Zas 462 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja A murarka to czasem nie była używana jeszcze w PRL-u, zanim feminatywy wyszły z mody? Tu raczej z tokarzem albo spawaczem będzie większy problem.
Suchy211 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @LeBomB Dlatego piszę, że bez sprawdzania, bo przestałem interesować się sprawą i nie wiem na czym stanęło. Natomiast dalej stoję przy swoim zadaniu, że to jakie cechy powinien mieć mój przyszły pracownik to powinna być moja sprawa i powinienem móc dać temu wyraz w ogłoszeniu. Choćby po to aby odsiać tych co i tak nie mają szans już na początku i abyśmy nie marnowali wzajemnie swojego czasu. Co do małżeństw homo i heteroseksualnych. Te drugie mają potencjał dawania nowego narybku, te pierwsze nie. A nie zapominajmy, że my jako obywatele mamy nie tylko prawa, ale i obowiązki. Ochrona prawna małżeństw heteroseksualnych ma taki sens, że z dużym prawdopodobieństwem będzie z tego nowy podatnik. Wiec warto wo to zainwestować zebrane podatki. W małżeństwach heteroseksualnych tylko kobiety mogą spróbować tylko jakiegoś ruchu w tym kierunku. Tymczasem nazywanie sformalizowanego związku małżeństwem w obu przypadkach implikuje przyznanie takich samych praw. Tymczasem ja nie widzę dlaczego przeciętnie rzecz ujmując związek z potencjałem korzyści miałby mieć takie same prawa jak związek bez takiego potencjału. A zanim ktoś się zesra na skutek tego co napisałemniech najpierw sprawdzi znaczenie słowa "przeciętnie".
GordonLameman Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) . Edytowane 24 Czerwca przez GordonLameman
Badalamann Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Co do dzieci w małżeństwach homoseksualnych, to para kobieca może mieć samodzielnie urodzone, męska z adopcji, w tym surogacji.
Suchy211 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Tak odnośnie obowiązków obywatelskich, ile masz dzieci? Nie mam i nadal uważam co uważam, choć to najwyraźniej nie w moim interesie.
Zas Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) No to wprowadźmy chociaż (edit) obok tradycyjnego małżeństwa i związki dla każdego, tym ostatnim ewentualnie wyłączmy ulgi podatkowe (koszty dla budżetu), ale zostawmy dziedziczenie ustawowe, pełnomocnictwa bez opłaty skarbowej, informacje medyczne bez upoważnienia w przypadku zagrożenia życia itp. Przecież utrzymywanie fikcji jakiejś szczególnej świętości i wyjątkowości małżeństwa przy pladze rozwodów to jest w sumie groteska. Edytowane 23 Maja przez Zas
skypan Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Na szczęście rozwody partnerskie obecnie w Polsce są zabetonowane. Musi nam unia powiedzieć jak mogą się rozwieść
209458 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 3 godziny temu, Badalamann napisał(a): Co do dzieci w małżeństwach homoseksualnych, to para kobieca może mieć samodzielnie urodzone, męska z adopcji, w tym surogacji. Ale czy surogracja w Polsce nie jest uznawana za nielegalną? Tzn. "sprzeczną z zasadami współżycia społecznego"?
nozownikzberlina Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-Polski-przebil-bolesna-bariere-Ponad-2-biliony-zlotych-na-liczniku-9136419.html
Suchy211 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Godzinę temu, Zas napisał(a): No to wprowadźmy chociaż małżeństwa i związki, tym ostatnim ewentualnie wyłączmy ulgi podatkowe (koszty dla budżetu), ale zostawmy dziedziczenie ustawowe, pełnomocnictwa bez opłaty skarbowej, informacje medyczne bez upoważnienia w przypadku zagrożenia życia itp. Przecież utrzymywanie fikcji jakiejś szczególnej świętości i wyjątkowości małżeństwa przy pladze rozwodów to jest w sumie groteska. Jak najbardziej tak. Pytanie brzmi, dlaczego to się musi nazywać małżeństwo. Najwyraźniej obu stronom zależy aby użyć/nie użyć tego właśnie określenia.
ghostdog Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Taki sportowy nius. Dzisiaj Snus i Tusk będą mieli zatwardzenie, wygląda na to że Lechia spadnie do niższej ligi
skypan Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 24 minuty temu, Suchy211 napisał(a): Pytanie brzmi, dlaczego to się musi nazywać małżeństwo. Bo chcą mieć to czego faktycznie nie mogą.
LeBomB Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @nozownikzberlina a w relacji do PKB ile to %? I jak to wygląda na przestrzeni ostatnich 20 lat? Bo to że dług przebija jakąś kwotę nie oznacza że w relacji do PKB urósł.
GordonLameman Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 4 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Nie mam i nadal uważam co uważam, choć to najwyraźniej nie w moim interesie. No to może weź się za robotę ku chwale ojczyzny? Bo to wszak obywatelski obowiązek. A tak to - w świetle własnych słów - jesteś gorszy niż geje. Bo ty chociaż masz możliwość. Może poodbierać ci prawa człowieka dopóki nie zaczniesz mieć dzieci? Widzisz już debilizm tego co napisałeś?
