Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Gordon wrzucił screeny z dyskusji po której go zablokowaleś, mijasz się z prawdą i to bardzo. EOT

Gordon dostał za całokształt, sam dobrze o tym wie. Tak po prawdzie to chyba nikt nie dostał ode mnie ignora po jednej dyskusji. 

edit. właśnie przejrzałem sobie dokładnie naszą dyskusję,  po której ostatecznie poleciał - chodziło o AC Shadows, i kwestię japońskiego prawa w sprawie użycia w grze zabytków kulturalnych bez uzyskania odpowiedniej zgody. Ja też porobiłem sobie screeny - ostatni mój wpis do tego pana, pochodzący z 20 marca, jest linkiem do zapisu z posiedzenia japońskiego parlamentu, która omawia tą kwestię i potwierdza to, co napisałem. Natomiast jego argumentacja to było - cytuję "Wątpię, aby japońskie prawo tak działało" lub " Ja nie jestem przekonany, że takie użycie własności intelektualnej jest bezprawne" czy "płakanie o to, że można coś zniszczyć w "świątyni" jest słabe."

Co było potem, nie wiem, bo od tamtej pory mam filtr który kasuje nawet ramki zablokowanych osób, także totalnie nic nie widzę w ich temacie, poza bezpośrednim cytowaniem innych użytkowników. Pisanie więc, że bardzo się mijam z prawdą odnośnie tamtej sytuacji, jest po prostu bardzo słabe. Koleś uprawia spore bajkopisarstwo, a potem jeszcze się szczyci jaki to on dobry nie jest w załatwianiu ludzi w dyskusjach. Żart. EOT. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Gordon dostał za całokształt, sam dobrze o tym wie. Tak po prawdzie to chyba nikt nie dostał ode mnie ignora po jednej dyskusji. 

Ale zmyślasz :rotfl2:

W tamtej dyskusji doskonale widać, że to ty mnie personalnie atakowałeś. A jak przedstawiłem argumenty to “blokada”.

Poza tamtą dyskusja nie kojarzę żadnej interakcji z tobą. Ot, nie pasuje ci że nie miałeś sensownych argumentów przeciw moim więc zatkałeś sobie uszy. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Ochłoń trochę.

hę? :hmm:

Typowy wyborca KO nie widzi żadnego problemu w tym piwie ;) 

Emotka ;) sugeruje, że żartujesz. Ktoś tu wklejał screena z twitterków/bluskajków gdzie się jakaś kobieta spruła, że to skandal żeby  faszystą pić piwo (chyba było inne określenie, ale wiesz o co chodzi)

Tak samo część wyborców konfy, która ma najbardziej zróżnicowany elektorat.

Czy może aż tak jesteś podatny na armię botów?

Nie znam mentalności wyznawców konfy na tyle, żeby ocenić czy wysyp płaczy o to piwo z Trzaskiem, to prawdziwa reakcja czy tylko amia pro ruskich botów, które dostały przykaz wykorzystania sytuacji do przekonania konfiarzy do przejścia do Kościoła Zakonu Gaśnic Onucowych Brauna.

Obejrzałem mowy końcowe obu kandydatów na debacie.

O matko jaka to była żenada. Szczególnie mowa Czaszkowskiego wywołała ficzyną reakcję mojego organizmu - nieprzyjemne uczucie żenady i obrzydzenia na plecach. 

Nowogrodzki też wypadłby w moich oczach lepiej jakby jego mowę stanowiło "dziękuję państwu" i koniec. 

Czułem się jakbym oglądał ludzi przemawiających do umysłowo niedorozwiniętych. 

A przy "głosujcie na prezydenta, który po prostu lubi ludzi" to się zastanawiałem czy Biejat czy Żuchowska mu pisały ten tekst.

wybierzcie prezydenta który szanuje kieruje się uczciwością w swoim życiu :hahaha:

To mówi polityk i to niejako symbol zakłamanego polityka. Tu się szczerze zaśmiałęm.

Jakieś pierdu pierdu o marzeniach i aspiracjach.  No to było tak żenujące, że nawet jakby to tępa blondyna na konkursie Miss powiedziała, to by było żenujące. 

To jest tak sztuczne jak sam Czaszkowski. Same pierdolety od agencji PRowych. Sama korpomowa.  Przypomina się Kama Harris.

Nowogrodzki za to pierd(zie(lił coś o zdobyczach socjalnych i bezpieczeństwie socjalnym. No ręce opadają.

Udało się nakraść ludziom z podatków miliardy i rozpierd(zie)lić szansę na rozwój. I jeszcze się tym chwali. I niestety to pewnie działa na pisowski i lewicowy elektorat.

