Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

ludzie wstawiający "Bóg, honor, ojczyzna" piszą na x życzenia śmierci. 

Dla mnie to pusty argument. Wyobraź sobie że ludzie którzy nie wstawiają "Bóg, honor, ojczyzna" też potrafią pisać życzenia śmierci. I czym to się różni od ludzi o lewicowych poglądach niosących na transparentach piękne hasła o tolerancji i miłości a potem plujący i bijący innych bo ośmielili się skrytykować ich światopogląd czy działania? Przecież w tym przypadku to takie same puste hasła jak i w tym pierwszym. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@hubio właśnie że trzeba pisowi dać władzę wraz z większością konstytucyjną. Trzeba pozwolić im zrobić pełnoskalowy burdel, bo tylko w ten sposób możemy oczekiwać HARD RESETU bez którego będzie już tylko gorzej. 

Ponadto suweren zdecydował, że w pupie ma kto nim rządzi, najistotniejsze jest co daje. Kradzieże i inne przestępstwa wśród polityków są już nielegalne czysto w teorii. W praktyce hulaj dusza, prezydent da ułaskawienie. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Nawet 28zł za paczkę fajek. Już jest drogo po ostatnich podwyżkach to teraz to już będzie katastrofa.

A paczka kawy w biedzie MKcafe w promocji też 27zł. Też nie sprawiło że nagle przestałem pić kawę. W mojej opinii ta cena nic nie zmieni, dalej będą palić.

Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

@hubio właśnie że trzeba pisowi dać władzę wraz z większością konstytucyjną. Trzeba pozwolić im zrobić pełnoskalowy burdel, bo tylko w ten sposób możemy oczekiwać HARD RESETU bez którego będzie już tylko gorzej. 

W przypadku każdej partii z wyjątkiem PiS zgodziłbym się z tą tezą, ale PiS ci szybciej wprowadzi wojsko na ulice niż ponownie odda władzę. Teraz oddali bo jeszcze tak bardzo nie przegięli jak przegną jak ją dostaną. To, że oddali teraz nie oznacza, że pozwolą sobie na ten "błąd" drugi raz. Oni są po prostu zagrożeniem dla demokracji. Paradoksalnie wzmocnienie konfederacji, a nawet Brauna może ocalić demokrację w Polsce bo tam nie ma fanatyków, a przynajmniej fanatyków pokroju PiS. Tzn Braun jest oczywiście fanatykiem, ale on raczej upiera się przy swoich ideach typu stosunek do Żydów czy mniejszości. Natomiast nie podważa ładu konstytucyjnego i orzeczeń sądowych. Nawet wyśmiał "ułaskawienie in blanco". Natomiast PiS i narodowcy od Bąkiewicza mogą wprowadzić na długie lata Węgry.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bono_UG napisał(a):

Dobre :blant:

Gdzie ci obrońcy granic, kiedy z Białorusi masa przepychanych migrantów była? Wtedy nie trzeba było bronić, czy może dostaliby oklep, więc już patriotyzm nie był na topie?

Te grupki co się na zachodnią granicę wybrały, to przecież wynik politycznych gierek,  debilizm i chęć w miarę bezpiecznej rozróby, a nie jacyś obywatele zatroskani bezpieczeństwem kraju.

Włącz sobie TVN i TVPis albo teraz Republiką i obejrzyj relacje z marszu niepodległości.

Obie stacje nakłamią. A prawda leży po środku.

W tej kwestii też. Na pewno część z tych osób pasuje do twojego opisu. A część do tego z TV Republika. To są różni ludzie. Czemu teraz reagują a wtedy nie? Może dlatego, że wtedy wierzyli, że rząd działa jak należy? Nie wiem. Ich pytaj. 

PS. Już wolę, żeby kibole i patola łazili po granicy i się "panoszyli" (ale nie bili nikogo) niż żeby sobie inżynierowie  włazili i ich wwozili jak chcą, kiedy chcą i gdzie chcą.