Suchy211 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 12 minut temu, GordonLameman napisał(a): Może poodbierać ci prawa człowieka dopóki nie zaczniesz mieć dzieci? Rozwiń, które prawa byś mi odebrał?
Badalamann Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja @209458 Jest. Trzeba ogarniać poza systemem, pewnie głównie za granicą, lub w kraju fałszując dokumentację przy porodzie, ale musi byc kobieta, która w dokumentach będzie wpisana jako matka więc pary męskie odpadają. @skypan Bo był argument o tym, że z małżeństwa hetero mogą być dzieci a wg chyba @Suchy211 z małżeństwa homoseksualnego nie.
GordonLameman Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 11 minut temu, Suchy211 napisał(a): Rozwiń, które prawa byś mi odebrał? coś wymyślimy. Musimy Cię zmotywować do spełniania obowiązków obywatelskich!
Zdzisiu Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Godzinę temu, LeBomB napisał(a): @nozownikzberlina a w relacji do PKB ile to %? I jak to wygląda na przestrzeni ostatnich 20 lat? Bo to że dług przebija jakąś kwotę nie oznacza że w relacji do PKB urósł. Gdyby tylko PKB nie było bzdurą... A odpowiedź masz tu https://businessinsider.com.pl/finanse/dlug-publiczny-polski-bije-rekordy-eksperci-ostrzegaja-przed-ryzykiem/5kvwwgf
Zas Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) I oczywiście odpowiedzialny jest tylko Tusk, prawda? 😜(Nie, nie twierdzę, że nie jest, podniósł 500+ zamiast je ograniczyć, nie zlikwidował mediów publicznych, nie zlikwidował trzynastej emerytury - czternasta IMHO mogłaby zostać, bo ma kryterium dochodowe, nie zabrał pieniędzy Kancelarii Prezydenta itd. itp.) Edytowane 23 Maja przez Zas
hubio Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 7 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Co do małżeństw homo i heteroseksualnych. Te drugie mają potencjał dawania nowego narybku, te pierwsze nie. A nie zapominajmy, że my jako obywatele mamy nie tylko prawa, ale i obowiązki. Ochrona prawna małżeństw heteroseksualnych ma taki sens, że z dużym prawdopodobieństwem będzie z tego nowy podatnik. Bedzie, albo i nie bedzie... Patrząc na demografię. A jak gej pojedzie sobie do Tajlandii albo Kambodży to może sobie adoptować tyle dzieci na ile kieszeń starczy... Wróci do Polski i cyk mamy nowych podatników. 7 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Wiec warto wo to zainwestować zebrane podatki. W małżeństwach heteroseksualnych tylko kobiety mogą spróbować tylko jakiegoś ruchu w tym kierunku. Tymczasem nazywanie sformalizowanego związku małżeństwem w obu przypadkach implikuje przyznanie takich samych praw. Tymczasem ja nie widzę dlaczego przeciętnie rzecz ujmując związek z potencjałem korzyści miałby mieć takie same prawa jak związek bez takiego potencjału. A teraz poważnie: Wiesz jakby patrzeć na rolę państwa wyłącznie przez pryzmat "korzyści" to wszystkich co nie płacili składki to na bruk i ze szpitali i niech zdychają z głodu? Albo jeszcze coś lepszego - po co utrzymywać więźniów - nie lepiej ich zabijać? Nie wiem czy dobrze przemyślałeś to co napisałeś. Myślę, że pisałeś to jak byłeś zmęczony bo rola państwa to dziesiątki różnych czynników, a nie wyłącznie korzyści. Osoby homoseksualne będące podatnikami powinny mieć dokładnie takie same prawa jak heterycy czyli prawo zarówno do zawierania małżeństw jak i adopcji dzieci. Przy czym Polacy obecnie mają 1001 większych problemów niż to więc kolejny temat zastępczy, żeby ludzie nie patrzyli na swoje życie. Powiedz zmęczonej pracownicy Biedronki po 10h żeby zajęła zdanie na ten temat Właśnie widziałem taką. Ledwo co na oczy widziała. Bez względu na to czy jest homo czy hetero wolałaby bardzie sprawiedliwy system społeczny niż to dziadostwo co jest obecnie, ale narzuca się właśnie takie tematy w dyskusji społecznej żeby ludzie nie myśleli o tym co wpływa na ich życie.
Digger Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Pissowska dziura budżetowa na 400 miliardów się nie liczy, bo oni kradli ale przynajmniej się dzielili.
Klakier1984 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Pissowska dziura budżetowa, to synonim winy Tuska. Od jakiegoś czasu jaro już nie rządzi, a jego zmiennicy w zadłużaniu wcisnęli gaz do dechy- z faktami nie ma co dyskutować. Mogli obciąć debilne 800+, zamiast tego wymyślili dofinansowanie do żłobków czy babciowe, a i tak wszystko będą ciemnocie uzasadniać kwestią zbrojeń i tak leci kabarecik... Edytowane 23 Maja przez Klakier1984
Digger Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Ty myślisz, że gospodarkę którą piss rozwalał przez 8 lat da się naprawić w 3 lata? Co trwa dłużej niszczenie czegoś czy odbudowywanie?
Rekomendowane odpowiedzi