Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

w zasadzie biologiczny

I ta biologia uczy, że wśród ludzi liczba płci równa jest dwóm.

Reszta to niestykające się kabelki. No i oczywiście masa atencjuszy i zboczeńców.

5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

I całe szczęście. Już z czasów covida na PClolu pamiętam całą szurską śmietankę.

Ale generalnie WHO nie kwalifikuje tego jako chorobę psychiczną, więc (@copyrights Gordon) bzdury opowiadasz.

Tu się zgodzę. Tyle tylko, że Ty tak jak ta szuria również byś tam nie miał czego szukać.

WHO to jest wypaczony twór niestety. Ciekawym jest, że ludzie tacy jak Ty zgadzają się ze mną co do szkodliwości udziału reżimów Chin czy Rosji w różnych globalnych projektach... Ale ich udziału w WHO nie biorą pod uwagę. 🤔

A ten konkretnie temat to jest grząski grunt tak samo jak np. statystyki dotyczące przestępstw popełnianych przez tak zwanych azylantów. Zaraz się uruchamiają aktywiszcza i inne ku***szcza z jazgotem.

11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A mnie się wcale nie wydaje, aby Sikorski był jakoś neutralny światopoglądowo. Na pewno bardziej konserwatyczny niż progresywny.

Czy zaś Trzaska można nazwać tęczowym? Tutaj też mam pewne wątpliwości. W zasadzie nie postuluje on nic ponad jakieś podstawy równego traktowania w społeczeństwie, które de facto wynikają wprost z konstytucji.

Sikorski to jest właśnie takie prawdziwe centrum. Tylko wy libki przesunęliście się tak na lewo, że każdy kto nie jest lewakiem jest dla was prawakiem.

Według Ciebie ja będąc po apostazji, za związkami partnerskimi, przeciw prywatyzacji wszystkiego i uważając niektóre świadczenia socjalne za potrzebne, jestem prawicowcem. Tylko dlatego, że nie pochylam się nad zboczeniami i uważam ściąganie dziku... Przepraszam AZYLANTÓW, za skrajnie idiotyczne.

17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Czy zaś Trzaska można nazwać tęczowym? Tutaj też mam pewne wątpliwości. W zasadzie nie postuluje on nic ponad jakieś podstawy równego traktowania w społeczeństwie, które de facto wynikają wprost z konstytucji.

Swoją drogą, śmieszy mnie też podejście, że geje nie mają co narzekać, bo się ich chociaż już nie kamieniuje xD

Mniejszości dalej nie mają w Polsce nawet tych najbardziej podstawowych praw, smutna prawda.

Podstawa to związki partnerskie. I tyle. Reszta, czyli np. wzorem zachodu parytety w zatrudnieniu to już nie są prawa, a przywileje.

I niestety ale Trzaskowski sprawia wrażenie właśnie takiego cieplaka co to utuli każdego dziwaka w imię równości i miłosierdzia.

Plus ogólnie sprawia wrażenie piczkowatego. Na trudne czasy przydałoby się mieć górę mocniejszą w odbiorze.

20 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A gdy obskakujesz wpierdziel, to robi ci jakąś różnicę, czy dostajesz od naszego Sebka, czy jakieś Ahmeda? Bo sorry, ale w rdzennej ludności też jest dużo tego... co opisujesz.

Wow. Przyznam, że po Tobie nie spodziewałem się tak debilnego argumentu.

Jak mamy w kraju 500 000 wszelkiej maści rodzimych wykolejeńców to nie oznacza, że wpuszczenie 100 000 obcych wykolejeńców jest dobrym ruchem.

A statystyki w tych wszystkich Syriach, Indiach, Somaliach, Pakistanach, czy ciągnąc dalej wątek US - Wenezueli, Kolumbii czy Meksyku są mało tego, że tragiczne, to jeszcze niedoszacowane.

I mnie naprawdę wali dlaczego u nich jest jak jest. Ja nie mam generacyjnego poczucia winy... I IMO akurat żaden Polak nie powinien mieć, bo to nie my kolonizowaliśmy tylko nas ciągle walili w kakao. Nie mam zamiaru poświęcać swoich bliskich i siebie jako narzędzi do ucywilizowania niecywilizowanych.

24 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

PiS też bardzo dużo mówił na ten temat. Tylko tak się dziwnie złożyło, że wyszło im ciut na odwrót.

No i powinni za to odpowiadać głowami.

