokolwiek przyjął to co przygotowała skoro Manowska jest nielegalna. Jeśli było w formie papierowej należałoby to podrzeć na jej oczach. Wyroki wydawane przez nielegalnych sędziów nie powinny być publikowane.

Zacząłem ostatnio brać pod uwagę emigrację, jeśli wyszlibyśmy z UE. Nie zamierzam się znaleźć w rosyjskiej strefie wpływów, ani między młotem i kowadłem jako mieszkaniec "suwerennego" państwa.

Opublikowano

boze co teraz bedzie, co z pieniedzmi z KPO?!!!!!!!!

Cytat

Dość powiedzieć, że jeszcze cztery dni temu marszałek sejmu Włodzimierz Czarzasty podkreślał w Polsat News, że niespełnienie kamienia milowego z Krajowego Planu Odbudowy, dotyczącego Państwowej Inspekcji Pracy, może oznaczać dla Polski 11 mld zł kary.

przeciez wybralismy KO zeby premier wlasnymi recoma odblokowal te pieniadze na odbudowe kraju!

zna ktos dobrego specjaliste od kacikow ust? musze operowac prywatnie NA WCZORAJ

TO OD TEGO USMIECHANIA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
21 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Oni chyba mocno pod sobą dołki kopią. PSL walczy z lewicą. 
Zniszczyli dobry pomysł skróconego czasu pracy. Z pilotażowego programu zrobili karakana który pokazuje że lewica i rząd to idioci.

Zrobili program który obejmuje praktycznie tylko urzędy bo urzędnicy się przepracowują. 
Nie wiem jak trzeba być tępym żeby coś takiego wprowadzić.

może nawet nie lobbysta a któryś z ambasadorów, wszak niejedne zachodnie korpo korzysta z agencji pracy i traktuje pracowników niczym niewolników, co do skracania czasu pracy to w mojej opinii durny pomysł ogólnie dobrobyt nie bierze się z siedzenia w domu a lifebalance skończy się jak jeszcze trochę firm padnie, pracowników będzie nadmiar i wróci to co w latach 90, praca za najniższą i do tego nadgodziny za free

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

boze co teraz bedzie, co z pieniedzmi z KPO?!!!!!!!!

przeciez wybralismy KO zeby premier wlasnymi recoma odblokowal te pieniadze na odbudowe kraju!

zna ktos dobrego specjaliste od kacikow ust? musze operowac prywatnie NA WCZORAJ

TO OD TEGO USMIECHANIA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

mnie już dawno popękały jak zobaczyłem wyniki, uwczesnych wyborów parlamentarnych, wiadome było że z PISem niek nie będzie chciał spółkować i tfusk będzie zmuszony do współpracy z polityczną prostytutką czyli PSL-em i uchachaną lewicą, jak słyszałem moich znajomych "teraz to ale będzie dobrze środki z KPO odblokują, pójdą inwestycje, tfusk odchudzi państwo, w odpowiedzi mówiłem że pieniądze podą na bzdury (no i wyszły jachty i "zielona transformacja" na której najlepiej zaranbiają Niemcy, plus troche ochłapów na szpitale, kolej i szeroko rozumianą cyfryzacje) i że zamiast odchudzić będzie wiecej ministerstw bo koalicjanci muszą mieć stanowiska i zarabiać, to się śmiali i mówili że zobacze za 2-4 lata, no i własnie widze 

Opublikowano

Za reformą PIP głosował komitet rady ministrów. Reforma ma walczyć z patologią wypychania pracowników na B2B by pozbawiać ich ochrony kodeksu pracy oraz omijać wyższych progów podatkowych. Była to zmiana mająca zadbać o ok. 16mln obywateli.

Nie wiedziałem że na B2B mamy 16mln i od kiedy

Zawsze też myślałem rozmawiając z takimi osobami, że im to pasuje i etat to bee. 

Osobiście jestem za większą elastycznością kodeksu pracy, z zachowaniem płacenia podatków i składek

Opublikowano (edytowane)

Sam prowadzą normalną, uczciwą JDG i jestem absolutnie przeciwko cwaniactwu w postaci B2B będącej de facto etatem. JDG to wolność od szefów, godzin pracy i zobowiązań. Robisz co chcesz i jak chcesz. Nie chcesz pracować - nie pracujesz - nikt cię nie zmusi. No chyba, że sytuacja ekonomiczna albo rynek, ale nigdy człowiek. B2B udająca etat to argument dla wszystkich którzy gnębią JDG - a bo to tak naprawdę etat. Tu nie zgadzam cię całkowicie z PSL. Bo to korpo i duże firmy wykorzystują tą sytuację a nie zwykli "przedsiębiorcy".

