Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Badalamann napisał(a):

Moim zdaniem ciekawa metodologia definiowania przynależności do klasy średniej.

75% mediany w dużym mieście to chyba klasa biedna, a nie średnia. Szczegolnie bez swojej nieruchomosci.

Opublikowano
7 minut temu, Vetch napisał(a):

75% mediany w dużym mieście to chyba klasa biedna, a nie średnia. Szczegolnie bez swojej nieruchomosci.

Gorzej... Singla z klasy średniej nie stać na wynajem kawalerki w Warszawie raczej... 5200 złotych na rękę to chyba za mało, żeby spiąć budżet.

Opublikowano
12 minut temu, Szambo napisał(a):

Gorzej... Singla z klasy średniej nie stać na wynajem kawalerki w Warszawie raczej... 5200 złotych na rękę to chyba za mało, żeby spiąć budżet.

niektórzy marzą żeby tyle zarabiać i to normalni ludzie co pracują na jednym etacie za najniższa i jeszcze gdzieś dorabiają 

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

niektórzy marzą żeby tyle zarabiać i to normalni ludzie co pracują na jednym etacie za najniższa i jeszcze gdzieś dorabiają 

My nie możemy brać takich światowych wzorów na wyliczanie klasy średniej, bo Polska to jest jakaś Abominacja i bardziej jestesmy Dzikim Zachodem.

Jak na moje to łatwo podzielić społeczeństwo: (trochę z przymrużeniem okaz)

- BIEDAKI - osoby bez własnego mieszkania będące poza 10% najlepiej zarabiających Polaków - tych tylko dobić.

- KLASA ŚREDNIA - osoby mające własne mieszkanie z dochodami na poziomie średniej krajowej.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Szambo napisał(a):

Będzie żył na styk, ale się da. Chociaż ciężko nazwać życie od 1 do 1 jako klasa średnia :E Tylko trzeba rozróżnić Amerykańską klasę średnią z lat 60-70 którzy mieli domy i mogli inwestować na Wall Street, od obecnej klasy średniej :)

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Nie przeszkadza Ci to? 

No właśnie mnie nie. Wielu osobom tutaj przeszkadza to, jak widać mocno wybiórczo.

Standardy dla was, ale nie dla mnie.

Zamordyści prawicowi u nas? Zło.

Zamordyści prawicowi w Chinach? Dobry kontrahent!

Nie martwi Cię, że od dawna się mówi o tym, że oprócz Kremla również komuchy z Chin inwestują w prawicę i szerzenie podziałów na zachodzie?

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Szambo napisał(a):

Singla z klasy średniej nie stać

on nie jest od tego zeby go bylo stac, on ma utrzymywac system ;) no i jeszcze utrzymywac imigrantow w osrodkach

nawet zandberg ora koalicje deweloperska

bf96c7cbb25d042c3d024e4b5383c844c150e09c

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak Oni to przepchną przed wyborami to se w stopę strzelą.

Bo ceny podwyższą wszyscy - deweloperzy i rynek wtórny, a skorzysta tylko odsetek... 10k ludu na kwartał.

Niektórzy mogą już tak się wnerwić, że nie pójdą na Rafałka zagłosować w II turze.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, crush napisał(a):

Zamordyści prawicowi u nas? Zło.

Zamordyści prawicowi w Chinach? Dobry kontrahent!

Zamordyści prawicowi są u nas źli, bo nie jesteśmy krajem takiego zamordyzmu. Tak samo jak nie jesteśmy narodem całkowicie lewicowym. Natomiast posiadanie takiego kontrahenta wyspecjalizowanym zakresie to normalny układ biznesowy.

Rosjanie czy Chińczycy są już tak głęboko w swoim systemie politycznym, że przenika się on z systemem wartości, a wiele osób stało się już narzędziami tego systemu i inaczej nie potrafią. Póki siedzą sobie z tym u siebie to mi nic do tego i mogą być kontrahentem, ale jak zaczynają to uzewnętrzniać tak jak to zrobiła rosja, to powinno się ich zepchnąć na margines w sprawach międzynarodowych.

To jest zasadnicza różnica której nie widzisz, albo po prostu nie chcesz widzieć, bo tak lepiej pasuje ci do narracji i jeszcze próbujesz mi wmawiać, że znów jestem jacyś "Wy". Mam swoje zdanie i wciskanie go na siłę w jakieś ogólniki jest tylko zakrzywianiem po to co chciałbyś żeby Ci odpowiedziano i dopowiadasz sobie resztę. 

22 minuty temu, crush napisał(a):

Nie martwi Cię, że od dawna się mówi o tym, że oprócz Kremla również komuchy z Chin inwestują w prawicę i szerzenie podziałów na zachodzie?

Martwi mnie jakakolwiek próba bezpośredniego ingerowania w rządy i politykę innego kraju, szczególnie w przypadku gdy próbuje się forsować skrajności i powinno się temu przeciwdziałać. Jednak w tym momencie zrównujesz to co napisałem o napaści na obcy kraj i konsekwencji jakie za tym powinny iść w obszarze biznesowym, do działań, którymi powinny i mogą przeciwdziałać służby wewnętrzne. 

Ale swoją drogą miło że sam przyznałeś że prawica na zachodzie jest doinwestowana przez kreml i Chiny i jeszcze dwóch prawicowych piewców to lubi :E 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
47 minut temu, Szambo napisał(a):

Jak Oni to przepchną przed wyborami to se w stopę strzelą.

Bo ceny podwyższą wszyscy - deweloperzy i rynek wtórny, a skorzysta tylko odsetek... 10k ludu na kwartał.

Niektórzy mogą już tak się wnerwić, że nie pójdą na Rafałka zagłosować w II turze.

Mentzen już się grzeje

50 minut temu, kubikolos napisał(a):

on nie jest od tego zeby go bylo stac, on ma utrzymywac system ;) no i jeszcze utrzymywac imigrantow w osrodkach

nawet zandberg ora koalicje deweloperska

bf96c7cbb25d042c3d024e4b5383c844c150e09c

Zandberg przytomnie wysiadł z pociągu który chce się wykoleić i przekazać władze z powrotem PIS , największy sojusznik PISU to Donald Tusk nikt nie robi tak dużo dla powrotu PiS do władzy

Opublikowano
2 minuty temu, ryba napisał(a):

Dobra, a teraz bardziej przyziemny temat: Dolar od miesiaca zauwazalnie ponizej 4zł, ropa na gieldzie pieknie spadla... kiedy na stacjach wszedzi zobaczymy paliwo po 5zl?  :E

Można się śmiać, ale to serio niewykluczone. Tyle że ja wolałbym nie, taka cena byłaby efektem światowej recesji, czego sobie nie życzę.