Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

I jeszcze to bzdurne gadanie o "toksycznej" męskości. Mowa trawa od feministek.

Ty w ogóle jakiej jesteś płci? Bo może złe zaimki używam.

Mowa trawa, udowodnione przez naukowców wszystko, no ale kolejny co nic z nauką nie ma wspólnego. Tylko same emocje, "bo feministki powiedziały, więc obrzydliwe!". No typowy konfederat. Jak ktoś pisze o toksycznej męskości to jest kobietą, wiadomo. A wy prawdziwi mężczyźni z konfederacji, jedyni męscy, jedyni ze słusznymi poglądami! Ah jak to dobrze mieć tożsamość! A że wieczne problemy, nic z kobietami nie wychodzi, a więcej z mężczyznami... cóż, homoseksualizm zabroniony więc nie możecie być sobą i to rodzi bunt. Ale obwiniacie nie tych co trzeba.

Dobrze że nasz ItHardwareGPT ładnie podsumował wyżej o toksycznej męskości, też jest kobietą jakby coś. W twoim mniemaniu. Albo gejem od razu. Albo transem. W końcu nikt normalny nie ma prawa mówić o toksycznej męskości, nie? Tak ci Memcen kazał mówić i tak mówisz. Kukiełki prawackich idoli :) szkoda prądu, taplaj się dalej w swoich problemach, prawica Ci nie pomoże ale powodzenia. Mowa trawa... żenua, po prostu nie rozumiesz tematu, prawdopodobnie niskie IQ emocjonalne. W sumie incele też mają problemy z kobietami właśnie dlatego, ale spoko, z normalnymi goścmi się nie dogadacie co mają i związki i życie społeczne, tylko patusom nie poklaskują. A jak spytasz patusów to tak z 99% popiera konfę od kiboli poczynając. A to oni są bardziej toksycznie męscy niż chuderlaki piszące że kobiety i homoseksualiści źli.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Winter napisał(a):

Ale Schnepf pojechała Stanowskiego, że to za PiS miał program w TVP.

Spokojnie, Stano zaraz się odgryzie wiedźmie w swobodnej wypowiedzi podsumowującej. Prowadząca otwarcie atakuje wypowiedzi kandydata, takiego gówna nawet w debatach Republiki nie było.

PS : Jednak się nie odniósł, słabo.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

(...)

Tłuczenie dzieci jak worek treningowy jest idiotyczne podobnie jak latanie z 7 latkami na terapię. A tego drugiego widzę wokół co raz więcej.

To akurat na sens. Jeśli dziecko zrozumie swoje emocje i będzie je kontrolować, to może im się udać uniknąć wielu problemów w przyszłości. Są różne powody dla których rodzice chodzą z dziećmi na terapię, teraz o wiele więcej dzieci choruje na Aspergera, nerwicę czy depresję niż nawet 10 lat temu. Może chodzenie z dziećmi na terapię wydaje Ci się głupie bo nie wiesz co się dzieje z dziećmi. Praktycznie w każdej klasie w podstawówce są dzieci z orzeczeniami,v dzieci, które moim zdaniem często powinny uczyć się w długości szkołach specjalnych. Jest plaga dzieci z nerwica endogenną, na którą mogą chorować od wczesnego dzieciństwa a nawet od urodzenia. To są ludzie, którzy nigdy nie czuli się normalnie, dopiero psychotropy I'm to umożliwiły. Widzisz coraz więcej dzieci latających na terapie bo niestety coraz więcej dzieci jest chorych i zaburzonych. 

Nie wiem co jest tego przyczyną, czy to mikroplastik, ołów w powietrzu, dopalacze, pety i narkotyki w ciąży, coraz gorszej jakości jedzenie, nie mam pojęcia ale z dekady na dekadę jest coraz gorzej. 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Keller napisał(a):

W twoim mniemaniu. Albo gejem od razu. Albo transem. W końcu nikt normalny nie ma prawa mówić o toksycznej męskości, nie? 

Nie mam nic do gejów ani do trans. Ale toksyczna męskość to jakiś odrealniony wymysł od feministek.

No typowy konfederat.

