cichy45 607 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Całe wzrosty wydajność wziął się praktycznie tylko ze wzrostu poboru energii. Nawet szyna 512 bitów tutaj prawie nic nie daje. Karta szybsza o tyle o ile więcej papu zje. 1
Gret 558 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, sideband napisał(a): Nie patrz na wykresy tylko tekst gdzie jest średnio 508W z PT. To nie ważne zaraz pojawi się test na techpowerup będzie wiadomo ile wsysa. na tekst nie patrzyłem mało idzie z tego zrozumieć
VRman 2 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Cytat Fajny i wiarygodny test, nie ma co W Hogwart's Legacy też nagle wywaliło nowej karcie ponad +50% w 99%. Mimo wszystko widać, że jest straszna lipa i okolice 20-30% to będzie norma w większości. Szkoda. Liczyłem mimo wszystko na kilka gier ze +35-40%.
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 32 minuty temu, MrKetiw napisał(a): A 5080 kiedy bo 5090 mnie nie interesuje 😏 30tego
Gość Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia A co do temperatur (67) to one są przy 478W. Dużo ciekawsze będą temperatury przy 575W + porównanie ile wzrosła temp CPU chłodzonego powietrzem jak te powyżej 70 zacznie na niego dmuchać.
tomcug 2 446 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 8 minut temu, VRman napisał(a): Druga sprawa, to co to za kropki w "native"? Znowu jakiś geniusz nazywa TAA "natywną" TAA to jest rendering natywny z wygładzaniem TAA, czy się geniuszom z "FuckTAA" podoba, czy nie W Cyberpunku nawet nie można tego wyłączyć w menu, nie wiem jak w plikach. 1
cichy45 607 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia W plikach można taa wyłączyć ale psuje to RT.
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 31 minut temu, DżonyBi napisał(a): 30 stycznia, bo nie maja czym sie chwalic. A jest o ktorej? Karty do sprzedazy wpadna na 1 min o 15tej, a recki godzine wczesniej czy w tym samym momencie?
michaelius33 354 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 8 minut temu, cichy45 napisał(a): Podobne wzrosty były chyba między keplerem i maxwellem który był na tym samym procesie 28 nm. Raczej z Pascala na Turinga gdzie tylko dodali RT i tensory. Maxwell miał spore wzrosty bo Kepler był uniwersalny do gier i obliczeń a w Maxwellu zrobili gpu czysto pod gry. 970 spokojnie łapał 780
PaVLo 921 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Cyberpunk 2077 po aktualizacji do najnowszej wersji ma nowe numerki bibliotek DLSS Nie pamiętam, aby wcześniej były takie numerki Edytowane 23 Stycznia przez PaVLo 2
leven 550 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 5 minut temu, cichy45 napisał(a): Całe wzrosty wydajność wziął się praktycznie tylko ze wzrostu poboru energii. Nawet szyna 512 bitów tutaj prawie nic nie daje. Karta szybsza o tyle o ile więcej papu zje. Raczej ile CPU na to pozwoli. Te wszystkie szyny i inne cuda jakoś nic nie dają. To co tak na prawdę blokuje wydajność ?
Radio Tirana 1 052 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): A jest o ktorej? Karty do sprzedazy wpadna na 1 min o 15tej, a recki godzine wczesniej czy w tym samym momencie? 29 recenzje 5080, 30 sprzedaż o godz 15:00.
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 godzinę temu, tomcug napisał(a): Pipuś sobie chyba nowe ulubione forum znalazł W każdym razie tęsknić nie będziemy Focha walnął jak baba i tyle w temacie
KATOzord 43 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, PaVLo napisał(a): Cyberpunk 2077 po aktualizacji do najnowszej wersji ma nowe numerki bibliotek DLLS Nie pamiętam, aby wcześniej były takie numerki Daj znać jak z jakością obrazu, czy faktycznie jest zauważalna różnica w porównaniu do DLSS 3.8?
