Mar_s 402 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Aaa, to Ty jesteś ten co rozpijał chłopów pańszczy...znaczy młodych prawników? @RyszardGTS Rysiu może złe słowo, powiedzmy że po to żeby lekko "zaszumiało"
GordonLameman 325 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Ich nie trzeba rozpijać, już są rozpici przez studia i aplikację Poza tym - robię do tego pierwszorzędne smashburgery i inne grillowe przysmaki Edytowane 9 godzin temu przez GordonLameman 1
RyszardGTS 513 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu @Mar_s Zaszumiało czyli mieć dobry humorek, a to jak najbardziej taki drineczek wieczorem po pracy 1
tomcug 394 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 18 godzin temu, GordonLameman napisał(a): możemy to dodać pod :gordon ? Spoko, dodane 1
Camis 533 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) goni pisiorów i konforuskich! Edytowane 8 godzin temu przez Camis 1
GordonLameman 325 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 34 minuty temu, tomcug napisał(a): Spoko, dodane Dzięki!
Bono_UG 24 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu W dniu 29.11.2024 o 10:18, Spl97 napisał(a): Tango down nastąpił dziś o godzinie 9:32 i o tej godzinie Titanic PCLabowy zatonął na dno, orkiestra postarała się, grając muzykę dla naszych uszu do końca. A miałem nadzieję, że jeszcze wieczorem da radę zrobić imprezę i wspólnie zgasić światło... 1
Wu70 131 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Teoretycznie nie, bo to "utwory" do których prawa autorskie majątkowe ma wydawca (Ringer Axel), ale jest też tzw. dozwolony użytek osobisty. Co oznaczałoby, że możesz to udostępniać w swoim gronie towarzyskim. Uważam, że udostępnienie forumowym znajomym jest OK. Ale też, kto by się tym przejął? Czyli lepiej nie wystawiać jak webarchive? https://web.archive.org/web/20240126022104/https://forum.pclab.pl/
GordonLameman 325 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Tak, web.archive ma pewne problemy prawne z tego tytułu 1
JeRRyF3D 372 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Zaskoczyło mnie to, ale cola z łychą nie jest grzechem.
bergercs 66 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Znajomy "smakosz" (faktycznie spec od trunków) powiedział kiedyś, że "whisky pije się tak jak komu smakuje, jak z colą to pij z colą". Więc nie czuję żadnego "wstydu" gdy do Bushmillsa (zielony bardzo lubię) czy Danielsa wlewam colę - tyle w temacie :-) Do takiego za kilka tysi coli bym nie wlał, bo bym najzwyczajniej takiego nie kupił - i również piję z colą bo mi smakuje a nie żeby się urżnąć jak tu , niektórzy "koneserzy" uważają. 1
Wu70 131 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Mnie zawsze śmieszyło jak ktoś musiał przeczytać jak trzeba pić żeby "źle" nie pił. Przecież jak komuś smakuje to i Heleny niech tam dolewa 1
Digger 147 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Nic nie przebije smaku wina "Komandos" 4
tomcug 394 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu PCLaba już nie nie ma (w sensie forum), więc pozwoliłem sobie na mały wpis odnośnie tego, co się zmieniło tutaj: https://ithardware.pl/artykuly/forum_ithardware_co_sie_zmienilo-36950.html 4 2
Spl97 206 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 18 godzin temu, Mar_s napisał(a): No no, Ślepusia mi tu nie wyzywać, bo to dobry chłopak jest. Ciężko nazwać to co napisałem o Ślepusiu wyzywaniem czy obrażaniem. Co napisałem, to kilka słów prawdy o nim z mojej niemal sześcioletniej perspektywy na Labie. Patrząc co inni o nim tu napisali, szanuję wasze dobre zdania o nim, gdyż tak szczerze poznaliście go tylko od dobrej strony, ta jego dobra strona jest całkiem pozytywna, bo wiedzę to on miał i to sporą, a jak ktoś chciał od niego pomoc, to on pomógł. Ale jednak osobiście oraz wiele innych osób poznało jego drugie oblicze, które jest mocno negatywne i to drugie oblicze z negatywnej strony zdecydowanie zaburza jego dobre opinie. Mało tego, miałem przyjemność rozmawiać z wieloma użytkownikami nt. Ślepego i jego drugiego oblicza i z wymiany zdań wynikało, że w wielu momentach posługiwał się hipokryzją, nagminnym łamaniem zasad pod siebie, mściwy, arogancki, pogardliwy, zszarganiem opinii użytkowników itd. po prostu wykreował się profil nieodpowiedniego człowieka na to miejsce. Od siebie jeszcze dodam, że cokolwiek po tym co narobił, to jeszcze kreował się na świętoszka, że nie jest wcale niczemu winny, zrzucając winy na użytkowników. Prawda