Opublikowano
9 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Poza tym dalszy dualizm nie jest jakiś pewny. Obie parte są wodzowskie. Kaczyński już chyba ma demencję, a po przegranych prezydenckich partia może się rozlecieć.

Nic się nie rozleci. PiS i jej ludzie z przystawek mają pochowane około 400mln zł w różnych źródłach z pieniędzy które ukradli z budżetu państwa. To wystarcza, żeby zagrażali Polakom jeszcze kilka dekad.

Opublikowano
10 minut temu, NotQuite napisał(a):

Nic się nie rozleci. PiS i jej ludzie z przystawek mają pochowane około 400mln zł w różnych źródłach z pieniędzy które ukradli z budżetu państwa. To wystarcza, żeby zagrażali Polakom jeszcze kilka dekad.

Tak duże partie mogą tylko ewoluować np. jak SLD. PiS po odejściu głównego wodza może się rozpaść na kilka mniejszych frakcji, ewentualnie zmienić nazwę i obrać inny kurs. Już nawet nie chodzi o sam PiS.  W PL do polityki idą śliskie typy (i  typiary), nie ważne jakie będą mieć barwy partyjne, zawsze będzie to samo. Dziadostwo, kombinatorstwo i dbanie o swoją kieszeń.

Opublikowano (edytowane)

@NotQuite

Jak złodziejstwem rozbija skale i wynosi je na poziom zupełnie innego rzędu, to się ma. Właśnie dlatego rozliczenie pisiorów i oodkręcenie burdelu jest w tej chwili najistotniejsze z wszystkich innych kwestii WSZELKIMI METODAMI. Przynajmniej odnośnie polityki wewnętrznej.  Dlatego KO koniecznie trzeba dać prezydenta. W innym wypadku lepszy byłby prezydent z opozycji lub niezależny.

@ghostdog

PiS ma 30% twardego elektoratu. To kolos który nie może upaść. W najlepszym razie zmienią nazwę i NIECO, skorygują swoją politykę.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Zaraz się okaże, że oprócz PiSuarów inne partyjki i ich orbiterzy umoczeni.

Ziobro zdziwienia.

Jak u hamburgerów. Republikanie drą mordy na tą starą raszplę Pelosi za insider trading, a później okazuje się, że Republikanów i Demokratów biorących udział w tym procederze jest po równo. :lol2:

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

@NotQuite

Jak złodziejstwem rozbija skale i wynosi je na poziom zupełnie innego rzędu, to się ma. Właśnie dlatego rozliczenie pisiorów i oodkręcenie burdelu jest w tej chwili najistotniejsze z wszystkich innych kwestii WSZELKIMI METODAMI. Przynajmniej odnośnie polityki wewnętrznej.  Dlatego KO koniecznie trzeba dać prezydenta. W innym wypadku lepszy byłby prezydent z opozycji lub niezależny.

Otóż to, wszelkimi. Nie powiem jakimi, bo regulamin nie pozwala. Dla mnie przede wszystkim musi być wyrzucenie niby-sędziów. Ale prezydent musi być i ten głos oddam na 100%, bo go jakoś przełknę.

@crushUmoczeni są wszyscy. Ciągle coś wypływa. Awantura z tą uczelnią, jeden z poslów biorących razem z żoną zapomogę na mieszkanie, w którym nie mieszka, kilometrówki itd.

Co jednak w żaden sposób nie jest podobnym do udzielenia blisko 100mln zł przez ministra pisowskiego kolesiom na budowę gmachu partyjnego pod płaszczykiem pomocy osobom pokrzywdzonym przestępstwem.

Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Reszta to niestykające się kabelki. No i oczywiście masa atencjuszy i zboczeńców.

Raczej źle połączone kolorami.

Szorstko, ale słusznie.

A to kogo należy tolerować a kogo nie i kto powinien mieć jakie prawa to odrębny temat.

Opublikowano
19 minut temu, crush napisał(a):

O ile to postęp.

Wiesz, z tego materiału co wrzucił Camis ja się dowiedziałem, że "Politycy chcą doprowadzić do utraty czujności i wrażliwości na zagrożenie jakim jest pedofilia bo jak inaczej nazwać "zachęcanie" do współzycia oraz masturbacji poniżej 16 r.ż."

