Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):
2 godziny temu, Zachy napisał(a):

To ze ci cos odpowiada, nie znaczy ze kazdemu musi, nie jestes wyznacznikiem tredow tu, czy gdziekolwiek.

Oj oj ale piana poszla :hihot:  

Za duzo Ci sie wydaje :)

Troche ego przerośnięte masz.

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

No ale jak widac ty bys wolal zeby sygnaturka wytrzymala jak najdluzej :hahaha:

Mam w powazaniu sygnaturki tutejszych forumowiczow, dla scislosci, ale Ty widocznie po tym ludzi oceniasz.

Slabo.

Moge sobie wpisac Amige 500/1200, bo to byl naprawde dobry sprzet na lata, ale mam to co do niedawna posiadalem, nawet nie zaktualizowane od kilku miesiecy, taka do tego wage przywiazuje ...

Edytowane przez Zachy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Walcuś zawsze podaje argumenty dobrane pod swoją narrację, na 9800x3d (OEM + BOX), który sprzedażą tego kapcia na morelkach zamiótł to już nie spojrzał :hihot:

Porównuje TOP Intela do TOP AMD.

Może mam zsumować wszystkie modele x3d i porównać je wszystkie razem do 270K?

W sumie to nawet nie porównuje tylko wyjaśniam bzdury, że nikt nie kupuje xD

Tu masz 265KF - od stycznia 145 sztuk - wy naprawdę macie mózgi sprane i myślicie, że na waszych x3d się świat kończy :D

image.thumb.png.eb744beacf0635c7e2713e0163070a92.png

A tu jeszcze jak podliczę 265k box to samego 265k/f masz prawie tyle co 9800x3d ;)

image.thumb.png.52ba4633988d49a984eca04f90aeb6bb.png

Edytowane przez wallec
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@wallecOpie przecież dobrze obaj wiemy że 9850x3d to taki trochę "KS" od intela ;) Pokaz siły żeby jeszcze bardziej dobić konkurenta, a nie coś nowego co ma przejąć nagle rynek po 9800x3d etc. Choć raz na jakiś czas przestań udawać pretendenta do Choroszczy i pokaż, że wiesz o co w tym chodzi ;) 

Masz od 17 stycznia sprzedaż 9800x3d ;) 

box.jpg

oem.jpg

Pierwsze to BOX a drugie OEM

Kto ma sprany mózg? :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

@Krzysiak dużo się sprzedaje ale pisanie, że nikt nie kupuje niebieskich to paranoja ;)

@MarcoSimone ja tutaj absolutnie nic nie piszę, dopóki ktoś nie pisze do mnie / o mnie także ten tego ;)

O sorki, zapytałem o przycisk łysego i wrzuciłem linki do taniej płyty głównej i CPU.

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

@wallecnigdzie nie napisałem że się w ogóle nie sprzedaje, napisałem że 9800x3d mimo wyższej ceny sprzedaje się lepiej ;) No i pytanie ilu jest takich którzy mając starsze kupiło nowe żeby doznać zawodu i zwrócić :E Nawet sam siedzisz na 245kf mimo, że miałeś przez chwilę 270k ;) 

Że dobierasz argumenty pod swoją narrację doskonale od dawna wszyscy wiemy ;) 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Zachy napisał(a):

Troche ego przerośnięte masz.

Przynajmniej nie jestem takim zaklamanym sciemniaczem 1 klasy jak Ty :hihot:

28 minut temu, Zachy napisał(a):

ale Ty widocznie po tym ludzi oceniasz.

Falszywych ludzi czuje z daleka i taki smrud sie za toba ciagnie ;) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

@wallecnigdzie nie napisałem że się w ogóle nie sprzedaje ;) No i pytanie ilu jest takich którzy mając starsze kupiło nowe żeby doznać zawodu i zwrócić :E Nawet sam siedzisz na 245kf mimo, że miałeś przez chwilę 270k ;) 

Przecież to nie Ty pisałeś, że nikt nie kupuje Intela i nie Tobie odpisałem, że ktoś jednak kupuje tylko sam stwierdziłeś, że nie mogę porównać 270K(refresh 285k i topka inteka) do 9850x3d (refresh 9800x3d i topka amd) i zacząłeś pisać jakieś komentarze o mnie i moich teoriach ;) Gituwa, luzik jest.

Ps. Dlaczego już któraś osoba z rzędu pisze, że miałem przez chwilę 270K? Przecież pisałem wam, że nie będę wrzucać wyników z tego cpu bo mi się nie chce czytać kolejnego spamu na 50 stron w temacie arrow ;) 

Na 245KF siedziałem bo chciałem go przetestować i nie chciało mi się go wyciągać z PC dopóki się nie sprzeda a już się sprzedał.

image.png.a4269ac0b2d563ac8f8beb22e314f76d.png

7 minut temu, ju-rek napisał(a):

Zrobione do nabrania wprawy. W sumie nic strasznego. Jutro będę sprawdzał ile urwało z temp. 

To jest tylko pod temp, czy uda się coś jeszcze podbić w takotwaniach/oc?

Opublikowano

@wallecjak wspomniałem wyżej...doskonale wiesz, że 9850x3d to żaden refresh, żadna nowość, ot taka "ciekawostka przyrodnicza" ;) 

Oczywistym jest że jako fanboj intela będziesz jego podawał jako przykład sprzedaży, bo 9800x3d niszczy narrację, także luzik ;) 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, wallec napisał(a):

To jest tylko pod temp, czy uda się coś jeszcze podbić w takotwaniach/oc?

Prawdopodobnie coś podskoczy, zawsze niższa temp. pozwala na więcej. Zobaczymy. To taki test przed głównym daniem. 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, wallec napisał(a):

Przecież pisałem wam, że nie będę wrzucać wyników z tego cpu bo mi się nie chce czytać kolejnego spamu na 50 stron w temacie arrow ;) 

Sam tworzysz spam, a teraz jak wyszło, że kupiłeś :kupa:, którenie ma jak konkurować w grach z konkurencją, a nawet ze starszymi intelami to głowa w piasek :hihot:

• Upvote 1