Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, CajraX napisał(a):

Nie dojdzie do żadnych debat, bo powiedzą, że TVN i TVP to wrogie media, a jedynym bezstronnym miejscem jest RepublikaxD Już to przerabiali.

Jako Nawrocki nie poszedłbym do TVNu, tak samo jak jako Trzaskowski nie poszedłbym do Republiki. I nie, to nie jest zrównywanie tych stacji, ale faktem jest, że obie będą ciągnąć w stronę swojego kandydata. Republika zapewne mocniej.

Zawsze jest jeszcze Polsat.

• Like 1
Opublikowano

Zawsze można wykiwać "faworyta" w PiS-owskiej telewizorni, jak to było w pamiętnej debacie w październiku 2023 roku na TVP pod kontrolą PiS-u, gdzie Morawiecki został ograny jak dziecko, a gadał tylko i wyłącznie wyuczone kłamstwa :smiech:.

Opublikowano

Na tym właśnie polegało ogranie Morawieckiego w PiS-owskiej debacie przez Tuska i ekipę.

Szkoda było tego, że Trzaskowski w 2020r. nie zdecydował pojechać do Końskich na debatę w TVPiS i tam spróbować swojego szczęścia w ograniu Dudy. A to nieudanie się do Końskich na debatę z Dudą było jedną z przyczyn porażki Trzaskowskiego.

Opublikowano
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Nie zrozumiałeś kompletnie dlaczego dałem to porównanie i napisałem, że to przykład i że takich można przytoczyć znacznie więcej. Dlatego tak, rozszerzasz dyskusję niepotrzebnie. To co chciałem przekazać to wyłącznie fakt, że finansuje się leczenie czegoś co ludzie robią sobie sami, a są choroby i schorzenia, których leczenia się nie finansuje lub jest ono niewystarczające.

Dlatego trzeba walczyć ze źródłem, a nie finansować leczenie skutków. Flaszka wódki i paczka papierosów powinna kosztować minimum 200 zł. Jak kogoś będzie stać by chlać czy palić za takie ceny to stać go też na leczenie. 
Jak ktoś produkuje i rozprowadza nielegalnie, powinien być karany więzieniem tak samo jak za próbę spowodowania utraty zdrowia lub śmierci drugiej osoby.  Od 5 do 15 lat więzienia, bez możliwości skrócenia wyroku czy zamiany na cokolwiek innego. Jak ktoś chce robić na własny użytek, to opłaca koncesję na wytwarzanie we własnym zakresie i prowadzi rejestr wyprodukowanych ilości.  W przypadku wyrobów tytoniowych, tytoń rozprowadzany wyłącznie legalnie przez producentów papierosów. W przypadku alkoholu, określić legalne metody wytwarzania i ilości.

Wow! Widzę, że nie zaproponowałeś kary śmierci, to i ja jej nie będę proponował. Ale i tak mam alternatywne rozwiązanie. Zakaz rozmnażania się dla alkoholików i nadmiernie otyłych. To stopniowo pozwoli wyeliminować wady genetyczne i wadliwe wzorce wychowawcze z populacji. Kilkanaście pokoleń i będzie o niebo lepiej. Biorę już pod uwagę, że alkoholikiem lub ulańcem można zostać już po splodzeniu potomstwa. Dlatego aż kilkanaście pokoleń.

Opublikowano
32 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Zawsze można wykiwać "faworyta" w PiS-owskiej telewizorni, jak to było w pamiętnej debacie w październiku 2023 roku na TVP pod kontrolą PiS-u, gdzie Morawiecki został ograny jak dziecko, a gadał tylko i wyłącznie wyuczone kłamstwa :smiech:.

Tusk wypadł tragicznie w tej debacie, właśnie między innymi dzięki tendencyjnym pytaniom.

• Like 1
Opublikowano

@Suchy211 @adashi spodziewałem się tego typu reakcji, dlatego dopisałem ostatni akapit, którego jak widać nie zrozumieliście, że to wyłącznie mój pogląd, moja opinia i propozycja, która wiadomo że jest niedopracowana. 

Jak ktoś chce pić wódkę raz w miesiącu przy jakiejś okazji to 200 zł wyda. Jak ktoś będzie chciał chlać co tydzień czy częściej to go nie będzie stać. Ponadto wcześniej opisywałem już cały problem i o co mi chodzi. Nie będę tego powielał, wróćcie sobie i przeczytajcie w czym widzę problem.

Opublikowano (edytowane)

Czyli gość nie poszedł siedzieć za to, że nie chce aby jego pieniądze szły na obcy, szkodliwy element. Poszedł siedzieć za to, że chciał usunąć obcy, szkodliwy element z hotelu w którym zostali osadzeni za jego pieniądze? 🤔

Prawdziwy recydywista. Gorszy niż gangi pakoli.

Podżeganie do nienawiści to się jeszcze nawet nie zaczęło. Ba. Nie będzie specjalnie potrzebne.

