Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, nie blokuje. Pokazuje po prostu po czyjej stroni stoi. 
Polaków i prawa, czy po stronei pisowskiej :)

(tak, użyłem tu pisowskiej narracji :E :E :E) 

To dlaczego na to, że napisałem, że idzie to wolno jest odpowiedź, że konfa blokuje. Poza tym nie było tam nic innego. Dlaczego zmieniacie temat jeśli jest coś chociaż w 1% nieprzychylne PO. Śmierdzi sekciarstwem jak zwykle

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Cyrk to robią posłowie i europposłowie Konfy. Też sami by się bardziej do cyrku nadawali niż do jakiegokolwiek parlamentu (no, poza ruskim).

No zobacz. Ja tam widzę cyrk za każdym razem gdy taki Śmiszek, Biedroń czy inny uśmiechnięty upychają kolanami wazelinę w tyłki innych europosłów z innych krajów o tym jak to sobie cenią wartości unijne. Jest to tak słodko-pierdzące, że aż rzygać się chce.

Opublikowano
37 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Konfederacje zawsze po stornie PiS.

Nie zawsze, tylko sprytnie zawsze. Tj. jak nie ma potrzeby wesprzeć PiS, to głosują nawet i przeciw. Często przeciw PiS. Jeżeli jednak jest głosowanie takie, że ich głos miałyby zrobić różnicę, wtedy popierają PiS. Tutaj na przykład wyżej wspomniano że nawet koalicja nie jest co do tego zgodna. No i właśnie gdyby jednak się okazało że ta niezgodność jest większa niż się wydaje, decydującym głosem byłby ten konfederacji.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, Badalamann napisał(a):

No cóż, konfederuscy zapowiadali że wywrócą stolik, a wyszło tak że siedzą grzecznie pod nim, przy nodze swojego pisowskiego pana xD

Przy czym to było jasne jeszcze przed wyborami.

No i dalej mi nie odpowiedziałeś jak to jest z tą zależnością pomiędzy szkołą leningradzką, a inputowaniem komuś prorosyjskości...

Opublikowano
35 minut temu, KiloKush napisał(a):

Dlaczego jedni mają mieć wsparcie, a drudzy nie? Czy restauracje lub droga konfitura jest Polakom bardziej potrzebna niż szkoły programowania czy mniej? Dlaczego reszta rynku, która też ma ciężko i przetrwała ma teraz konkurować z firmami, które dzięki dotacją mają dużo mniejsze koszty?

Ale co? Szkoła programowania będzie rywalizowała z restauracją poziomem kosztów?

Generalnie masz sporo racji, ale odnośnie tego co jest komu potrzebne, może 1/10 będzie potrzebował szkoły programowania. Poza tym, za szkolenie płaci się tyle ile kosztuje... kiedy ktoś go potrzebuje. Więc wyższe ceny energii po prostu kalkuluje się w cenę, a ci co muszą i tak je kupią. Jednak zeżreć "na mieście" będzie chciał od czasu do czasu każdy.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Ale co? Szkoła programowania będzie rywalizowała z restauracją poziomem kosztów?

Generalnie masz sporo racji, ale odnośnie tego co jest komu potrzebne, może 1/10 będzie potrzebował szkoły programowania. Poza tym, za szkolenie płaci się tyle ile kosztuje... kiedy ktoś go potrzebuje. Więc wyższe ceny energii po prostu kalkuluje się w cenę, a ci co muszą i tak je kupią. Jednak zeżreć "na mieście" będzie chciał od czasu do czasu każdy.

Chodzi mi o sam fakt właśnie decydowania o tym. Jednych się wspiera, innych co im biznes zaorało nie. Bardzo wybiórcze są wszelkie systemy dotacji i nie sprawiedliwe. Powinniśmy iść w kierunku ulg, a nie dotowania. Przy dotacjach zawsze część tych środków jest marnotrawiona.

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, KiloKush napisał(a):

Chodzi mi o sam fakt właśnie decydowania o tym. Jednych się wspiera, innych co im biznes zaorało nie. Bardzo wybiórcze są wszelkie systemy dotacji i nie sprawiedliwe. Powinniśmy iść w kierunku ulg, a nie dotowania. Przy dotacjach zawsze część tych środków jest marnotrawiona.

Ulgi, nie dotacje, zgadzam się.

Dlaczego dla jednych jest pomoc a dla drugich nie? Nie wiem. Może ci drudzy za mało krzyczeli, że jej potrzebują. Kiedy jesteś w lesie i potrzebujesz pomocy, to niestety musisz się drzeć POMOCY, POMOCY. Bo inaczej raczej nikt nie zobaczy że jej potrzebujesz. Tylko nie tak jak w tym dowcipie z niedźwiedziem.:P

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Spl97 napisał(a):

Jaro ma odebrany immunitet 8:E.

Wow, będą go "sądzić" o "pobicie" jakiegoś kretyna, który sam się o to prosił.

Wszystko wszystkim, starego sfiksowanego dziada nie lubię, ale sądzić go w takiej sprawie... słabe to, naprawdę. Na jego miejscu każdy by gościowi strzelił w pysk, gdyby chodziło o kogokolwiek z Twojej rodziny, przynależność partyjna nic tu nie znaczy. 

Teraz tylko czekać, aż wparują antyterroryści razem z ekipą TVNu i zrobią medialne aresztowanie "groźnego przestępcy". 

Edytowane przez Element Wojny
  • Confused 5
Opublikowano (edytowane)

Tylko jednego szkoda, że Kaczy nie odpowie za zniszczenie wieńca za 984 zł, podobnie jak Suski i Czerwińska, wnioski o odebranie immunitetu w tej sprawie upadły, gdyż PSL i PL2050 obok Konfy i PiS-u zagłosowali przeciw...

