Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Gówno powiesz. Bananowych chłopaczków z warszawki tu nie brak. Synusiów lekarzy i prawników. Ale to nie o mnie i nie do mnie.

No to może coś tam widziałeś, ale g*** z tego wyniosłeś i zrozumiałeś.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 209458 napisał(a):

Wyniosłem to, że dorosły chłop na swoim nie wraca do takiej rodziny i nie broni przemocowego ojca w jakichś lewych, pokracznych zgłoszeniach. Tym bardziej gdy dotyczy to nieakceptującej go matki.

Znam przypadek który w wieku 27 lat wrócił i ojca udusił.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, VRman napisał(a):

Tak się go bali, że nie chcieli, żeby poszedł do więzienia. Tak tu przeczytałem w tym wątku. No to się go bali, czy chcieli go chronić? :stukniety:

A to coś dziwnego? Pełno jest takich historii. Sam nawet z otoczenia o nich słyszałem. Ba! Miałem coś takiego w dalszej rodzinie.

37 minut temu, VRman napisał(a):

Daj pan spokój, żeby politykom (jakimkolwiek) wierzyć.

Ale tu wystarczy chronologię wydarzeń sprawdzić. Ogólnie to się medialne zrobiło jakoś w kwietniu 2019, a o przemocowym ojcu Biedroń opowiadał już w 2012.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/biedron-ojciec-bil-moja-matke-i-mnie-ksiadz-wiedzial-nie-reagowal/2v1vv

Art. jest z 8 marca 2012.

Cytat

Wspomina też, że ojciec bił jego matkę jak i jego samego, a ksiądz choć o tym wiedział, nie reagował.

Więc sorry, ale nie opowiadajcie głupot – wersja Biedronia i jego matki jest bardzo wiarygodna. Potwierdzili ją też członkowie rodziny/domostwa.

I proszę mnie ładnie przeprosić, że ci poprawnie wskazałem fejka. Nie tym razem, koledzy.

Tyle pisania o tym, jak to "gej-komuch" nie mógł czegoś zrobić, a tu wychodzi, że... No nie mógł. Jego wyjaśnienie jest spójne z tym, co opowiadał wiele lat przed tamtą sprawą medialną. I rodzina też to potwierdziła.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano

Ta afera z mieszkaniem i tak nie zabierze zbyt dużo głosów. Prawa strona zaraz będzie miała wytłumaczone w TVR, że to wszystko profanacja. To afera tylko przyjemna jest dla wyborców przeciwników Nawrockiego, ale to nie doda głosów ;) Może 1% Nawrocki straci. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, 209458 napisał(a):

Powiem tak.

I myślisz, że kumpel kiedykolwiek powiedział o ojcu choć jedno złe słowo? Dla niego to zawsze był idol.

faktycznie - gówno powiesz ;)

ja znam przyklady gdzie dzieciak dzwonil na policje po starego pijanego, i to w wieku kilkunastu lat a nie stary kon 34

tylko nie wiem co te przyklady maja nam powiedziec? niezle wam odwala od tej obrony patusow :boink:

5 minut temu, Spl97 napisał(a):

A po drodze Konfa, TD, teraz może być PO, a w przyszłości?

a faktycznie jeszcze konfa i TD, czyli glosujesz na wszystkie partie, rozstrzal wiekszy niz u politykow co przechodzi z pisu do po i odwrotnie XD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 209458 napisał(a):

Ogólnie mam wrażenie, że prawica jest strasznie zewierzęcona i nie może przyjąć wiadomości, że większość ludzi jednak nie robi tego słynnego "walenia pięścią w stół".

A rodzina Biedronia była, no cóż, zaszczuta. Sprawa nie jest niczym nowym, ani niczym (niestety) nietypowym. Chociaż to domena głównie starszych czasów.

Teraz coś takiego jednoznacznie uznajemy za patologię, a nie na zasadzie, że "chłop sobie lubi wypić".

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Znam przypadek który w wieku 27 lat wrócił i ojca udusił.

I rozumiem znasz to tego samego źródła, które mówiło, że Biedroń miał wtedy 34 lata, a matka "mu przebaczyła". :D Wybacz, ale pozostanę sceptyczny.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ta afera z mieszkaniem i tak nie zabierze zbyt dużo głosów. Prawa strona zaraz będzie miała wytłumaczone w TVR, że to wszystko profanacja. To afera tylko przyjemna jest dla wyborców przeciwników Nawrockiego, ale to nie doda głosów ;) Może 1% Nawrocki straci. 

Beton i tak nie ma dość głosów. A raczej już przewalił grę o głosy centrum.