Coś ci się chyba styki przepaliły, jak ja nawet prawakiem nie jestem i w sumie to się obrażony czuję uznawaniem za takiego lol xD

Zasadniczo światopoglądowo nawet mi lekko bliżej do lewicy, bo uznaję LGBT %-)

Nie trzeba być żadnym konfederatą ani incelem, by zwracać uwagę, że coś jest współcześnie nie tak w tych relacjach damsko-męskich. Także w sferze prawnej.

W końcu nikt normalny nie ma prawa mówić o toksycznej męskości, nie?

Myślę, że to domena feministek. I jak na tyle babskich problemów, to w tym kraju jakoś nagminnie zabijają się faceci. Niesamowite.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

To akurat na sens. Jeśli dziecko zrozumie swoje emocje i będzie je kontrolować, to może im się udać uniknąć wielu problemów w przyszłości. Są różne powody dla których rodzice chodzą z dziećmi na terapię, teraz o wiele więcej dzieci choruje na Aspergera, nerwicę czy depresję niż nawet 10 lat temu. Może chodzenie z dziećmi na terapię wydaje Ci się głupie bo nie wiesz co się dzieje z dziećmi. Praktycznie w każdej klasie w podstawówce są dzieci z orzeczeniami,v dzieci, które moim zdaniem często powinny uczyć się w długości szkołach specjalnych. Jest plaga dzieci z nerwica endogenną, na którą mogą chorować od wczesnego dzieciństwa a nawet od urodzenia. To są ludzie, którzy nigdy nie czuli się normalnie, dopiero psychotropy I'm to umożliwiły. Widzisz coraz więcej dzieci latających na terapie bo niestety coraz więcej dzieci jest chorych i zaburzonych. 

Nie wiem co jest tego przyczyną, czy to mikroplastik, ołów w powietrzu, dopalacze, pety i narkotyki w ciąży, coraz gorszej jakości jedzenie, nie mam pojęcia ale z dekady na dekadę jest coraz gorzej. 

Ale ja nie twierdzę, że nie ma dzieci z zaburzeniami. Ja mam problem z dwoma kwestiami.

1. To się po prostu stało modne.

2. Każdy, nawet najmniejszy aspekt musi być przesadnie analizowany i rozdmuchiwany do formy problemu. 

I tu się rodzi pytanie ile tych zaburzeń to realne problemy psychologiczne/psychiatryczne, a ile normalne wyboje rozwojowe.

Wybacz ale ja w misyjność jako podstawę medycyny przestałem wierzyć dość dawno temu. Szczególnie w kwestiach tak niematerialnych jak psychika.

A kota też można zagłaskać na śmierć.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie mam nic do gejów ani do trans. 

W sensie jak nic nie masz? Mogą mieć związki partnerskie? Nie uważasz za chorych i zboczonych? Nie sądzisz, że są zniewieściali a zniewieściałość to zło?

Czyżbyś był kryptolewakiem?

Ale toksyczna męskość to jakiś odrealniony wymysł od feministek.

Spoko, bądź szurem. Nie wszedłeś w link wikipedii który dałem, prawda? A są tam odnośniki do badań na temat samobójstw mężczyzn w wyniku źle pojmowanej męskości. Ale w porządku. Uważaj że każdy mężczyzna jest dobry. Z kolei toksyczni, czy ci którzy toksycznie pojmują MACZO męskość nie istnieją. Spoko, szur szur.

Coś ci się chyba styki przepaliły, jak ja nawet prawakiem nie jestem i w sumie to się obrażony czuję uznawaniem za takiego lol xD

Broń dalej prawackiej propagandy i udawaj lewaka... no cóż :)

Zasadniczo światopoglądowo nawet mi lekko bliżej do lewicy, bo uznaję LGBT %-)

Najlepsi są geje na prawicy, ci też popierają gejów, ale tych co są toksycznie męscy :E  

Mnie nie dziwi, avatar masz typowo pod femboya dosłownie, a pitolenie typu nie ma toksycznej męskości uderza w takich jak Ty czy w samo LGBT.

Śmieszy mnie to jak nie ogarniasz co popierasz a co krytykujesz. Przy poparciu dla LGBT Ty pierwszy powinieneś wyskakiwać z kieszeni by pokazać poparcie dla anty toksycznej męskości, bo toksyczna męskość NIENAWIDZI LGBT. Z pisowcami i konfederatami na czele. Zboczeńcy, degeneraci, sodomoci, zniewieściali.

Ale spoko, Ty wiesz lepiej. Ciebie będą orać pierwszego.

Nie trzeba być żadnym konfederatą ani incelem, by zwracać uwagę, że coś jest współcześnie nie tak w tych relacjach damsko-męskich. Także w sferze prawnej.

Trzeba być za to incelem by mówić że toksyczna męskość nie istnieje, by toksyk nie mógł być nazwany toksycznym i trzeba być incelem, by mówić że wszystko jest winą feminizmu i kobiet, a nigdy prawackiej propagandy i żadnych mężczyzn. Żadnych! Mężczyźni cool! Prawacka propaganda powtórzę kocha toksyczną męskość, stąd np. militaryzm i mówienie "je*ać piz*y w rurkach".

Myślę, że to domena feministek. I jak na tyle babskich problemów, to w tym kraju jakoś nagminnie zabijają się faceci. Niesamowite.

Toksyczna męskość vel "tradycyjny, a nie zniewieściała ciota" i feminizm dzielnie współpracują, ale rozumiem że nie czytasz każdego postu. Wszystko to jest antymęskie, a działa tylko dla skromnej grupy najsilniejszych, najbogatszych. To jest ideą konfederacji właśnie. Słabszych mieć w dupie, silnych wywindować. W islamie jest to samo. Poligamia bogatych i wiele żon, a ci na dole tyrają jak woły i są "zniewieściali" w stosunku do tych dominujących.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ale ja nie twierdzę, że nie ma dzieci z zaburzeniami. Ja mam problem z dwoma kwestiami.

1. To się po prostu stało modne.

2. Każdy, nawet najmniejszy aspekt musi być przesadnie analizowany i rozdmuchiwany do formy problemu. 

I tu się rodzi pytanie ile tych zaburzeń to realne problemy psychologiczne/psychiatryczne, a ile normalne wyboje rozwojowe.

Wybacz ale ja w misyjność jako podstawę medycyny przestałem wierzyć dość dawno temu. Szczególnie w kwestiach tak niematerialnych jak psychika.

A kota też można zagłaskać na śmierć.

Zasadniczo się z Tobą zgadzam, wielu rodziców za bardzo rozdmuchuje normalne problemy. Jednak działa to również w drugą stronę, wielu rodziców ignoruje sygnały, że z ich dziećmi jest coś nie tak. W szkołach jest prawdziwa plaga dzieci ze spektrum autyzmu, które orzeczeń nie mają, to oznacza, że nie mają oficjalnie stwierdzonej choroby i nie są w terapii. 

Problem zaburzonych dzieci jest realny i ich niestety przybywa. Jest to o tyle straszne, że ochrona zdrowia nie działa. Terminy do psychiatry dziecięcego i na terapię dla dzieci na NFZ są odległe a wizyty prywatne są bardzo drogie. W dużym mieście 500zl za krótką wizytę u psychiatry dziecięcego to norma. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, crush napisał(a):

Ale Ty jesteś głupi. 

Dzięki, z twoich zaburzonych gnojem paznokci to komplement ;)

Argumentacja też solidna, jak u mojego psa. Oczywiście nie ogarnąłeś że ja mam go za lewaka i go prowokuję, tylko ironizuję, nie? Panie mądry...

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Dzięki, z twoich zaburzonych gnojem paznokci to komplement ;)

Argumentacja też solidna, jak u mojego psa. Oczywiście nie ogarnąłeś że ja mam go za lewaka tylko ironizuję, nie? Panie mądry...

Zniszczę Ci mózg.

Ja też jestem za związkami partnerskimi. Zawsze byłem i to się da nawet sprawdzić na PCL.

Także ta Twoja ironia i ogólna ocena charakteru to trąci zdechłą rybą.

Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Zniszczę Ci mózg.

Ja też jestem za związkami partnerskimi. Zawsze byłem i to się da nawet sprawdzić na PCL.

Także ta Twoja ironia i ogólna ocena charakteru to trąci zdechłą rybą.

No ja wiem, tylko 99% Twoich postów to obrażanie, że homo/trans to zboczeńcy, że leczyć, żeby nie było ich w filmach i grach, ogólnie paskudne posty na temat tych grup społecznych. A tu proszę, niech mają związki i niech mają WOLNOŚĆ. Niech będą!

