Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Otototo.

Jak ktoś teraz twierdzi, że wzrost cen to wina rządu to od razu wiadomo, że mamy do czynienia z jednostka inteligentną inaczej i nadziei już raczej dla niej nie ma :) 

hipokryto jakże odmienne zdanie miałeś odnośnie cen paliwa kiedy to orlen podniósł ceny w lutym 2022 roku, wtedy to pis dymał naród, teraz to kiedy to robi her tfusk jest ok, bo robi to z miłości do narodu, https://www.money.pl/gielda/surowce/dane,ropa.html w linku wykres, wystarczy kliknąć okres 5 letni, tym razem zarząd olenu wykazał się lepszym refleksem i w ciągu 48h godzin cena na stacjach skoczyła o kilkadziesiąt groszy mimo zapewnień podnóżków tfuska że paliwa mamy dość i nie ma co tankować na zapas,  zresztą robiłem tu już rozpiskę przed podwyżkami na stacjach i w hurcie ale wiłeś się jak wąż aby nie przyznać mi racji że tfusk rucha bardziej Polaków na cenie paliwa jak Obajtek po wybuchu wojny na Ukrainie 

no i gdzie to paliwo po 5,2zł?  

tylko nie wyjeżdżaj mnie teraz  jakim dobrodziejstwem są pojazdy elektryczne 

Edytowane przez ptys
Opublikowano
Teraz, ptys napisał(a):

jakże odmienne zdanie miałeś odnośnie cen paliwa kiedy to orlen podniósł ceny w lutym 2022 roku, wtedy to pis dymał naród, teraz to kiedy to robi her tfusk jest ok, bo robi to z miłości do narodu,

Zacytuj mnie z tamtego okresu albo przestań łżeć, russki kłamco.

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

No dokładnie. Jeden wyborca widział 5.20 i już jestem hejterem Tuska bo kłamię XDDDDDD 

No, tak, bo jak odniosłem się do całej reszty, gdzie nie mówisz o 5,19 tylko ogólnie o przyczynie ceny, to już nie istotne...

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Tak gwoli ścisłości. Nie dowiózł tego 5,19zl i nie ma tu co kombinować. Pojedyncze stacje to bez znaczenia :) 

No nie dowiózł, ale i tak cena była bardziej realna względem cen ropy niż wcześniej.

3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

przestań kłamać

Następny, który skupia się tylko na jednym, a cała reszta wypowiedzi to już olać, a potem sam zarzucasz że ktoś sobie wybiórczo traktuje temat, podczas gdy właśnie to zrobiłeś. Napisałem całą odpowiedź o przyczynach wzrostu cen, jak to wtedy wyglądało, gdy putin zaatakował Ukrainę, ale to już nie pasuje do twojej propagandy.

3 godziny temu, ibizpl napisał(a):

?? Na jego stacji teraz PB95 podobno po 5,94, czyli dalej może a Łorlen nie może ;D

Tego nie napisałem, przestań bezczelnie manipulować. Nie pisałem o obecnej sytuacji, bo wiadomo że od jakiegoś czasu ceny wzrosły.

Chcesz pogadać o cenach? 2022, największy skok cen paliw na stacjach: cena hurtowa 4,34 zł, a średnia cena na stacjach 6,70zł. Obecnie cena hurtowa 5,07 zł, średnia cena na stacjach coś między 6,50 a 6,60 zł. Kto kogo robił w wała na cenie? 

Wtedy Orlen zanotował jedne z największych zysków.

Pokazaliście że żadne fakty was nie interesują, tylko wybiórcze przypierniczanie się do wypowiedzi i robienie sobie wokół tego igrzysk. Potem jesteście zdziwieni i prowadzicie krucjaty, bo ktoś was nazywa ruskimi propagandystami. Bo dokładnie tak się właśnie zachowaliście. Wyciągnąć z całej wypowiedzi wycinek i tańczyć wokół niego manipulacjami. 

