Lameismyname 4 221 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Najważniejsze, że człowiek ma ciągle pasję i frajdę. Mnie przerzucanie sprzętu cieszy jak dawniej. Dobrze też mieć różne aktywne hobby, to można energię odpowiednio rozdysponować. Smutne byłoby życie bez pasji. Taka prawda. 2
Krzysiak 3 306 Opublikowano Wtorek o 19:56 Opublikowano Wtorek o 19:56 W dniu 4.09.2026 o 23:42, Lameismyname napisał(a): Mnie przerzucanie sprzętu cieszy jak dawniej. Mnie teraz też...ale miałem kilka lat przerwy, bo obrzydziłem to sobie pracą. Ja z tych co nie mogą łączyć pracy z hobby, bo później muszą sobie znaleźć inne hobby...albo pracę 3
Lameismyname 4 221 Opublikowano Wtorek o 21:18 Opublikowano Wtorek o 21:18 Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Mnie teraz też...ale miałem kilka lat przerwy, bo obrzydziłem to sobie pracą. Ja z tych co nie mogą łączyć pracy z hobby, bo później muszą sobie znaleźć inne hobby...albo pracę Dlatego jak wspominałem - dobrze mieć parę pasji i robić przeciwwagę. Jak jedna się trochę wynudzi, to więcej energii na drugą. Każdy ma tam swoje... 2
Phoenix. 7 145 Opublikowano Środa o 04:57 Opublikowano Środa o 04:57 Z tym masz rację, dlatego dobrze mieć inne zajawki. Ja ostatnio zwróciłem swojego 9800xd bo znajomy miał na sprzedaż 9800xd za 1000zl więc grzech było nie wziąsc a swojego zwrócić za 1600zl 🤣 Ale już tak mi się nie chciało przekładać tego bo tych 9800xd miałem już chyaba z 6-7 szt, że czekam z niecierpliwością na zen6 bo ile można wałkować to samo.
Lameismyname 4 221 Opublikowano Środa o 09:30 Opublikowano Środa o 09:30 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Z tym masz rację, dlatego dobrze mieć inne zajawki. Ja ostatnio zwróciłem swojego 9800xd bo znajomy miał na sprzedaż 9800xd za 1000zl więc grzech było nie wziąsc a swojego zwrócić za 1600zl 🤣 Ale już tak mi się nie chciało przekładać tego bo tych 9800xd miałem już chyaba z 6-7 szt, że czekam z niecierpliwością na zen6 bo ile można wałkować to samo. No tak. Człowiek dochodzi do sufitu. Jedyne terytorium gdzie jest JESZCZE droga do rozwoju zestawu, to GPU ale znowu tutaj godność człowiekowi nie pozwala zapłacić nawet 2x czy 2,5x tyle co i tak wysokie MSRP. A ja ciągle mam tego samego 9800X3D i jestem zadowolony, chociaż znając siebie jak wyjdzie następna seria to ręka będzie świerzbić 1
Phoenix. 7 145 Opublikowano Środa o 10:54 Opublikowano Środa o 10:54 (edytowane) Bardzo czekam na Zen6 i 12rdzeni w jednym CCD, moja gra zjada 16rdzeni bez zajakniecia wiec bedzie realny progress, pytanie tylko czy wersje 3D beda znowu ograniczone do 8 rdzeni ?? Tego nie wie nikt. Edytowane Środa o 10:55 przez Phoenix.
Zachy 877 Opublikowano Środa o 11:32 Opublikowano Środa o 11:32 Przeciez pelno jest watkow na reddit ze bedzie 12 rdzeni i wiecej v3d cache w x3d, co da pewnie tyle samo v3d cache per 1 rdzen
Lameismyname 4 221 Opublikowano Środa o 11:52 Opublikowano Środa o 11:52 57 minut temu, Phoenix. napisał(a): Bardzo czekam na Zen6 i 12rdzeni w jednym CCD, moja gra zjada 16rdzeni bez zajakniecia wiec bedzie realny progress, pytanie tylko czy wersje 3D beda znowu ograniczone do 8 rdzeni ?? Tego nie wie nikt. To w co Ty grasz? Jakiś symulator?
Phoenix. 7 145 Opublikowano Środa o 12:06 Opublikowano Środa o 12:06 W coda Tuataj 9950X3D2 zamknal limit gpu. A sama gra zjada 16 rdzeni dlatego np procesory bez kaszy ale 16 rdzeniowe jak 9950X maja tak wysoki wynik bo gra odparkowuje rdzenie i leci na całego
Lameismyname 4 221 Opublikowano Środa o 12:17 Opublikowano Środa o 12:17 Rzeczywiście jest trochę zysku, chociaż nie rzuca na kolana. No i wiesz jak jest z testami procków, ramu itd. - żeby pokazać duże różnice test jest w 1080p (w sumie zasadne aby skupić się na samych tych podzespołach). Jednak w realnym scenariuszu 1440p/4K, a widzę co masz w sygnie, to pewnie różnica błędu pomiarowego/placebo.
Phoenix. 7 145 Opublikowano Środa o 12:46 Opublikowano Środa o 12:46 9800xd ogranicza 5070ti w 1440p w Warzone Generalnie nie ma takiego cpu na ziemi, ktory wykarmi gpu w tej grze, mocniejsze gpu. Takze bede gonil kroliczka caly czas Gram w ta gre od 6 lat i o dla mnie najlpeszy benchmark przy zmianie cpu. 1
Lameismyname 4 221 Opublikowano Środa o 16:46 Opublikowano Środa o 16:46 @Phoenix. Ja znowu od lat ciupie w CS2 i tam też procek ma duże znaczenie ale 9800X3D ogarnia. Co ciekawe na RX 9070 XT mam lepszy klatkarz i lowsy, co pokazywał m.in. test HU w miarę świeży. 1
Rekomendowane odpowiedzi