Niech jej ktoś uświadomi chociażby w jakim wieku zaczyna się okres dojrzewania płciowego bo albo sama była świętsza od papieża albo robi z siebie wariatkę albo jedno i drugie. Pomijam już fakt, że w obecnych czasach to pewnie w wieku 16 lat połowa PH już jest przejrzana :E 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

Tu się zgodzę. Tyle tylko, że Ty tak jak ta szuria również byś tam nie miał czego szukać.

WHO to jest wypaczony twór niestety. Ciekawym jest, że ludzie tacy jak Ty zgadzają się ze mną co do szkodliwości udziału reżimów Chin czy Rosji w różnych globalnych projektach... Ale ich udziału w WHO nie biorą pod uwagę. 🤔

A ten konkretnie temat to jest grząski grunt tak samo jak np. statystyki dotyczące przestępstw popełnianych przez tak zwanych azylantów. Zaraz się uruchamiają aktywiszcza i inne ku***szcza z jazgotem.

Sikorski to jest właśnie takie prawdziwe centrum. Tylko wy libki przesunęliście się tak na lewo, że każdy kto nie jest lewakiem jest dla was prawakiem.

Według Ciebie ja będąc po apostazji, za związkami partnerskimi, przeciw prywatyzacji wszystkiego i uważając niektóre świadczenia socjalne za potrzebne, jestem prawicowcem. Tylko dlatego, że nie pochylam się nad zboczeniami i uważam ściąganie dziku... Przepraszam AZYLANTÓW, za skrajnie idiotyczne.

Podstawa to związki partnerskie. I tyle. Reszta, czyli np. wzorem zachodu parytety w zatrudnieniu to już nie są prawa, a przywileje.

I niestety ale Trzaskowski sprawia wrażenie właśnie takiego cieplaka co to utuli każdego dziwaka w imię równości i miłosierdzia.

Plus ogólnie sprawia wrażenie piczkowatego. Na trudne czasy przydałoby się mieć górę mocniejszą w odbiorze.

Wow. Przyznam, że po Tobie nie spodziewałem się tak debilnego argumentu.

Jak mamy w kraju 500 000 wszelkiej maści rodzimych wykolejeńców to nie oznacza, że wpuszczenie 100 000 obcych wykolejeńców jest dobrym ruchem.

A statystyki w tych wszystkich Syriach, Indiach, Somaliach, Pakistanach, czy ciągnąc dalej wątek US - Wenezueli, Kolumbii czy Meksyku są mało tego, że tragiczne, to jeszcze niedoszacowane.

I mnie naprawdę wali dlaczego u nich jest jak jest. Ja nie mam generacyjnego poczucia winy... I IMO akurat żaden Polak nie powinien mieć, bo to nie my kolonizowaliśmy tylko nas ciągle walili w kakao. Nie mam zamiaru poświęcać swoich bliskich i siebie jako narzędzi do ucywilizowania niecywilizowanych.

No i powinni za to odpowiadać głowami.

Wow, ogólnie nie pamiętam kiedy cytując tak długi komentarz było w nim aż tyle słów z którymi się zgadzam.

@Kris194 Nie znam całego kontekstu twojej wypowiedzi, ale mam pytanie. Mając 16 lat byłem nie aż tak daleko od ruchania się ze swoją 14 letnią koleżanką. Czy to kwalifikowałoby mnie jako pedofila czy nie?

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Wiesz, z tego materiału co wrzucił Camis ja się dowiedziałem, że "Politycy chcą doprowadzić do utraty czujności i wrażliwości na zagrożenie jakim jest pedofilia bo jak inaczej nazwać "zachęcanie" do współzycia oraz masturbacji poniżej 16 r.ż."

Dlatego ja bym chciał najpierw znać pełen program tych lekcji wraz z materiałami.

9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Pomijam już fakt, że w obecnych czasach to pewnie w wieku 16 lat połowa PH już jest przejrzana :E 

Co też zdrowe nie jest.

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Faktem jest, że ja bym nie poszedł na wójta/prezydenta miasta. Za niskie zarobki :E

I to jest pewnego rodzaju problem. Dziś w sektorze prywatnym można zarobić dużo więcej, co powoduje, że fachowcy z rynku prywatnego nie pójdą do samorządów/rządu. A z kolei Ci, którzy są w tych samorządach też chcą zarabiać tyle il ich koledzy na rynku prywatnym. Mimo, że nie są fachowcami :E 

To rodzi też inny problem. Do polityki idą ludzie, którzy główne źródło dochodów mają gdzie indziej, a oni potrzebują po prostu załatwić dla siebie odpowiednie warunki. No i te wynagrodzenia. bez szans aby ściągnąć dobrych fachowców. To nie popularne, ale Bieńkowska miała racje. Mając odpowiednie kwalifikacje trzeba być idiotą aby za "sześć tysięcy" wstawać do pracy.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nie znam całego kontekstu twojej wypowiedzi, ale mam pytanie. Mając 16 lat byłem nie aż tak daleko od ruchania się ze swoją 14 letnią koleżanką. Czy to kwalifikowałoby mnie jako pedofila czy nie?

