Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, bergercs napisał(a):

Chcialbym tylko znać dokladny wynik - ciebie to nie interesuje? Wystarczy, że snus wygral, więc temat zamknięty? A jeśli faktycznie snus nie wygral - wedlug ciebie wszystko ok.... JPRDL, gdytby niejasności byly w drugą stronę to w kościolach by grzmiali o dyktaturze Tuska, lazilbyś po miesięcznicach z bandą starych dziadów krzycząc o czwartej rzeszy a w reSSpublice 24 na dobę by wzywali do obalenia rządu. 

Ale wynik jest znany, koniec kropka. 

Ciekawe że w 2023 tak nie cisnęliście o ponowne przeliczenie w takim Jagodnie i czemu przesunęli koniec głosowania i na czyją przewagę to było ;) 

@Klakier1984 ma rację, to się nadaje na teorie spiskowe. 

Opublikowano
11 minut temu, galakty napisał(a):

Ale wynik jest znany, koniec kropka. 

Ciekawe że w 2023 tak nie cisnęliście o ponowne przeliczenie w takim Jagodnie i czemu przesunęli koniec głosowania i na czyją przewagę to było ;) 

A czemu ktoś miałby przedwcześnie zamknąć lokal wyborczy i pozbawić obywateli konstytucyjnego prawa głosu? To byłby wtedy skandal. 

Trochę za dużo prawackiego ścieku i prawackich kłamstw się nasłuchałeś :) 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

A czemu ktoś miałby przedwcześnie zamknąć lokal wyborczy i pozbawić obywateli konstytucyjnego prawa głosu? To byłby wtedy skandal. 

Trochę za dużo prawackiego ścieku i prawackich kłamstw się nasłuchałeś :) 

A on centrowego skoro uważa że wybory były sfałszowane ;) 

Bawi mnie po prostu jednostronne patrzenie, ale jak "dobra" strona wygrywa to już nie dociekamy niczego, jest OK. 

Ja generalnie zacząłem olewać politykę, czy Ci wygrają czy tamci, jakie to ma znaczenie dla mnie? I tak nie będzie lepiej. Za dużo zagranicznych wpływów i agentury, szkoda nerwów i kłótni między nami. 

Opublikowano
7 minut temu, galakty napisał(a):

A on centrowego skoro uważa że wybory były sfałszowane ;) 

Chyba nie pisał o sfałszowaniu, a o tym że chciałby pojnownego przeliczenia głosów, bo nieprawidłowości są potwierdozne i nie są teorią spiskową. Nieznany albo przeceniany jest jedynie ich wpływ na wynik. 

Bawi mnie po prostu jednostronne patrzenie, ale jak "dobra" strona wygrywa to już nie dociekamy niczego, jest OK. 

Mnie najbardziej bawi symetryzm :) 

Ja generalnie zacząłem olewać politykę, czy Ci wygrają czy tamci, jakie to ma znaczenie dla mnie? I tak nie będzie lepiej. Za dużo zagranicznych wpływów i agentury, szkoda nerwów i kłótni między nami. 

Brzytwa Hanlona, polecam :) 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Chyba nie pisał o sfałszowaniu, a o tym że chciałby pojnownego przeliczenia głosów, bo nieprawidłowości są potwierdozne i nie są teorią spiskową. Nieznany albo przeceniany jest jedynie ich wpływ na wynik. 

Ale przeliczenia głosów nie będzie, trzeba się z tym pogodzić. Chyba nie zależy mu aż tak na tym, żeby teraz podważać wybór prezydenta i wprowadzać chaos? 

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie najbardziej bawi symetryzm :) 

A to nie na tym polega polska polityka od upadku komuny? Dwa obozy bijące się wzajemnie i dzielące naród na pół? No chyba tak... ;) 

5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Brzytwa Hanlona, polecam :) 

Eh Ci prawnicy :E 

Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Ale przeliczenia głosów nie będzie, trzeba się z tym pogodzić. Chyba nie zależy mu aż tak na tym, żeby teraz podważać wybór prezydenta i wprowadzać chaos? 