Ale będzie sporo surprised Pikachu faces kiedy ludzie w końcu pękną. ☺️

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano

@crush

Ja to się w zasadzie ludziom w UK nie dziwię. Torysi niczym nie różnią się od laburzystów. Przecież to za czasów torysów malowano zebrę w kolorze tęczy. Polityka imigracyjna ta sama. 

Laburzyści rządzą zaledwie półroku a już zaliczyli spadek poparcia o połowę.

Opublikowano

Ogólnie cały PiS aż takiego wielkiego LOL-u nie stanowią, za to ich wyborcy, to dopiero jest jeden wielki LOL. Zryty beret po całości, po 8 latach karmienia im przekazami o złym Tusku i jego winie za wszystko xD.

23 minuty temu, Winter napisał(a):

Odpisał, że nie widzą szans na reformę UE, więc jedynym wyjściem jest Polexit.

W ich mniemaniu są za Polexitem, gdyż myślą, że wyjście Polski z UE to lek na wszystkie problemy, które trapią Polskę :E. Tylko w swoich głowach nie skumają, że takowe wyjście Polski z UE oznaczają, że Polskę spotkają jeszcze większe problemy + wepchnięcie w kacapski but, ale akurat po nich widać, że kacapski but im nie przeszkadzałby :E.

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, Spl97 napisał(a):

Ogólnie cały PiS aż takiego wielkiego LOL-u nie stanowią, za to ich wyborcy, to dopiero jest jeden wielki LOL. Zryty beret po całości, po 8 latach karmienia im przekazami o złym Tusku i jego winie za wszystko xD.

W ich mniemaniu są za Polexitem, gdyż myślą, że wyjście Polski z UE to lek na wszystkie problemy, które trapią Polskę :E. Tylko w swoich głowach nie skumają, że takowe wyjście Polski z UE oznaczają, że Polskę spotkają jeszcze większe problemy + wepchnięcie w kacapski but, ale akurat po nich widać, że kacapski but im nie przeszkadzałby :E.

Wystarczy popatrzeć, jak skończyło się na przykładzie Brexitu. Trzeba być idiotą, żeby w ogóle myśleć o wyjściu z UE.

Pewnie większość tutaj pamięta czasy przed 2004. Ja to się modliłem, żeby ci eurokraci z Brukseli mieli wpływ na naszą politykę i żeby naszych trochę za dupę trzymali, bo było niesamowite dziadostwo. Teraz też popieram eurofederalizację.

• Upvote 3
Opublikowano
59 minut temu, Winter napisał(a):

Oczywiście, że Konfa jest za wyjściem z UE. Kiedyś napisałem na Twitterze w tym temacie do Bosaka. Odpisał, że nie widzą szans na reformę UE, więc jedynym wyjściem jest Polexit.

Znajdziesz również wiele wpisów że jest przeciwko wyjściu, jedynie Braun i jego partia są zwolennikami wyjścia z UE a to maks 1/3 konfederacji , ich partia działa w demokracji więc większość jest przeciwko wyjściu z UE , równie dobrze możesz napisać że PiS jest za wyjściem z UE bo ktoś od nich takie coś napisał albo powiedział 

Nawet gdyby Braun był dyktatorem to i tak nie wyszedł by z UE bo musiał by mieć alternatywny projekt i poparcie społeczne a takiego nie przedstawili 

Zwykle zerwanie powiązań gospodarczych z Niemcami to było by załamanie państwa polskiego mamy ponad 50% wymiany handlowej z nimi 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Znajdziesz również wiele wpisów że jest przeciwko wyjściu, jedynie Braun i jego partia są zwolennikami wyjścia z UE a to maks 1/3 konfederacji , ich partia działa w demokracji więc większość jest przeciwko wyjściu z UE , równie dobrze możesz napisać że PiS jest za wyjściem z UE bo ktoś od nich takie coś napisał albo powiedział 

Nawet gdyby Braun był dyktatorem to i tak nie wyszedł by z UE bo musiał by mieć alternatywny projekt i poparcie społeczne a takiego nie przedstawili 

Zwykle zerwanie powiązań gospodarczych z Niemcami to było by załamanie państwa polskiego mamy ponad 50% wymiany handlowej z nimi 

Jak zwykle fakty ci się nie zgadzają.

Ani Bryłka ani Bosak nie są z frakcji Brauna.

Oszukujesz się bo jesteś zbyt naiwny żeby dostrzec fakty. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Radziuwilk napisał(a):

Marcin Romanowski udzielił nowego wywiadu: Nie uciekłem, tylko wyjechałem.

A wczesniej klamal, ze sie stawi i nie bedzie "wyjezdzal".

Caly PiS to jeden wielki LOL.

A czy koalicja obywatelska robi coś w sprawie zmiany prawa aby nie doszło w przyszłości do takich sytuacji?

Tylko gadają a za 3 lata PiS wraca do władzy 

P.s nie wiem czemu nie połączyło postów 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
10 minut temu, voltq napisał(a):

Braun dyktatorem. Chyba w Tworkach. 🤣

• Haha 1