Sama ich obecność może mieć pozytywne skutki. Wpływ na plany inżynierów i tak, nie ufam temu co mówią - plany wycieczkowe niemieckiej policji.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, huudyy napisał(a):

Póki co, to możesz sobie tylko gdybać, a tak przynajmniej mamy czarno na białym, że niejaki Andrzej vel Adrianek Duda nazywany przez niektórych "debilem" ułaskawił
- pedofila, który molestował swoją córkę i znęcał się nad żoną

Andrzej Duda to opiekun pedofilów, pijaków, oszustów czy osób, które nie wahają się podnieść rękę na starszą panią.

O tym że gość odsiedział wyrok i "ułaskawienie" dotyczyło tylko zakazu zbliżania się ponieważ córka i zona o to wnioskowały bo chcieli razem żyć nie wiedziałeś czy celowo nie napisałeś? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Paczkę kawy wypijasz w jeden dzień? Paczka fajek dziennie po zwiększonej cenie to będzie połowa raty kredytu dla niektórych. Przestaną jak sobie policzą. 

Ten temat jest wałkowany co roku, a palaczy jak jest tak jest. W sumie to nawet więcej niż kiedyś bo od groma ludzi (i to młodych) jara e-pety. 

Edytowane przez Totek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

No i wykopek miał rację.

No nie miał, bo on pisał o GNC, a nie o AC. Z kolei Allegro Ceny (AC) to jest jeszcze inna historia. I akurat ten program mogliby wyłączyć, bo powoduje głównie walki na gołe klaty między producentami a dystrybutorami %-)

Ogólnie to jest taka obniżka, nad którą nie masz żadnej kontroli. Czasem są przez to inby, czemu jakieś firmy zaniżają ceny, a potem się okazuje, że to ten algorytm Allegro sobie robi, co chce XD

2 godziny temu, Camis napisał(a):

ZmqOqyf.png

No oni sobie mogą pisać, ale nikt w to nie wierzy, bo ich algorytm trafności nie jest upubliczniony.

Ja szurem nie jestem, ale odkąd zaczęli wyłudzać dopłaty kurierskie i ukrywać InPosta w dostawach, to na 30% wierzę w to, co piszą.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

W przypadku każdej partii z wyjątkiem PiS zgodziłbym się z tą tezą, ale PiS ci szybciej wprowadzi wojsko na ulice niż ponownie odda władzę. 

Tak, wiem. To właśnie zapoczątkuje ten HARD RESET. Nawet superistota, Doktor Manhattan musiał przyznać Ozymandiasowi rację. 

4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Paczkę kawy wypijasz w jeden dzień? Paczka fajek dziennie po zwiększonej cenie to będzie połowa raty kredytu dla niektórych. Przestaną jak sobie policzą. 

Dlatego 2800 to głupota, ale 56zł zamiast 28? Czemu nie. 

Opublikowano

Duda to co wyprawia przez ostatnie 2 tyg. to może i politycznie jakoś uzgodnione z PiS, żeby Nawrocki nie musiał tego robić, ale Duda w moich przynajmniej oczach, całkowicie stracił wszystko. Wiem - zaraz napiszecie czy coś w nim wcześniej widziałem. I tak - np zawetowanie pierwszej ziobrowej ustawy niszczącej całkowicie praworządność. Pewną taką bardziej centrową postawę itp. Ale teraz wychodzi jego prawdziwa twarz. Jak się okazuje nie wolno zaufać nikomu z PiS. Jak on może ułaskawić tego Bąkiewicza? Albo mówić to co powiedział w kontekście sędziów? Nie mieści mi się to w głowie. Stracił u mnie wszystko.

4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Tak, wiem. To właśnie zapoczątkuje ten HARD RESET. Nawet superistota, Doktor Manhattan musiał przyznać Ozymandiasowi rację. 

No, ale przez HARD RESET rozumiesz wojnę domową? Jak tak to ja nie chcę nigdy takiego resetu :) 

Opublikowano

Alternatywą jest szczerze pokochać Wielkiego Brata. Można i tak. Obecnie meta jest właśnie na tworzenie rzeczywistości rodem z "Nowy wspaniały świat", czy "Rok 1984". 

