Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Kris194 napisał(a):

Marszałka Sejmu zapytano o decyzję Donalda Tuska i ewentualne głosowanie nad wotum zaufania. Szymon Hołownia nie przebierał w słowach. Być może wstrzymamy się przy głosowaniu nad wotum zaufania dla rządu.

Weźcie mi tego człowieka z oczu. On dalej nie zrozumiał, że czas schować ego do kieszeni? Wszystkie 4 ugrupowania są winne tej porażki.

Sorry, ale to wina Tuska. Dlaczego marszałek ma się o tym dowiadywać z mediów?

Ja nie widzę żadnego ego w tym, że premier go opluł.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Lypton napisał(a):

https://www.rmf24.pl/newsamp-tusk-stawia-wszystko-na-jedna-karte-rozpad-koalicji-na-naszy,nId,7976869

Chwilo trwaj. Rozsierdzony Hołownia zapowiedział, że wstrzyma się w głosowaniu o wotum zaufania.

Czy on chce to zrobić po to, aby za brak efektów w 2027 obwinić innego premiera i jego radę ministrów? 🤣

Trochę wcześnie na nowe wybory do Sejmu. Druga tura nabudowała hype na POPiS. 

Ale jakby to było na początku 2026 to chciałbym, aby 3 razy rząd nie otrzymał wotum zaufania I aby wybory były szybciej. 

Dajmy Braunowi się nabudować 😅

Edytowane przez michasm
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Czy on chce to zrobić po to, aby za brak efektów w 2027 obwinić innego premiera i jego radę ministrów? 🤣

Jak dla mnie autentycznie się poirytował o arogancję Tuska. Ustalanie rzeczy na Twitterze było za czasów Vateusza.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Jak dla mnie autentycznie się poirytował o arogancję Tuska. Ustalanie rzeczy na Twitterze było za czasów Vateusza.

Ja miałem na myśli ten pomysł z wotum zaufania w wykonaniu Tuska. On chyba chce winę zwalić na kogoś innego i na następnych wyborach być jak najdalej od obecnego rządu. Napewno nie jako premier. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Pamiętajmy co będzie niedługo.

Gsca_9RXAAAQ22D.png.ee53d1eda7eaba51408391ace17fd86e.png

Ziomek mówi o firmach czy o osobach prywatnych? 

Mnie tam prąd nie boli. Ja za ciepło pracę 3 razy tyle co za prąd w bloku z 2014.

Edytowane przez michasm
Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Rozumiem ale wotum zaufania dla rządu to coś co sam proponował chociażby Czarzasty i dużo ludzi na "x". To jasna deklaracja czy jest się razem czy nie mimo porażki. To nie czas na kłótnie kto i jak został poinformowany tylko wyciągnięcie wniosków i ostre ruszenie do przodu.

Opublikowano
17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Marszałek z poparciem poniżej progu. Nie widzę sensu z kimś takim rozmawiać nawet. Tu akurat wyjątkowo Tusk ma racje. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Wystarczy że złoży ustawę bo ma inicjatywę a KO ją odrzuci i już jest czysty 

Czyli kolejny raz prezydent obiecał coś na co nie ma wpływu? 

Mógł obiecać, że prąd będzie za darmo. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, michasm napisał(a):

Czyli kolejny raz prezydent obiecał coś na co nie ma wpływu? 

Mógł obiecać, że prąd będzie za darmo. 

Oczywiście, chodzi o rzucenie kiełbasą dla wyborcy.

Trzaskowski znacznie gorzej do tego był przygotowany, wypominali mu przez to brak programu. A to że prezydent w sumie niewiele może to mniejsza. Ważne by kłamał jak najwięcej i obiecywał. Jak zwykle nie prawda i wiedza, a emocje wygrywają.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

podział nie podział. Jedna storna ma więcej, więc będzie rządzić. 