Polska to kraj z kartonu. Nic więcej. Zmusza ludzi do cwaniactwa i kombinowania. Tak było w PRL i tak jest teraz. W PRL wszyscy tyrali lub udawali, że tyrają (w zależności od miejsca na drabinie społecznej) dla partii, dzisiaj  wszyscy tyrają lub udają , że tyrają (w zależności od miejsca na drabinie społecznej) dla korpo. A politycy pozwalają na gnębienie ludzi.

Wzmocnienie pozycji PiP było konieczne i potrzebne. Sam bym tam poszedł za darmo pracować żeby upier....ć j. korpo ;D ale tusek pod lobbingiem zmiękł... Macie dowód na to o czym piszę od wielu miesięcy odnośnie władzy Panów z wysp.  Lobbing zablokował poszerzenie uprawnień PiP... Tym razem wychylili mordę bo w 90% przypadków robią to po cichu tak żebyśmy nawet nie poczuli jak jesteśmy dymani...

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, hubio napisał(a):

Wzmocnienie pozycji PiP było konieczne i potrzebne. Sam bym tam poszedł za darmo pracować żeby upier....ć j.

Ale te same uprawnienia PiP ma obecnie i od dawna. Może każdą umowę podać do sądu pracy i sąd może podważyć formę umwy, zmieniło by się tylko, PiP zmienia umowę, a pracownik musi odwołać się do sądu, gdy się z tym nie godzi.

Czemu PiP nie korzysta z swoich uprawnień i czy korzystał by po zmianach?

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
26 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Ale te same uprawnienia PiP ma obecnie i od dawna. Może każdą umowę podać do sądu pracy i sąd może podważyć formę umwy, zmieniło by się tylko, PiP zmienia umowę, a pracownik musi odwołać się do sądu, gdy się z tym nie godzi.

Czemu PiP nie korzysta z swoich uprawnień i czy korzystał by po zmianach?

Różnica wydaje się subtelna, ale jest dość duża. 

Opublikowano
38 minut temu, bergercs napisał(a):

https://finanse.wp.pl/legendarny-polski-zaklad-upada-to-koniec-100-letniej-historii-7241133954173920a

O poważnych problemach Stomilu mówi się od lat. Już w 2021 r. związkowcy alarmowali, że spółka tonie w długach.

Związkowiec tłumaczył, że milionowe długi to prawdopodobnie efekt nierentownego kontraktu z kluczowym dla spółki kontrahentem (w 2016 r.), co miało być podyktowane tym, iż zarząd Stomilu otrzymywał premie od przychodów, a nie zysków spółki.

Kolejny biznes rozj..ny przez zodziei z PISu - w ruspublice pewnie zgonią na Tuska.

Pissdzielce kradli? Nowe nie znałem. WINA TUSKA!!!!

Opublikowano
11 godzin temu, Camis napisał(a):

:rotfl2:

Co za rządzący debile. 

byłbym zapomniał. Ciekawe która firma kurierska uczestniczy w pracach nad przepisami. Bo kurierzy są w większości zatrudnianiu na b2b

Opublikowano
11 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Nie wiedziałem że na B2B mamy 16mln i od kiedy

Zawsze też myślałem rozmawiając z takimi osobami, że im to pasuje i etat to bee. 

Zależy czy gadasz z informatykiem  co ma ulgi, koszty, IP Boksa i cholera wie co jeszcze, a leasing auta wpisuje w koszty, czy sprzątaczkę co nawet samochodu nie ma, żeby sobie odliczyć.

A z PIP to od lat największy śmiech na sali, że nawet ie mogą kontroli bez wcześniejszego umówienia się zrobić.

Opublikowano
11 godzin temu, hubio napisał(a):

Sam prowadzą normalną, uczciwą JDG i jestem absolutnie przeciwko cwaniactwu w postaci B2B będącej de facto etatem.

To nie jest cwaniactwo skoro samo państwo wypycha na B2B, bo siedząc na UoP w IT to głupota. Zresztą nawet LOT zatrudnia na b2b także o czym mówimy...

Zamiast poprawić UoP, podnieść w końcu drugi próg który powinien być waloryzowany to chcieli uwalić B2B. Ale czego oczekiwać od lewicy? Przecież nie rozsądnych poprawek.