Aby temu zapobiec ludzie muszą być wychędożeni w tyłek szybko, mocno i dopóki ma to jeszcze dla nich znaczenie czy ktoś im się do tyłka dobiera czy nie.

Rosjanie nie potrafili tego zrobić, Koreańczycy z KRLD też, no to teraz mają co mają. Jedyna możliwość aby wytrzymać ze swoim własnym nieudacznictwem, to szczerze kochać wielkiego brata. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Wszystko to znaczy co?

Co zupa kiedy nie jest słona nie smakuje?

Co ciasta nie zjesz tyle bo jest mniej smaczne?

Co praktycznie wszystkiego zjesz mniej, bo bez uwydatniaczy smaku jakimi są sól i cukier zjesz tylko tyle ile naprawdę potrzebujesz?

O używkach typu fajki i alkohol nawet nie ma co mówić. Zerowa użyteczność społeczna. ZEROWA. Te rzeczy nie dość że powodują najpoważniejsze choroby, to jeszcze same w sobie są nowotworem złośliwym. 

Wszystko znaczy alkohol łatwy w produkcji, w tym samodzielnej, jak dziś wina czy bimber/nalewki oraz papierosy, tzn tytoń. Już dziś do nalewek warto brac spiryt z poza legalnego obiegu a i fajki jak ktoś pali to często z przemytu czy jaki,ś tytoń kupowany, też z różnych żródeł i samodzielne skręcanie. W tytoniu jest to że nie trzeba dużo na paczkę fajek. Można łatwo samemu uprawiać, tylko trzeba przycinac żeby nie był za wysoki i z byt widoczny. Równocześnie mamy blisko do państw z których się tego sporo przemyca, więc można kupować gotowe.

Nie wiem skąd tu w ogóle wkomponowałeś sól i cukier. To zwykłe skladniki potraw i przetworów. O nich niczego nie pisałem, każdy słodzi i soli wg swojego smaku przecież. Podobnie jak używa innych przypraw.

Edytowane przez Badalamann
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Szybciej zachęci patologię do innego tego typu działania patologicznego. 
Co następnie? „Ruch łapania pedofilów”? Żółte koszulki będą wchodzić do mieszkań i sprawdzać co masz w komputerze? 
Albo „Ruch obrony dzieci niepoczętych”? Będą sprawdzać czy nie masz w domu środków antykoncepcyjnych? :E 

Taa, do tyłka ci jeszcze będą zaglądać czy owsików nielegalnie nie przewozisz :dupa:

Jakby Ryży robił co do niego i jego rządu należy to by nie było żadnego ruchu, ale wolał klęczeć do pałki kanclerzowi.

Byłeś na granicy? Widziałeś tą patologię? Czy ci pięknie w TVNie albo onecie podali bajeczki tak jak biedny chłopczyk imigrant płynął przez 7 dni tam gdzie rzeki nie ma ?

Pewnie znajdzie się paru podpitych kiboli ale nie rób z nich wszystkich od razu patologii, bo to że Niemcy na granicy przez rok grali z nami w uja to już udowodniony fakt i ludzie się w końcu wk..wili. I dobrze bo Ryży by palcem nie kiwnął.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

W przypadku każdej partii z wyjątkiem PiS zgodziłbym się z tą tezą, ale PiS ci szybciej wprowadzi wojsko na ulice niż ponownie odda władzę. Teraz oddali bo jeszcze tak bardzo nie przegięli jak przegną jak ją dostaną. Oni są po prostu zagrożeniem dla demokracji.

Ależ Cię ta Koalicja wystraszyć potrafiła. U-hu-hu.

Toż to jeszcze gorzej niż jakby Buka zamieszkała na stałe w Dolinie Muminków!

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

No tak, jak na wycieczkę to nie na wschód tylko do tej strasznej, lewackiej Brukseli. Aż dziwne, że się nie bały bo tam przecież "gwałcom" i to masowo :rotfl:

A ona pracuje na wschodzie?