Ale można go chcieć, prawda? :) 

A to nie na tym polega polska polityka od upadku komuny? Dwa obozy bijące się wzajemnie i dzielące naród na pół? No chyba tak... ;) 

Na symetryzmie? Nie ;) 

Eh Ci prawnicy :E 

Świetnie się sprawdza - ludzie są bardzo, bardzo głupi :E 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Wynik został zatwierdzony i tego się nie zmieni. Ale w normalnym układzie przeliczenie powinno się odbyć, by wykryć nieprawidłowości, zidentyfikować ich źródło i na przyszłość uszczelnić system wyborczy. W przeciwnym razie wśród tych, którzy być może zrobili coś celowo, będzie zasada że jak raz się udało, to uda się i kolejny na większą skalę i to niezależnie od tego kto wałki robił. 

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Dwupartyjność, czy podział polityczny, a symetryzm to zupełnie odmienne pojęcia. Symetryzm to takie usilne niestawianie się po żadnej ze stron i jednocześnie przypisywanie takiej samej winy i odpowiedzialności wszystkim, po równo, niezależnie od skali, wagi czy różnic działań. Patrząc z tej samej perspektywy na system dwupartyjny lub dość ogólnie na podział polityczny między partie o bardzo przeciwstawnych poglądach, to będzie usilne zrzucanie winy na oponentów politycznych. Zatem jak widzisz różnica jest istotna. 

Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Wynik został zatwierdzony i tego się nie zmieni. Ale w normalnym układzie przeliczenie powinno się odbyć, by wykryć nieprawidłowości, zidentyfikować ich źródło i na przyszłość uszczelnić system wyborczy. W przeciwnym razie wśród tych, którzy być może zrobili coś celowo, będzie zasada że jak raz się udało, to uda się i kolejny na większą skalę i to niezależnie od tego kto wałki robił. 

O ile to zostanie zbadane po cichu i nie wyjdzie do opinii publicznej oraz zostaną wyciągnięte wnioski / działania - jestem za. Tylko chyba doskonale wiemy do czego to zostałoby użyte ;) 

Opublikowano
15 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ale w normalnym układzie przeliczenie powinno się odbyć, by wykryć nieprawidłowości, zidentyfikować ich źródło i na przyszłość uszczelnić system wyborczy.

Ależ dokładnie to miało miejsce. Tam gdzie były jakieś realne przesłanki to liczono głosy jeszcze raz, winnych już ukarano (prawda ?? :E), Co najważniejsze wykazano, że pomyłki były w dwie strony. Naprawdę można się rozejść. Ewentualnie wprowadzić zasadę, że głosy z wyborów liczymy tak długo, aż każda strona będzie zadowolona.

57 minut temu, trepek napisał(a):

Jak żyć ?? :) (wychodzi na to, że przynajmniej w tym temacie jak najdalej od wschodniej granicy)

Opublikowano
19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak żyć ?? :) (wychodzi na to, że przynajmniej w tym temacie jak najdalej od wschodniej granicy)

Trzeba się zbroić w jak największą ilość produkowanego lokalnie uzbrojenia aby nie być ograniczanym przez dostawy z drugiego końca świata.

Opublikowano

@Klakier1984 przeliczono tylko kilka gdzie były wątpliwości, co sprawiało, że logicznym byłoby przeliczenie wszystkiego ponownie i wyciąganie konsekwencji względem czynu, a nie względem tego na czyją korzyść lub niekorzyść czyn był wykonany.

No ale jak chce się wokół tego od razu robić wojenkę polityczną na zasadzie "bo tamci" to nie ma co liczyć na jakikolwiek rozsądek i wyciąganie wniosków.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, mnie też nie interesuje czy dopisano temu 100, a drugiemu odjęli 200 tylko by ukarać tego kto do tego dopuścił albo sam to zrobił. Nawet jeśli chodzi o 1 głos!