I jeszcze co do Biedronka, to nawet z losowego źródła sobie porównajcie lol.

image.thumb.png.bf4926a2b95d5d4ea2ce8f1aa0d7e9f8.png

To jest rok 2017, tymczasem artykuły o rzekomym pobiciu matki przez Biedronia pojawiły się w roku 2019.

Naprawdę trudno o bardziej spójny przekaz. Dokładnie takie samo wytłumaczenie miał z matką na ten artykuł w 2019 – wziął pobicie ojca na siebie.

Prawica sieje FEJKA jak stąd do Chin. Biedroń nigdy matki nie bił.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Żeby prawactwo zrozumiało na czym polega przemoc samo musiałoby się wyzbyć jej z siebie, a są pierwsi by psychiczną stosować, a to dopiero początek.

Niestety do nauki mają

- psychologię rodzin

- DDA/DDD

- syndrom sztokholmski

- osobowość zależną

- wyuczoną bezradność

- syndrom ulegania osobie narcystycznej (często przemocowej właśnie)

- uwiązanie dzieci do rodziców nawet toksyczną miłością

- brak victim blamingu

- brak uprzedzeń do homo (bo wiadomo oni źli i niszczą świat wg nich, a hetero to w ogóle cacy)
- zrozumienie dynamiki przemocowych relacji

I wiele innych. Ale niestety chłopski rozum wygrywa, hehe gej bił matkę, hehe. Hehe. Małpy.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Keller O tym znieczuleniu na prawicy nawet nie chce mi się pisać, ale fejkowość łatwo udowodnić na datach. Jak pokazywałem – Biedroń w 2012 i 2017 wspominał o przemocy domowej pijanego ojca. Macie czarno na białym, że to było pokazane na długo przed tym artykułem z 2019. Jego słowa potwierdza też matka i rodzina. Sprawa jest ewidentnie czysta. Ot, zwykłą chronologią da się to udowodnić. Matka zresztą też przyznała, że to oskarżenie było fałszywe.

Spójność wyjaśnień to chyba kluczowy dowód w takiej logice prawniczej? @GordonLameman

Bo tu ludzie kupują słabe fejki, które da się obalić dwoma wyszukaniami w Google %-)

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ogólnie mam wrażenie, że prawica jest strasznie zewierzęcona

spaczone wrazenie to raczej efekt skrzywienia politycznego, wlasnie dlatego triggerujesz sie przez starego konia co tlukl matke ;)

reality check:

9cb2f4f1118ac660c029d3b2f00d5afaddbc704b

ogolnie mam wrazenie ze lewica jest strasznie zezwierzecona...

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

A raczej już przewalił grę o głosy centrum.

Oraz głosy niezdecydowanych. Na pewno na II turę Nawrocki będzie miał głosy swoje, Mentzena, Stanowskiego, Jakubiaka, którzy przekażą swoje poparcie. A to będzie nadal za mało, żeby wygrał. Znak zapytania jest, jak się zachowają wyborcy Brauna i Maciaka, bo to, że nie przekażą poparcia ani jednemu, ani drugiemu w II turze, można brać za pewność, ale potencjał tych wyborców wskazywał, że w II turze w większości oddaliby głos na Nawrockiego.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

wlasnie dlatego triggerujesz sie przez starego konia co tlukl matke ;)

Triggeruje mnie wyjątkowo bezczelne opowiadanie nieprawdy na jego temat. Jak Biedroń kłamie, to jak wytłumaczysz spójność w wyjaśnieniach z tym, co mówił X lat wcześniej, hmm? To naprawdę jest nie w porządku, żeby z chłopa z przemocowym ojcem (i pewnie traumą) robić damskiego boksera.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

A wracając do teraźniejszości to musi być duży ból tyłka, żeby wyciągać teraz Biedronia i jakieś sprawy sprzed 20-30 lat. Zwłaszcza, że Biedroń jest jeszcze na papierze jednym z prezesów lewicy, ale widać ewidentnie, że raczej się wypalił i stawia na spokojną polityczną emeryturę w PE, gdziekolwiek publicznie prawie go już nie wyciągają albo im się nie daje.

Edytowane przez 209458
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Nie byłbym aż tak pewny. Elektorat PiS i Konfy nadal głosowaliby na swoich kandydatów.

Zobacz co jest w Rumunii, uwalono wybory prezydenckie, gdyż ktoś prorosyjski mógł wygrać, a wczoraj odbyła się I tura powtórzonych wyborów prezydenckich i kandydat prorosyjski, tym razem nie ten sam wygrał I turę z dużą przewagą i ma niemałe szanse na wygranie II tury.

Europa brunatnieje.

