maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 15 minut temu, lukadd napisał(a): Jakie 5.5%? Nvidia się chwali na slajdach 30% obniżeniem użycia pamięci w nowym FG. Realnie pewnie będzie ~20%. Każda gra i to jeszcze w zależności od rozdzielczości zajmuję różną ilość vram dla FG. W 4k w Indianie może to być ~2GB, w innej gierce w niskiej rozdziałce może to być 1GB i od tego należy odjąć te 30%. No, ale to marketing więc realnie nie nastawiam się na więcej niż 20% No oby, jakby to była prawda to naprawde duży progress i boost dla kart 8 i 12 GB, aczkolwiek również i 16GB nabiera jako tako sensu. Ale tak jak mówisz 20% realnie i tak bardzo dużo. Niemniej ja napisałem na to co napewno mozna liczyc czyli 5.5% co mniej wiecej ze slajdow wynika. A jak bedzie wiecej to tylko +++
VRman 2 640 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, lukadd napisał(a): "Our new frame generation AI model is 40% faster, uses 30% less VRAM Ale to jest o 30% mniej dla AI, a nie 30% mniej pamięci w grze Weźmy na przykład taką sytuację. Gra zajmuje 10GB, obliczenia AI 1GB. To poprawę masz o 0,3GB a nie o 3GB Edytowane 20 Stycznia przez VRman 4
dhyde00 240 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @maxmaster027 Albo Astral albo Gainward. Nic innego nie wchodzi w grę. Więc zobaczymy jakie będą wyniki testów i ceny. Bo jak będzie 2500 droższy Astral, a chłodniejszy 3-4 stopnie to bez sensu Czesc, dlaczego akurat Gainward? Ja celuje na Gaming OC od Gigabyte, zawsze mialem Gigabyty to i 5090 bedzie od nich A jeszcze bede potrzebowal 5080 do SFF (max 330mm dlugosci) wiec wybor bedzie ograniczony miedzy: FE, Asus Prime, MSI Ventus lub Gigabyte Windforce
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, VRman napisał(a): Ale to jest o 30% mniej dla AI, a nie 30% mniej pamięci w grze No wlasnie tez sie zreflektowalem. Mi chodziło o 5.5% pamieci w grze no ile by nie bylo zapewne nie bedzie to jakas stała zmienna tylko zależne od tytułu Edytowane 20 Stycznia przez maxmaster027
lukadd 2 912 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 2 minuty temu, VRman napisał(a): Ale to jest o 30% mniej dla AI, a nie 30% mniej pamięci w grze Weźmy na przykład taką sytuację. Gra zajmuj 10GB, obliczenia AI 1GB. To poprawę masz o 0,3GB a nie o 3GB No przecież cały czas o tym piszę Nawet w poprzednim poście podawałem od czego należy liczyć te 30%.
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, dhyde00 napisał(a): Czesc, dlaczego akurat Gainward? Ja celuje na Gaming OC od Gigabyte, zawsze mialem Gigabyty to i 5090 bedzie od nich A jeszcze bede potrzebowal 5080 do SFF (max 330mm dlugosci) wiec wybor bedzie ograniczony miedzy: FE, Asus Prime, MSI Ventus lub Gigabyte Windforce https://en.wikipedia.org/wiki/Gainward Palit i Gainward jedna firma. Palit Game Rock 4090 to jeden z najlepszych 4090tek wiec jest duza szansa, że ten trend bedzie kontynuowany Teraz, lukadd napisał(a): No przecież cały czas o tym piszę Nawet w poprzednim poście podawałem od czego należy liczyć te 30%. No to dobrze, że to wyjasnilismy.