3D na tym jednak tylko i wyłącznie stracą w oczach wyborców.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 3
Opublikowano
58 minut temu, KiloKush napisał(a):

Było dużo branż, które też oberwały mocno przy COVID. Na, które żadnych dofinansowań nie ma. Chociażby szkoły programowania, doradcy finansowi. Znam parę przykładów firm, które po prostu wymazało do zera.

https://wykop.pl/link/7603093/firma-dostala-430k-zl-wsparcia-ue-na-zakup-jachtu-a-zajmuje-sie-dotacjami

Tutaj kolejny przykład.

Dlaczego jedni mają mieć wsparcie, a drudzy nie? Czy restauracje lub droga konfitura jest Polakom bardziej potrzebna niż szkoły programowania czy mniej? Dlaczego reszta rynku, która też ma ciężko i przetrwała ma teraz konkurować z firmami, które dzięki dotacją mają dużo mniejsze koszty?

To bardzo proste:

JEDNI SIĘ ZGŁOSILI, INNI NIE.

Ty czytasz co piszesz, czy po prostu losowy potok słów wrzucasz na forum?

44 minuty temu, Umpero napisał(a):

W sumie nie wiem czemu tak głosowali.
Prawdopodobnie standardowo za uchyleniem immunitetu komukolwiek głosują przeciw.
Być może też jest to jakiś gest w ramach sojuszu wyborczego. Nie rozczulam się nad tym.

Ostatnio oglądałem wywiad Mentzena i wypowiadał się, że są za rozliczeniem, ale nie w taki sposób gdzie ta cała komisja to jakiś cyrk, który jest gruzowany przez przesłuchiwanych.

Bzdura.

Za powieszenie bucików na płocie parafii czy kościoła głosowali za uchyleniem immunitetu. Widać wytykanie pedofilli jest be, a inwigilowanie obywateli pegasusem jest dobre - dla konfiarzy.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nowe przepisy wprowadzają m.in. (...) Kluby sportowe i związki będą musiały wprowadzić standardy przeciwdziałające przemocy i dyskryminacji, a przy ministrze sportu powołany zostanie rzecznik ochrony praw zawodników.

https://przegladsportowy.onet.pl/inne-sporty/senat-podjal-decyzje-chodzi-o-kluczowa-ustawe-nadchodza-wielkie-zmiany/87c1df3

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Jak jakiś gościu, który uważa się że jest kobietą i będzie chciał brać udział w żeńskich zawodach to będą go musieli dopuścić?

Edytowane przez sabaru128
Opublikowano (edytowane)

Dadzą mu grzywnę 12 tys zł i po temacie. A w mediach temat będzie grzany miesiącami. Wy się będziecie jarać, a w tym czasie PO jak to PO ( i każda inna władza w tym kraju), będzie robiło dobrze zachodnim korporacjom kosztem obywateli. I po cichu będzie coraz więcej woke shitu wprowadzać.

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano

@KiloKush Dlaczego po cichu mieliby coś "woke" wprowadzać? Zdecydowanie powinni wprowadzać jawnie i głośno, byśmy mogli się nacieszyć. Tak samymi proeuropejskimi zmianami w Polsce, jak kwikiem prawicy będącym miłym dodatkiem, powodującym jeszcze więcej uśmiechu :D

Jak choćby wiedzą o zdrowiu.

P.S. Tutaj liczę że po tym jak Trzaskowski wygra wybory dopiero się rozkręci.

Opublikowano

Ale gdzie tam jest napisane, że mężczyźni zadeklarowani jako kobiety będą mogli występować w żeńskich kadrach. Poza tymi parytetami propozycje wydają się rozsądne. Ale czytałem tylko ten artykuł na Onecie.

Opublikowano
24 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

https://przegladsportowy.onet.pl/inne-sporty/senat-podjal-decyzje-chodzi-o-kluczowa-ustawe-nadchodza-wielkie-zmiany/87c1df3

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Jak jakiś gościu, który uważa się że jest kobietą i będzie chciał brać udział w żeńskich zawodach to będą go musieli dopuścić?

Nie, tam nie ma kompletnie nic o tym. Na siłę wymyślasz. 

Opublikowano
4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@KiloKush Dlaczego po cichu mieliby coś "woke" wprowadzać? Zdecydowanie powinni wprowadzać jawnie i głośno, byśmy mogli się nacieszyć. Tak samymi proeuropejskimi zmianami w Polsce, jak kwikiem prawicy będącym miłym dodatkiem, powodującym jeszcze więcej uśmiechu :D

Jak choćby wiedzą o zdrowiu.

P.S. Tutaj liczę że po tym jak Trzaskowski wygra wybory dopiero się rozkręci.

Kurdę Ty i Gordon to się będziecie cieszyć bo "dowalą prawakom" hehe i "konfiarzom". A w TV mówią, że woke to bycie nowoczesnym więc będziecie się uważać "za tych lepszych". Tylko problem jest taki, że ja nie głosowałem nigdy na konfę ani korwina. Nie uważam się za prawaka, ale mam dzieci i doskonale widzę jak Netflix, Disney i inne ryją dzieciom banie. Mój syn jak miał 9 lat to po oglądaniu serialu dla jego grupy wiekowej się mnie zapytał czy powinien woleć chłopaków czy dziewczyny. To nie jest normalne i nie powinno być. Seriale dla dzieci nie powinny poruszać tych wątków.

• Like 1