Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dobrze że będziemy mieć droższy prąd. Tego oczekiwałem. 

Marzył się kolejny socjal, a tu dupa.

Te pomysły z bonem energetycznym też powinien zawetować, oo ile do tego potrzebna będzie ustawa, a nie rozporządzenie. A raczej będzie potrzebna.

Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dobrze że będziemy mieć droższy prąd. Tego oczekiwałem. 

Po wecie z ustawy wiatrakowej wyciągnął 1:1 zapisy o mrożeniu cen prądu i skierował je do Sejmu :) Więc zobaczymy kto chce droższego prądu.

• Haha 4
Opublikowano
33 minuty temu, Camis napisał(a):

Posłuchał się adashi :rotfl2:

Jak ostatnio byłem w szpitalu to było więcej lekarzy Hindusów niż Polaków. Wg tego co ten matoł pisze powinniśmy ich deportować i nikogo z Azji nie przyjmować na ich miejsce. I co wtedy? Robot będzie robić operacje czy co? Szkoda tlenu dla tego pajaca. 

Opublikowano

Skąd pomysł z miana premiera? Tusk jest liderem KO, najsilniejszej partii koalicji. 

Drugi po nim jest Trzaskowski, ale na pewno nie będzie premierem tak szybko po porażce w prezydenckich. Szczerze mówiąc to uważam że nie będzie, póki Tusk nie odejdzie na emeryturę lub przynajmniej poza sejm (np do senatu).

Opublikowano
49 minut temu, skypan napisał(a):

Po wecie z ustawy wiatrakowej wyciągnął 1:1 zapisy o mrożeniu cen prądu i skierował je do Sejmu :) Więc zobaczymy kto chce droższego prądu.

Mrożenie cen energii vs budowanie wiatraków by obniżyć koszty ETS przez zwiększony miks OZE który wpłynąłby na cenę węgla i jego kosztów. Trzymajcie mnie :E 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, skypan napisał(a):

Ciekawe jak tym razem platforma spróbuje przepchnąć interesy lobbystów używając milionów Polaków jako zakładników.

• Haha 3
  • Confused 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Ciekawe jak tym razem platforma spróbuje przepchnąć interesy lobbystów używając milionów Polaków jako zakładników.

OZE są w interesie Polaków.

To węgiel jest wyłącznie w interesie lobbystów, czyt. górników. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Thanks 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Sikorski o Trzaskowskim nawet nie myślałem. Z łatką przegrańca to on wiele nie zdziała

Skąd pomysł na zmianę?

Bo ostatnie wybryki ludzi z rządu i to co próbują przepchnąć utwierdza mnie w przekonaniu że Tusk może być już za słaby. Za długo na Zachodzie i stracił instynkt i wiedzę o rodzimym poletku

Słabo pamiętam sytuację przed PiSerm ale wiem że Kopaczowa dostała gorący kartofel i poszła na stracenie. Nic nie mogła zdziałać a Tusk wyjechał. Nie chciałbym żeby się powtórzyła sytuacja a w najnowszym sondażu PiS i konfa mają prawie konstytucyjną

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, TheMr. napisał(a):

Mrożenie cen energii vs budowanie wiatraków by obniżyć koszty ETS przez zwiększony miks OZE który wpłynąłby na cenę węgla i jego kosztów. Trzymajcie mnie

Jak rząd chce mrozić ceny to ma okazję to zrobić podpisując swój pomysł, który trafi jako osobny projekt pod głosowanie. Ustawę wiatrakową może dopracować, zawrzeć jakieś kompromisy. Piłka teraz jest po stronie rządu co z tym dalej zrobić.

Taka reakcja była do przewidzenia bo od dawna mówiło się o celowej wrzutce z mrożeniem cen prądu w ustawie wiatrakowej.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Dimazz napisał(a):

Sikorski o Trzaskowskim nawet nie myślałem. Z łatką przegrańca to on wiele nie zdziała

Skąd pomysł na zmianę?

Bo ostatnie wybryki ludzi z rządu i to co próbują przepchnąć utwierdza mnie w przekonaniu że Tusk może być już za słaby. Za długo na Zachodzie i stracił instynkt i wiedzę o rodzimym poletku

Słabo pamiętam sytuację przed PiSerm ale wiem że Kopaczowa dostała gorący kartofel i poszła na stracenie. Nic nie mogła zdziałać a Tusk wyjechał. Nie chciałbym żeby się powtórzyła sytuacja a w najnowszym sondażu PiS i konfa mają prawie konstytucyjną

Sikorski? xD 

On nawet w swojej partii ma niewielkie, może 25% poparcie.

Jeśli ktoś miałby zastąpić kiedyś w przyszłości Tuska, to będzie to Trzaskowski.