To nie była moja wypowiedź tylko przytaczałem słowa tej Ewy Hernik z konfy. Co do twojej sytuacji to ciężko mi to oceniać, 14 lat to owszem poniżej wieku zgody ale z drugiej strony kto świętego udaje ten ma często najwięcej za uszami. Te nastoletnie ciąże i to nawet za PRL przecież też się nie brały z powietrza. Najważniejsza i tak jest zawsze obopólna zgoda i świadomość zagrożeń, niezależnie od wieku. Mam tu na myśli oczywiście osoby będące rówieśnikami lub prawie rówieśnikami a nie kogoś dorosłego wykorzystującego słabość/naiwność etc. osoby nieletniej.

18 minut temu, crush napisał(a):

Co też zdrowe nie jest.

Oczywiście, w nadmiarze tak jak wszystko szkodzi. Samo zainteresowanie za to nie jest niczym dziwnym, kiedyś były "świerszczyki" a teraz są serwisy internetowe. Okres dojrzewania ma swoje prawa, którymi się rządzi. Tak było, jest i będzie.

Opublikowano (edytowane)

@Kris194

Czekaj, przypomniało mi się coś ciekawszego. W podobnym okresie miałem też starszą koleżankę o 4 lata, z którą miałem na tyle dobre relacje, że gdybym powiedział ruchajmy się tu i teraz, prawdopodobnie nie byłaby wstanie mi odmówić. Wtedy stety, niestety patrzyłem na nią inaczej (chłopczyca). Ani ona ani ja nie bylibyśmy wtedy wstanie rozpatrywać tego w kategoriach pedofilii lub nie. Mogłem być młodszy wtedy niż 16 lat. Teraz już nie pamiętam.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Oczywiście, w nadmiarze tak jak wszystko szkodzi. Samo zainteresowanie za to nie jest niczym dziwnym, kiedyś były "świerszczyki" a teraz są serwisy internetowe. Okres dojrzewania ma swoje prawa, którymi się rządzi. Tak było, jest i będzie.

No właśnie w tym tkwi problem. Teraz to jest na wyciągnięcie ręki i wszędzie.

I tu problem leży po stronie rodziców rzucających bachorom tableta żeby je wychowywał i jełopów którzy dostają sraczki, że "OMG KONTROLOWANIE!" jak rodzic sprawdza co młodzi w tym internecie oglądają.

33 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Czy to kwalifikowałoby mnie jako pedofila czy nie?

Stary. Teraz ludzie piszą, że 23 latka z 30 latkiem to jest "weird and disgusting". :E

Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Teraz to jest na wyciągnięcie ręki i wszędzie.

Owszem ale zauważ też, że ogólnie kultura się zmieniła i od pewnych rzeczy nie uciekniesz choćbyś nie wiem jak chciał. Wystarczy wspomnieć chociażby o teledyskach, w których niewątpliwie występuje seksualizacja. A im bardziej będziesz próbował czegoś zakazać tym bardziej będzie "ciągło wilka do lasu".

10 minut temu, crush napisał(a):

I tu problem leży po stronie rodziców rzucających bachorom tableta żeby je wychowywał i jełopów którzy dostają sraczki, że "OMG KONTROLOWANIE!" jak rodzic sprawdza co młodzi w tym internecie oglądają.

Tylko tutaj to już rodzic sam musi wyczuć do kiedy bardziej stawiać na kontrolę a kiedy trzeba odciąć tą przysłowiową "pępowinę" i dać więcej tak oczekiwanej przecież prywatności. W obecnych czasach nie ma z tym aż takiego problemu bo jest mnóstwo filtrów itd., nie trzeba "zerkać". Zainteresowanie tym co robi pociecha jak najbardziej tak ale moim zdaniem nie na zasadzie obsesyjnego kontrolowania. Dziecko to dalej człowiek, może nieletni ale jednak człowiek i też potrzebuje wolności.