Te gadki o podziałach męczą mnie wybitnie. Mi naprawdę obojętne kto na kogo głosował (wyłączając Maciaka). Jeżeli z kimś się dobrze dogaduje to mojej opinii o tej osobie nie zmieni fakt, że głosował na Senyszyn, Trzaskowskiego, czy innego Jakubiaka. Na tym chyba polega demokracja. Najpoważniejszy problem z nią mają właśnie te osoby, które akceptują ją tylko w wypadku zwycięstwa ich kandydata, a resztę wyzywają od półgłówków i innych debili. Tak na marginesie to w tym wątku takich "demokratów" mamy całkiem sporo.

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Oczywiście, chodzi o rzucenie kiełbasą dla wyborcy.

Trzaskowski znacznie gorzej do tego był przygotowany, wypominali mu przez to brak programu. A to że prezydent w sumie niewiele może to mniejsza. Ważne by kłamał jak najwięcej i obiecywał. Jak zwykle nie prawda i wiedza, a emocje wygrywają.

Ale Trzaskowski przecież też gadał od rzeczy. Silna, bezpieczna Polska. Ile razy to powiedział? Nawet jak gratulował Nawrockiemu to to powtórzył. Nikomu nie powiedział na czym ra silna i bezpieczna polska ma polegać ani jak to chce zrealizować. No i CPK własnymi rękoma miał budować. 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Suchy211 To nie tylko marzenia a opinie ze środowiska koalicji. I to nie od dziś mówi sie o tym, że Bodnar się niestety nie sprawdził. Trzeba kogoś kto dużo ostrzej weźmie się za depisyzację.

Myślę że dość szybko nastąpi rekonstrukcja rządu.

Nastąpi, ale kluczowe sprawy, tj te które wszyscy mamy na myśli po prostu już nie przejdą, bo prezydent ich nie przepuści. 

Dla KO zostaje albo rozwiązanie rządu, albo jeśli chcą dotrwać do końca kadencji odpuścić sobie sprawy ustrojowej i te związane z organami państwa, a także rozliczenia i zajęcie się rzeczami życia codziennego. Uproszczenia podatków, uproszczenie i doprecyzowanie prawa tam gdzie się da, implementacje prawa unijnego itd itp. Generalnie same te rzeczy gdzie naczelnik państwa nie powie "halt". 

W przeciwnym razie będzie to tragikomiczne wicie się piskorza który coś niby chce, ale tak naprawdę nie może. 

Ja tej tragikomedii oglądać nie zamierzam. Nie chcę też kolejnego okresu stagnacji i stania w miejscu. Życie mi się zaczyna kończyć. Chciałbym jeszcze zobaczyć ten kraj idący w jakimś konkretnym kierunku. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Silna Polska to prawicowy populizm. Również łatwo trafia w emocje. Ale to żadna obietnica, tylko hasełko.

11 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Najpoważniejszy problem z nią mają właśnie te osoby, które akceptują ją tylko w wypadku zwycięstwa ich kandydata, a resztę wyzywają od półgłówków i innych debili. Tak na marginesie to w tym wątku takich "demokratów" mamy całkiem sporo.

Ciekawe dlaczego tylko wspomniałeś o półgłówkach i debilach, ale już tęczowych degeneratach, Nie polakach, czy tego co jest zarzucane wyborcom Trzaskowskiego nie. Tak jakbyś jednak sugerował, że pewne wyzwiska akceptujesz, mimo mówienia o tym że wszystkich akceptujesz poza Maciakiem. Choć i tak nie wiem czemu Maciak nie ale już Braun z Mentzenem tak. Jedno to samo proruskie szambo, ale bardziej doświadczone oratorsko by manipulować wyborcami. Maciak po prostu bez umiejętności kręcenia.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
15 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Mam nadzieję, że Nawrocki będzie poniżany na każdym kroku i nie zapraszany na najważniejsze światowe wydarzenia. Jak patrzę na tego ćpuna, który będzie rządził Polską, to mam ochotę wyjechać stąd raz na zawsze. Nie wiem jakim trzeba być prostakiem, aby oddać głos na takiego szemranego typa 🤬🤬

Ja mam nadzieję, że dostatnie okazje do zawetowania chociaż jednej dobrej ustawy żeby pokazać jak złym jest prezydentem i wtedy można sobie płakać. Póki co ma czystą kartę i trzeba liczyć, że będzie z niego jakikolwiek pożytek. 

• Like 1
  • Upvote 2