Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Co do ważności wyborów to koalicja raczej oleje to co sobie ogłoszą neosędziowie.

Na ich miejscu radziłbym tego co upichcą w SN nie olać.

Olanie tego będzie tylko napędzać PiS-iorów i Konfiarzy, a nie o to w tym wszystkim chodzi, chodzi o to, żeby pokazać PiS i Konfie właściwe miejsce w szeregu.

Opublikowano (edytowane)

Napędzać w czym? W SN siedzą pisiory, ich olanie gdy wygra Trzaskowski będzie ostatnim przejechaniem prętem po kratach i de facto łabędzim śpiewem poprzedniej władzy bo Trzask podpisze ustawy robiące porządek.

Godzinę temu, hubio napisał(a):

Ale kij ma 2 końce bo w tzw. rodzinach powiedzmy to lewicowych może być z kolei przemoc psychiczna polegająca na:

-nieustannej presji dla dzieci do osiągania coraz wyższych celów

- nieakceptowalne przez partnerki żądania seksualne partnerów

- także wbrew pozorom dominująca pozycja mężczyzny - zarabiam jako prezes korpo, a żona do dzieci i garów. Na użytek zewn. jaki to nie progresywny mąż, a wewnątrz kobieta ma piekło

- także alkoholizm, ale dobrze ukrywany na zewnątrz

Żaden z tych problemów nie wynika w jakikolwiek sposób z lewicowości rodzin.  Co do pierwszego ja bym wręcz powiedział że lewicowe podejście (większa świadomość i otwartość w sprawach intymnych) pomaga lepiej się dobrać i ograniczyć tarcia.

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Na jedzenie nie starcza, ale na komputer już tak 🤣

Meh. Widuję meneli, ale takich full - walę jabole i zaszczałem spodnie, z jakimiś starymi smartfonami. Nawet meczy na nich czasem słuchają.

To nie te czasy, że elektronika tego typu to jakikolwiek koszt.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
10 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Na ich miejscu radziłbym tego co upichcą w SN nie olać.

Olanie tego będzie tylko napędzać PiS-iorów i Konfiarzy, a nie o to w tym wszystkim chodzi, chodzi o to, żeby pokazać PiS i Konfie właściwe miejsce w szeregu.

Nie maja wyjścia. Neosędziowie powiedzą to co każe Kaczafi. Pozostaje całą ich zbieraninę ignorować.

• Confused 1
Opublikowano
W dniu 4.05.2025 o 23:04, hubio napisał(a):

Gordon mnie wyśmiał jak pisałem, że wielką wartością jest praca dla siebie, a nie dla kogoś, że powinno się tworzyć klasę właścicielską, ale o to właśnie chodzi. Tylko żeby teraz to zrobić to trzeba dać ogromną pomoc małym i mikro przedsiębiorcom i metodami ADMINISTRACYJNYMI ukrócić monopol korporacji. Rynek już tego nie zdoła sam uregulować bo korpo działające w zmowach zmonopolizowały cały świat... Należy wprowadzić do przepisów prawa rozróżnienie pomiędzy podmiotami wielkimi i małymi. To rozróżnienie już jest, ale ja mówię o rewolucyjnej zmianie takiej jaka jest np w stosunku konsument - przedsiębiorca. Mikro przedsiębiorcy i np mali przedsiębiorcy zatrudniający do 10 pracowników powinni być zwolnieni z podatków, ZUS, mieć dopłaty, zerowe kredyty itp. Za to wielkie korpo jak banki, biedronki powinny mieć 10x takie opłaty + deregulacje administracyjne. To wtedy by spowodowało przejście z klasy niewolników do właścicieli... Tak samo powinna zostać wprowadzona zasada dobrowolnego wyboru zmiany do pracy. Skrócenie czasu pracy w takich fabrykach. 

Ty chyba sobie żarty stroisz, co?

To ludzie na etacie, te już przysłowiowie kasjerki na kasie w Biedrze, mają fundować Ci infrastrukturę, składki zdrowotne, szkoły, przedszkola i żłobki, bo TY SOBIE WYMYŚLIŁEŚ, ŻE BĘDZIESZ WIELKIM BIZNESMANEM? 

Ilość dotacji dla przedsiębiorców już dziś jest zbyt duża i to właśnie ludzie pracujący na etacie fundują nowe maszyny wielkim biznesmanom, którzy potem płacą minimalną albo część pod stołem. 

Nie, nie i nie. 

Dzisiaj wciąż można zbudować większy biznes i można to zrobić od zera (z pewnym kapitałem oczywiście - na tym polega nomen omen kapitalizm), ale to czego się domagasz to, żeby wszyscy ci wszystko fundowali i hołubili, bo wielki hubio postanowił mieć swój biznes. To musi być żart albo troll.