Teoretycznie mogliby Sikorskiego dać jako "twarz", bo władzy nie miałby żadnej. Jest przecież o wiele słabszy od Tuska, a nawet ten ma ciężko kierować koalicją.

Do tego Sikorski jest w KO raczej "samotnikiem" bez swojej silnej frakcji, na której poparcie mógłby liczyć.

W efekcie Sikorski byłby zlewany nie tylko przez Lewicę ale i lewicową część KO, która ma większość w partii.

Byłaby pełna samowolka różnych frakcji i byłoby to widoczne dla społeczeństwa. 

Opublikowano
44 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Sikorski? xD 

On nawet w swojej partii ma niewielkie, może 25% poparcie.

Jeśli ktoś miałby zastąpić kiedyś w przyszłości Tuska, to będzie to Trzaskowski.

Teoretycznie mogliby Sikorskiego dać jako "twarz", bo władzy nie miałby żadnej. Jest przecież o wiele słabszy od Tuska, a nawet ten ma ciężko kierować koalicją.

Do tego Sikorski jest w KO raczej "samotnikiem" bez swojej silnej frakcji, na której poparcie mógłby liczyć.

W efekcie Sikorski byłby zlewany nie tylko przez Lewicę ale i lewicową część KO, która ma większość w partii.

Byłaby pełna samowolka różnych frakcji i byłoby to widoczne dla społeczeństwa. 

Trzaskowski dwa razy przegrał wybory na własne życzenie lub sztabu.

Obecnie nic o nim nie słychać.

Żeby przejął władzę musi mieć jakieś atuty a nie tylko poparcie Tuska

Dla mnie w chwili obecnej to recepta na naście procent poparcia dla KO

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

U nas "otworzyli" wiatraki, jest ich 17 sztuk, aktualnie kręcą się bo jest test a od września mają dawać prąd, czy to coś złego? Dla jednych tzw pisiaków tak, dla innych nie. Duda bis zrobił co mu kazał najwyższy Prezes świata, więc nie miał wyjścia. 
Mimo, że sondaże z ponad 50% mówią, że są za wiatrakami, a ten twierdzi, że lud nie chce :E 
Obiecywał tańszy prąd... :smiech:ale lud się nabrał. Nie wiem skąd teraz weźmie ten tańszy prąd, czyżby wyczaruje? :hmm:

Co do Kuleszy i barki, cóż na darmo nie dostał tego Orderu, widać, że właśnie za takie zasługi dostaje się odznaczenia od Prezesa czy "swojego" Prezydenta. Tańczą na Jasnej Górze, a na takich imprezkach :pijaki:widać też katolicyzm po skurczybyku. Wódka uderza do głowy. :wariat:    

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 3
Opublikowano
28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie wiem skąd teraz weźmie ten tańszy prąd, czyżby wyczaruje? :hmm:

Batyr juz zabral glos w tej sprawie jakis czas temu (juz nie pamietam czy chwile przed czy juz po posadzeniu na tronie), ze on bedzie mowil co ma byc, a Donek ma sie martwic jak to zrealizowac.

Opublikowano
51 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tańczą na Jasnej Górze, a na takich imprezkach :pijaki:widać też katolicyzm po skurczybyku. Wódka uderza do głowy. :wariat:    

Przynajmniej widać, że traktują to na luzie. Czy dobrze byś się czuł gdyby tańce u Rydzyka były na serio?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dimazz napisał(a):

Trzaskowski dwa razy przegrał wybory na własne życzenie lub sztabu.

Obecnie nic o nim nie słychać.

Żeby przejął władzę musi mieć jakieś atuty a nie tylko poparcie Tuska

Dla mnie w chwili obecnej to recepta na naście procent poparcia dla KO

Dokładnie. Pisałem o tym wyżej. Za wcześnie po porażce wybroczej.

On nawet nie będzie potrzebował poparcia Tuska, bo ma poparcie bardziej lewicowego skrzydła KO. Starczy że Tusk odejdzie z sejmu, czy to do senatu czy kiedyś na emeryturę. Bo póki Tusk będzie w sejmie to będzie nr 1 KO. Każdy inny na stanowisku premiera byłby obecnie tylko jego pacynką.

Tusk jest jeszcze przed siedemdziesiątką. Spokojnie będzie premierem do końca tej kadencji. A potem się okaże w zależności od wyniku wyborów.

Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Przynajmniej widać, że traktują to na luzie. Czy dobrze byś się czuł gdyby tańce u Rydzyka były na serio?

czyli nie przeszkadza Ci to, że Kulesza KŁAMAŁ publicznie, iż taka akcja nie miała miejsca? Nie przeszkadza Ci to, że chciał o to pozwać autorów newsa? O "niby" kłamstwo?

• Upvote 6