Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, hubio napisał(a):

@skypan ;D Jak już pisałem miesiąc temu... Mi go bardzo szkoda... Nie ma co się pastwić nad kimś dla kogo całe życie kręci się wokoło obrażania innych po forach...

Tylko dla ciebie forum to całe życie :) 

8 godzin temu, skypan napisał(a):

Nie no ranga to wiadomo :E

A ranga na tym forum oznacza m. in. Jak często ktoś z innych forumowiczów się z tobą zgadza. 
Dlatego to napisałem - bo to wprost zaprzecza kłamstwom ruskiej onucy ptysia.

Opublikowano
49 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Lewica hiszpańska to stan umysłu jedyny w swoim rodzaju. Powinni ten "problem" rozwiązać na szczeblu unijnym.

https://www.o2.pl/informacje/wakacyjny-raj-chce-zakazac-noszenia-burek-potezna-kara-7295357373495296a

Z jednej strony to „dbanie o porządek publiczny” jest bzdurne i to wymysł ewidentnie prawicowego umysłu, który chce wszystko kontrolować.

z drugiej strony - religijne wymysły sprzed wieków powinny już dawno odejść. Obrzezanie też :) 

Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Kilka minut temu eskadra F35 przeleciała mi nad domem. Ale k***wa hałas :E Mimo tego, że wysoko były. Ahh, poezja :lovin:

Jak dla mnie to słabo polecieli.
Myślałem, że zrobią kółko lub dwa nad Westerplatte, a tylko raz po prostej przelecieli. Pół godziny czekania, pół minuty imprezy.

Z drugiej strony F16 obwieszone zbiornikami paliwa, to pewnie oszczędzali, żeby całą trasę zrobić :E 

2 godziny temu, trepek napisał(a):

Masz mnie ;-) Nie sprawdziłem ile to eskadra. Racja, 3 sztuki podobno latają. Piszę podobno bo nie widziałem ich na własne oczy tylko słyszałem huk :)

2x F-16, 2x F-35

Opublikowano
2 minuty temu, Bono_UG napisał(a):

Jak dla mnie to słabo polecieli.
Myślałem, że zrobią kółko lub dwa nad Westerplatte, a tylko raz po prostej przelecieli. Pół godziny czekania, pół minuty imprezy.

Z drugiej strony F16 obwieszone zbiornikami paliwa, to pewnie oszczędzali, żeby całą trasę zrobić :E 

Ukraińcy nie pozwolili na więcej, przebieg byłby zbyt duży

Opublikowano

@LeBomB zdaje się, że jeszcze na koniec Łódź zaliczyli.

20 minut temu, trepek napisał(a):

No na Flightradarze był pusty tunel przelotowy dla tych samolotów :)

Z tego co widzę, to rezerwacje były tylko nad miejscami przelotów pokazowych, reszta trasy na zasadach ogólnych. Patrząc na rejestrację FLR24 to nie widziałem jakichś odchyleń, żeby jakiś samolot ustępował przelotu. No ale nie mamy też takiego tłoku na niebie, żeby trzeba było specjalnie się odsuwać.

Widać było za to stację paliw Esso. Trzeba było zadzwonić, żeby ruszyli się spod Torunia nad Ciechanów, to chłopaki by dotankowali przed stolicą ;) 

Opublikowano

@Ludojad bo jakbyś prześledził proces zakupowy i czego PiS do tych F35 nie zamówił, to byś wiedział, czemu był przeciwny.

Nie kupili amunicji, nie wynegocjowali offsetu. Obecny MON rozszerzył zamówienie o zakup amunicji, niestety nie wynegocjowali już offsetu.

Opublikowano

W skrócie: mowa o patologii urzędniczej obecnie.

Czy to może budzić oburzenie? Tak. Ale jeszcze gorsze jest to, że taki proceder trwa od ponad 20 lat i nic się nie zmienia. Nie ważne kto rządzi. I tak tam te opisane przypadki nie przebiją historii z przed 10-15lat gdzie w państwo w państwie był rolnik któremu komornik zabrał i zlicytował ciągnik. Okazało się, że komornik zrobił literówkę w adresie i powinien zabrać sąsiadowi :E oczywiście poszkodowany nie dostał żadnej rekompensaty, a sąsiad dalej miał swój ciągnik

Opublikowano
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

W skrócie: mowa o patologii urzędniczej obecnie.

Czy to może budzić oburzenie? Tak. Ale jeszcze gorsze jest to, że taki proceder trwa od ponad 20 lat i nic się nie zmienia. Nie ważne kto rządzi. I tak tam te opisane przypadki nie przebiją historii z przed 10-15lat gdzie w państwo w państwie był rolnik któremu komornik zabrał i zlicytował ciągnik. Okazało się, że komornik zrobił literówkę w adresie i powinien zabrać sąsiadowi :E oczywiście poszkodowany nie dostał żadnej rekompensaty, a sąsiad dalej miał swój ciągnik

Czemu jak ktoś jest prawakiem to musi kłamać? Wyjaśnisz mi fenomen tego że wy zawsze musicie coś nakłamać?

przeczytaj artykuł:

https://www.farmer.pl/finanse/wyrok-ws-rolnika-ktoremu-komornik-odebral-traktor-za-cudze-dlugi,111253.html

Rolnikowi zwróci wartość ciągnika, dostał

odszkodowanie za straty w uprawach i zadośćuczynienie. 

A asesor dostał wyrok karny i stracił uprawnienia. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Czemu jak ktoś jest prawakiem to musi kłamać? Wyjaśnisz mi fenomen tego że wy zawsze musicie coś nakłamać?

przeczytaj artykuł:

https://www.farmer.pl/finanse/wyrok-ws-rolnika-ktoremu-komornik-odebral-traktor-za-cudze-dlugi,111253.html

Ale dlaczego kłamać? Gdzie skłamałem? Zabrali? Zabrali. Czysta patologia. Widziałem to sytaucję w programie i na tym się skończyło. Miałem śledzić tamtą sprawę latami? ,Jak widać po 6 latach zapadł korzystny wyrok. Czy tak by się stało jakby sytuacja nie została aż tak nagłośniona w tamtym czasie? Nie wiem choć się domyślam.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

przeczytaj artykuł:

zapomniałeś wspomnieć że  po 6 latach ;) choć sprawa była oczywista