• Upvote 9
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

mali przedsiębiorcy zatrudniający do 10 pracowników powinni być zwolnieni z podatków, ZUS, mieć dopłaty, zerowe kredyty

i średnia hawajska dla wszystkich :E

Teraz, TheMr. napisał(a):

Eu wcale nie idzie w stronę Chin :E 

do wyboru jest skompromitowane USA, zgniłe Ruskie albo zamordystyczne Chiny - nie ma innych wyjść :| dobrze już było...

• Upvote 4
Opublikowano

Ja to wiem, co było do wyboru. Ale pewna osoba zarzekała się że żadnego zbliżenia do Chin nie ma i nie będzie ;) 

20 mln przedsiębiorców produkujących nic. I fejkowe faktury żeby jeszcze VAT wyłudzić :E 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, TheMr. napisał(a):

Eu wcale nie idzie w stronę Chin :E 

Okropne wieści. :(

Europa NIC się nie nauczyła na swoich błędach.

Powinniśmy właśnie wykorzystać okazję, żeby Chinom dowalić dogadując się nawet z Trumpem (i resztą prozachodniego świata) a tuczenie chińskiego tygrysa skończy się bardzo źle. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Kto nie dostał za młodu kablem od prodiża ten nie zna życia.

Ja do dziś nie wiem od czego to był kabel :rotfl2: Widziałem to gdzieś ale do czego to miało być to nie wiem.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Powinniśmy właśnie wykorzystać okazję, żeby Chinom dowalić dogadując się nawet z Trumpem

Europa jak miałaby dowalić Chinom? Godnościom Osobistom? Byłeś może w Chinach w ciągu ostatnich 10 lat? Masz pojęcie choćby z grubsza, jak bardzo Europa jest do tyłu w technologiach, w tym biotechnologii. O różnicy w posiadanych zasobach naturalnych nie wspominając.

I jeszcze na Trumpie się opierać, któremu nie wiadomo co do głowy przyjdzie za tydzień. No to czyim jesteś agentem?

Godzinę temu, blabla123 napisał(a):

Ja do dziś nie wiem od czego to był kabel :rotfl2: Widziałem to gdzieś ale do czego to miało być to nie wiem.

Prodiż to przodek termomiksa, do którego obecnie ludzie tańczą i śpiewają.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Znów jest grubo:

Braun stracił nmunitet!.

8bI842p.png

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/opiekunka-pana-jerzego-karol-nawrocki-bezczelnie-klamie-ze-placil-rachunki/264ht3c

Cytat

Pilna konferencja posłów PiS w sprawie Karola Nawrockiego [RELACJA NA ŻYWO]

Gorący dzień w polskiej i międzynarodowej polityce. Dziennikarze Onetu Andrzej Stankiewicz i Jacek Harłukowicz ujawnili relację opiekunki pana Jerzego, która podzieliła się wstrząsającymi szczegółami dotyczącymi warunków, w których żył. — Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce — powiedziała. Ostro zaatakowała też Karola Nawrockiego. Posłowie PiS odnieśli się właśnie do tych informacji podczas pilnej konferencji prasowej. Rzeczniczka prasowa kandydata Prawa i Sprawiedliwości opublikowała z kolei w mediach społecznościowych oświadczenie majątkowe Nawrockiego, w którym widnieją trzy mieszkania — dwa własnościowe i jedno zapisane w spadku, należące do jego żyjącej mamy. Zapraszamy do śledzenia relacji na żywo z najważniejszych wydarzeń w kraju i na świecie!

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pilna-konferencja-poslow-pis-w-sprawie-karola-nawrockiego-relacja-na-zywo/449v8ts

A kłamał że ma jedno :rotfl2:

Ale pożar na X.

Edytowane przez Camis
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

spokojnie, to tylko pozywka dla takich co nie potrafia czytac ;)

EU wcale nie idzie w strone chin ale to nie znaczy ze bedzie 100% ban na handel z chinami :hihot:

takie posty o eu w strone chiny trafia na smietnik historii, zreszta jak wiele innych postow tych gosci od wygranej ukrainy za 3, 2, 1... ;)

14 godzin temu, kalderon napisał(a):

Żaden z tych problemów nie wynika w jakikolwiek sposób z lewicowości rodzin.  Co do pierwszego ja bym wręcz powiedział że lewicowe podejście (większa świadomość i otwartość w sprawach intymnych) pomaga lepiej się dobrać i ograniczyć tarcia.

ladne bzdurki motywowane politycznym skrzywieniem ;) silny model rodziny to cos co powstawalo setki lat w praktyce a nie w glowie skrzywionego polityka,

dzisiejsze lewicowe podejscie to spadek iq (nawet lewica w polsce wycofala sie szybciutko z braku prac domowych jak zobaczyli do czego to prowadzi), problemy psychiczne dzieci z wmawianiem im roznych odchylow typu zmiana plci, brak poszanowania pracy, dlugo by wymieniac ale skutki sa fatalne jak na tak krotki eksperyment w skali ludzkosci

• Like 2
  • Haha 1