Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do tych co graja: na Rozdrozach, w lokacji przed Eluvianami, po lewej i po prawej sa jakies pozamykane przejscia (Smutne cos tam) - jak to w ogole otworzyc, co trzeba zrobic bo za cholere nie wiem. Pobilem tez pierwszego duzego bossa, po 10 sekundach dostalem od niego taki oklep magiem, ze od razu koleczko i biegamy biegamy biegamy, oczywiscie go zalatwilem, ale co sie nabiegalem to moje, kompanow w ogole zlal i tylko za mna koles biegal, strasznie to wkurzajace. 

Opublikowano
2 godziny temu, slafec napisał(a):

Ja nie mam z tym problemu, tylko trochę komentarz @lamparcicho mnie rozbawił. Zaczął grać kobietą i domyślam się, że jego postać będzie zaliczana do LGBT, a dopiero jak zobaczył lusterko z opcją wprowadzenia tożsamości transpłciowej to "No i tutaj wchodzi na pełnej kurtyzanie Dragon Pejcz Waligard: Rainbow Story".

No ale jakbym zaczął grać facetem to też mógłby zostać potem zaliczony do LPG, chyba że czegoś nie wiem :P 

Na szczęście przy lusterku z opcjami się nie pomyliłem i jest git, poza tym lepiej mi jest patrzeć na "babski" tyłek jak mam jakiś wybór niż na męski :D 

Do tej pory tylko jakiś elfi informator w dokach coś tam dziwnie odmienił w jednym zdaniu podczas swojej wypowiedzi a tak poza tym jest ok, obawiałem się że będzie gorzej i mnie to po pewnym czasie na tyle zniesmaczy i wkurzy, że dam sobie spokój z tą grą ;) 

W końcu do mojej drużyny dołączy jakiś męski osobnik bo "silne i niezależne kobiety" zaczęły mnie powoli lekko irytować.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, lamparcicho napisał(a):

"silne i niezależne kobiety" zaczęły mnie powoli lekko irytować.

Aha, szczegolnie silna i niezalezna jest ta od mmm-mhm-mmhmmm-mhm-hmm-mmm. Bardzo ciekawa postac, z checia bym ja zaprosil by wyszla z tego swojego bunkra, bym mogl ja zepchnac w pustke. Czemu tutaj nie dali mozliwosci wybicia kompanow jak w Baldurze? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W którym rozdziale można trafić na genderowe lustereczko, pompki na przeproszenie oraz kiedy romanse zaczynają finalizować się? 
Jestem ciekaw jaki % graczy dotarł do takich momentów, ponieważ w osiągnięciach steam sporo widać.
Do 4 rozdziału dotarło 52%, 8 rozdział to 12%, 14 rozdział, ostatni to 1%, więc jeszcze trochę potrwa zanim ludzie dotrą do końca lub odpadną :P

Opublikowano
2 godziny temu, slafec napisał(a):

Ja nie mam z tym problemu, tylko trochę komentarz @lamparcicho mnie rozbawił. Zaczął grać kobietą i domyślam się, że jego postać będzie zaliczana do LGBT, a dopiero jak zobaczył lusterko z opcją wprowadzenia tożsamości transpłciowej to "No i tutaj wchodzi na pełnej kurtyzanie Dragon Pejcz Waligard: Rainbow Story".

A co w tym jest szokującego? Ja ja na przykład wspieram LGB ale bez TQ+.

I chodzi też o sposób podania tych wątków. Była tu już o tym mowa.

Opublikowano
13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

W którym rozdziale można trafić na genderowe lustereczko, pompki na przeproszenie oraz kiedy romanse zaczynają finalizować się? 
Jestem ciekaw jaki % graczy dotarł do takich momentów, ponieważ w osiągnięciach steam sporo widać.
Do 4 rozdziału dotarło 52%, 8 rozdział to 12%, 14 rozdział, ostatni to 1%, więc jeszcze trochę potrwa zanim ludzie dotrą do końca lub odpadną :P

To tam są jakieś rozdziały:P Jak rozpoznać kiedy nowy?