Ale jeszcze do(wali)ł że ONI ten socjał wypracowali. Oni. Politycy pisu. Bo "dali pińcet plus i 14 emerytury a Tusk nic nie doł!"

Ale jak gładko po tym przeszedł do mówienia że "Polska się obecnie przez obecny rząd strasznie zadłuża" to niemal spadłem z kanapy ze śmiechu. 

Przecież dopiero co pierd(dzi)lił o socjalu jako osiągnięciu. Poza tym reprezentuje bandę złodziei, zdrajców i nieudaczników z POPISu, która doprowadziła nas do takich długów i to w czasie prosperity, gdy trzeba było zadbać o przyszłość i kasować dług a nie kupować za niego głosy. Eh...

A jak potem zaczął gadać "dziś jeden człowiek chce mieć pełnię władzy" to przecierałem oczy ze zdumienia. On na serio to powiedział czy to fake AI? No nie możliwe, żeby kretyn z nadania Jarosława Polskęzbawa to powiedział nie rozumiejąc jak to strzeli we własną stopę. 

No ale cóż. Wyzywanie od lemingów też dekadę temu przejęli bez cienia żenady. Skoro naszych nazywają lemingami to my nazwiemy lemingami ich. 

Co za poziom tego całego cyrku, ja pierd(zie)lę...

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

59 minut temu, wamak napisał(a):

Ja akurat nie podzielam tej opinii, że Tusk jest tak mocno zależny od Niemiec, że pod ich dyktando będzie wywoływać jakąś wojnę.
A możliwe jest niemal wszystko, tylko to co przedstawiłeś w tamtym poście (zacytowałem wtedy fragment) jest tak mało prawdopodobne, że lepiej dobrze przemyśleć, czy warto o tym pisać.

To nie jest tak jak krzyczą pisowcy że "Tusk jest pieskiem Niemiec" i chodzi na ich smyczy, po prostu Niemcy dysponują większą siłą w wielu obszarach od Polski i to my musimy się dostosować do nich a nie oni do nas 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

@VRman

Było wrzucane parokrotnie jak uaktywniły się boty 'byłem za Trzaskowskim, ale teraz tylko Nawrocki'. Ale jasne, tu tyle ostatnio postów produkuje się, że ciężko być na bieżąco.

Nasze wybory idą w świat...

• Haha 4
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
34 minuty temu, Arqon napisał(a):

Tak, owszem każde były na swój sposób szczególnie i miały konkretne zagrożenia które były na szali, ale zazwyczaj dotyczyły odsunięcia ekipy z jakiegoś politycznego powodu.

Tu natomiast jest wystawiony nie dość że typ z przeszłością około gangsterską, to o zgrozo ma realne szanse aby to wygrać. Tu naprawdę nie ma co porównywać czy doszukiwać się analogii do poprzednich wyborów, bo na szali jest nasze postrzeganie zarówno na własnym, ale i międzynarodowym podwórku.

On ma problemy ze złożeniem poprawnie zdania i Duda przy nim to naprawdę gość 10/10.

Nie ma tu miejsca dla takich jak on, to nie te towarzystwo, po prostu. Za 5 lat kogo mamy się spodziewać jako kandydatów? Masę?

Mam 2 dzieci i nie wiedziałbym jak im wyjaśnić czemu ludzie świadomie wybrali prezydenta, który nie widzi nic w tym złego że chadzał się lać po ryju z innymi w ramach rozrywki. Lada moment i się okaże, że jako formę debaty będziemy wystawiać ich w dmuchanych basenach i obserwować jak się rzucają błotem (i oby to było jedynie błoto). I gdyby po stronie PO był wystawiony podobny jemu gość, to z miejsca bym zagłosował na drugą stronę, choćby to był PiS.

I o ile wiem, że Ciebie nie przekonam, ale mam nadzieję że jeśli czyta to ktoś nadal nie zdecydowany to chociaż pojmie co chcę przekazać i za tydzień pójdzie oddać głos.

Tutaj to działa bo większość fanatycznie popiera Trzaskowskiego i platformę obywatelską, nawet mentzen to dla nich teraz porządny gość a jeszcze tydzień temu faszysta i naziol 

Ja obstawiam zwycięstwo Nawrockiego za dużo negatywnych emocji idzie w stronę Trzaskowski a mentzen zrobił wszystko żeby zmotywować elektorat  do głosowania na Nawrockiego, natomiast lewica się zniechęci jak zobaczyła trzaskowskiego w towarzystwie "faszysty" , najgorsze jest to że za 2.5 roku PiS będzie miał wszystko i zobaczymy co wymyśla żeby zemścić się na reszcie 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, MaxaM napisał(a):

@VRman

Było wrzucane parokrotnie jak uaktywniły się boty 'byłem za Trzaskowskim, ale teraz tylko Nawrocki'. Ale jasne, tu tyle ostatnio postów produkuje się, że ciężko być na bieżąco.