Ty to musisz nieźle mieć na strychu jak to mówią.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Keller napisał(a):

W sensie jak nic nie masz? Mogą mieć związki partnerskie? Nie uważasz za chorych i zboczonych? Nie sądzisz, że są zniewieściali a zniewieściałość to zło?

A czemu mieliby nie mieć związków? W konstytucję jest wpisana równość.

I jakie zboczenia jak to jest wrodzone?

Nie wszedłeś w link wikipedii który dałem, prawda?

Nie mam w zwyczaju tracić czasu na bzdury.

Uważaj że każdy mężczyzna jest dobry i toksyczni, czy ci którzy toksycznie pojmują MACZO męskość nie istnieją.

No mogą sobie pewnie istnieć, ale ja takich nie znam. A ogólnie to ty chyba sporo starszy ode mnie jesteś.

Kto w 2025 używa tak archaicznego słowa jak „maczo”?

Broń dalej prawackiej propagandy i udawaj lewaka... no cóż :)

Nie udaję lewaka i nie obchodzi mnie prawicowa propaganda.

Swoje poglądy opisałbym jako lewoskrętne Centrum. Dla mnie i ty, lewak, i te wszystkie prawaki z Konfy, to jeden odklejeniec większy od drugiego.

Totalnie inna planeta niż zwykli ludzie. Z obu stron.

Mnie nie dziwi, avatar masz typowo pod femboya dosłownie.

Coo xD

Dziadek, odkleja ci się. To jest zwyczajna postać z popularnej gierki jRPG, którą sobie możesz kupić na Steam XD

Trzeba być za to incelem by mówić że toksyczna męskość nie istnieje, bo by toksyk nie mógł być toksyczny.

I znowu te tyrady o toksyczności. Ty chyba często zaglądasz na Reddit, co nie?

Wszystko to jest antymęskie.

Ja podtrzymuję, że nasze państwo w dupie ma facetów. I na pewno nie służyłbym w wojsku, które traktuje mnie jak zwykłe mięso armatnie. 

Zresztą najbardziej widać dyskryminację w prawie.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Ty to musisz nieźle mieć na strychu jak to mówią.

Jednak zbyt skomplikowany koncept jak widać.

Niczego innego się nie spodziewałem.

1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Właśnie się skończyło. Strata czasu. Powinni organizować jedna debatę przed pierwszą tura i jedną przed drugą. Jak ktoś by chciał dogrywki po pierwszej debacie to mogą organizować zapasy w kisielu, poziom byłby podobny. 

Popieram Stanowskiego.

Tylko walki w klatkach.

• Upvote 1
Opublikowano

Ale serio nie wiedziałem, że dla skrajnej lewicy taki koncept jak facet popierający związki partnerskie, który jednocześnie nie ma dobrej opinii o dzisiejszych kobietach, jest czymś nie do ogarnięcia intelektualnie XD

Spiseq! :boink:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

I znowu te tyrady o toksyczności. Ty chyba często zaglądasz na Reddit, co nie?

Ja podtrzymuję, że nasze państwo w dupie ma facetów. I na pewno nie służyłbym w wojsku, które traktuje mnie jak zwykłe mięso armatnie. 

Zresztą najbardziej widać dyskryminację w prawie.

W dupie mam reddit. Po prostu uznaję naukowe teorie i jeśli chcę dbać o mężczyzn, to muszę uznać, co niszczy mężczyzn i co jest zbadane od lat! Promujcie dalej patusów vel "oni jedyni męscy, najbardziej kibole i nas obronią", czy vel "nie można płakać, bo to cioty" i spoko. Ale to trzeba się przyznać do upośledzenia wtedy.

A Ty jesteś hipokrytą popierając LGBT, ucinając z tego feminizm. To ja teraz spytam zwrotnie do Twojego pytania, może Ty jesteś homo co nie lubi kobiet i feminizmu, a za problemy obarczasz kobiety? Jeszcze powiedz jak popierając LGBT byłeś traktowany przez kolegów hetero w szkole... jeśli się przyznawałeś :)

I dojdziesz w końcu kto tu jest świnią. Ale pewnie jesteś tym jedynym co popierał LGBT i nosił rurki, a hetero sportowcy koledzy nosili go na rękach.

I całowali w stopy.

5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie mam w zwyczaju tracić czasu na bzdury.