Opublikowano

sprawdź sobie posty sprzed kilku tygodni kiedy się ze mną ścierałeś o ceny paliw, koniecznie chciałeś mi udowodnić że tfusk spełnił obietnice "taniego" paliwa, nie ma zamiaru przedzierać się przez całe kilkaset postów twoich frustracji a wpisów  z 2022r. nigdzie tu nie znajdziesz bo cię tu nie było podobnie jak na pclabie gdzie dostałeś bana za buractwo :)

Opublikowano
1 minutę temu, ptys napisał(a):

sprawdź sobie posty sprzed kilku tygodni kiedy się ze mną ścierałeś o ceny paliw, koniecznie chciałeś mi udowodnić że tfusk spełnił obietnice "taniego" paliwa, nie ma zamiaru przedzierać się przez całe kilkaset postów twoich frustracji a wpisów  z 2022r. nigdzie tu nie znajdziesz bo cię tu nie było podobnie jak na pclabie gdzie dostałeś bana za buractwo :)

Przestań łżeć. Skoro twierdzisz, że ja tak pisałem w 2022 to udowodnij to, albo przeproś, russki kłamco.

Skoro nie znasz moich wpisów z 2022 to czemu łżesz?

Bylo „tańsze” paliwo. Ale nie tak tanie jak obiecał. Poza może kilkoma stacjami. Ale to bez znaczenia aktualnie, russki łgarzu.

Opublikowano (edytowane)

Olejcie inteligentnych inaczej bo przyjdzie mod i wy dostaniecie bana bo wiadomo kogo kto broni :rotfl2:

Szambo i fejki mogą się lać ale ktoś napisze że PIS da (kasę %-)) i już afera.

Edytowane przez Camis
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

Gdzie ten wzrost o 2 zł przez weekend ceny hurtowej? Bo nie na Orlenie

https://www.orlen.pl/pl/dla-biznesu/hurtowe-ceny-paliw#paliwa-archive

Od końca lutego cena wzrosła o 60 groszy.

Przestań kłamać i manipulować.

Przeczytał na Twitterze, ale nie spodziewałeś po trollu, że napisze chociażby słowo prawdy, co? Lepiej ignorować takie żałosne kłamstewka.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, LeBomB napisał(a):

Następny, który skupia się tylko na jednym, a cała reszta wypowiedzi to już olać, a potem sam zarzucasz że ktoś sobie wybiórczo traktuje temat, podczas gdy właśnie to zrobiłeś. Napisałem całą odpowiedź o przyczynach wzrostu cen, jak to wtedy wyglądało, gdy putin zaatakował Ukrainę, ale to już nie pasuje do twojej propagandy.

Reszta wypowiedzi to Twoja interpretacja to nie znaczy, że olewam ją, tylko że po prostu ją akceptuję. Przecież nawet nie zacytowałem całej reszty ani jej nie spacyfikowałem. Natomiast 5.19 czy nawet mniej to żeś sobie wymyślił. 

jakiej znowu propagandy? pomyliłem się

btw bo przytaczasz tę wojnę, to nawet pis nie robił takich numerów jak teraz x D

obraz.thumb.png.4498a9a2b0cd77f1cac8b9023a7601df.png

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przeczytał na Twitterze, ale nie spodziewałeś po trollu, że napisze chociażby słowo prawdy, co? Lepiej ignorować takie żałosne kłamstewka.

troll to ksywe miałeś na osiedlu, ale z innego powodu x D

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Przestań łżeć. Skoro twierdzisz, że ja tak pisałem w 2022 to udowodnij to, albo przeproś, russki kłamco.

Skoro nie znasz moich wpisów z 2022 to czemu łżesz?

