Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, TmK napisał(a):

Posługując się młodzieżową nowomową, można dosłownie zdechnąć z krindżu. Największy śmiech z tego, że przedstawiciele tych grup chyba serio nie czają, że takimi rzeczami robią 10x więcej szkody swojemu "środowisku" niż najbardziej zajadła, skrajna krytyka. 

Co się raz zobaczy nie da się już odzobaczyć 😱😅

25 minut temu, CavieZ napisał(a):

Rock jest upośledzony. Swego czasu zagrywał w Overwatch i nie mówił że to gra dla młodych dziewczynek. A jest jeszcze bardziej dziecinna 

Nie sledze goscia i niewiele o nim wiem, ale Overwatch to sieciowy fps, przeciez tam styl wizualny ma bardzo male znaczenie a fabula zerowe.

A tutaj w DAV niestety to zdziecinnienie dialogow i stylu, razi i meczy okropnie. A szkoda bo z dobrymi dialogami I mrocznej oprawie byla by to bardzo dobra gra. Fabularnie nawet mnie ten werbalny crindz zainteresowal I razem z eksploracja trzyma przy ekranie.

19 minut temu, DITMD napisał(a):

Jaki wyrok? Mój komentarz nie odnosił się do Veilguarda, tylko pisałem ogólnie. Pokaż mi grę gdzie osoba innej orientacji jest świetnie napisanym npc z głębią, której po prostu nie da się nie polubić, Ilu masz takich npc?

Tych postaci jest ogólnie zbyt mało by było w czym wybierać poza przykładami powyżej. Jak sobie przejrzysz historię postaci hetero to większość jest do bani, tylko nieliczni się udają i potem się o nich gada jak jakiś Shepard. Ale na ogół jak tak spojrzeć, to większość jest miałka, mało kto umie pisać postacie żeby wszystkie były super.

18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Astarion z BG3 był spoko, lubiłem też Doriana z Inkwizycji, Sam Traynor z ME3 (mimo że to tylko postać poboczna) była jedną z moich ulubionych w tej odsłonie, Judy z CP2077 to już w ogóle kosmos, jej wątek i romans to jest topka totalna. 

Astarion?  Był okropnie nudny . Jedyny plus to głos aktora  

12 minut temu, Keller napisał(a):

Tych postaci jest ogólnie zbyt mało by było w czym wybierać poza przykładami powyżej. Jak sobie przejrzysz historię postaci hetero to większość jest do bani, tylko nieliczni się udają i potem się o nich gada jak jakiś Shepard. Ale na ogół jak tak spojrzeć, to większość jest miałka, mało kto umie pisać postacie żeby wszystkie były super.

Ale w każdej praktycznie grze masz jakąś postać która wybija się ponad resztę. Chodzi mi o to, że npc innej orientacji seksualnej powinien mieć charakter, charyzmę, głębię, tak samo jak inne postaci, a jego seksualność to powinien być tylko dodatek. Inne rzeczy powinny go kształtować i sprawiać, że darzy się go sympatią i chce zabierać ze sobą na misje itp.

Edytowane przez DITMD

8 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Skoro rąbiesz przeciwników kilkadziesiąt poziomów nad tobą przez 30 minut, to może jeszcze nie popchnąłeś fabuły.
Przepraszam za zgrywy, ale nie mogłem się powstrzymać:E 

Ogólnie jest to wplecione kolanem do świata, jak postać siada i mówi że jest niebinarna matce. 
Pompki po złym zaimku i pouczanie o przeprosinach.
I te dziwne lustereczko.
Ale tonie to w masie głupich dialogów, więc zapewne to tak nie boli.

Ale dam sobie już spokój z tym na razie. Choć paliwa dolało mi przypomnienie o tym co się dzieje w "szpitalach i terapiach" z nieletnimi w USA i nie tylko, po przesłuchaniu podcastu z przedstawicielem "
Do No Harm" - Dr. Jared Ross , gdzie wcześniej widziałem materiał z Chloe Cole.
Tutaj przynajmniej można się pośmiać..., ale "dark fatansy" to już mamy w rzeczywistości.  Oby to "woke" zdechło w najbliższych latach.

Tu jest tak że robisz fabułę i gdy masz około 10 poziomu otwierają się zadania poboczne i tam nagle przeciwnicy są +10 poziomów od nas:/

15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jak różne wrażenia ludzie potrafią mieć w tym samym temacie... ja z kolei wyłączyłem wczoraj po godzinie, bo przysypiałem. Tematy z PPC były ciekawsze.

no widzisz . Tak się kręci świat

widzę że jesteś młodą osobą i graczem ,  skoro to dla ciebie jest zaskoczeniem.  

