Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kekeke napisał(a):

ale nie ma na m2.

ma, tak samo b650 gaming plus wifi, na starym biosie nawet w nim jest możliwość włączenia, nie trzeba auto..

w przypadku dysku czy działa, nie wiem, nie miałem takowego

tak samo nieoficjalnie jak i grafika, a w jej przypadku jak wiadomo działa doskonale

w sklepie msi ostatnio była ( może jeszcze jest promo ) na b850 gaming plus wifi6E

nowa płyta 489zł, więc zakup używki bez gwarancji za 450 tak średnio moim zdaniem

Opublikowano
16 minut temu, miro napisał(a):

ma, tak samo b650 gaming plus wifi, na starym biosie nawet w nim jest możliwość włączenia, nie trzeba auto..

w przypadku dysku czy działa, nie wiem, nie miałem takowego

tak samo nieoficjalnie jak i grafika, a w jej przypadku jak wiadomo działa doskonale

w sklepie msi ostatnio była ( może jeszcze jest promo ) na b850 gaming plus wifi6E

nowa płyta 489zł, więc zakup używki bez gwarancji za 450 tak średnio moim zdaniem

mam tomahawka i sn8100, nie ma 5.0.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kekeke napisał(a):

mam tomahawka i sn8100, nie ma 5.0.

to musieli usunąć z nowszymi biosami, wcześniej był normalnie wybór w bios nawet

( przy grafice nigdy nie było, tylko żeby miec 5.0 to na auto )

musiałby kolega @Grolshek zobaczyć na starym biosie czy ma wybór 5.0 przy dysku

oczywiście sztuka dla sztuki

Opublikowano

Trafiłem na dobrą cenę 8100 to wziąłem i nie upewniłem się, czy Tomahawk na pewno ma 5.0 ponieważ poprzednie Asrocki czy Asus B650 miały takie złączę m2. Później dopiero zauważyłem mój błąd i nawet na stronie Tomahawka nie ma takiej informacji. Stare biosy może i mają wsparcie ale jeden ryzen już mi padł na asrocku, więc wolę nie ryzykować.

Opublikowano
15 minut temu, kekeke napisał(a):

nawet na stronie Tomahawka nie ma takiej informacji.

no nie ma, nie ma, o tym że wspiera 5.0 dla grafiki też nie, jak przy wszystkich b650 bez E...

przy twoim procesorze i tak stary bios odpada

Opublikowano

Asrocki, Gigabyte i Asus B650 mają informacje o wsparciu m2 5.0. Miałem b650m hdv m2, Pro RS mATX, GB eagle AX i Asusa b650-e stąd byłem pewien, że MSI też będzie mieć ale nie upewniłem się :E

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Swiezutki tescik u konkurencji:

https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-7800x3d-9800x3d-9850x3d-test-recenzja-ocena-opinia

3D to jednak jest kombajn do nabijania fps w multi :D 

To testy z kampanii, w multi jak dasz wszystko low to na 9800x3d masz tak :

obraz.thumb.png.cb3f8845d03b9f89a2e09c8fd4c056c4.png

a z fgx2

obraz.thumb.png.0728ef55d000797dafc885e725328b3f.png

wtedy oled 500hz ma co robić 

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kompetytywnie między 9800X3D, a 9850X3D jest niewielka różnica. Znowu zauważalnie wyprzedzają 7800X3D. Cieszę się, że w momencie zakupu realna różnica między 9800X3D (2099zł), a 7800X3D (ok. 1800-1900zł) była tak niewielka i zdecydowałem się na tego z dziewiątką. Na dzień dzisiejszy nie dziwię się jak ludzie kombinują z ali używając jakichś bonów aby cenę 7800X3D ubić do 800-900zł. Pewnie sam bym się skusił na taki "kombinejszyn".

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
  • Upvote 1