Bylo „tańsze” paliwo. Ale nie tak tanie jak obiecał. Poza może kilkoma stacjami. Ale to bez znaczenia aktualnie, russki łgarzu.

bredzisz jak zwykle nigdzie nie pisałem o postach z 2022r. tylko o sytuacji kiedy to orlen podniósł ceny w tamtym okresie, a całość miała odniesienie do sytuacji kiedy wyjaśniałem tobie że obecnie tfusk dyma obywateli bardziej jak Obajtek po wybuchu wojny, kiedy to szczytowo ropa kosztowała ponad 120$ za baryłkę a cena paliwa na stacji około 7,6-7,8zł gdzie za tfuska cena baryłki około 60$ i nie mógł zejść z ceną do 5zł

Opublikowano

Winę za takie ceny paliw jakie są ponosimy w dużej mierze my klienci. Kupujemy jak popyrtani bo będzie drogo, no to jest drogo. Samospełniająca się prognoza. Wystarczyło nie pajacować z kupowaniem na stacjach i nagle okazałoby się że paliwo podrożał maksymalnie o 30 groszy. Też bym tak robił gdybym miał stację i głupich klientów. 

Opublikowano
31 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zacytuj mnie z tamtego okresu albo przestań łżeć, russki kłamco.

9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

troll to ksywe miałeś na osiedlu, ale z innego powodu x D

zabawny frustrat, podobny w tym trochę do byłego dziennikarza stacji na T który swoją żółć i głupotę wylewa teraz na X

1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Winę za takie ceny paliw jakie są ponosimy w dużej mierze my klienci. Kupujemy jak popyrtani bo będzie drogo, no to jest drogo. Samospełniająca się prognoza. Wystarczyło nie pajacować z kupowaniem na stacjach i nagle okazałoby się że paliwo podrożał maksymalnie o 30 groszy. Też bym tak robił gdybym miał stację i głupich klientów. 

masz rację byli tacy co posłuchali tfuskowych pomiotów i w poniedziałek mieli już na litrze kilkadziesiąt groszy więcej, dali się złapać na rządową dezinformację ;)

Opublikowano
9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Reszta wypowiedzi to Twoja interpretacja to nie znaczy, że olewam ją, tylko że po prostu ją akceptuję. Przecież nawet nie zacytowałem całej reszty ani jej nie spacyfikowałem. Natomiast 5.19 czy nawet mniej to żeś sobie wymyślił. 

Napisałem wyraźnie 

Cytat

ale zdarzyło mi się widzieć na stacji po 5,19 zł, na samoobsługowej.

Takie słowo klucz, gdzie cena spadła poniżej 5,2 zł. To że były to jakieś totalne incydenty, na jakichś zadupiach nie zmienia faktu, że nawet jak było po 5,20 czy 5,60 zł to relacja do ceny ropy na rynku i ceny hurtowej była bardzie rzeczywista niż w 2022 i 2023 roku i to było głównym przesłaniem całej wypowiedzi. 

Opublikowano
4 minuty temu, ptys napisał(a):

zabawny frustrat, podobny w tym trochę do byłego dziennikarza stacji na T który swoją żółć i głupotę wylewa teraz na X

masz rację byli tacy co posłuchali tfuskowych pomiotów i w poniedziałek mieli już na litrze kilkadziesiąt groszy więcej, dali się złapać na rządową dezinformację ;)

Tusk srusk Kaczyński sraczyński tak naprawdę gówno mają do gadania w kwestii cen paliw. Za to my jak zaczynamy kupować na zapas to już jak najbardziej tak. Rynek reaguje. Trzeba było... nic nie robić i kupować paliwo jak do normalnie, tj wtedy kiedy jest potrzebne a nie na zapas do wszystkiego co się da. Byłaby pewna zwyżka w związku z wojną, ale nie to co jest teraz. W praktyce nam się te zapasy zaraz skończą, a ceny na stacjach już tak łatwo nie spadną. Ruchy w ta stronę są zawsze o wiele bardziej opieszałe. Oddany wszystko co zaoszczędziliśmy i to z nawiązką. 

Opublikowano
3 minuty temu, ptys napisał(a):

ale zobacz jakich spazmów dostali bo się pomyliłem x DD aż mi się przypomniało jak na wolontariacie poduczałem dzieciaki z angielskiego i taki jeden opóźniony chłopak ryknął na całą salę jak się z czymś tam pomyliłem. Jednak praca z trudnymi dziećmi się na coś przydaje. 

