PaVLo 921 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Kiedyś użyłem zachwalanego DDU i skończyło się reinstalacją systemu, bo ŻADEN sterownik nie widział już karty graficznej. NIC nie pomagało, karta przestała być rozpoznawana. Dlatego wolę wykonać "czystą instalację" z poziomu sterownika niż używać szkodliwego oprogramowania. 1 1
DżonyBi 1 975 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 2 minuty temu, PaVLo napisał(a): ŻADEN sterownik nie widział już karty graficznej. NIC nie pomagało, karta przestała być rozpoznawana. stała się onu/jenu 1 1
Czarny_PLone 45 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia W dniu 25.01.2025 o 20:39, tgolik napisał(a): Pograłem chwilkę w cP2077 z PT i tym RR transformerem. Ja już nic więcej nie potrzebuję! Gra wygląda świetnie, praktycznie niewidoczne są te skrzenia, plamy, duszki i mażące się smugi za niektórymi obiektami generowane przez PathTracing. Wszystko na Ultra, 4k, DLSSQ, PT+FG + RR Transformer - ok. 80-90fps. Na ustawieniu z UV, ok.420W, RTX 4090. Dzięki nVidia za dobry soft. Jakie to sterowniki ?
Kiper09 22 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Macie jeszcze jakieś pro tipy dotyczące sterowników, ustawienia systemu lub dodatkowych programów, które przyśpieszaj pracę lub nawet zwiększa liczbę FPS? 😁 jeżeli coś jest chętnie poczytam, bo jestem zielony w tym temacie
Ogider 103 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia https://www.coolaler.com/index/dlss4就是狂gigabyte-aorus-rtx-5090-master-32g-4k遊戲炸出8-43倍幀數並與rtx-4090效能比較/
Pan Mateoo 460 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia zobaczylem chińskie znaczki i juz mialem banowac... XD 1
ODIN85 3 505 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 7 godzin temu, Umpero napisał(a): Ok. Ok. Nie lubię po prostu jak ktoś mi sugeruje, że robię w pieluchy Worek pokutny nałożony i obiecuję, że już nie będę wprowadzał kolegów w błąd co do premiery Wracając do tematu... Pytanie do tych, którzy zakupią nowe GPU. Będziecie reinstalować system pod nową grafę? Jest sens? Nie ma? Kiedyś jak zmieniałem GPU czy proca to pierwsze co to instalowałem nowego Windowsa. Teraz stary jestem i mi się nie chce. W związku z tym się zastanawiam czy będę miał te 1-2 klatki mniej niż na czystym? Jak płytę główną zmieniasz to się teraz robi formata. I pamiętaj przed tym usunąć kompa z konta Microsoftu. 4 godziny temu, Kiper09 napisał(a): Macie jeszcze jakieś pro tipy dotyczące sterowników, ustawienia systemu lub dodatkowych programów, które przyśpieszaj pracę lub nawet zwiększa liczbę FPS? 😁 jeżeli coś jest chętnie poczytam, bo jestem zielony w tym temacie Mieć na kompie stery od płyty głównej i grafy,same gry i nie przeglądać neta. 4 godziny temu, MJRegul napisał(a): W życiu nie używałem niczego innego niż czystej instalacji sterowników od NV, jedyne czystki jakie robiłem to jak miałem chwilowe przesiadki na AMD Instaluje nowe na stare bez czystej instalacji i też działa.
Totek 784 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia W kompie gamingowym instaluje zawsze jedne na drugie, w benchu mam zainstalowane NV i AMD jednocześnie i się nie gryzą, tylko karty przekładam. Czasami coś niE zatrybi to tylko odświeżam instalacje sterów Bywały też karty przy których musiałem DDU odpalać, czasami totalna loteria jest. Zbyt dużo zmiennych. 1
kamilos69 317 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 5 godzin temu, Kiper09 napisał(a): Ale co w zasadzie daje czysta instalacja każdego nowego sterownika ? Zamiast nadpisywać nowe na stare najpierw wywala stare a potem instaluje nowe
ztx 167 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 6 godzin temu, Kiper09 napisał(a): Ale co w zasadzie daje czysta instalacja każdego nowego sterownika ? Nic innego niż normalna aktualizacja.
tgolik 548 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Mam tyle indywidualnych ustawień dla gier w Panelu Nvidia, że zawsze robię tylko aktualizację sterowników. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 6 godzin temu, Ogider napisał(a): https://www.coolaler.com/index/dlss4就是狂gigabyte-aorus-rtx-5090-master-32g-4k遊戲炸出8-43倍幀數並與rtx-4090效能比較/ Czyli istnieja jakies inne karty, moze jako sample, no ale sa
bartez88 46 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Jak płytę główną zmieniasz to się teraz robi formata. I to też nie zawsze trzeba, bardziej przy przesiadkach intel-amd lub amd-intel
PaVLo 921 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 7 godzin temu, DżonyBi napisał(a): stała się onu/jenu Nawet pompki nie pomagału
lukadd 2 917 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Gdzie te statki z tymi RTXami bo już nudno się robi
azgan 1 130 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Świetna premiera, dobrze że chociaż wydajność nie rozczarowała i przystępne ceny 🤭😉 1
galakty 3 346 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 38 minut temu, bartez88 napisał(a): I to też nie zawsze trzeba, bardziej przy przesiadkach intel-amd lub amd-intel Robiłem taką przesiadkę, potem 4 różne procesory AMD, nigdy formatu nie robiłem, system ma z 7 lat i wszystko śmiga Jedynie przy zmianie GPU robię DDU, zwłaszcza zmieniając na AMD bo ta firma lubuje się w stabilności 2
tomek25 52 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) 16 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): Czyli jedziesz po mnie, żeby 2 dni później włączyć pierdololo o nie przesądzaniu niczego, a tydzień później kupić kartę? I śmiesz pisać że odleciałem i jestem dzbanem? Skąd się tacy biorą 🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻 Bez sensu tak wszystko drążyć, mi to by się nie chciało a podejrzewam, że bardzo wielu osobom też Edytowane 27 Stycznia przez tomek25
DżonyBi 1 975 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia https://www.techpowerup.com/331644/msi-confirms-tight-supply-of-geforce-rtx-5090-5080-gpus-at-launch-situation-to-improve-in-february
skunRace 798 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia https://ithardware.pl/aktualnosci/geforce_rtx_5080_wyraznie_slabszy_od_geforce_a_rtx_4090-38447.html 1
galakty 3 346 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Oj... Przecież ten benchmark nie pozwala na MFG, nie można tak porównywać! 1
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 19 minut temu, skunRace napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/geforce_rtx_5080_wyraznie_slabszy_od_geforce_a_rtx_4090-38447.html Non stop porownania z 4090, ale to nie ta polka cenowa
ODIN85 3 505 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 59 minut temu, lukadd napisał(a): Gdzie te statki z tymi RTXami bo już nudno się robi 4
Joloxx9 941 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 41 minut temu, DżonyBi napisał(a): https://www.techpowerup.com/331644/msi-confirms-tight-supply-of-geforce-rtx-5090-5080-gpus-at-launch-situation-to-improve-in-february W koncu jakas dobra nowina Teraz, ODIN85 napisał(a): Mam nadzieje, ze ten helikopter wezmie kontener z moja karta
Rekomendowane odpowiedzi