Ale skoro KO uznało, że jest git to już ich problem. Lepiej nie będzie.

Edytowane przez blabla123
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Ale co ma Charlie do swojej żony Eriki Frantzve? Polecam pooglądać o niej to robi się ciekawie. Są teorię, że ona specjalnie była podstawiona do Charliego. Erika ma bardzo dziwne koneksje, i prowadziła parę bardzo śmierdzących firm. Dodatkowo jej fundacja w Rumunii jest i była oskarżana o to, że wywoziła dzieci za granicę. A jej zachowanie po śmierci męża też rodzi wiele pytań.

Nie interesowałem się, nie znałem typa. Ale dobry i uczciwy człowiek się raczej z tego typu kobietą nie zadaje, a do tego (może błędnie) założyłem, że żona pełniła rolę długoplanową.

Natomiast radzę uważać na "są teorie", bo może znaczyć to tyle co "są działania ruskich trolowni"

Edytowane przez VRman
Opublikowano
3 minuty temu, VRman napisał(a):

Nie interesowałem się, nie znałem typa. Ale dobry i uczciwy człowiek się raczej z tego typu kobietą nie zadaje, a do tego (może błędnie) założyłem, że żona pełniła rolę długoplanową.

Natomiast radzę uważać na "są teorie", bo może znaczyć to tyle co "są działania ruskich trolowni"

Jakby do Ciebie przyszła miss na rozmowę o pracę i powiedziała, że nie chce żebyś był jej szefem tylko chłopakiem to co byś zrobił? Dosłownie tak było. Ona udawała święto yebliwa i poznała Charliego na rozmowie o pracę i później pracowała w turn point usa, a to co robiła wcześniej nie jest takie od razu widoczne. Ale warto pooglądać co o niej znaleźli bo jest ciekawie. To jak przeżywała żałobę też nie jest normalne.

Opublikowano

Aha, i taki oślizgły typ jak Charlie, myślisz się nie połapał? Nigdy nie widział filmu, nie czytał książki, żeby nie zdawać sobie sprawy, że kobiety uwodzeniem mogą wykonywać jakieś zadania?

No sorry, ale nie przekonuje mnie to. A Charlie gadał ruskie bzdury, więc choćby okazało się, że była kosmitką z Marsa, która mu przeprogramowała mózg po ślubie, to i tak dla mnie Charlie to była szkodliwa szmata, której absolutnie nic nie usprawiedliwi. To był typowy egoistyczny cynik, który gadał to co

a) da mu poparcie

b) podoba się mocodawcom (czyli tym którzy dali więcej w walizce pod stołem, albo skuteczniej grozili)

Śmieszne jest robienie z niego bogobojnego ojca tradycyjnej rodziny. To tylko lifestyle. 

Opublikowano
2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Jakby do Ciebie przyszła miss na rozmowę o pracę i powiedziała, że nie chce żebyś był jej szefem tylko chłopakiem to co byś zrobił? Dosłownie tak było. Ona udawała święto yebliwa i poznała Charliego na rozmowie o pracę i później pracowała w turn point usa, a to co robiła wcześniej nie jest takie od razu widoczne. Ale warto pooglądać co o niej znaleźli bo jest ciekawie. To jak przeżywała żałobę też nie jest normalne.

Ty tak serio? A Charlie to był upośledzony? Nie miał własnej woli? Jaj?
On był tak święty, że nie umiał kobiecie odmówić? 

Dziwne, bo innym ludziom odmawiał praw człowieka :) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.02.2026 o 14:12, Bono_UG napisał(a):

Zejdźcie na ziemię, oskarżają go o nieuprawnione przekazywanie informacji.

https://www.onet.pl/styl-zycia/plejada/wyplynely-zdjecia-andrzeja-z-dzieckiem-to-sluzylo-im-za-zabawke/y4hmbx1,0898b825

https://www.instagram.com/p/DU9JhEWgT2x/?img_index=2

Najmocniejszych zdjęć i nagrań nie pokażą, a byłoby zapewne co pokazywać.