6 minut temu, LeBomB napisał(a):

Napisałem wyraźnie 

Takie słowo klucz, gdzie cena spadła poniżej 5,2 zł. To że były to jakieś totalne incydenty, na jakichś zadupiach nie zmienia faktu, że nawet jak było po 5,20 czy 5,60 zł to relacja do ceny ropy na rynku i ceny hurtowej była bardzie rzeczywista niż w 2022 i 2023 roku i to było głównym przesłaniem całej wypowiedzi. 

no to jeszcze napisz po ile była baryłka 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ptys napisał(a):

Obajtek po wybuchu wojny, kiedy to szczytowo ropa kosztowała ponad 120$ za baryłkę a cena paliwa na stacji około 7,6-7,8zł gdzie za tfuska cena baryłki około 60$ i nie mógł zejść z ceną do 5zł

Nie prawda. 

https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ROPA

8 marca 2022 roku cena ropy skoczyła do 129 dolarów. Już następnego dnia czyli 9 marca 2022 pojawiały się artykuły takie jak ten

https://www.rmf.fm/magazyn/news,46783,paliwo-za-8-zl-stalo-sie-faktem-ceny-na-stacjach-09-03-2022-zdjecia-sluchaczy.html

A przypominam, że to było przy obniżonej stawce VAT do 8%. Potem mimo spadku cen i obniżonego VATu do końca 2022 roku, wysokie ceny paliw na stacjach utrzymywały się. 

6 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

no to jeszcze napisz po ile była baryłka 

Poniżej 60 dolarów, a cena w hurcie około 1-1,2zł niższa od ceny na stacji. Co do cen w tamtym okresie masz wyżej. VAT niższy, ceny wtedy też spadły (masz cały wykres). Dostałeś wcześniej też link do hurtowych cen archiwalnych Orlenu, możesz sobie wszystko sprawdzić i porównać.

Edit: między lutym a sierpniem 2022 wzrost cen był wyraźny od wzrostu cen ropy na rynku światowym, a cena hurtowa przebijała 7 zł. Potem mimo spadku cen ropy do ceny między 80 a 90 dolarów za baryłkę (np. wrzesień październik 2022) cena hurtowa oscylowała wokół 6 zł.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
16 minut temu, ptys napisał(a):

bredzisz jak zwykle nigdzie nie pisałem o postach z 2022r. tylko o sytuacji kiedy to orlen podniósł ceny w tamtym okresie, a całość miała odniesienie do sytuacji kiedy wyjaśniałem tobie że obecnie tfusk dyma obywateli bardziej jak Obajtek po wybuchu wojny, kiedy to szczytowo ropa kosztowała ponad 120$ za baryłkę a cena paliwa na stacji około 7,6-7,8zł gdzie za tfuska cena baryłki około 60$ i nie mógł zejść z ceną do 5zł

Zacytuj albo przestań łgać russki łgarzu.

Opublikowano
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

na złość mamie odmrożę sobie uszy (czyli zdemontuje panele XD)

co za kretyn to jest, i on miałby być premierem? wolne żarty.

Niedoceniacie go. On się idealnie wpasowuje w typowego Mirka pisowca. Poza tym ma więcej oleju w głowie niż  przeciętny pisowski tłuk.  Na razie jeszcze nie ma swojej frakcji, ale przy wsparciu prezydenta - bandziora będzie zyskiwał. I nie będzie się masował z opozycją jak Tusk tylko będzie ludzi wsadzał albo kończył inną drogą.

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zacytuj albo przestań łgać russki łgarzu.

szukaj sobie i tak tu siedzisz całymi dniami, możesz zaangażować jakąś forumową psiapsiółkę, aktualnie oglądam P. Budzisza w Historii Realnej i nie mam zamiaru tracić czasu na ciebie