Nasze wybory idą w świat...

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2025/05/25/i-fought-in-running-hooligan-battles-polish-president/

To już wklejalem, ale jest tego więcej:

https://www.irishtimes.com/world/europe/2025/05/25/polish-presidential-race-sees-candidates-neck-and-neck-but-worlds-apart/ https://www.google.com/amp/s/eadaily.com/en/ampnews/2025/05/24/snus-with-him-the-polish-presidential-candidate-took-something-right-in-the-middle-of-the-debate

Niezła wizytówka Polski ;)

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Dopóki te atom nie odpali to w momencie gdy nie zawieje i nie będzie świeciło skąd mamy mieć ten prąd ?? Mamy ślepo liczyć, że któryś z sąsiadów nas  poratuje ?

Z elektrowni węglowych zasilanych tanim węglem z USA czy Australii.

Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Idzie się na wybory. Skreśla obu kandydatów i przekreśla kartę wyborczą. Nie głosujesz na nikogo, ale oddajesz ważny głos w statystykach. Jesteś aktywnym wyborcą, który nie wybrał nikogo.

Taki głos jest nieważny, ale wliczasz się do frekwencji. Oddając głos nieważny lub nie idąc na wybory wspierasz wygranego bo jego wyborcy poszli.

Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Ten człowiek moim zdaniem nie powinien mieć pełni władzy w Polsce

Ten człowiek przynajmniej przez jedną kadencję powinien mieć pełną władzę z bardzo prostego powodu - bałaganu pozostawionego przez poprzedników. I to bałaganu na najwyższych szczeblach, w TK, SN, prokuraturze. To może bezpośrednio nie dotyka przeciętnego Kowalskiego, ale jest bardzo ważne dla stabilności funkcjonowania państwa. Teraz wszystko jest w zawieszeniu do czasu wyborów bo zmian można dokonać tylko ustawowo, a Nawrocki jako kandydat PiS będzie bronił zmian PiS i ludzi PiS kontrolujących najważniejsze instytucje w państwie na zlecenie Nowogrodzkiej.

58 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

i ratują się krajami, które mają więcej stabilnych źródeł energii. Jak np Niemcy, które się pozbyły atomu bo jest bee ale jak już go sprowadzają z francuskich elektrowni to staje się całkiem fajny.

Bo głąby nagle wyłączyły wszystkie elektrownie jądrowe przez co w systemie powstała ogromna dziura. Część zasypano wzrostem produkcji z węgla (przez co prąd jest u nich bardzo drogi), a część importem, głównie z Francji czyli z atomu...

Edytowane przez kalderon
  • Upvote 2
Opublikowano

Prawda jest taka, że mieli pisiaków na talerzu.
KO miała wystawić jednego kandydata i powalić Nawrockiego tydzień temu.
Teraz marsze, srarsze, piwka, modlitwy, a... wiatr kule nosi.
Pajace. Zdupili, to co mieli prawie w łapie.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Niezła wizytówka Polski ;)

Do memów sprzed 2010tego: "this is Polsih president and this is prime minister. This is not photoshopped.This one doesn't have bank account and uses his mom's" nie dolecimy, więc luzik ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, kalderon napisał(a):

Taki głos jest nieważny, ale wliczasz się do frekwencji. Oddając głos nieważny lub nie idąc na wybory wspierasz wygranego bo jego wyborcy poszli.

Jak głosem nieważnym mogę wspierać kogokolwiek, poza odnotowaniem statystycznym?

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

KO miała wystawić jednego kandydata i powalić Nawrockiego tydzień temu.

To akurat dobrze bo gdyby całą koalicja wystawiła jednego kandydata to przez cały czas tylko na nim skupiły by się ataki, a tak aż do pierwszej tury sztab PiSu musiał choć trochę dzielić uwagę.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

Do memów sprzed 2010tego: "this is Polsih president and this is prime minister. This is not photoshopped.This one doesn't have bank account and uses his mom's" nie dolecimy, więc luzik ;) 

Pamiętam Xerox brothers. Dla mnie większy wstyd jest teraz, polacy masowo głosowali na kibola, który uważa ustawki za coś szlachetnego. To jest upadek moralności i najgorszy możliwy przykład dla dzieci. 

• Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jak głosem nieważnym mogę wspierać kogokolwiek, poza odnotowaniem statystycznym?

Tym, że jeśli dla ciebie mniejszym złem jest dla ciebie Nawrocki i przegra on wybory to nie ma znaczenia czy oddałeś głos nieważny, czy w ogóle nie poszedłeś na wybory. Dopóki nie zagłosujesz na swojego kandydata (swojego również w sensie "mniejsze zło") każda inna opcja wspiera jego przeciwnika.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Nawiązuje do jego ostatniego piwkowania z Mentzenem. 

Nawiązujesz tylko, faktycznie tak uważasz co napisałeś, czy trollujesz? Bo jeśli serio uważasz, że Trzaskowski promuje alkoholizm takim wpadnięciem do baru, to... no nie dokończę, bo czekam aż powiesz, że trollujesz.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czy ten "jegomość nie mówi o ostatnich 8 latach PIS? :hmm:
(już nie pasi taki układ?) ;)

Jak komuś morawiecki mówi żeby głosować na Nawrockiego to lepiej uciekać w drugą stronę 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, kalderon napisał(a):

Tym, że jeśli dla ciebie mniejszym złem jest dla ciebie Nawrocki i przegra on wybory to nie ma znaczenia czy oddałeś głos nieważny, czy w ogóle nie poszedłeś na wybory. Dopóki nie zagłosujesz na swojego kandydata (swojego również w sensie "mniejsze zło") każda inna opcja wspiera jego przeciwnika.

Ale ja mówię o tych, i do tych, którzy NIE CHCĄ WCALE zagłosować, bo nie podoba się im żaden kandydat (a nie chcą wybierać "mniejszego zła"). To ich prawo, przywilej. Nie olewają, tylko nie chcą oddać głosu na żadnego, bo żaden nie jest "godny" w ich przekonaniu. W takiej sytuacji niepójście na wybory wcale, jest oznaką "olewania" losów kraju (a nie olewają). Gdyby (hipotetyczny, akademicki, przerysowany przykład) do urn poszło 70% uprawnionych, a kandydaci uzyskaliby po śmieszne 3% vs 5%, to znaczy, że poszło głosować aż 70% narodu (!), bo było dla nich ważne (!), tylko nie chcieli żadnego z kandydatów na swojego reprezentanta. To też głos w sprawie (niż nieoddanie żadnego głosu). Jak pójdzie 30% uprawnionych, to bez względu na wyniki, wyjdzie, że Polacy olali wybory. To dwie różne sytuacje.   

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, voltq napisał(a):

Najgorsze ze ty nie trollujesz jak gordon to jest dramat... , przeczytaj jeszcze raz co napisal sprzedawczyk i kto jest na tablicy

Mentzen nawet pasuje do Koalicji Obywatelskiej , normalnie ma 500+/-  komentarzy pod tweetem teraz dostał 15 tysiecy +/- , praktycznie sami jego wyborcy lub wyborcy Brauna , pis siedzi cicho nie reaguje a Sprzedawczyk stwierdza ze to wina PIS i ze to oni po nim jadą w komentarzach :D 

Tutaj zarzuca się mojej skromnej osobie ze "wyzywam mentzena" bo spotkał się z ludźmi z KO/PO , otóż nie gdyby spotkał się z ludźmi z PIS to moja reakcja była by taka sama

Ale co ty chcesz? Metzen właśnie pokazał, że nie jest zakamuflowaną opcją pisowską i w razie czego będzie wstanie na równych zasadach rozmawiać z każdym. Tym sposobem zyskał w moich oczach. W dokładnie ten sam sposób Bosak stracił w moich oczach pokazując, że kiedy tylko zrobi się poważnie pis może na niego liczyć.

Konfederacja jako przystawka tylko i wyłącznie oraz zawsze PiSu nie ma racji bytu. W takiej sytuacji po prostu najlepiej głosować na oryginał.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

W dokładnie ten sam sposób Bosak stracił w moich oczach pokazując, że kiedy tylko zrobi się poważnie pis może na niego liczyć

Sorry musiałem xD

a4a8e51a6b5f886d1c6c88736926785b.thumb.jpg.e52c4bc9094ebf503416c49ad1b1ac4a.jpg 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

@kalderon @Klakier1984 jest wątek o transformacji energetycznej i tam można prowadzić dyskusję. Zwrócę tylko uwagę, żebyście się zainteresowali np. miksem energetycznym Norwegii, Austria, Portugalii, które nie mają atomu i nie mają już działających elektrowni węglowych, a jednak prąd mają ;) 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 2