AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez oldfashioned · Opublikowano
To dopiero początek. 5090 za 3.7k usd -
Przez areczek1987 · Opublikowano
Kitem są wersje niereferencyjne za gruby hajs + lub jakieś drobniutkie lepienianki za podobny do fe hajs. To chyba jeszcze nie krzyczy o undervolt jak 5090 a oryginalna budowa może się gdzieniegdzie sprawdzić. 5070ti w dobrej wersji za 4k lub nawet plus jest kilkanaście % słabsza. To będzie chyba najmocniejsze z 16gb vram. Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczą. Trio od msi to jednak za ponad 5k trochę przepłacone ale git karta. Jak nie przechodzi z 4080 to odczuje różnice. -
Przez hubio · Opublikowano
W wyborach normalny człowiek powinien głównie dokładnie wiedzieć która partia reprezentuje jego interesy. Tak działa każda demokracja. Natomiast w tym wątku gorodony i im podobni mnie pouczali, że jak to? Że to egoistycznie i jak ja mogę chcieć partii, która chce coś dla mnie... Po części mają rację bo jak ktoś spełni "moje" czy moje interesy, ale przy okazji wysadzi w powietrze całą gospodarkę to i moje interesy ucierpią. Natomiast dzisiaj we współczesnym świecie - politycy wszystkich opcji tak bardzo manipulują ludźmi i robią taką sieczkę z mózgu, że dochodzi do takiego paradoksu, że na Mentzena głosują robotnicy z taśm którzy w "świecie" Mentzena by najbardziej ucierpieli choćby zniesienie minimalnej pensji co gwarantują partie głównego nurtu. No, ale im (ich wyborcom) wystarczy hasło: "bić Ukraińca" "bić imigranta" czy "bić LGBT". Dlaczego tak się dzieje pisałem już tu wielokrotnie więc nie będę się powtarzał. No i kolejna sprawa o której się bardzo boleśnie przekonałem, że po prostu politycy kłamią i oszukują - kwestia niedotrzymanej obietnicy powrotu dla przedsiębiorców do składek sprzed polskiego ładu. Generalnie mamy obecnie manipulację i dezinformację na poziomie GIGANTYCZNYM. Bardzo ciężko wyciągnąć z tego tych co należy. Nie odpowiadają mi wszystkie jego poglądy, ale wierzę, że uczciwymi politykami są Zandberg, który by zrobił wszystko aby pogonić te pazerne k. z korporacji. W pewnym ograniczonym zakresie wierzę też Mentzenowi (ale tylko jemu z konfy), że by ulżył przedsiębiorcom. Problem polega na tym, że oboje nie mają żadnej zdolności rządzić samemu, a partie typu PO i PiS to też manipulacja. Może nie tak ordynarna jak w przypadku populistów, ale też... No i ideowym uczciwym politykiem jest braun, ale tu akurat się trzeba mocno bać bo on rzeczywiście to wszystko by wprowadził z tym, że... byśmy mieli katoland poza UE i zrujnowany dorobek całych 40 lat (przy założeniu teoretycznym, że by rządził sam co też oczywiście jest niemożliwe). I smutna konkluzja jest taka, że to takie bagno, że nie ma żadnego znaczenia co zrobimy.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi