Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

no ja nie wiem, nie było jeszcze żadnego info o wykradnięciu bazy danych typowo obfitej w dane dzieciaków

9 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Nie wiem jak jest ale znajomi normalnie korzystają z jakichś elektronicznych dzienników swoich dzieciaków.

Dane nie muszą być wykradzione, mogą być normalnie sprzedawane, nikt nie jest w stanie tego zweryfikować, to bardziej obietnica (dane są na serwerach prywatnych firm, często poza Polską a nawet Europą!). Odgórny dziennik nie był by bardziej bezpieczny gdyby w ustawie napisano "ma być bezpieczny", argument Batyra jest wyjęty prosto z tyłka.

Edytowane przez kalderon
Opublikowano
15 minut temu, kalderon napisał(a):

Batyra jest wyjęty prosto z tyłka.

Tym bardziej, że w librusie są ta same dane, one już są w chmurze. Co tam jest? Wszystko. Poza tym w librusie trzeba płacić za wiadomości, powiadomienia i e-zwolnienia. W e-dzienniku to wszystko by było za darmo plus byłaby szansa na odejście od papierowych dzienników w przyszłości. No niestety, kibol ma w dupie rodziców i nauczycieli i woli robić dymy z rządem. Pajac i tyle. A że drogie? Wszystko w tym kraju jest przepłacone a z tego by ktoś realnie skorzystał. Zresztą na grupie klasowej na Facebooku wszyscy cisną po batyrze bo przez niego nie będzie żadnej alternatywy dla częściowo płatnego librusa. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, kalderon napisał(a):

Co więcej - e-dziennik miał być włączony do mObywatela czyli systemu sprawdzonego i bezpiecznego.

Wg batyra wtedy zagrożenie wyciekiem byłoby większe niż teraz, kiedy dane są na prywatnych serwerach librusa. No debil. Cudownie się czyta na grupie klasowej jakie jest niezadowolenie z tej decyzji. Może nowrocky ma procent z reklam w librusie bo nie umiem inaczej wytłumaczyć tak debilnej decyzji, on przez jedno weto podpadł nauczycielom i rodzicom😂

https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32993281,kolejny-dowod-na-pobyt-romanowskiego-w-naddniestrzu-swiadkowie.html#s=BoxPWDImg3

Ruski Romanowski, ruski Szmidt, ruska zondacrypto. Po co się rozdrabniać, ruska opozycja. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
26 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Może nowrocky ma procent z reklam w librusie bo nie umiem inaczej wytłumaczyć tak debilnej decyzji, on przez jedno weto podpadł nauczycielom i rodzicom😂

Właścicielem Librusa jest amerykańska firma Public Consulting Group należąca do milionera Williama Mosakowskiego który jest hojnym darczyńcą Trumpa.

8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Izraelczycy nie mogą już moralnie niżej upaść. 

Szkoda że przy okazji wybiela się palestyńskich rzeźników...

Opublikowano
19 minut temu, kalderon napisał(a):

Właścicielem Librusa jest amerykańska firma Public Consulting Group należąca do milionera Williama Mosakowskiego który jest hojnym darczyńcą Trumpa.

Szkoda że przy okazji wybiela się palestyńskich rzeźników...

Czyli kibol po prostu znowu robi laskę Amerykanom. Nic nowego. 

17 minut temu, Camis napisał(a):

Będziemy się cieszyć jak sad się zgodzi, ja mam obawy że odrzuci. ONi się boją ruszać większych ryb, zwykły Kowalski od razu by siedział. 

Trochę się nie dziwię, boją się zemsty. Ci ludzie mają rodziny, może dzieci. Nie popełnią żadnego błędu a po zmianie stracą pracę albo pójdą siedzieć. 