jest taka, że on nigdy nie był święty podobnie jak my wszyscy, którzy jesteśmy tutaj. Osobiście również nie byłem i nie jestem święty, ale mimo wszystko nie kreowałem się na świętego i to mnie różni od Ślepego. Ponadto, na innych portalach również nie cieszy się dobrą opinią 16 godzin temu, lukadd napisał(a): On po prostu nie lubił jak ludzie nagminnie pisali i powielali bzdury Bardzo dobrze sobie radził czyszcząc forum. On też potrafił pisać bzdury, szczególnie od 2020 roku na temat przyszłości jeszcze do niedawna istniejącego forum PCLab, kiedy w zasadzie tylko on, jako opiekun forum twierdził, że forum będzie działać długo i mają wobec niego jakiekolwiek plany. Większość pewnie jego słowa kupiło i uwierzyło, dlatego dali sobie spokój, ale mnie tym czymś nie kupił i zwyczajnie nie uwierzyłem, wiedziałem już cztery lata temu, że finał prędzej czy później będzie i skończy się źle, tym bardziej, że w realnym życiu zdarzają, zdarzyły i zdarzyć będą takie sytuacje, że coś pada, jest zaoranie i ludzie zamiast słów podziękowania, szacunku do roboty, jaką wykonali, dostali tylko i wyłącznie kopa w zad. Tak samo spotkało to forum, sami doskonale widzieliśmy, że podziękowań nie dostaliśmy, ale to jeszcze nic, najgorsze było to, że nie dostaliśmy nawet należnych nam słów wyjaśnień, dlaczego doszło do zaorania Laba oraz jakie powody były i które stały za takimi decyzjami, a nie innymi. Dlaczego do takiego rozwoju wydarzeń doszło, to możemy tylko i wyłącznie się domyślać. Admini zapadli pod ziemię, zresztą jak przez większość czasu od wielu lat, Ślepy nabrał wody w usta. Zresztą widzieliście jaki był brak reakcji z jego strony odnośnie końca Laba, kiedy 30 października jego wywołałem, gdyż w pełni na to zasłużył, nazywając jego przy okazji kozłem ofiarnym tego, co się stało. Tak, wyszedł na kozła ofiarnego dlatego, że tylko on zapewniał, że Lab będzie dalej żyło, a żyło tylko cztery lata dłużej. Najprawdopodobniej nie mógł znieść tego, że jak jechanie na temacie przyszłości forum przez cztery lata bardzo brutalnie źle się zestarzało . Z pewnością wiedział, że jest tylko w korpo, jakim jest też RASP szeregowym pracownikiem i w kwestii forum to jednak ma guano do gadania, że jak dojdzie do końca działalności forum PCLab pewnego pięknego dnia, to nikt z góry jego nie będzie pytał o zdanie. Pewnie powiecie, że mógł być zakaz wypowiadania się przez pracowników RASP nt. upadku forum PCLab, szczerze nie wiem czy tak było, ale jedno jest pewne, że ogólnie im brakowało jaj, nie tylko Ślepemu, ale również innym, którzy sprawowali pieczę nad forum od strony technicznej. Koniec końców, wyszło to na moje, ale nie tylko na moje, części ludzi również, w tym tomcugowi, jakoś w kwietniu tego roku, parę miesięcy wstecz tu na głównym czacie rozmawiałem krótko z tomcugiem o Labie, przerwach dot. ciszy wyborczej itd. i napisał, że prawda jest taka, że pewnie kiedyś Laba zamkną, po paru miesiącach prorok miał rację. 16 godzin temu, Element Wojny napisał(a): Dokładnie, i piszę to jako osoba, która dostała od niego wczasy w Bieszczadach. Czasami miał jakieś lekkie odchyły, i chyba był już mocno znudzony całym tym forum i ludźmi się tam udzielającymi, ale jak miał lepsze dni to pisał naprawdę z sensem. Jednak nie tylko lekkie odchyły miewał, lecz również całkiem spore, w tym niekiedy pogardliwy stosunek do użytkowników, szczególnie do tych, których zdążył wkurzyć czy za wszelką cenę zszargał opinie innych użytkowników tylko dlatego, że się postawili jego decyzjom, które jak najbardziej mogły być absurdalne. Nie odpowiadam za innych, ale jak się postawili temu, co w poprzednich latach narobił, to coś musiało być na rzeczy. Pamiętam doskonale, że do mnie wypalił takie słowa typu "miałem w rękach więcej sprzętu, niż Ty zobaczysz do końca swojego życia" czy nazwał mnie w absurdalnych okolicznościach narcyzem. Z tym narcyzem, to jemu ewidentnie w głowie uroiło, a na moją odpowiedź, że skoro uważa mnie za narcyza, to niech załatwia lekarza, to napisał, że lekarza dla mnie załatwiać nie będzie i żeby ja osobiście do niego poszedł . Takie wypowiedzi z jego strony zdecydowanie były nie na miejscu, zresztą takie teksty to zaledwie ułamek tego, jakim językiem potrafił się posługiwać wobec użytkowników, którzy się niemu postawili. Dlatego upadek Laba to osobiście z jednej strony smutek, ale z drugiej strony jednak to jest pewnego rodzaju ulga, że takich nieciekawych osobowości już się nie zobaczy. Dlatego też ostatecznie za Labem nie będę płakał.