A czyja to jest wina ? Twoja i ludzi którzy teraz na nich głosowali że nie wymusili pewnych rzeczy na politykach aktualnej władzy , napisze to poraz 100000 gdyby Tusk się ogarnął i powrócił na starcie tej kadencji sejmu do programu sprzed 20 lat to dziś PiS byłby w rozsypce a Trzaskowski miał pewna wygraną , ale po co lepiej wspierać komunistów i wariatów z lewicy i bredzić o zasiłkach socjalnych totalny wariat , a teraz wielkie zdziwienie że tacy ludzie dochodzą do władzy 

Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Ogólnie mam wrażenie, że prawica jest strasznie zewierzęcona i nie może przyjąć wiadomości, że większość ludzi jednak nie robi tego słynnego "walenia pięścią w stół".

A rodzina Biedronia była, no cóż, zaszczuta. Sprawa nie jest niczym nowym, ani niczym (niestety) nietypowym. Chociaż to domena głównie starszych czasów.

Teraz coś takiego jednoznacznie uznajemy za patologię, a nie na zasadzie, że "chłop sobie lubi wypić".

I znów wyzwiska o cytuję "zezwierzęceniu prawicy" , nie możesz wytłumaczyc argumentami tylko musisz wyzywać?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Godzinę temu, 209458 napisał(a):

I rozumiem znasz to tego samego źródła, które mówiło, że Biedroń miał wtedy 34 lata, a matka "mu przebaczyła". :D Wybacz, ale pozostanę sceptyczny.

Znam gościa osobiście. Jak i wiele innych przypadków z blokowisk.

I dziwnym trafem w żadnym nikt nie "bronił ojca". 🤔

Matka mu nic nie przebaczyła tylko tam jakiś wał poszedł.

Nie zdziwiłoby mnie jakby o jakieś spadki chodziło. W końcu żona Biedronia walczy z landlordami mając 5 mieszkań.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29386610,posel-lewicy-krzysztof-smiszek-ma-piec-mieszkan-pracowalem.html

Damski bokser, polityk i komuch.

comment_GiozLrg0ekHbHglKKgQ4yELXOe0WA0K2

Godzinę temu, 209458 napisał(a):

spokojną polityczną emeryturę w PE

Nieudacznicy prawaccy idą ciągnąć kasę? SKANDAL!

Nieudacznicy lewaccy idą ciągnąć kasę? WYPALENIE. SPOKOJNA EMERYTURA.

:boink:

Opublikowano (edytowane)

Wszystkim łykającym narrację, że w Rumunii wstrętna Unia robiła zamach na demokrację, albo że biedny Maciak w Kanale zero nie miał prawa wygłosić swoich poglądów i że to skandal - polecam kilka minut tego video dla otwarcia oczu:

timestamp, więc nie musicie szukać ani marnować czasu

Jak ruscy przejmą władzę, to nie oddają. Wystarczy spojrzeć na Białoruś czy Węgry, jakby info o Afryce nie dawało wystarczająco mocnej wskazówki.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Keller napisał(a):

Żeby prawactwo zrozumiało na czym polega przemoc samo musiałoby się wyzbyć jej z siebie, a są pierwsi by psychiczną stosować, a to dopiero początek.

Niestety do nauki mają

- psychologię rodzin

- DDA/DDD

- syndrom sztokholmski

- osobowość zależną

- wyuczoną bezradność

- syndrom ulegania osobie narcystycznej (często przemocowej właśnie)

- uwiązanie dzieci do rodziców nawet toksyczną miłością

- brak victim blamingu

- brak uprzedzeń do homo (bo wiadomo oni źli i niszczą świat wg nich, a hetero to w ogóle cacy)
- zrozumienie dynamiki przemocowych relacji

I wiele innych. Ale niestety chłopski rozum wygrywa, hehe gej bił matkę, hehe. Hehe. Małpy.

No nie wiem czy były jakieś badania w tym aspekcie czy sprawcy przemocy domowej to wyborcy prawicowi :) Ma to trochę sensu co piszesz bo często to osoby niedowartościowane, leczące kompleksy, z niższym wykształceniem... 

Ale kij ma 2 końce bo w tzw. rodzinach powiedzmy to lewicowych może być z kolei przemoc psychiczna polegająca na:

-nieustannej presji dla dzieci do osiągania coraz wyższych celów

- nieakceptowalne przez partnerki żądania seksualne partnerów

- także wbrew pozorom dominująca pozycja mężczyzny - zarabiam jako prezes korpo, a żona do dzieci i garów. Na użytek zewn. jaki to nie progresywny mąż, a wewnątrz kobieta ma piekło

- także alkoholizm, ale dobrze ukrywany na zewnątrz

Człowiek co zrobi jakie badania jakie maja poglądy sprawcy przemocy domowej to minimum doktorat :) Mimo wszystko nie wiązałbym spraw dotyczących przemocy domowej i generalnie przemocy z poglądami politycznymi...

Edytowane przez hubio