Opublikowano

dam wam tu bo politycy tu siedza:

ROSSRBQ7EB2CFGXA ONET PREMIUM 

Spoiler

Zyskaj dostęp do ekskluzywnych artykułów, reportaży, analiz i treści premium. Aktywuj kod i korzystaj z Onet Premium przez 90 dni bez dodatkowych kosztów. Kod aktywuj do 31.12.2026 na premium.onet.pl/rossmann, podając e-mail, kod i tworząc hasło do konta Onet.

do Wyborcza.pl

R26P-LIER-OQ9L-0AOJ-D4NK

Spoiler

Aktywuj kod z aplikacji Rossmann PL i do 11.12.2026 r. za darmo czytaj Wyborcza.pl i Wyborcza.biz oraz teksty magazynów Wysokie Obcasy, Ale Historia, Duży Format, Książki, Magazyn do czytania i inne. Aktywacja nie wymaga podpinania karty płatniczej. Oferta skierowana jest do nowych użytkowników oraz osób bez aktywnej subskrypcji w serwisie od ponad roku.

napiszcie jak odbierzecie (albo na priv jak sie wstydzicie to anonimowo wykresle)

Opublikowano

W Rosji prawie jak u nas. My powinniśmy się modlić o normalne ceny paliwa ;)

https://wiadomosci.wp.pl/problemy-w-rosji-cerkiew-radzi-modlitwe-o-benzyne-7323494951352384a

6 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Kraj kastowy FB_IMG_1787941457820.thumb.jpg.907004f8f34ef637e9989de6f03cba01.jpg

Ojciec prawnik, matka nauczycielka- czego nie rozumiesz?? 

Zawsze mogli go zostawić na wolności do czasu ukończenia studiów powołując się na przypadek pewnej panienki xD

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

W Rosji prawie jak u nas. My powinniśmy się modlić o normalne ceny paliwa ;)

https://wiadomosci.wp.pl/problemy-w-rosji-cerkiew-radzi-modlitwe-o-benzyne-7323494951352384a

Ojciec prawnik, matka nauczycielka- czego nie rozumiesz?? 

Zawsze mogli go zostawić na wolności do czasu ukończenia studiów powołując się na przypadek pewnej panienki xD

FB_IMG_1787981829666.thumb.jpg.44128696e68407a91bacdc140f734d90.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, huudyy napisał(a):

to Ci głos nieważny zostaje... chyba, że Zoidberg? :E 

Czytam czasem ten temat ale się nie odzywam, styknie mi banów na jakiś czas :E wracając do tematu, w przyszłym roku stuknie mi 40, będą to pierwsze wybory parlamentarne na które nie pójdę ani ja ani żona. NIE MA na kogo głosować. Od 20 lat kradną jedni i drudzy, obrzucają się łajnem jedni i drudzy. Teraz to wygląda tak, jakby Tusk z Kaczyńskim raz na kilka lat spotykali się w jakiejś jaskini w środku Bieszczad, uzgadniali kto teraz dojdzie do władzy i będzie kradł, że coś tam poprzeciągają po sądach swoich pachołków ale tak, żeby im się krzywda nie stała i za kilka lat zmiana 8:E 

Tak, w dupie już mam kto tam będzie kradł jawnie czyli kto będzie partią rządzącą a kto będzie kradł niejawnie czyli będzie w opozycji, już mi szkoda nerwów na tych zjebów. Udało im się doskonale podzielić społeczeństwo w 20 lat, widać to po postach tutaj, jaka piana leci z klawiatury co poniektórym xD 

Henio Nowak, Ty se walnij jakąś melisę przed wchodzeniem na forum bo Ci żyłka pęknie i emerytury nie doczekasz :red:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Henio Nowak, Ty se walnij jakąś melisę przed wchodzeniem na forum bo Ci żyłka pęknie i emerytury nie doczekasz :red:

Dzięki za troskę ale niepotrzebnie, jestem w 100% spokojny, jedynie mam taki prowokacyjny ton wypowiedzi i robię to celowo :) Co to by była za zabawa pisać na forum i nie być przy tym kontrowersyjnym, byłbym wtedy taki jak inni a tego nie chcę 😉

Edytowane przez Henryk Nowak