Michaelred 171 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 19 minut temu, Spl97 napisał(a): Dlatego upadek Laba to osobiście z jednej strony smutek, ale z drugiej strony jednak to jest pewnego rodzaju ulga, że takich nieciekawych osobowości już się nie zobaczy. Dlatego też ostatecznie za Labem nie będę płakał. Prawdę mówiąc jak czasem zaglądałem na forum to widziałem nowych jak na dzień dobry dostawali bany za "multikonta" bez sprawdzania na zasadzie, że nikt inny od stałych bywalców tam nie zagląda i tak Dodatkowo czytałem nawet gdzieś chyba na wykopie, że ktoś chciał się rejestrować żeby zapytać speców, ale było jakieś zatwierdzanie konta potrzebne przez admina dla nowych userów i się nie udało. Więc forum taką techniką wykończyło by się i tak samo. Rejestracja praktycznie niemożliwa, a jak ci się udało to miałeś i tak sporą szane na bana za "multi" bo jakiś modek miał zły humor i uznał, że piszesz podobnie do usera "xxxx". To była tylko kwestia czasu jak to samo padnie. Edytowane 2 godziny temu przez Michaelred
Camis 533 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Lewackie zgorszenie na czacie!!11, bana im 1
Spl97 206 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 24 minuty temu, Michaelred napisał(a): Dodatkowo czytałem nawet gdzieś chyba na wykopie, że ktoś chciał się rejestrować żeby zapytać speców, ale było jakieś zatwierdzanie konta potrzebne przez admina dla nowych userów i się nie udało. Więc forum taką techniką wykończyło by się i tak samo. Rejestracja praktycznie niemożliwa, a jak ci się udało to miałeś i tak sporą szane na bana za "multi" bo jakiś modek miał zły humor i uznał, że piszesz podobnie do usera "xxxx". To była tylko kwestia czasu jak to samo padnie. Tak się tak naprawdę się stało tam przez popisy Odina, który po otrzymaniu bana szalał z tysiącami swoich multikont, do momentu gdy ktoś z adminów napisał, żeby skończył, bo inaczej sprawa do sądu.
Pawelek6 54 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @tomcug już innego screena nie mogłeś zrobić do oficjalnego newsa W sam raz dla RASP, wyślijcie im tam na jakiegoś maila, wstawcie na FB czy coś
tomcug 394 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Pawelek6 napisał(a): już innego screena nie mogłeś zrobić do oficjalnego newsa Chodzi Ci o ten z "instrukcją robienia kopii zapasowej"?
Pawelek6 54 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, tomcug napisał(a): Chodzi Ci o ten z "instrukcją robienia kopii zapasowej"? O czat 1
tomcug 394 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To nie było zamierzone, ale fajnie, że zwróciłeś na to uwagę. Idealnie pasuje do sytuacji
Pawelek6 54 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Moja cecha, że dostrzegam detale, których inni nie widzą
Spl97 206 Opublikowano 20 minut temu Opublikowano 20 minut temu 5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Zaskoczyło mnie to, ale cola z łychą nie jest grzechem. Nie raz piłem whiskacza z colą, dopóki się nie dowiedziałem, że picie whiskacza z colą to profanacja. Od tej pory przestałem . 1
Rekomendowane odpowiedzi