Umpero 979 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): @PiPoLiNiO przesadziłeś. Kadajo do Bieszczad zaprasza
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Kolega opuścił forum na 24H. W sumie nic Ci takiego nie na pisał. Nie ma co sie obrażać. Nie obraził Cie tylko zbyt agresywnie podszedl do tematu W końcu sam chce zostać modem powinniscie sie dogadac 2
Necronom 431 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) @maxmaster027 Poczekaj do pierwszego kwietnia z takimi postami 😅 Edytowane 20 Stycznia przez Necronom
Ogider 103 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 18 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Palit i Gainward jedna firma. Palit Game Rock 4090 to jeden z najlepszych 4090tek wiec jest duza szansa, że ten trend bedzie kontynuowany Patrząc na stronę obu firm Palit jest ciupkę większy w 5090 331.9 x 150 x 70.4 mm VS Gainward 331.9 x 145.6 x 69.9 mm może coś wyżej wystaje Edytowane 20 Stycznia przez Ogider
Kadajo 7 411 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): W sumie nic Ci takiego nie na pisał. Nie ma co sie obrażać. Nie obraził Cie tylko zbyt agresywnie podszedl do tematu W końcu sam chce zostać modem powinniscie sie dogadac To nie był pierwszy taki jego wyskok i był ostrzegany już. Jak myśli ze mu wszytko wolno to się pomylił. 2
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, Ogider napisał(a): Patrząc na stronę obu firm Palit jest ciupkę większy w 5090 331.9 x 150 x 70.4 mm VS Gainward 331.9 x 145.6 x 69.9 mm Możliwe, aczkolwiek widać, że są podobne i mimo nieznaczych różnic w desing'nie pochodziły prawdopodobnie z tego samego projektu 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): To nie był pierwszy taki jego wyskok i był ostrzegany już. Jak myśli ze mu wszytko wolno to się pomylił. Wyłaczyłeś mu tiktoka wiec pewnie zaraz napisze do Trumpa@akaTomcug i mu go włączy
Reddzik 2 768 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia https://videocardz.com/newz/msi-to-bundle-yellow-tipped-16-pin-power-adapters-with-geforce-rtx-5070ti-5080-5090-series
Joloxx9 941 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 2 minuty temu, Umpero napisał(a): 24h to nie tak długo Niech zapyta @ODIN85 jak szybko robić konta bo ten ma w tym doświadczenie, @Kadajo spora część życia temu poświęcil 2
lukadd 2 912 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Zerknąłem z ciekawości na sklepy w DE i widzę ostre przygotowania do premiery. 4080tki wymiotło z większości sklepów. W MF jakiś jeden model, w alternate też jeden. W NBB kilka, ale terminy dostawy oznaczone 2-4dni czyli to na zamówienie z zewnętrznego magazynu jakichś dystrybutorów.
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 50 minut temu, maxmaster027 napisał(a): W sumie nic Ci takiego nie na pisał. Nie ma co sie obrażać. Nie obraził Cie tylko zbyt agresywnie podszedl do tematu W końcu sam chce zostać modem powinniscie sie dogadac 46 minut temu, Kadajo napisał(a): To nie był pierwszy taki jego wyskok i był ostrzegany już. Jak myśli ze mu wszytko wolno to się pomylił. Ja ze zdumieniem patrzę na to, co gość wyczynia sobie tu bezkarnie i wyrasta na jakiegoś forumowego szeryfa poza prawem i dziecko specjalnej troski. Zachowajmy jakiś poziom. Przynajmniej próbujmy. 2
lukadd 2 912 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia RTX 3060. Najpopularniejsze karciochy na steam . Dalej wszędzie do kupienia.
Kadajo 7 411 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @JeRRyF3D wszystko ma swoje granice. Ale jak ktoś na prośbę żeby nie przeklinać tyle odpowiada skoro mody mogą to ja tez to o czym dalej z nim dyskutować ... 1 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): @JeRRyF3D wszystko ma swoje granice. Ale jak ktoś na prośbę żeby nie przeklinać tyle odpowiada skoro mody mogą to ja tez to o czym dalej z nim dyskutować ... O, jakas drama na forum? Ktos pojechal w Bieszczady? edit. o widze juz, kolega od 5090 pojechal wypoczac. Edytowane 20 Stycznia przez Element Wojny 1
samsung70 210 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia zaczelo sie... walenie ostrzezen banow i innych cyzby to pierwsze wakacje od czasu migracji?
Rekomendowane odpowiedzi