Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

Polacy nie mają do siebie samych szacunku, to i tak będą traktowani za granicą:

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/niemcy-chcą-wrobić-bąkiewicza-wszystko-się-nagrało/ar-AA25Omy5?uxmode=ruby&cvid=6a3232580961414db16c45537cfc2589&ocid=winp2fpent&cvpid=6a3232bef62f426dadbb4642c2212158&ei=60

... Polak i to polityk polski, z połamanymi żebrami, przez niemiecką milicję. Polskiego pochodzenia człowiek zamordowany w UK i potraktowany przez ich milicję jak śmieć (chodzi o Nowaka po sztyletowaniu). Co dalej? Co robi z tym polska strona rządowa?

Widziałeś pełna relację z tego happeningu? Policja WIELOKROTNIE próbowała im wytłumaczyć, co mogą, a czego nie mogą - nie posłuchali się więc zostali odpowiednio potraktowani. 

Oczywiście nasza husaria musiała się spłakać, bo NIEMCY MNIE BIJĄ :E #pdk 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
3 godziny temu, Kyle napisał(a):

Polacy nie mają do siebie samych szacunku, to i tak będą traktowani za granicą:

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/niemcy-chcą-wrobić-bąkiewicza-wszystko-się-nagrało/ar-AA25Omy5?uxmode=ruby&cvid=6a3232580961414db16c45537cfc2589&ocid=winp2fpent&cvpid=6a3232bef62f426dadbb4642c2212158&ei=60

... Polak i to polityk polski, z połamanymi żebrami, przez niemiecką milicję. Polskiego pochodzenia człowiek zamordowany w UK i potraktowany przez ich milicję jak śmieć (chodzi o Nowaka po sztyletowaniu). Co dalej? Co robi z tym polska strona rządowa?

Zrobili nielegalną demonstrację i zostali zawinięci. To wszystko. 

Kiedy chcesz robić nielegalną demonstracją to skołuj sobie kilkadziesiąt tysięcy demonstrantów, tak aby służby nie były wstanie tego ogarnąć. Inaczej po prostu zostaniesz zawinięty tak jak w tym filmiku. Tak samo skończyłoby się to w Polsce. 

Opublikowano
28 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Zrobili nielegalną demonstrację i zostali zawinięci.

30 minut temu, huudyy napisał(a):

Policja WIELOKROTNIE próbowała im wytłumaczyć, co mogą, a czego nie mogą - nie posłuchali się więc zostali odpowiednio potraktowani. 

Czyli łamanie żeber politykowi jest "odpowiednim potraktowaniem" w takiej sytuacji. Kurcze ... dobrze, że nie wydaliście "wyroku", że powinni tych "PiSowców" zastrzelić :)

Opublikowano
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Czyli łamanie żeber politykowi jest "odpowiednim potraktowaniem" w takiej sytuacji. Kurcze ... dobrze, że nie wydaliście "wyroku", że powinni tych "PiSowców" zastrzelić :)

Nie ma znaczenia, czy polityk, czy nie - jeżeli szarpiesz się z policją, to policja ma pełne prawo szarpać się z Tobą.
Serio bronisz tego patusa? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Ja spróbuję podczas jakiejś najbliższej wizyty w przychodni zasugerować, że z KO jestem. Ciekawe jaką minę zrobią panie na recepcji ;)

To zależy z której puli wyznawców będzie Pani z przychodni (jeśli w ogóle ta Pani będzie wyznawcą którejś opcji politycznej). :) Bo dla niektórych "zastrzyk śmierci" może być "odpowiednim potraktowaniem" :) 

1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Nie ma znaczenia, czy polityk, czy nie - jeżeli szarpiesz się z policją, to policja ma pełne prawo szarpać się z Tobą.
Serio bronisz tego patusa? 

Czyli taki efekt działania jest prawidłowy Twoim zdaniem. OK - to Twoje zdanie. Moim zdaniem jednak skutek tego "zawijania" jest zastanawiający :) 

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Czyli łamanie żeber politykowi jest "odpowiednim potraktowaniem" w takiej sytuacji

Jak się nie stosuje do WIELOKROTNYCH UPOMNIEN, to policja ma prawo użyć ŚPB. Czy wolałbyś żeby policja chodziła za nim i mu tłumaczyła czemu tak nie wolno robić? 

I jeszcze twój rzewny tekst o upodleniu polityka XDD żałosne. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Jak się nie stosuje do WIELOKROTNYCH UPOMNIEN, to policja ma prawo użyć ŚPB. Czy wolałbyś żeby policja chodziła za nim i mu tłumaczyła czemu tak nie wolno robić? 

Wolałbym by tego typu służby, przy "zawijaniu" delikwenta, przy okazji nie łamali mu żeber. No chyba od takich formacji można wymagać więcej profesjonalizmu, NIŻ od kibola z ulicy.

Teraz, oldfashioned napisał(a):

Tak, w tym wypadku jak najbardziej. Silowo chcieli się przepychać z policją, to dostali batem po żebrach. W Polsce przygotowanie policjantów jest takie samo. 

No oczekiwałem wyższego poziomu profesjonalizmu/innych standardów/bardziej adekwatnych środków, stosowanych przez niemieckich funkcjonariuszy. Za przylepianie się do aswaltu w PL chyba nie było łamania żeber, a jest to chyba niezbyt wskazane (przylepianie do jezdni) zachowanie.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Play stupid games, win stupid prizes.

To, czego Ty oczekujesz, raczej ma mało wspólnego z wytycznymi służb. Nikt nie poleciał na nich od razu z batami. Skoro idioci nie byli w stanie przyjac prostych komunikatów, do tego zaczęli się fizycznie szarpać z funkcjonariuszami - zero zdziwienia.
Ja w ramach kontrastu - właśnie w takich wypadkach z kolei oczekuję, że będą lani pałami. :) 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kyle napisał(a):

Wolałbym by tego typu służby, przy "zawijaniu" delikwenta, przy okazji nie łamali mu żeber

Badales mu te żebra? Czy może czytałeś raport z obdukcji? 

Bo ja mogę napisać, że mój stary jest generałem w wojsku i zaraz w czołgu przyjedzie na odsiecz. 

4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Skoro idioci nie byli w stanie przyjac prostych komunikatów, do tego zaczęli się fizycznie szarpać z funkcjonariuszami - zero zdziwienia.

Dokładnie, nie wiem jak można to lepiej opisać. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Warszawska smietanka PO. Do zaorania. Niczym sie nie roznia od bucow z PISu. 

Skąd pomysł, że to tylko kwestia Warszawki ??

ps. Słucham teraz Tuska i obiecuje, że pozamiata zarówno kwestie płacowe w służbie zdrowia jak i kolesiostwa. Czekam na efekty.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Grolshek napisał(a):

No coś ty. W TV Zarublika mówili że połamali. To musi być prawda.

oczywiście-że.gif

5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Skąd pomysł, że to tylko kwestia Warszawki ??

Taka skala pewno tylko tam, ale byłbym niesamowicie naiwny, jakbym myślał, że w reszcie województw jest inaczej 

Edytowane przez huudyy