Podpowiem : żadna produkcja nie zadowoli wszyskich.  

Edytowane przez CavieZ

Wczoraj stanąłem przed dylematem czy zrobić po prologu uninstall czy jednak pograć trochę i zobaczyć co będzie dalej bo nie powiem - fabuła mnie trochę zaciekawiła.

No i jak włączyłem jakoś koło 23 (że niby na chwilkę) to mnie wessało do 2 w nocy :P 

Przyszedł taki moment, że trzeba było rozstawić w swojej komnacie jakieś 4 pamiątki, w tym lusterko. No i tutaj wchodzi na pełnej kurtyzanie Dragon Pejcz Waligard: Rainbow Story :E 

Na szczęście dokonałem słusznego wyboru bo nie zdzierżyłbym w dalszej części jakiś onu/jenu, które widziałem w kreatorze postaci, gdzie wybrałem gotowca a konkretnie niby jakąś w miarę wg mnie babeczkę a jak się wczoraj jej dłużej przyjrzałem to serio zaczęła przypominać mi jakiegoś transa xD

Dragon-Age-The-Veilguard-2024-11-05-01-5

pride-rainbow.gif

26 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Wczoraj stanąłem przed dylematem czy zrobić po prologu uninstall czy jednak pograć trochę i zobaczyć co będzie dalej bo nie powiem - fabuła mnie trochę zaciekawiła.

No i jak włączyłem jakoś koło 23 (że niby na chwilkę) to mnie wessało do 2 w nocy :P 

Jak widać nie jestem sam :). U mnie identyczna sytuacja. 

Już chyba powoli Faszyści i Szkodnicy uspokoili się z krytykowaniem gry pod kątem woke , lgbt. Oni to wszędzie potrafią się doczepić :). Pamietam jak przyczepili się do Silent Hill 2 Remake - ale szybko ich uciszono :)

Edytowane przez CavieZ

25 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Na szczęście dokonałem słusznego wyboru bo nie zdzierżyłbym w dalszej części jakiś onu/jenu, które widziałem w kreatorze postaci, gdzie wybrałem gotowca a konkretnie niby jakąś w miarę wg mnie babeczkę a jak się wczoraj jej dłużej przyjrzałem to serio zaczęła przypominać mi jakiegoś transa xD

Czemu gracie babeczkami. Przecież później jak romansujecie to dobrowolnie wkraczacie na terytorium woke :E

27 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Przyszedł taki moment, że trzeba było rozstawić w swojej komnacie jakieś 4 pamiątki, w tym lusterko. No i tutaj wchodzi na pełnej kurtyzanie Dragon Pejcz Waligard: Rainbow Story :E 

Te dialogi są takie na wzór Fallouta 4 i ja nie mam pewności co się kryje za każdym wyborem, przed lusterkiem to będę wiedzieć, żeby kilkukrotnie na innym miejscu zapisać grę, bo jeszcze źle wybiorę i będzie lipa :rotfl:

2 minuty temu, slafec napisał(a):

Czemu gracie babeczkami. Przecież później jak romansujecie to dobrowolnie wkraczacie na terytorium woke :E

Na lesbijki miło popatrzeć, tu nic złego nie widzę, same plusy:toast:

3 minuty temu, slafec napisał(a):

Bo ciezko tu o mesko wygladajacego faceta :D 

Ja w sumie zaluje ze babke wzialem bo same kobiety mam prawie w druzynie, ale juz mi sie nie chcialo zmieniac po 2h gry i tak zostalo.

2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Te dialogi są takie na wzór Fallouta 4 i ja nie mam pewności co się kryje za każdym wyborem, przed lusterkiem to będę wiedzieć, żeby kilkukrotnie na innym miejscu zapisać grę, bo jeszcze źle wybiorę i będzie lipa :rotfl:

To jest najglupsza rzecz jaka moga w grach rpg robic, a w tej grze szczegolnie czesto mam wrazenie ze ten skrotowiec absolutnie nie pokrywa sie z faktyczna wypowiedzia ktora dostajemy.

W F4 przynajmniej jest na to mod, tutaj tez by sie bardzo przydal.

Edytowane przez Sheenek

7 minut temu, slafec napisał(a):

Dobrze pokazane terytorium woke jest spoko. Gram zawsze babeczką. Lubię patrzeć na ładne istoty.

Zresztą, w CP2077 40% graczy jest fanami Judy. Czyli prawie połowa ogółu nie ma nic przeciwko fajnie pokazanym osobom homo.

Edytowane przez tgolik