Opublikowano
13 minut temu, slafec napisał(a):

Lusterko jest bardzo wcześnie, bo to prezent od Varrica i służy jako dekoracja naszego pokoju.

Nie wierzę w to, że ktoś przez przypadek wybierze tę opcję i na siłę będzie grał jako trans. Chyba, że ktoś nie potrafi czytać albo jest youtuberem i gra dla wyświetleń..

Masz dwa lusterka, ciężko się nie skapować że jeśli to pierwsze służy do edycji wyglądu postaci, to to drugie będzie miało inne zadanie.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DITMD napisał(a):

Ale w każdej praktycznie grze masz jakąś postać która wybija się ponad resztę. Chodzi mi o to, że npc innej orientacji seksualnej powinien mieć charakter, charyzmę, głębię, tak samo jak inne postaci, a jego seksualność to powinien być tylko dodatek. Inne rzeczy powinny go kształtować i sprawiać, że darzy się go sympatią i chce zabierać ze sobą na misje itp.

W Serii Assasins Creed powinni w czasach Ezio wprowadzić Da Vinciego. Niesamowity odkrywca, a jednak homo. Ale wtedy sprzeciw byłby większy. Tyle że to prawda, bo taki człowiek istniał i taką orientację miał. Większość jednak nie przyznawała się do tego, więc nawet nie wiemy historycznie kto kim był, a dawał wiele światu.

Godzinę temu, lamparcicho napisał(a):

W końcu do mojej drużyny dołączy jakiś męski osobnik bo "silne i niezależne kobiety" zaczęły mnie powoli lekko irytować.

Silne i niezależne w grze, czy ogólnie? Bo taka ALoy z Horizona też silna i niezależna.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Meta oficjalnie usuwa negatywne recenzje gry, za chwile srednia bedzie wyzsza od tej na Steamie.

Leca nawet noty 3-4/10 z uzasadnieniem, ale noty 10/10, gdzie w tekscie jest "gra na 7/10 ale jestem fanbojem" zostaja. 

Co za czasy. 

Cenzura na całego. Wszystko można podpiąć pod hejt, byle tylko zabezpieczyć interesy wielkich korporacji. Znikają niższe oceny, ale już z tyłka wystawiane dychy - to już wszystko gra. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Meta oficjalnie usuwa negatywne recenzje gry, za chwile srednia bedzie wyzsza od tej na Steamie.

Leca nawet noty 3-4/10 z uzasadnieniem, ale noty 10/10, gdzie w tekscie jest "gra na 7/10 ale jestem fanbojem" zostaja. 

Co za czasy. 

Pomijając już sam fakt sugerowania się recenzjami to akurat meta gdzie można ja wystawić nie grając w gre to rak. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Keller napisał(a):

W Serii Assasins Creed powinni w czasach Ezio wprowadzić Da Vinciego. Niesamowity odkrywca, a jednak homo. Ale wtedy sprzeciw byłby większy. Tyle że to prawda, bo taki człowiek istniał i taką orientację miał. Większość jednak nie przyznawała się do tego, więc nawet nie wiemy historycznie kto kim był, a dawał wiele światu.

Silne i niezależne w grze, czy ogólnie? Bo taka ALoy z Horizona też silna i niezależna.

Jest przecież;) Nawet nie wiedziałem o jego zapędach:/

Opublikowano
12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Wystarczy usunac wszystkie noty 10/10 i 1/10, obie strony lubuja sie glownie w tych dwoch numeracjach. 

To by się przerzucili na 2-9. Nic nie powinno się ruszać, a wszystkie oceny powinny być dostępne. Żadna gra nie dostaje po łbie za nic. A taki bombing, chociaż wydaje się głupi, to jest najprostszą drogą komunikacji z producentem czy korpo, że jest problem. I to działa, chociaż mocno krawaciarzy denerwuje. A teraz jest zwalczany wszelkimi sposobami. Niektórzy się z tego cieszą jak głupi do sera, nie rozumiejąc, że gdy zabierze się nam takie narzędzia, to wydawcy będą sobie robić samowolkę do woli. Będziemy zalewani chłamem, niedopracowaniem i ideologią coraz bardziej. Łapki w dół na yt już zlikwidowane. Niższe oceny likwidowane na coraz większej ilości stron - filmowych też. Negatywy na steam podejrzenie znikają.