Ty momentami taki dziecinny jesteś z tymi próbami docinki, że wypada to śmieszniej niż faktyczny jełop z którego próbujesz szydzić. xD

A tymczasem poparcie im rośnie.

• Upvote 1
Opublikowano
45 minut temu, ibizpl napisał(a):

Taa, do tyłka ci jeszcze będą zaglądać czy owsików nielegalnie nie przewozisz :dupa:

Jakby Ryży robił co do niego i jego rządu należy to by nie było żadnego ruchu, ale wolał klęczeć do pałki kanclerzowi.

Byłeś na granicy? Widziałeś tą patologię? Czy ci pięknie w TVNie albo onecie podali bajeczki tak jak biedny chłopczyk imigrant płynął przez 7 dni tam gdzie rzeki nie ma ?

Pewnie znajdzie się paru podpitych kiboli ale nie rób z nich wszystkich od razu patologii, bo to że Niemcy na granicy przez rok grali z nami w uja to już udowodniony fakt i ludzie się w końcu wk..wili. I dobrze bo Ryży by palcem nie kiwnął.

Bitch please, tam jest skala może tysiąca ludzi w 37 mln kraju, więc trochę #nikogo

A siejecie panikę, jakby tam stało 100 tys.

Już pomijam, że czas najwyższy się przyzwyczajać do multi kulti. ŻADEN rząd tego nie zatrzyma. Ot, ekonomia.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Wszystko znaczy alkohol łatwy w produkcji, w tym samodzielnej, jak dziś wina czy bimber/nalewki oraz papierosy, tzn tytoń. Już dziś do nalewek warto brac spiryt z poza legalnego obiegu a i fajki jak ktoś pali to często z przemytu czy jaki,ś tytoń kupowany, też z różnych żródeł i samodzielne skręcanie. W tytoniu jest to że nie trzeba dużo na paczkę fajek. Można łatwo samemu uprawiać, tylko trzeba przycinac żeby nie był za wysoki i z byt widoczny. Równocześnie mamy blisko do państw z których się tego sporo przemyca, więc można kupować gotowe.

Nie wiem skąd tu w ogóle wkomponowałeś sól i cukier. To zwykłe skladniki potraw i przetworów. O nich niczego nie pisałem, każdy słodzi i soli wg swojego smaku przecież. Podobnie jak używa innych przypraw.

No i będzie to robić 20-30% dotychczasowych nałogowców. Reszcie się nie będzie chciało. 

Poza tym cóż szkodzi dać...                         500 tys. złoty kary za przemyt tytoniu i produkcję alkoholu. Okaże się za mało?... to 50 mln złoty kary i tak dalej. Kiedyś prohibicja była niewykonalna. Teraz każdy jest w systemie. 

• Confused 2
Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Już pomijam, że czas najwyższy się przyzwyczajać do multi kulti.

Do wjeżdżania samochodem w tłum ludzi, nożowników i operatorów śrubokręta nie da się przyzwyczaić.

1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Kiedyś prohibicja była niewykonalna. Teraz każdy jest w systemie. 

I system sam będzie przemycał.

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Bitch please, tam jest skala może tysiąca ludzi w 37 mln kraju, więc trochę #nikogo

A siejecie panikę, jakby tam stało 100 tys.

Już pomijam, że czas najwyższy się przyzwyczajać do multi kulti. ŻADEN rząd tego nie zatrzyma. Ot, ekonomia.

Święta prawda:

https://wiadomosci.wp.pl/komu-potrzebne-referendum-migracyjne-ekspert-na-tej-histerii-korzysta-prawica-7178224791054848a

prawicowcy tak samo jak brexitowcy, żeby dopchać się do koryta na fali populistycznych bredni, są w stanie zniszczyć całą gospodarkę! A nieogarnięci wyborcy będą pracować dla korpo 3xwięcej za mniejsze pieniądze i nie ogarną nawet, że to przez szczucie na imigrantów.