musichunter1x 1 324 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Przecież powinien móc wam wysłać ten plik dll i można sobie go wkleić do dowolnej gry z DLSS Z resztą zaraz ktoś o wsadzi na techpowerup. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x
Reddzik 2 777 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz Cyberpunk ma 310.1.0.0 wersję pliku dlss i 2 pozostałe. Użycie nowej techniki w Cyberpunku zjada sporo vramu i zabiera trochu fps na moim bieda edition RTX. Praktycznie kaplica. 1. z nowym bajerem DLSS balance. RT tylko odbicia, i ustawienia optymalizacyjne z DF. 2. Stara metoda Wygląda na tak samo, jak w przypadku RR to nie jest nic dobrego dla starych kart, zresztą zabawa z suwakami w grze spowodowała dropy fpsów, i już takiego fpsu jak wyżej nie doświadczyłem, zapewne zapchany vram. 3.Zresztą włączenie RR spowodowało drop do 46fps i czekałem aż się ustabilizuje ale nic, tak zostało. Chwilę polatałem po dzielnicy dodatku i zaczęły się problemy z vramem. Dlatego potrzeba nowej karty. 1
tomcug 2 446 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Ustaw tekstury na średnie, chyba że już masz.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Użycie nowej techniki w Cyberpunku zjada sporo vramu i zabiera trochu fps na moim bieda edition RTX. Praktycznie kaplica. Czyli im nowsza archi tym starty w wydajnosci beda mniejsze. 1 1
michaelius33 354 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, musichunter1x napisał(a): Przecież powinien móc wam wysłać ten plik dll i można sobie go wkleić do dowolnej gry z DLSS Z resztą zaraz ktoś o wsadzi na techpowerup. Teraz ma być opcja zrobić podmianę z poziomu aplikacji Geforce
VRman 2 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @tomcug Natywna to natywna. A że w większości nowych gier natywna jest nieosiągalna, bo po wyłączeniu TAA obraz jest "popsuty" (noise, understampling) i że czasem się nawet nie da, to inna sprawa. Na tym filmiku natywna nie ma nawet napisu "police", tylko jakieś kropki. IMHO jak porównywać to w 100% "fair" albo wcale. Jak tu jest coś posiekane przez "TAA pass" to przyklejanie temu "native" nie ma sensu. Może "default". Albo "normal" by tam pasowało, bo wiem o co Ci chodzi, że Cyberpunkt lepszej "natywnej" nie da rady. 11 minut temu, cichy45 napisał(a): W plikach można taa wyłączyć ale psuje to RT. Jak to wymuszenie TAA OFF psuje RT? 2 lata temu na FuckTAA czytałem dyskusję i oglądałem screeny, że to właśnie pomaga na ohydne piksele wynikające z undersamplingu: RT pomaga bo cienie nie są robione z tym undersamplingiem, tylko wydajności wtedy brakuje. Podobnie pisali o Doomie. Edytowane 23 Stycznia przez VRman
musichunter1x 1 324 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @Reddzik RR nie działa przypadkiem tylko z PT? Cyberpunk i tak przeważnie zapycha 8GB, gdy włączy się RT, tym bardziej że z każdym otwarciem mapy zaczyna cieknąć pamięć. Podejrzewam że wszystko może rozbijać się o wydajność rdzeni Tensor, jeśli to nie problem starych sterowników. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x
Reddzik 2 777 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Ustaw tekstury na średnie, chyba że już masz. Mam Wysokie, zobaczę czy to coś poprawi sytuację. Ale zawsze miewałem takie problemy z Cyberem, wystarczyło pobawić się suwakami w opcjach i pograne, trzeba było wpierw ustawić, zresetować grę i wtedy już broń Boże nie ruszać inaczej gra się krzaczy no niskich fpsów.
Phoenix. 4 730 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, musichunter1x napisał(a): RR nie działa Dziala juz z RT od pewnej aktualizacji. 1
DżonyBi 1 973 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 12 minut temu, Joloxx9 napisał(a): A jest o ktorej? Karty do sprzedazy wpadna na 1 min o 15tej, a recki godzine wczesniej czy w tym samym momencie? Znalazlem cos takiego
michaelius33 354 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, VRman napisał(a): @tomcug Natywna to natywna. A że w większości nowych gier natywna jest nieosiągalna, bo po wyłączeniu TAA obraz jest "popsuty" (noise, understampling) i że czasem się nawet nie da, to inna sprawa. Na tym filmiku natywna nie ma nawet napisu "police", tylko jakieś kropki. IMHO jak porównywać to w 100% "fair" albo wcale. Jak tu jest coś posiekane przez "TAA pass" to przyklejanie temu "native" nie ma sensu. Może "default". Albo "normal" by tam pasowało, bo wiem o co Ci chodzi, że Cyberpunkt lepszej "natywnej" nie da rady. Jak to wymuszenie TAA OFF psuje RT? 2 lata temu na FuckTAA czytałem dyskusję i oglądałem screeny, że to właśnie pomaga na ohydne piksele wynikające z undersamplingu i ktoś pisał, że właśnie włączenie RT pomaga bo cienie nie są robione z tym undersamplingiem, tylko wydajności wtedy brakuje. Podobnie pisali o Doomie. Porównują z tym co 99% ludzie używać jako natywnej czyli TAA bo tak niestety są gry pisane.
Rekomendowane odpowiedzi