Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, trepek napisał(a):

Immunitet zdjęty, można stawiać zarzuty: https://olkusz.naszemiasto.pl/smiertelny-wypadek-pod-olkuszem-prokurator-magdalena-z-stracila-immunitet-czy-wreszcie-odpowie-za-tragedie/ar/c1p2-29015123

Prokurator Magdalena Z (nazwisko takie samo jak pewnego pana zero z wizą z USA). Ciekawe, czy też ucieknie do USA? :E 

No i teraz można ruszyć dalej z procedurą, bo SN już nie miał wyjścia, nie mógł przedłużać dalej sprawy, bo wycofaniem wcześniejszych dokumentów stracił do tego argument.

Zobaczymy jak sprawa się dalej potoczy.

Opublikowano (edytowane)

No ale o co chodzi, jeśli decydujesz się na aborcję, to co - kiedy dokonujesz aborcji jedynego płodu, albo wszystkich płodów z ciąży mnogiej, to jest OK, a jak jednego z dwóch, to już nie?

Aczkolwiek przyznaję, że jest to trochę pokręcona sytuacja, bo chyba trochę inaczej obciąża psychicznie (albo nie obciąża wcale) "nie chcę dziecka/to wpadka, więc usuwam", a inaczej "w sumie to chcę dziecka, ale tylko jednego, więc to drugie..." Tutaj to faktycznie mocno bym się zastanawiał nad konsekwencjami emocjonalnymi, zwłaszcza, gdy to jedno się urodzi i przyjdą rozkminy "jakie byłoby tamto".

Edytowane przez Zas
Opublikowano
18 godzin temu, trepek napisał(a):

Immunitet zdjęty, można stawiać zarzuty: https://olkusz.naszemiasto.pl/smiertelny-wypadek-pod-olkuszem-prokurator-magdalena-z-stracila-immunitet-czy-wreszcie-odpowie-za-tragedie/ar/c1p2-29015123

Prokurator Magdalena Z (nazwisko takie samo jak pewnego pana zero z wizą z USA). Ciekawe, czy też ucieknie do USA? :E 

Tak ucieknie. Ewentualnie zrobi inny unik, bo prawo jest tak skonstruowane aby ludzie z wpływami mogli robić takie uniki jeśli tylko wyrażą na to ochotę.

Opublikowano
11 godzin temu, Zas napisał(a):

No ale o co chodzi, jeśli decydujesz się na aborcję, to co - kiedy dokonujesz aborcji jedynego płodu, albo wszystkich płodów z ciąży mnogiej, to jest OK, a jak jednego z dwóch, to już nie?

Zabicie nigdy nie jest OK.

Opublikowano

W przypadku ludzi ludzie się zezwierzęcili a w przypadku zwierząt są bardziej ludzcy. Można akceptować tabletkę dzień po, zrozumieć sytuację gdy życie zagraża życiu, gdy życie jest obarczone pewnymi wskazaniami medycznymi. Tak. Tu mogę dyskutować i zaakceptować pewne "rozwiązania". 

Dzisiaj w Zet-ce Kotula rozmawiała o związkach partnerskich. Wiadomo bo unia, bo inne kraje. Ciekawie się zrobiło gdy doszło do rozmowy o zrównanie wieku emerytalnego. Tutaj jej inne kraje nie interesują i "uzasadniła" dlaczego. 

No niby temat z innej orbity ale pokazuje jak działa liberalna patologia. Oczywiście skrajna patologia też jest po prawej stronie. 

Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Bo politycy, nawet obecnej koalicji, wciąż zawodzą w tym temacie.

Akurat oni. Wybrańcy zawiedli. Jak mogli. Śmieszne.

Ciekawe kto się wylosuje w 2027 r.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

@skypan takie samo podejście masz do kary śmierci, eutanazji, czy odłączenia od aparatury podtrzymującej życie, że nie powinno się tego robić?

Dla patoprawicy to są "szczególne sytuacje". My to nazywamy hipokryzją.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano

@LeBomB @Grolshek Czytając moją wcześniejszą wypowiedź można było coś wywnioskować a nie zadawać dość podobne pytanie

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

takie samo podejście masz do kary śmierci, eutanazji, czy odłączenia od aparatury podtrzymującej życie, że nie powinno się tego robić?

15 minut temu, skypan napisał(a):

Można akceptować tabletkę dzień po, zrozumieć sytuację gdy życie zagraża życiu, gdy życie jest obarczone pewnymi wskazaniami medycznymi. Tak. Tu mogę dyskutować i zaakceptować pewne "rozwiązania". 

Ale nie oczekuję tego od was.

Opublikowano (edytowane)

@skypan napisałeś

20 minut temu, skypan napisał(a):

Tu mogę dyskutować i zaakceptować pewne "rozwiązania". 

Stąd pytanie o doprecyzowanie, jakie formy uśmiercania akceptujesz, a jakich nie.

Edit: tym bardziej że wcześniejsze zdanie napisałeś bezosobowo, więc nie określa bezpośrednio Twoich poglądów.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Kara śmierci i odłączenie aparatury podtrzymującej życie-czemu nie. Eutanazja -nie, aborcja- w wyjątkowych okolicznościach. To się pod patoprawice podciąga ?:E

Jeśli mianujesz się katolikiem, to tak, jeszcze jak.