Nie na bzdury, a na rzeczy które nie popierają twojej ograniczonej wizji świata. To ma nawet nazwę.

też dodam ale nie wejdziesz, boś ignorant https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Promujcie dalej patusów vel "oni jedyni męscy, najbardziej kibole i nas obronią", czy vel "nie można płakać, bo to cioty".

No ale kto tak mówi niby? XD

Mam wrażenie, że ty tyle wiesz o ostatnich pokoleniach, ile sobie wyczytasz na fejsbuku dla boomerów xD

Ja mam pełno znajomych, którzy gardzą patologią, szczególnie kibolstwem. Nie wyzywają ludzi od płaczków i ciot.

I jednocześnie gardzą też feminizmem. Niesamowite, co nie? Można połączyć dwa światy i nikt tego nie sprawdza!

Co za odklejony chłop %-)

Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

No ale kto tak mówi niby? XD

Mam wrażenie, że ty tyle wiesz o ostatnich pokoleniach, ile sobie wyczytasz na fejsbuku dla boomerów xD

Ja mam pełno znajomych, którzy gardzą patologią, szczególnie kibolstwem. Nie wyzywają ludzi od płaczków i ciot.

I jednocześnie gardzą też feminizmem. Niesamowite, co nie? Można połączyć dwa światy i nikt tego nie sprawdza!

Co za odklejony chłop %-)

Tak, sami wrażliwi mężczyźni, empatyczni, kochani, spokojni, dobrzy, tolerancyjni, wręcz z homoseksualistami chodzący na imprezy, ale tylko ten feminizm nie pasuje, który w sumie tak samo wspiera LGBT, czy słabszych mężczyzn, a tępi właśnie toksyczne męskich SEBKÓW których SAM NIE LUBISZ.

Spoko, może tak jest jak się ma 12 lat, a ja stary chłop 13 lat już tak nie ogarniam.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Darujcie sobie bo nie da się tego czytać. Btw po czym wnioskujesz, że Keller to dziadek? Nie wiem skąd jesteś, ale słowo maczo słyszy się w Poznaniu dość często, również wśród młodych. 

A czemu nie da się czytać? Przecież nie odniosłeś się merytorycznie do podanych tematow które omawiamy. Po prostu to jest bezradność.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
8 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale serio nie wiedziałem, że dla skrajnej lewicy taki koncept jak facet popierający związki partnerskie, który jednocześnie nie ma dobrej opinii o dzisiejszych kobietach, jest czymś nie do ogarnięcia intelektualnie XD

Spiseq! :boink:

Całości się nie czepiam bo nie ma czego. Co do zdania o kobietach to jednak o facetach mam znacznie gorsze. Faceci w ujęciu ogólnym robią się coraz bardziej chamowaci i prostaccy. Wnioskuję tak chociażby po tym jak wysokie poparcie mają indywidua pokroju czarnka, brauna czy Trumpa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Feminizm nie pasuje, który w sumie tak samo wspiera LGBT, czy słabszych mężczyzn.

Feminizm wspiera mężczyzn? xD

Dobra, ja nic głupszego chyba już dziś nie przeczytam.

A podsumuję ci, jaki jest problem z tym waszym "wsparciem" – posłanka Lewicy wprost na X postuluje, że wojsko dla facetów jest spoko, bo można sobie pogwałcić :boink:

Większość ludzi głosuje emocjonalnie, więc to naprawdę nie jest dziwne, że faceci głosują na Konfę, bo nie chcą słuchać takiego bredzenia głupot.

2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie wiem skąd jesteś, ale słowo maczo słyszy się w Poznaniu dość często, również wśród młodych. 

A jak definiujesz tych młodych? XD

Teraz to raczej się używa słów takich jak Chad czy Sigma. Słowa "maczo" to ja nawet w internecie nie widziałem od wieków, a na żywo tym bardziej.

I wywnioskowałem po tym, że wypowiada się tak o młodych facetach, jakby znał ich rzeczywistość tylko z fejsa albo reddita.

A kobietą go nazwałem, bo od razu przeszedł do ofensywy ("na pewno jesteś sam i nie wychodzi ci z kobietkami!"), co jest dość typowe dla postów starych Grażyn na FB, czy zwyczajnie botów.

Ot, śmieszny temat.