Czy serio niektórzy ludzie nie widzą w jaką stronę to idzie? Przecież to nowa fala komuny. Tzw. hejt i mowa nienawiści jest wspaniałą podkładką pod dowolną cenzurę. Nie tylko w grach, nie w filmach - wszędzie będzie to pchane. 

Tak to widzę:

Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Bo gosc jest pamietany za dokonania, a nie za to co preferowal w lozku. I tak powinno pozostac. 

Ale to akurat błąd, bo potem ludzie sądzą, że super rzeczy robią tylko hetero, a ci homo to najgorsi i warto "tępić".

To samo Freddy Mercury (różni muzycy), czy nawet różni znani filozofowie byli homo. Jeśli oni ukrywają orientację, to ludziom się wydaje że są hetero, co nie powinno mieć miejsca.

Opublikowano (edytowane)

Na Mecie każdy może wrzucić ocenę, niezależnie od tego czy grał czy nie, o kant dupy potłuc można takie narzędzie, niech dadzą wymóg przynajmniej posiadania gry, albo niech się zawijają.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano
2 minuty temu, Kelam napisał(a):

Czy serio niektórzy ludzie nie widzą w jaką stronę to idzie? Przecież to nowa fala komuny. Tzw. hejt i mowa nienawiści jest wspaniałą podkładką pod dowolną cenzurę. Nie tylko w grach, nie w filmach - wszędzie będzie to pchane. 

Wystarczy miec oczy szeroko otwarte. 

2 minuty temu, Keller napisał(a):

To samo Freddy Mercury (różni muzycy), czy nawet różni znani filozofowie byli homo. Jeśli oni ukrywają orientację, to ludziom się wydaje że są hetero, co nie powinno mieć miejsca.

Ale mnie seryjnie wali czy wolisz pania, pana, swojego pluszaka czy dmuchana lale - ludzi oceniam za to kim i jacy sa, a nie za to z kim sypiaja. Mam kolega geja ktory jest bardzo w porzadku i lubie go, ale lubilbym go niezaleznie od tego czy bylby gejem czy nie, bo po prostu jest fajnym czlowiekiem. Jak ktos ocenia ludzi przez stricte takie rzeczy jak seksualnosc, kolor skory czy wiara, to ma zwyczajnie nasrane w glowie i tyle. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ale mnie seryjnie wali czy wolisz pania, pana, swojego pluszaka czy dmuchana lale - ludzi oceniam za to kim i jacy sa, a nie za to z kim sypiaja. Mam kolega geja ktory jest bardzo w porzadku i lubie go, ale lubilbym go niezaleznie od tego czy bylby gejem czy nie, bo po prostu jest fajnym czlowiekiem. Jak ktos ocenia ludzi przez stricte takie rzeczy jak seksualnosc, kolor skory czy wiara, to ma zwyczajnie nasrane w glowie i tyle. 

Tyle, że to widzę w tych dyskusjach o wprowadzeniu do gier ludzi innych niż hetero. Nagle się okazuje, że ta seksualność jest tutaj najgorsza, obrzydliwa, nie wolno tak, zboczeńcy pokazywani jako norma i tak dalej. Nie bardzo widzę tutaj ludzkie podejście do człowieka, tylko dlatego że nie poszczęściło mu się w loterii genetycznej i wylosował inną orientację. Dlatego też nie dziwi mnie że niektórzy na siłę takich ludzi wpychają do gier i filmów, bo świadomość że tacy ludzie istnieją i nie są tylko jakimiś ludzkimi świniami, a są wartościowi  - też musi być.

Edytowane przez Keller