640204470_18566908708040406_134813178271

Edytowane przez Gothic
Opublikowano (edytowane)

Zarzuty? Komuś chyba tak, pytanie, co dalej.... 

BTW - Nie sądziłem, że w tym wątku aż tak będę się w pewnych kwestiach zgadzał z Romanem i Gordonem :P

A czemu PO tylko krzyczało, zamiast przeliczyć? Bo nie ma jaj, a poza tym skupili się za mocno na jednej, słynnej ekspertyzie, której autor okazał się szurem. 

Nie twierdzę, że kibol nie wygrał, bo naród mamy, jaki mamy, swoje zrobiła skuteczne propaganda, farmy trolli i fuck-upy w kampanii Trzaskowskiego.. (Co nie zmienia faktu, że szkolenia z fałszowania głosów dla członków komisji zgłoszonych przez PiS i spółkę widzieli wszyscy)

Najgorsze jednak, że poszedł w świat sygnał, że jakby co, to można zamienić głosy miejscami albo dosypać komuś 30% i będzie dobrze. 

Dodatkowo, gdyby różnica nie była na żyletki, to pewnie wyglądałoby to inaczej 

9 godzin temu, galakty napisał(a):

jakie to ma znaczenie dla mnie? I tak nie będzie lepiej

Ale może być tylko źle, albo znacznie gorzej. Sam mam wiele uwag do KO, widzę, że wiele spraw zawalili, i też znajdzie się wśród nich sporo śliskich typów, cwaniaków i kretynów, a mimo to prawica nadal bije ich na głowę w głupocie, cynizmie, złodziejstwie... To nie jest tak, że nie da się porównać, kto robi więcej złego, kto bardziej szkodzi. Nie wymaga to aż tak wielkiego wysiłku intelektualnego, jedynie trochę refleksji i przyzwoitości (tak, wiem jak to ostatnie brzmi).

9 godzin temu, galakty napisał(a):

Chyba nie zależy mu aż tak na tym, żeby teraz podważać wybór prezydenta i wprowadzać chaos? 

Chcesz w kimś wywołać poczucie winy, bo wolałby, żeby dokładnie policzono głosy? 

I jeszcze ta retoryka, "lepiej siedzieć cicho, a jak kontrolować, to po kryjomu, bo inaczej wywołamy chaos"... ROTFL! Coś mi to przypomina, KK też bardzo lubi problem skandali seksualnych załatwiać po cichu, żeby "nie siać zgorszenia". :E

A co do innych tematów - jak było z tą dupą Kirka nie wiem, ponoć niczego jej nie udowodnili. Szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi, bo po tym, czego dowiedziałem się o Charlim, nie potrzebuję niczego więcej, by nim gardzić. :E

Co do Straży Granicznej - no jakiś wał tu ewidentnie był, ale pierwsze samoloty kupił rząd PiS, wtedy były koszerne? Cos mi świta, że wtedy wszyscy je chwalili. 

Nie wiem jak często się psują, jeśli za często, to pomimo braku kadr do obsługi (a więc to nie brak modernizacji, tylko modernizacja ponad stan :)) lepiej chyba mieć zapasowe. :E

Tymczasem wrzutka ewidentnie szła w kierunku tego, że PO znowu czegoś nie dowiozło. A tu wychodzi, że w tym wypadku to albo faktycznie jedni i drudzy, albo tylko KO (choć nie wiem z czyjego nadania ci dowódcy) - ale nie z modernizacją, tylko z kręceniem lodów z zaprzyjaźnioną firmą. Co, z SAFE będzie to samo? No, bo PiS na pewno nie będzie kręcił i będzie asertywny kupując wszystko w USA! :E

Znowu, wolę mniejsze zło i zakupy u nas oraz częściowo we Francji, Szwecji . a nawet u Niemca - ale ponoć to nasz wróg, to ch... nam sprzeda. :E 

Edytowane przez Zas